Rejs til Irland

Irland er fantastiske klippevægge, frodige enge, storbyer og spændende kulturhistorie. Den grønne ø huser også et fantastisk venligt og stolt folkefærd, som man nemt kan stifte bekendtskab med over en Guiness-øl eller en Tullamore Dew-whiskey.

Indbyggere 5 mio.
Hovedstad Dublin
Sprog Irsk og engelsk
Den grønne farve symboliserer Irlands katolske befolkning, den orange protestanterne, og den hvide står for håbet om fred og enhed i landet
Vidste du...

at Irland er det land, der har vundet Eurovision Song Contest flest gange?

at den første lufthavn med taxfree shopping åbnede i Irland i 1947?

Øen Irland

Øen Irland, der er Europas tredjestørste, er som bekendt delt mellem Nordirland, der er en del af Storbritannien, og Republikken Irland. Irlands historie kan dateres tilbage til cirka 7000 f.Kr., hvor jægere drog mod den grønne ø via landtanger fra Europas fastland. Omtrent 6300 år senere tiltrak øen et andet folkeslag, nemlig kelterne. Kelterne var et indoeuropæisk folkeslag, som man også kendte i blandt andet Skotland, Frankrig og Portugal – her gik de under betegnelsen gallere. Kelterne har haft helt afgørende indflydelse på Irland, og den moderne irske befolkning nedstammer også fra netop dem.

Så fint udsmykkes dørene i Dublin

Seværdig­heder i Irland

Dublin blev grundlagt i 841 e.Kr. af danske og norske vikinger. I middelalderen overtog normannerne kontrol med byen og byggede blandt andet Dublin Castle i 1204. Dublin Castle blev opført som et forsvarsværn, hvor der også var plads til administration og opbevaring af de kongelige kronjuveler. Kronjuvelerne blev i øvrigt stjålet i 1907, og er aldrig dukket op igen. Dublin Castle har i årenes løb tjent en række forskellige formål, senest som rammen for indsættelsen af irske præsidenter. Det historiske bygningsværk er heldigvis åbent for nysgerrige besøgende fra nær og fjern.
Store dele af Dublin blev bygget i Middelalderen

Dublin huser også Trinity College, der blev grundlagt i 1592 af dronning Elizabeth. Universitetet har udklækket et væld af kloge hoveder – blandt andet bysbørnene og forfatterne Jonathan Swift, der skrev 'Gullivers rejser' og Bram Stoker, der skrev 'Dracula'. Sydvest for Dublin findes blandt andet havnebyen Cobh. Det var herfra, en tredjedel af de irske emigranter udvandrede til USA mellem 1848 og 1950. Blandt de rejsende var teenageren Annie Moore, som sammen med sine brødre tog turen over Atlanten til New York. Annie Moore er foreviget med en statue i både Cobh og New York, fordi hun var den første immigrant, der gik i land på modtagestationen Ellis Island.

Trinity College

Den grønne ø

Der er græs og bevoksninger overalt på øen, hvis lune klima reguleres af Golfstrømmen fra Atlanterhavet. Irland kaldes derfor også ’Den grønne Ø’. Kyststrækningen er ganske smuk med sine dramatiske klippevægge og bugter og fjorde. Blandt de irske naturseværdigheder er netop Cliffs of Moher, som er på UNESCO’s liste over særlige naturområder. Klipperne tager pusten fra de fleste med de stejle klippevægge, der falder 200 meter lodret ned i vandet og strækker sig over otte kilometer.
Du kan se meget smuk irsk natur på ruten Ring of Kerry

Julestemning i Irland

Et juleeventyr i Galway og Dublin

4,3
  • 3 afrejser
  • 5 dage
  • Fra 6.498,–
fra København
Del denne side