Vaccination Costa Rica

Der findes i alt 34 forskellige arter tukaner

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Costa Rica

Vaccinationer

Kort rejse under 3 uger til turistområder: hepatitis A - difteri/stivkrampe
Rejse over 3 uger desuden: tyfus - evt. hepatitis B
Længere ophold desuden: hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose


Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Costa Rica Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til Costa Rica, hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Gul feber
Der er ikke gul feber i Costa Rica, men der er krav om gul feber-certifikat, hvis du rejser ind i Costa Rica fra et land med gul feber. En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Nogle ældre personer har tendens til at få svære bivirkninger af vaccinen mod gul feber. Derfor er mange læger  forsigtige med at vaccinere ældre personer. Hvis du af den grund ikke ønsker at blive vaccineret mod gul feber, kan du få din læge eller klinikken, hvor du bliver vaccineret, til at skrive i dit vaccinationskort, at du af medicinske årsager ikke er vaccineret mod gul feber. Dette accepteres af immigrationsmyndighederne.

Malaria
Der er malaria i Costa Rica i områderne mod den caribiske kyst. Ved rejser til dette område, anbefaler vi, at man tager forebyggende malariamedicin. Husk, at malariamyggen udelukkende stikker efter mørkets frembrud.

Denguefeber
Der er denguefeber i hele Costa Rica. Der er ingen vaccine eller forebyggende medicin mod sygdommen, så det er vigtigt at beskytte sig mod myggene. Denguemyggen er mest aktiv lige omkring solopgang og solnedgang, så på disse tidspunkter bør man anvende myggebalsam på alle steder, hvor kroppen ikke er beskyttet af tøj.

Leptospirose 
White water rafting er meget populært i Costa Rica, men der er risiko for leptospiroseinfektion. Man kan evt. tage forebyggende Doxycyklin 100 mg dagl. Infektionen giver høj feber, diarré, hovedpine, røde øjne, gulsot og i alvorlige tilfælde lever- og nyresvigt.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Bestil tid til vaccination og læs mere om Albatros Vaccinationsklinik

Costa Ricarejser

 • Maks. 24 deltagere

  Costa Ricas vilde natur

  Tag med på opdagelse i Costa Ricas fantastiske natur, som lokker med frodig regnskov, majestætiske vulkaner og et rigt dyreliv

  4,4
  • 2 afrejser
  • 16 dage
  • Fra 25.998,–
  fra København
 • Krydstogt gennem Panamakanalen

  Fra Los Angeles til Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer med Carnival Miracle

  4,6
  • 2 afrejser
  • 16 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København
 • Maks. 20 deltagere

  Albatros' Centralamerika

  Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Honduras og Guatemala – store naturoplevelser og enestående mayakultur.

  4,5
  • 05-02-2020
  • 15 dage
  • 29.998,–
  Flere lufthavne