Vaccination Nicaragua

På sejltur på Nicaragua-søen

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Nicaragua.

Vaccinationer

Kort rejse under tre uger til turistområder: hepatitis A - difteri/stivkrampe
Rejse over tre uger, desuden: tyfus - evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden: hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose


Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Nicaragua. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til Nicaragua, hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Gul feber
Gul feber-vaccinationscertificat kræves af rejsende, der kommer fra et gul feber-område. En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Malaria
Der er malaria i hele landet, og det anbefales at man tager forebyggende malariamedicin.

Denguefeber 
I Nicaragua er der registreret tiltagende tilfælde af denguefeber. Der findes ingen vaccination eller forebyggende medicin mod sygdommen, så det er meget vigtigt at beskytte sig mod myg. Denguemyggen en mest aktiv lige omkring solopgang og solnedgang, så på disse tidspunkter bør man bruge myggebalsam på alle steder, hvor kroppen ikke er beskyttet af tøj.

Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Nicaragua­rejser

 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Fra Golden Gate via Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer til Sunny Florida med Emerald Princess – inkl. helpension og drikkepenge på skibet

  4,5
  • 07-02-2021
  • 18 dage
  • 26.598,–
  fra København
 • Maks. 20 deltagere

  Albatros' Centralamerika

  Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

  4,5
  • 4 afrejser
  • 19 dage
  • Fra 34.998,–
  fra Billund
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere