Vaccination Colombia

Et kig op mod katedralen i Cartagena

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Colombia.

Vaccinationsanbefalinger opdateret november 2022.

Vaccinationer

Kort rejse, under 3 uger til turistområder: hepatitis A - difteri/stivkrampe - gul feber
Rejse over 3 uger, desuden: tyfus - evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden: hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose


Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Colombia. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til …  hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Gul feber
En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Nogle ældre personer har tendens til at få svære bivirkninger af vaccinen mod gul feber. Derfor er mange læger  forsigtige med at vaccinere ældre personer. Hvis du af den grund ikke ønsker at blive vaccineret mod gul feber, kan du få din læge eller klinikken, hvor du bliver vaccineret, til at skrive i dit vaccinationskort, at du af medicinske årsager ikke er vaccineret mod gul feber. Dette accepteres af immigrationsmyndighederne.

Malaria
Der er malaria i hele Amazonområdet, og det anbefales at men ved rejse i dette område tager malariaforebyggende medicin. I den øvrige del af Colombia specielt ved Stillehavskysten og i landlige områder under ca. 100 meter er der risiko for malaria, og man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber i hele Colombia, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme.
 

Køb vaccine

Albatros Travel har lavet et samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service og kan tilbyde 10% rabat på vaccinekøb samt et reduceret konsultationsgebyr.

Du skal blot henvise til Albatros Travel i klinikken, så får du rabatten.

Klik her for at læse mere om vaccineanbefalinger og booke en tid.

Colombia­rejser

 • Luksustogt med Panama kanalen og Latinamerikas kulturarv

  Rejs med luksuriøse Vasco da Gama gennem Panamakanalen fra Mexico til Curacao. Undervejs venter postkortsmuk natur, god mad og byer formet af kolonitiden.

  • 07-03-2024
  • 19 dage
  • 36.998,–
  fra København
 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Jewel – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas fortryllende natur og kolonitidsbyer

  • 06-11-2024
  • 20 dage
  • 31.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere