Vaccination Colombia

Et kig op mod katedralen i Cartagena
Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Colombia.

Vaccinationer

Kort rejse, under 3 uger til turistområder:hepatitis A - difteri/stivkrampe - gul feber
Rejse over 3 uger, desuden:tyfus - evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden:hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose

 

Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Colombia. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til …  hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Gul feber
En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet. Man kan dog komme ud for at myndighederne i nogle lande ikke er klar over denne ændring, og derfor stadig vil kræve en fornyelse, hvis vaccinen er mere end 10 år gammel.

Malaria
Der er malaria i hele Amazonområdet, og det anbefales at men ved rejse i dette område tager malariaforebyggende medicin. I den øvrige del af Colombia specielt ved Stillehavskysten og i landlige områder under ca. 100 meter er der risiko for malaria, og man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber i hele Colombia, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme.

Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Bestil tid til vaccination og læs mere om Albatros Vaccinationsklinik.

Krydstogt gennem Panamakanalen

Fra Los Angeles til Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer med Carnival Miracle

4,6
  • 2 afrejser
  • 16 dage
  • Fra 19.998,–
fra København