Cuba er mit andet hjem

Inge Beyer, f. 1972. Albatros’ producent af rejser til Cuba og Latinamerika
Kulturchok kan vendes til kærlighed. Få rejseproducentens personlige Cuba-historie, tips til oplevelser – og et bud på fremtiden

Tekst: Kirstine Therkelsen

Vor mand i Havanna hedder Inge Beyer. Hun sidder dog for det meste på kontoret i København og arrangerer Albatros’ rejser til Cuba. Hun har boet i Cuba ad flere omgange og har cubanerne tæt inde på livet – bl.a. ved at være gift med én af slagsen.

Se alle vores rejser til Cuba

Hvad var dit første møde med Cuba?

"Jeg kom første gang til Cuba i 1997 som destinationschef for det daværende Larsen Rejser. Det var noget af et kulturchok! Jeg kunne ikke forstå, hvorfor det var så svært at få et arbejdssamarbejde til at fungere. Jeg brugte de første tre måneder på at skælde ud. Men i Cuba fungerer tingene anderledes. Det er de personlige relationer, der tæller. Relationerne til de mennesker, man har omkring sig – familie, venner, kolleger. Og da det først dæmrede for mig, begyndte jeg at lægge det professionelle fra mig og vise Inge i stedet. Begynde at lære de mennesker at kende, som jeg skulle arbejde med. Og det hjalp. Jeg begyndte at forstå de mekanismer, der motiverer folk i Cuba. Og kommer man ind under huden på menneskene i Cuba, kommer man også ind under huden på Cuba."
Lær cubanerne at kende, hvis du vil kende det ægte Cuba

Og det lykkedes så godt, at du faktisk tog noget af Cuba med dig hjem…

"Ja, jeg mødte min mand i Cuba, hvor han arbejdede for et engelsk rejsebureau. Vi stod med hver vores skilt i lufthavnen og ventede på gæster adskillige gange, før vi begyndte at tale sammen! Vi flyttede til Danmark i '99, men rejser til Cuba en-to gange om året, fordi vi begge savner det. Klimaet og menneskene. Der er ingen begrænsninger på den kærlighed, man får fra venner og familie. Og som jeg også får fra min svigerfamilie. Der kunne danskerne lære noget! I Danmark er vi meget individualister, i Latinamerika er det helt anderledes – der hænger din identitet sammen med den gruppe eller familie, du er medlem af."
Minimum et besøg i Cuba om året, tak!

Har du set forandringer i den tid, du er kommet i Cuba?

"De overordnede rammer har ikke ændret sig særlig meget. Men turistindustrien er vokset og det har forbedret levestandarden meget for dem, der arbejder eller har familiemedlemmer, der arbejder i turistindustrien. I den forbindelse er det også blevet lovligt at drive egen virksomhed, hvis man vil lave en privat restaurant, have bed & breakfast i sit hus eller måske køre turister rundt i sin amerikanerbil, hvis man ejer sådan en."
Nu er det lovligt for cubanerne at køre med turister

Mange taler om, at man skal se Cuba, før det er for sent – er du enig?

"Ja! Cuba er en unik tidslomme, og det kan man ikke opleve andre steder. Når Cuba får et regeringsskifte, bliver Cuba ligesom resten af verden – på godt og ondt."

Cuba er en unik tidslomme, siger Inge

Inges tre Cubafavoritter

 • Viñales: Cubas smukkeste natur. For mig er det indbegrebet af Cuba.
 • Havanna: Jeg elsker Havanna. Så charmerende en by. Jeg har altid følt mig tryg, og aldrig været bange for fx at gå alene hjem midt om natten.
 • Trinidad: Jeg har set mange byer fra den spanske kolonitid i Latinamerika, men det er svært at slå Trinidad. Ikke alene er den utrolig velbevaret, men den er også autentisk og ægte; det er ingen turistghetto.

Tre ting, du skal gøre i Cuba

 • Kør i amerikanerbil. Sjovt, benzindunstende og en ægte Cubaoplevelse!
 • Stik tæerne i vandet. Her er fantastiske badesteder, som er balsam for sjælen.
 • Dans! Cha-cha-cha og mambo er opfundet i Cuba, og glæden ved musik og dans er helt grundlæggende for cubanerne.
Gå ikke glip af Vinales-dalen

Cubarejser

 • Cuba – Caribiens kulturelle perle

  Oplev atmosfæren i Havanna og Cubas andre charmerende byer rundt på denne smukke ø i Caribien. Rejsen afsluttes med dejlig badeferie ved de caribiske strande

  • 4 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København
 • Maks. 24 deltagere

  Cubas kontraster – en rundrejse fra vest til øst

  Drømmerejse til Cuba med det bedste, landet har at byde på. Vi besøger både den vestlige og østlige del af øen og afslutter med sol og badning

  • 4 afrejser
  • 18 dage
  • Fra 33.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere