Jagten på nordlyset

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med Albatros til et af Norges smukkeste kystlandskaber, kør en tur med hundeslæde, og oplev nordlysets grønne skær.

Nordlysets grønne, viftende bånd, der strækker sig over nattehimlen, er et uforglemmeligt syn. Tromsø og området omkring byen er kendt for at være et af de bedste steder i verden at observere det fascinerende og fortryllende naturfænomen, da byen ligger midt i nordlys-zonen. Her er rammerne perfekte, og vi har hele 3 nætter med mulighed for at opleve det smukke, gådefulde lys. 

I dagtimerne oplever vi fantastiske Nordnorge med den barske og uendeligt smukke natur. Vi bor 1 nat i Tromsø, inden vi tager helt ud til den yderste kyst på Sommarøy, hvor himlen er endnu større. Her har vi to overnatninger og skal i dette område naturligvis også på tur med slædehundene over det gnistrende, tyste vinterlandskab. Når mørket falder på, håber vi at se nordlysets farvespil over den stjerneklare himmel. Oplevelserne venter nord for Polarcirklen!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
København – Tromsø. Vandretur i Tromsø og besøg på Polarmuseet.
Dag 2
Tromsø. Tid på egen hånd med mulighed for tilkøbsudflugt, transport til Sommarøy – aftentur i jagten på nordlyset.
Dag 3
Sommarøy. Hundeslædetur og mulighed for nordlys
Dag 4
Tromsø og hjemrejse

Hoteller

Sommarøy Arctic Hotel

Hotellet ligger smukt placeret omgivet af den smukke norske natur yderst i skærgården mod det åbne hav. Hotellet har egen restaurant, der serverer dejlig mad baseret på lokale råvarer fra det norske køkken. Der er et hyggeligt bibliotek, hvor der om aftenen tændes op i pejsen og hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe, the eller varm chokolade, der står fremme til fri afbenyttelse hele dagen. Hotellet har også en sauna og udendørs jacuzzi, som kan benyttes mod betaling. Dobbeltværelserne har eget bad og toilet, telefon og hårtørrer.

Ved opgradering til superior-værelse (mod tillæg) er der adgang til spaafdelingen. Disse værelser har elkedel/kaffemaskine og badekåber.

Se mere på http://sommaroy.no/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.998,–
København
10.498,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Tromsø. Vandretur i Tromsø og besøg på Polarmuseet.
Tromsø ligger smukt på øen Tromsøya

Efter ankomsten til Tromsø  kører vi til vores hotel, der ligger i gåafstand fra havnen og den ældre del af byen med pakhuse og træbygninger fra 1830’erne.

Tromsø ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” på 70 grader nord og har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner til Nordpolen. Ekspeditionerne skal vi høre mere om under vores byvandring i centrum af Tromsø, hvor vi også skal besøge Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge, er det også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø, der giver byen et næsten internationalt præg.

Aftenen er afsat til tid på egen hånd, hvor rejselederen er behjælpelig med at anbefale lokale spisesteder.

Dag 2
Tromsø. Tid på egen hånd med mulighed for tilkøbsudflugt, transport til Sommarøy – aftentur i jagten på nordlyset.

Efter morgenmaden har vi fri til egne eventyr og udforskning af Tromsø.

Der er også mulighed for at tilkøbe udflugten; Livet Langs Fjorden. Se beskrivelsen af denne udflugter andetsteds.

Bliver du i Tromsø, kan du nu slappe af, tage Fjellheisen op og nyde udsigten over Tromsø eller gå en tur rundt i byen – eventuelt med et besøg på verdens mest nordlige bryggeri, Mack Bryggeri i Tromsø. Du kan også besøge Polaria, som både er oplevelsesenter med biograf og akvarium for havdyr, der lever i det arktiske egne – eller udforske Tromsø Museum, der som en del af universitetet ligger midt i byen og fortæller om nordnorsk historie, kultur og natur. Du kan lære meget om nordlys, og der er en spændende udstilling om samerne. Det kan kræve offentlig bus at komme rundt i byen, men både rejselederen og hotellets reception vil være behjælpelig med bustider, stoppesteder og lignende.

Vi kommer tilbage hen på eftermiddagen og mødes hele gruppen på hotellet, hvor vi bliver samlet op af vores bus, der kører os til Sommarøy, hvor vi nu har tid til afslapning eller på besøg i hotellets badstue, og der er også mulighed for at hoppe i deres opvarmede udendørs jacuzzi.

Efter aftensmaden tager vores rejseleder os med ud på jagt efter nordlys. Sommarøy ligger omgivet af det åbne hav mod vest, hvor nordlyset oftest ses, langt fra byens lysforurening, og er et af de bedste steder for nordlysobservation. Her er himlen stor og stjernerne tydelige – det perfekte lærred for nordlysets bølgende forestilling!

På denne tid af året, hvor mørketiden hviler over det nordlige Norge, er der ikke helt mørkt, som mange måske tror. Sneen oplyser landskabet, og midt på dagen oplever man den blå time med et helt fantastisk lys. Især langs kysten her yderst i skærgården bliver lyset ikke mindre storslået på klare dage.

(Udflugten ’Livet Langs Fjorden’ er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles separat. Venligst bemærk: afhængigt af antallet af tilmeldte, vil vores rejseleder deltage i udflugten eller blive tilbage på land. Dette vil blive oplyst ved ankomst til Norge. Under alle omstændigheder  vil rejselederen sørge for at deltagere i udflugten bliver fulgt ned til skibet og kommer afsted i ro og mag).

Dag 3
Sommarøy. Hundeslædetur og mulighed for nordlys

I dag kører vi til en camp, hvor ivrige huskyer venter på at blive klappet. Ved ankomsten bliver du iklædt termiske overalls og støvler for at holde dig varm og behagelig under dit ophold. Når vi er vel påklædt, tager de erfarne hundeslædeførere os ud på en 45-60 minutters (afhængigt af vejrforholdene) køretur gennem det smukke bjerglandskab på Kvaløya-øen i en slæde, der deles af to personer.

Når vi vender tilbage, venter cirka 100 Alaskan-huskies og deres hvalpe spændt på vores besøg. På en guidet tur i vores hundegård hører vi om Alaskan Husky-racen, hundeslædekørsel og dyrevelfærd. Efter rundvisningen er det tid at slappe af og varme os ved en åben ild i en hyggelig gammel hytte.

Efter dagens oplevelser kører vi tilbage til vores hotel på Sommarøy. Eftermiddagen kan nydes i hotellets dejlige omgivelser eller bruges til at udforske Sommarøys vinterlandskab. Det kan anbefales at gå en tur langs de hvide koralstrande, som Sommarøy ud over sit smukke landskab også er kendt for.

Vi spiser en afskedsmiddag sammen på hotellet, hvorefter der er tid at nyde vinterstemningen – og måske spejde efter nordlys igen?

Dag 4
Tromsø og hjemrejse

Vi spiser morgenmad og kører til lufthavnen i Tromsø. Her siger vi farvel – og måske på gensyn – til Vinternorge og det fascinerende nordlys.

Nordlys

Nordlys – aurora borealis – er et fænomen, der ofte ses under nordiske himmelstrøg og har eksisteret siden jorden dannede en atmosfære. Det sydlige modstykke hedder nydlys, aurora australis. Nordlys er elektriskladede partikler fra solen, som kommer ind i atmosfæren og rammer jordens magnetfelt, hvorefter de tiltrækkes af polarområderne mod den magnetiske nordpol. Det meste af det nordlys vi ser, bliver dannet godt 100 km over jordens overflade. Det meste af lyset er grønt, men det ses også i rødt og lilla – et festfyrværkeri, som ingen kunstnere kan efterligne.
Nordlys over Tromsø

Livet Langs Fjorden (kun afrejser februar-oktober)

Tag med på en spændende sejltur til fjordene og de små øer ud for Tromsø. Det snedækkede kystlandskab er et fantastisk syn med Norskehavet mod vest. Vi lægger til undervejs i de små fiskelandsbyer langs kysten hvor vi bliver klogere på de lokale fiskeres levevis og traditioner.

Undervejs på sejladsen er der fra skibet god mulighed for at opleve de fugle, der overvintrer langs Norges kyst. Bl.a. havørnene der er Europas største fugl med et vingefang på helt op til 2,44 meter. Det er en ubeskrivelig oplevelse at se de store fugle glide elegant over himlen og derefter styrtdykke mod et bytte i havet. Er vi heldige ser vi også delfiner og måske sæler stikke hovedet nysgerrigt op af havet. Du skal dog holde godt øje – de dukker kun op et kort øjeblik og er hurtigt væk igen! 

Og som noget helt unikt er det også muligt at følge livet under vandet via skibets undervandsdrone.

Ombord er det muligt både at købe lidt at spise og noget at drikke. Vi kommer tilbage hen over middag og møder resten af gruppen på hotellet, hvor vi bliver samlet op af vores bus, der kører os til Sommerøy. Udflugtens varighed er ca. 5–6 timer.

Pris: kr 1.298,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Tromsø t/r
 • Udflugter og transport jvnf program
 • 1 nat på hotel i Tromsø i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Sommarøy Arctic Hotel i delt dobbeltværelse
 • 3 x morgenmad
 • 2 x aftensmad, dag 2 og 3.
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Ekstra udflugter
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 19 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Hvordan er kahytterne?

Alle kahytter har eget bad og toilet, en stol og et lille bord.

Indvendig kahyt (fra 5-10 m²)
Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge (øvre og nedre køje). 

Udvendig kahyt (fra 5-13 m²)
Indrettet med enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge (øvre og nedre køje). Kahytten har vindue eller koøje. Nogle kahytter har begrænset eller ingen udsigt. 

Gode tips til pakkelisten

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Om at rejse i Norge

Vejret

Tromsø ligger langt mod nord. Vejret er forholdsvist stabilt på denne årstid, men kan være skiftende, så husk på, at snebyger hurtigt afløses af perioder med sol. Tromsø er en af de egne i Norge, hvor der falder mest sne, men mængden varierer fra år til år.

Beklædning

På en skibsrejse og vintertur til Norge kræves der relativ stor variation i beklædningen. På havet er det nødvendigt med varmt og vandtæt tøj, hue og vanter. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede sammen med evt. uldne underbukser, samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord på Hurtigruten og til brug i flyet hjem, mens et par vinterstøvler er nødvendige for at komme rundt i byer og til brug i naturen.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser