Albatros' Centralamerika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

Albatros har håndplukket de største oplevelser i seks af Centralamerikas spændende lande og har sat dem sammen til et brag af en rejse, som på 19 dage når hele vejen rundt. 

I Panama skal vi se nærmere på Panamakanalen og høre om, hvordan denne fantastiske ingeniørbedrift er blevet til. Vi tager også på byvandring i Panama By, hvor den moderne bydel med skyskrabere ligger side om side med de smukke koloniale bygninger. Der er lagt op til de helt store naturoplevelser i Costa Rica, når vi begiver os ud i regnskoven og kommer tæt på det rige dyreliv. Her skal vi også vandre i trætoppene med udsigt til Arenal-vulkanen og bade i varme kilder. I Nicaragua skal vi se smukke bygninger fra den spanske kolonitid, og senere på turen venter de helt store kulturelle oplevelser, når vi dykker ned i mayaernes verden i El Salvador, Honduras og Guatemala. Mayaerne var Centralamerikas store indianer-civilisation og deres byer Copán og Tikal giver et enestående indblik i deres levevis og kultur. Vi runder rejsen af ved Atitlán-søen, hvor der bliver tid til en sejltur og til at nyde de skønne omgivelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 19 dage
Dag 1
København – Panama City
Dag 2
Panama City. Byrundtur inkl. Panamakanalen
Dag 3
Fly Panama City – San José, Costa Rica. Kaffeplantage og guldmuseum
Dag 4
San José – Puerto Viejo Limón
Dag 5
Puerto Viejo Limón
Dag 6
Puerto Viejo Limón- Arenal
Dag 7
La Fortuna. Hængebroer i regnskoven og svømmetur i varme bade
Dag 8
La Fortuna – Granada, Nicaragua. Byrundtur
Dag 9
Sejltur ved Las Isletas, marked i Masaya, byrundtur i Managua – León
Dag 10
León – Potosí. Sejltur over Fonsecabugten og videre til La Unión, El Salvador
Dag 11
La Unión – ruinbyen Joya de Cerén – San Salvador
Dag 12
San Salvador – mayaruinerne Copán, Honduras
Dag 13
Copán – Livingston Mayaruinerne Quiriguá
Dag 14
Livingston – Flores. Sejltur på Dulce-floden, socialt projekt og San Felipe-fortet
Dag 15
Flores – Antigua. Mayabyen Tikal. Fly til Guatemala City og videre til Antigua
Dag 16
Antigua. Byrundtur og videre til Atitlán-søen
Dag 17
Sejltur på Atitlán-søen
Dag 18
Atitlán-søen - Guatemala City. Hjemrejse
Dag 19
Ankomst til København

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Terrazas del Caribe

 • 36 værelser
 • Restaurant
 • Bar.
 • Swimmingpool og Jacuzzi
 • Wi-fi (gratis)

Hotel Terrazas del Caribe i Puerto Viejo tilbyder en dejlig blanding af komfort og tropisk atmosfære. Dette mellemklassehotel har 36 værelser som tilbyder aircondition, kabel-tv, internetadgang og andre moderne bekvemmeligheder. Personalet gør alt for at sikre, at du føler dig hjemme.

Hotellet tilbyder en række faciliteter såsom en lang swimmingpool med jacuzzi, en bar og to restauranter, der tilbyder et udvalg af retter fra caribisk til italiensk og sushi. Hotellet er familievenligt med  en have, en terrasse og privat parkering. Gratis Wi-Fi er tilgængelig overalt på ejendommen.

Hotellet ligger kun få minutter fra centrum af Puerto Viejo og er bekvemt placeret i nærheden af Playa Cocles og omgivet af frodig tropisk skov, hvilket giver let adgang til områdets naturlige skønhed og udendørs aktiviteter. Stranden er en af de smukkeste på hele kysten

Læs mere om hotellet her: https://terrazasdelcaribe.com/?lang=en

 

Evergreen Lodge

 • 55 værelser
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • 1 udendørs pool og gratis håndklædeservice
 • Wi-fi (i begrænset omfang)

Evergreen Lodge er en charmerende tropisk oase omgivet af intens regnskov ved det omfangsrige flodsystem i Tortuguero Nationalpark. Her er du ét med naturens lyde – cikadernes sang og brøleabernes insisterende kalden.

Når lyset dæmpes, og solen er på vej ned, kan du nyde en drink i baren, som har en uovertruffen udsigt til floden. På lodgen findes en restaurant, hvor alle måltider indtages, og swimmingpoolen indbyder til en dukkert og afslapning efter dagens eventyr.

Læs mere på: http://evergreentortuguero.com/ 

Værelser
Værelserne er beliggende i hytter spredt ud i området og med regnskoven lige uden for vinduerne. Dette giver mulighed for at nyde den intense natur og alle dyrenes lyde. Værelserne er indrettet i tråd med omgivelserne, så der er intet tv eller andre forstyrrende elementer. Der er myggenet på alle vinduer og en vifte i loftet til afkøling. 

Hotel Tilajari

 • 76 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Swimmingpool og Jacuzzi
 • Wi-fi (gratis)
 • Spa
 • Tennisbaner
 • Fitnesscenter
 • Botanisk have
 • Sommerfuglehave

Dejligt og charmerende hotel beliggende i frodigt område ved bredden af San Carlos-floden. Hotellet blev oprindeligt bygget som en ”county club” med masser af plads til udendørsaktiviteter og picnic i naturen. I 1991 blev der tilføjet hotelværelser, og det er nu et populært hotel i La Fortuna. Hotellets bar og restaurant har en helt unik placering helt nede ved floden, og det er altid muligt at observere fugle i træerne ved flodbredden. Der er spa, fitnesscenter, swimmingpool, jacuzzi, en sommerfuglehave og en botanisk have. Der er gratis wi-fi på hotellet.

Læs mere om hotellet her: http://www.tilajari.com/ 

Værelse
Store værelser med to dobbeltsenge, TV, telefon, ventilator i loftet, aircondition, kaffemaskine og hårtørrer. Gratis wi-fi på værelset. 

Hotel Villa Santa Catarina

 • 38 værelser
 • 0 km til Atitlán-søen
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Swimmingpool
 • Wi-fi (gratis)

Lille charmerende hotel beliggende ved bredden af Atitlán-søen. Hotellet ligger i den lille by Santa Catarina Palopó, som er én af de mest attraktive byer ved søen - de lokale kvinder bærer en traditionel turkisfarvet dragt, og det sætter et flot præg på gadebilledet. Hotellet har restaurant, bar, pool og Jacuzzi. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet. 

Værelserne ligger i 2 etagers bygninger i hotellets dejlige have. Alle værelser er indrettet med en dobbeltseng eller to separate senge, TV og møbleret balkon. Der er udsigt til haven eller poolområdet. Gratis wi-fi på værelset.

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
39.998,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
39.998,–
København
Udsolgt
39.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
39.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

På denne rejse indgår der gåture i varieret terræn, så vi anbefaler, at man er godt til bens og i almindelig god form.
Dag 1
København – Panama City

Vi lander i Panama først på aftenen og kører direkte til vores hotel, hvor vi kan få en god nats søvn.

Dag 2
Panama City. Byrundtur inkl. Panamakanalen
Panama City

I dag skal vi på byrundtur i Panamas hovedstad og største by, Panama City – eller Ciudad de Panamá, som den hedder på spansk. Her bor en lille million mennesker i en blanding af imponerende skyskrabere, smukke huse fra kolonitiden og den slum, som gerne følger med storbyer i denne del af verden. Vi begynder dog et par kilometer uden for centrum, hvor ruinerne af den oprindelige by ligger. Den blev plyndret og nedbrændt af den engelske kaper Henry Morgan i 1671, og i stedet for at genopbygge byen opførte man en ny by et par kilometer vestpå – der, hvor den nuværende Panama City ligger. Vi kører tilbage til byen og fortsætter vores rundtur til fods i den gamle bydel, som UNESCO har sat på listen over verdens kulturarv, hvor huse i spansk kolonistil ligger i et rektangulært gadenet. I den vestlige udkant af Panama City ligger Panamakanalen, og vi kører til besøgscentret ved Miraflores-slusen, hvor skibstrafik til og fra Balboa-havnen på Stillehavssiden bliver løftet eller sænket otte meter. Her får vi en detaljeret forklaring på, hvordan de imponerende sluser virker, og kan med egne øjne se skibene passere.  

Overnatning i Panama City.

Dag 3
Fly Panama City – San José, Costa Rica. Kaffeplantage og guldmuseum
Friskhøstede kaffebønner, Costa Rica

Denne morgen flyver vi fra Panama City til San José, hovedstaden i Costa Rica (Bemærk: Da flyet afgår tidligt får vi en madpakke med fra hotellet). Efter ankomsten til San José tager vi på en kort byrundtur og derefter kører vi  til en af de omkringliggende kaffefarme og spiser frokost. Kaffe er landets ældste landbrugsprodukt og er blevet eksporteret siden 1790'erne. I 1820'erne stimulerede den costaricanske regering produktionen ved at distribuere gratis kaffeplanter og tilbyde afgiftsfritagelse til de familier, som var interesserede i dyrke kaffe. Denne tilgang resulterede i en gruppe af små producenter, der, på trods af den stigende konkurrence fra store avlere, har formået at sikre deres indtægt. Costaricansk kaffe er kendt for sin høje kvalitet og effektive produktion, og det er en af landets vigtigste eksportvarer. Vi får en rundvisning på farmen, som er familieejet, og som dyrker og høster kaffen på helt traditionel vis.

Overnatning i San José.

Dag 4
San José – Puerto Viejo Limón
Costaricansk frø

I dag forsætter turen til Cahuita Nationalpark, som ligger ved Costa Ricas caribiske kyst nær byen Cahuita. Parken er et fantastisk eksempel på naturlig skønhed og biodiversitet. Parken dækker et område på cirka 2.732 hektar land og 22.400 hektar maritimt område. Den er kendt for sine velbevarede koralrev, som er nogle af de bedste i Costa Rica, og tilbyder fremragende muligheder for snorkling og dykning. Stranden her er malerisk med hvidt sand og klart blåt vand, omgivet af tæt tropisk regnskov som huser et rigt udvalg af flora og fauna. Besøgende kan forvente at se et bredt udvalg af dyreliv, herunder brøleaber, kapucineraber, dovendyr, slanger og et utal af fuglearter som tukaner og isfugle. Parkens tætte skove er gennemkrydset af velholdte stier, der gør det let at udforske området.

Cahuita Nationalpark har også stor kulturel betydning, idet den afspejler den afro-caribiske arv i regionen. Dette ses i det lokale køkken, musik og afslappede livsstil, som besøgende kan opleve i den nærliggende by Cahuita. Parkens ledelsespraksis lægger vægt på bevaring og lokalsamfundets involvering, hvilket gør den til en unik model for bæredygtig turisme i Costa Rica.

Overnatning i Puerto Viejo

Dag 5
Puerto Viejo Limón

I dag skal vi på en spændende tur ud til de oprindelige folk. Vi skal både se Uatsi vandfaldet og besøge en landsby (Uatsi ligger i Bribri samfundet) Der er 8 indfødte grupper i Costa Rica og de udgør ca. 2% af befolkningen. Bribri er en af de største og mest isolerede grupper. Frokosten er inkluderet på denne udflugt som inkluderer vandretur til vandfaldet, udsigtstop ved Sixaola floden og besøg i reservat for at se hvordan de indfødte laver økologisk chokolade . Vi hører om hele processen fra dyrkning af kakaoplanten til fremstilling af chokolade.  

Ovetnatning i Puerto Limón

Dag 6
Puerto Viejo Limón- Arenal
Arenal-vulkanen

I dag skal vi køre gennem landet for at komme til Arenal Nationalpark. Undervejs stopper vi for frokost. På vejen ser vi både natur og plantager. I området dyrker de bl.a. papaya, ananas, palmehjerter og sukkerrør.  

Efter frokosten når vi den 1.633 meter høje Arenal-vulkan. Vulkanen var indtil 2010 Costa Ricas mest aktive, men den er nu gået i dvale – de fantastiske naturscenerier, der omgiver den, er dog i høj grad levende.

Overnatning i La Fortuna.

Dag 7
La Fortuna. Hængebroer i regnskoven og svømmetur i varme bade
Myresluger, Costa Rica

I dag får vi lejlighed til at se regnskoven fra oven, når vi skal på en vandretur ad hængende broer! I et privat naturreservat, som dækker 250 hektar tropisk regnskov ved foden af Arenal-vulkanen, har man anlagt et system af broer og hængebroer, kombineret med stier, så det er muligt at ”gå tur” i regnskovens tætte, grønne verden og samtidig få overblik og en smuk udsigt over landskabet. Broerne er konstrueret med mindst mulig forstyrrelse af naturen og størst mulig sikkerhed for øje. Vandreturen har en del stigninger og fald og foregår i meget skiftende terræn, så her skal man være godt til bens for at deltage og bemærk venligst, at det er påkrævet at have lukket fodtøj på. 

Når vi har set os mætte på regnskoven, kører vi til de varme bade i La Fortuna. Her kan vi dyppe os i bassiner med vulkan-opvarmet vand på 30-40 grader celsius og lade os skylle over af kaskaderne af vand fra stedets lille ”vandfald”. Her er omklædningsfaciliteter, og håndklæder udleveres på stedet. Efter en afslappende dukkert kører vi tilbage til vores hotel.

Overnatning i La Fortuna.

Dag 8
La Fortuna – Granada, Nicaragua. Byrundtur
Katedral i Granada

Vi kører tidligt om morgenen nordpå til grænsen ved Peñas Blancas og ind i Nicaragua. Her bevæger vi os et stykke langs den enorme Nicaraguasø, der med sine 8.264 km2 er Centralamerikas største, til vi når Granada. Byen blev anlagt af conquistadoren Francisco Hernandez de Córdoba i 1524 og opkaldt efter Granada i Spanien, og koloniarkitekturen er meget synlig i gadebilledet. Vi tager på en byrundtur, som blandt andet fører os forbi La Merced-kirken fra 1534, kulturhuset Casa de los tres Mundos og San Francisco-kirken. San Francisco-kirken var også et kloster og blev anlagt samtidig med resten af byen. Imidlertid brændte den ned flere gange i forbindelse med plyndringer fra pirater, så de eneste oprindelige rester er ydermurene – og så de katakomber, der befinder sig under jordoverfladen. Man antager, at omkring 75.000 mennesker gennem tiden er blevet begravet i disse underjordiske rum. I det tilstødende museum kan man se nogle af de historiske fund fra området. Tilbage i nutiden tjekker vi ind på vores hotel i Granada, hvor vi overnatter.

Dag 9
Sejltur ved Las Isletas, marked i Masaya, byrundtur i Managua – León
Léon, Niacaragua

Vi begynder dagen med en sejltur på Nicaraguasøen, hvor vi sejler mellem Las Isletas-øerne. Den nærliggende Mombacho-vulkan sprængte ved et udbrud for omkring 20.000 år siden sin top af, der endte som de i alt 365 småøer i søen. Herefter kører vi til Masaya, kendt for håndværk og kunsthåndværk, hvor vi skal besøge et marked. Her sælges for eksempel håndvævede hængekøjer, broderede bluser, træudskæringer og hampvævning, og hvis du planlægger at købe en souvenir eller to med hjem, er her gode muligheder. Vi fortsætter til Managua, som blev grundlagt i 1819 og udnævnt til hovedstad, efter Granada blev brændt ned af kapere. Managua selv er præget af de ødelæggende jordskælv, byen udsættes for med jævne mellemrum, kraftigst i 1931 og i 1972, hvor store dele af byen blev ødelagt. Vi ser blandt andet regeringsbygningerne og tager ud til Loma de Tiscapa-parken, hvorfra der er en storslået udsigt over byen. Vi tager videre til León, der blev anlagt omkring samme tid som Granada, og som historisk konkurrerede med Granada om at være landets største og vigtigste by. Her besøger vi de vigtigste monumenter og kirker, inden vi tjekker ind på vores hotel i byen.

Overnatning i León.

Dag 10
León – Potosí. Sejltur over Fonsecabugten og videre til La Unión, El Salvador
Jesus-firbenet kan gå på vandet

Vi bliver hentet om morgenen, og foran os venter en køretur på omkring tre timer gennem et varieret landskab. Undervejs passerer vi enge og marker med majs og sukkerrør, og i baggrunden kan man i godt vejr skimte San Cristóbal-vulkanen. Herefter kører vi ind i det nicaraguanske cowboyland, hvor kvægdrift ikke alene præger landskabet, men også forsyner stort set hele landet med mælkeprodukter. Det sidste stykke vej tilbagelægges ad grusveje – her kommer vi helt tæt på naturen. Ved ankomsten til den lille havneby Potosí ordner lokalguiden og rejselederen grænseformaliteterne, og vi går om bord i båden, der skal føre os over Fonsecabugten. Bagagen vil blive pakket i vandtætte sække, da det kan sprøjte lidt undervejs, og der udleveres redningsveste. Vi anløber La Unión på det salvadoranske fastland, og her ordnes grænseformaliteterne igen.

Overnatning i La Unión.

Dag 11
La Unión – ruinbyen Joya de Cerén – San Salvador
Mayalandsbyen Joya de Cerén, El Salvador

Vi begynder dagen ved ét af landets vigtigste arkæologiske fund, mayalandsbyen Joya de Cerén. Omkring år 590 begravede vulkanen Loma Caldera byen i et 3 meter tykt lag aske; derfor kaldes stedet også ”Amerikas Pompeji”. I modsætning til det rigtige Pompeji nåede beboerne dog at komme væk, for man har ikke fundet nogen kroppe under asken. Til gengæld har man udgravet køkkenredskaber, værktøj, møbler og endda halvspist mad, som blev efterladt i hastværket med at forlade byen. Det hele er meget velbevaret, og som noget helt specielt har asken dækket en mark med nyplantet maniok, som man derfor kan se som ”aftryk” i vulkanasken. Stedet er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Efter besøget fortsætter vi til hovedstaden San Salvador.

Overnatning i San Salvador.

Dag 12
San Salvador – mayaruinerne Copán, Honduras
Copán

Tidligt om morgenen tager vi af sted mod Honduras. Vi kører dog et smut ind i Guatemala på vejen, da det er en kortere vej til dagens store oplevelse: de fascinerende mayaruiner i Copán, som var en betydningsfuld bystat i mayatiden. Ruinerne, der stammer fra omkring 250-850 e.Kr., er en af de vigtigste udgravninger fra mayaernes højkultur. Området var dog allerede beboet fra omkring 1500 f.Kr. Copán er berømt for Hieroglyffernes Trappe, som er den længste sammenhængende mayaglyf-inskription, man har kendskab til: på trappen beskrives Copáns herskere gennem 450 år i både skrifttegn og med afbildninger. Herudover har området mange kunstfærdigt udmejslede steler og bygninger, templer, pyramider, altre og mayakulturens næststørste boldbane. Bystatens succes blev dog også dens undergang. Sidst i 700-tallet var befolkningstallet steget så kraftigt, at landbruget ikke kunne understøtte det, og der opstod fødevaremangel. Copáns sidste konge besteg tronen i 822, men allerede 200 år senere var dalen så godt som affolket, og junglen overtog de storslåede bygninger. De blev først fundet igen i 1834 af den opdagelsesrejsende Juan Galindo, og i 1839 blev fundene dokumenteret af tegneren Frederick Catherwood. I 1977 og årene frem blev Copán restaureret og konserveret og er nu på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Vi overnatter på et hotel i den nærliggende lille by Copán Ruinas.

Dag 13
Copán – Livingston Mayaruinerne Quiriguá
Dagens høst af bananer

Dagen begynder igen i mayaernes tegn – denne gang over grænsen til Guatemala. Vi besøger mayaruinerne Quiriguá, som er omgivet af den største bananplantage i hele Centralamerika. Quiriguá er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og kan bryste sig af mange velbevarede skulpturer, blandt andet den sandsynligvis højeste udskårne stele i mayaernes historie. Over ti meter måler den i højden, og vægten er 65 tons. Netop fordi stedet har så imponerende mayamonumenter og steler, har det spillet en væsentlig rolle i kortlægningen af mayafolkets levevis og traditioner. 

Overnatning i Livingston.

Dag 14
Livingston – Flores. Sejltur på Dulce-floden, socialt projekt og San Felipe-fortet
Sejltur på Nicaraguasøen

I dag skal vi på en dejlig sejltur på Dulce-floden, og på vejen gør vi stop ved ”Ak Tenamit Kooperativet”, der er et socialt projekt, som styres af Q’eqchi-folket. Projektet har til formål at uddanne de unge – både bogligt og kulturelt – så de kan etablere og lede bæredygtige små virksomheder og dermed bidrage til udviklingen af lokalområdet. Vi befinder os i et tropisk regnskovsområde - her er masser af fugleliv og eksotiske planter.

I kolonitiden var Dulce-floden en vigtig handelskanal for spanierne, fordi den forbandt Det Caribiske Hav med Izabalsøen og Nicaraguas indland. Der, hvor søen mundede ud i floden, byggede spanierne fortet ”Castillo de San Felipe de Lara” for at beskytte handelen mod pirater. Vi sejler forbi fortet, inden vores tur på Dulce-floden afsluttes, og herefter fortsætter vores rejse i bus til Flores. 

Overnatning i Flores.

Dag 15
Flores – Antigua. Mayabyen Tikal. Fly til Guatemala City og videre til Antigua
Maya-tempelkomplekset Tikal

Dagens mål er mayalandets allerstørste attraktion, den fantastiske ruinby Tikal, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Tikal blev opdaget ved et tilfælde i 1848, men det er først inden for de sidste årtier, at stedet er åbnet for besøgende. I alt dækker ruinerne et område på cirka 40 km2. Der findes rester af templer bygget cirka 600 f.Kr., men kompleksets guldalder – den klassiske mayaperiode – var cirka 300-800 e.Kr. Herefter blev denne smukke by forladt af den herskende klasse samt størstedelen af befolkningen, hvilket afspejlede mayacivilisationens generelle undergang i hele området. Mange pyramider er endnu ikke restaureret og giver således en fornemmelse af, hvordan stedet så ud, da det blev opdaget. De udgravede templer og pyramider – det vil sige bymidten – udgør et område på cirka fem km2 og er til dato uden sammenligning mayaernes allersmukkeste, højeste og mest imponerende ceremonicenter. En af pyramiderne, med et tempel på toppen, er næsten 70 meter høj. Tre boldbaner, et utal af ”plazaer” og altre, bygninger, steler og relieffer giver tilsammen et overvældende indtryk og synlig dokumentation for mayaernes utroligt præcise viden om astronomi og matematik. Vi går en tur igennem junglen omgivet af såvel afdækkede som stadig uafdækkede mayaruiner. Her er imponerende flora og fauna som orkideer, mahognitræer, tyggegummitræer, cedertræer og palmer. Er vi heldige, ser vi dyr som brøleabe, ræv, næsebjørn, vild kalkun, tukan, peberfugl og forskellige papegøjer. Vi kører til Mundo Maya-lufthavnen og flyver til Guatemala City. Ved ankomsten fortsætter vi til den UNESCO-beskyttede by Antigua lidt vest for Guatemala City, hvor vi skal overnatte.

Dag 16
Antigua. Byrundtur og videre til Atitlán-søen
Pastelfarvede huse i Antigua

Antigua – som er omgivet af tre vulkaner – var engang den tredjestørste by i hele Latinamerika. For mere end 200 år siden var byen endda landets hovedstad og havde over 60.000 indbyggere. I dag er det en fredelig, delvis restaureret koloniby, som er en fornøjelse at udforske. På en gåtur gennem de stille, brostensbelagte gader skal vi nyde de lave huses fine, spanske koloniarkitektur med pastelfarver og flotte udskårne træportaler. Udgangspunktet er den hyggelige Parque Central, der ligger i centrum med et springvand og tropisk beplantning. Her er adskillige interessante museer og flere seværdige klostre og kirker, hvor blandt andet La Merced og San Francisco skal fremhæves for deres katolske overdådighed og barokke raffinementer. Vi kører videre til Atitlán-søen, en af de smukkeste søer i denne del af verden, og tjekker ind på vores hotel ved søens bred.

Dag 17
Sejltur på Atitlán-søen
Sejltur på Atitlán søen

Atitlán-søen er omkranset af grønne bjerge og purpurfarvede vulkaner, og vandet skifter konstant nuance fra den mørkeste grønne til den klareste turkis alt efter solens vinkel og skyer på himlen. Stedet er en fantastisk blanding af usædvanlig naturskønhed og traditionel indiansk kultur. Rundt om denne legendariske sø ligger 12 små, isolerede landsbyer, der af spanierne blev opkaldt efter de 12 apostle: San Pablo, San Pedro, San Antonio og så videre. Indbyggerne fra hver landsby kan genkendes på de specielle mønstre og farver i deres vævede klædedragter, der klart angiver deres tilholdssted og identitet – og flere af landsbyerne har deres eget sprog. Undervejs på dagens bådudflugt vil vi nyde synet af de tre stejle vulkaner, der omgiver søen, og oplevelsen med de lokale indianere, der lever på den samme måde, som de har gjort i århundreder.

Overnatning ved Atitlán-søen.

Dag 18
Atitlán-søen - Guatemala City. Hjemrejse

Tidligt om morgenen kører vi til Guatemala City og videre til lufthavnen, hvor der er afrejse til Danmark.

Dag 19
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 39.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder
• Fly København – Panama City og Guatemala City – København* med mellemlanding
• Fly Panama City – San José
• Fly Flores – Guatemala City
• Udflugter jf. program
• Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 3-6 og 15
• Middag dag 4-5
• Skatter og afgifter

*Mulighed for at rejse fra Billund og Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr, fra kr. 948,-

Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Øvrige måltider (beregn ca. 35 USD pr. dag. Man kan spise billigere, men med dette beløb er der råd til at spise både frokost og gode 3-retters middage)
• Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD), da hjemrejsen går via USA
• Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn ca. USD 175 pr. person)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
• Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter 
 • Sommertøj 
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt) 
 • Trøje eller let jakke 
 • Regnjakke eller regnslag 
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler) 
 • Indendørssko (gulvet på hotelværelset kan være køligt)  
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller 
 • Myggespray 
 • Lommelygte  
 • Kikkert*
 • Kamera*
 • Håndsprit  
 • Håndklæde

*Du må ikke indføre kameraudstyr eller kikkerter af professionel standard til Nicaragua. Kikkerter med infrarød funktion og kameraer med store  objektiver kan blive konfiskeret ved grænsen.

Vi gør opmærksom på, at det er påkrævet at have lukket fodtøj på, når vi skal gå på hængebroer ved Arenal-vulkanen.

Pas

Vær opmærksom på, at du bør have mindst seks tomme sider i dit pas til stempler og du skal medbringe 3 fysiske kopier af dit pas på denne rejse.

I Latinamerika er tempoet anderledes end vi er vant til herhjemme, dette gælder også ved grænseovergangen, som kan være en tidskrævende affære. En god bog kan anbefales de dage der skal krydses landegrænser.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

På nogle afrejsedatoer går ud- eller hjemrejsen via USA (se din rejseplan). I disse tilfælde skal du senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa-esta

Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

Vær dog opmærksom på, at hvis der er grunde, der gør, at du ikke kan opnå ESTA, og du derfor har brug for at søge visum, så skal vi kraftigt opfordre til, at du så hurtigt som muligt kontakter den Amerikanske Ambassade og får lavet en aftale om din visumansøgning, da der i perioder kan der være op til flere måneders ventetid på at få udstedt et visum. Se Udenrigsministeriets hjemmeside for nærmere information om, hvornår det vil være nødvendigt at søge visum, når ESTA ikke er en mulighed:

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa

Valuta

Vi anbefaler at medbringe USD i kontanter på denne rejse. Rejselederen er behjælpelig med at veksle til lokalvaluta, hvor det er nødvendigt.

Ved betaling med USD er det kun små valører, der modtages. Således skal man sikre hjemmefra, at den største seddel er 20-dollars. Så 1-, 2-, 5-, 10- og 20-dollars er gangbare i den daglige handel og vandel.

Højder og fysisk form

På denne rejse er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Turen er ikke egnet for folk, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol. En del af rejsen foregår i forholdsvis stor højde, hvilket påvirker alle mennesker. De fleste symptomer kan undgås, hvis man iagttager følgende forholdsregler: tager det helt med ro ved ankomsten, undgår alkohol, og drikker 3-5 liter vand og lignende væske.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme. Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 og maksimalt 29 personer. Hvis minimumsantallet ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Klima og temperatur

Vi oplever på denne rejse mange forskellige lande og klimaer. For det meste er det tørt og varmt eller meget varmt med temperaturer på 25-30 grader og til 35 grader. Vi besøger dog også steder, hvor vi kan møde temperaturer ned til 10-12 grader, og blandt andet i regnskoven i Costa Rica er det meget fugtigt og regnfuldt.

Mere om dine rejsemål

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Hånden på hjertet

Information

Når man rejser i Latinamerika, er det jo primært for at opleve en anden kultur end vores egen. Der er mange ting, som bestemt ikke er som hjemme, og det er så absolut også det, som er charmerende ved at rejse.

Her betyder det ofte at der kan komme ændringer i programmet undervejs. Måske bytter vi om på rækkefølgen i programmet eller på dagens program for at få en smidigere afvikling af turen.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse gennem Centralamerika Oplevelsesrig rejse, som gav et fremtagende indtryk af de forskellige lande. Dette skyldes ikke mindst en fremragende og meget vidende rejseleder
Date published: 2023-12-05
Rated 5 out of 5 by from Mange lande med dygtig rejseleder. Vores rejseleder, Jesper, var en særdeles dygtig og empatisk person med den største viden om de 6 lande. Hans valg af lokale guider og sikre chauffører var med til at gøre turen tryg og indholdelsesrig. Jespers måde at sørge for, at vi kom godt forbi demonstrationer, gennem trafikpropper og grænseovergange var særdeles dygtigt. Hans levende og vidende fortællinger i bussen og på lokaliteterne var uovertruffen.
Date published: 2023-11-23
Rated 5 out of 5 by from Sikke en oplevelsesrejse Som vores rejseleder indledte med, så er det ikke en ferie I skal på, men en rejse. Der var fuld fart på hver dag og aldrig har jeg modtaget så mange indtryk på så få dage. Det var meget spændende og også lidt hårdt
Date published: 2022-12-08
Rated 4 out of 5 by from en god rejse med mange oplevelser Det var en meget spændene rejse med mange gode oplevelser og den fantastik rejseleder, han viste meget om landet.
Date published: 2020-03-01
Rated 4 out of 5 by from skøn tur med natur og kultur De ting som jeg så mest frem til: God rejseleder - tur til regnskov og de historiske ting i Honduras og Guatemala, levede helt op til mine forventninger
Date published: 2020-02-28
Rated 5 out of 5 by from En oplevelestur som levede op til forventningerne. Det gode og bedste: En medrivende rejseguide, som var helt utrolig godt inde i stoffet.ligegyldigt spørgsmålets karakter, var der altid svar. Han tog virkelig 'hånd' om sine gæster.Der var bare tjek på det, når ankom til vores nye hotel. Dejlige hoteller, men desværre var vi ofte så sent tilbage, så vi ikke havde mulighed for at benytte diverse faciliteter. Kritik: Vi brugte meget tid på at 'flytte os' fra sted til sted. Bl.a. brugte vi en hel dag på at flytte fra Costa Rica til Guatemala. Næste dag kørte vi i bus over næsten 8 timer for ca. 1 times rundvisning i Copán - et iøvrigt interessant sted i Honduras -. Dagen efter var vi igen i bus i mange timer. Hvorledes dette kan arrangeres alderledes har jeg ikke noget bud på, og selvfølgelig påregnes der meget transport når vi besøger 4 lande på 4 dage. Men sammenlagt incl fly til og fra Central Amerika - er der brugt transport i 4-5 dage ud af 15. Det er lige overkanten
Date published: 2020-02-25
Rated 4 out of 5 by from En indholdsrig rundrejse Super rejseleder og en rundrejse med et spændende indhold.
Date published: 2020-02-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur med mange forskellige oplevelser Fantastisk tur og rejseleder
Date published: 2020-02-21
 • y_2024, m_6, d_13, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_64
 • loc_da_DK, sid_PARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser