Albatros' drømmekrydstogt i Seychellerne

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik eventyrrejse! Sejl fra ø til ø i det eksklusive naturparadis med Albatros’ yacht Pegasus

På Seychellerne realiseres drømmen om flugten fra den hektiske civilisation til palmegrønne koraløer med øde laguner, snehvide paradisstrande og krystalklart, azurblåt tropehav med eminente snorklemuligheder.

Seychellernes billedskønne øer og atoller er indbegrebet af eksklusive ferieoplevelser i prægtige naturskabte kulisser. Vores sejlrute inkluderer en række ubeboede øer, der ellers er ret utilgængelige, og hvor sjældne fugle, skildpadder og endemiske planter åbenbarer sig i gavmilde mængder. Vi sejler med skibet Pegasus med plads til blot 44 gæster.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Seychellisk rupi

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Victoria, Mahé og afsejling – St. Anne
Dag 3
St. Anne – Curieuse
Dag 4
Curieuse – Cousin med mulighed for øvandring til BirdLife Internationals fuglereservat – Praslin, den verdensberømte strand Anse Lazio
Dag 5
Praslin – Aride med mulighed for øvandring – St. Pierre – Baie St. Anne, Praslin
Dag 6
Baie St. Anne, Praslin
Dag 7
Baie St. Anne, Praslin – Felicité – La Digue, mulighed for ørundtur i oksekærre inkl. besøg på stranden Anse de Source d’Argent
Dag 8
La Digue – Moyenne, barbecuefrokost på stranden – Mahé, Captain’s dinner
Dag 9
Mahé. Ørundtur, tid på egen hånd, middag og hjemrejse
Dag 10
Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København mod Seychellerne med en mellemlanding i Dubai.
Dag 2
Ankomst til Victoria, Mahé og afsejling – St. Anne

Vi lander om morgenen i hovedstaden, Victoria, der ligger på den nordøstlige side af Mahé, Seychellernes største ø og økonomiske centrum. Øen er 27 kilometer lang, otte kilometer bred, og det samlede areal udgør kun 153 km².

Mahé er også Seychellernes turistmæssige centrum, hjemsted for den internationale lufthavn samt 85 procent af ørigets hoteller. Hotellerne ligger spredt langs den hundrede kilometer lange kystlinje, der tæller ikke færre end 68 pragtfulde strande.

Inden vi kører til skibet og tjekker ind, benytter vi os af chancen til at kigge lidt på Victoria, der med sine cirka 26.000 indbyggere formentlig er verdens mindste hovedstad – og det er man stolt af. Det betyder imidlertid også, at besøget udgør en tur op ad hovedgaden med et par afstikkere til siden. Vandrefuglene kan tage en tur op ad bjerget, der tårner sig op bag byen, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over byen og de nærmeste øer.

Befolkningen, kaldet seychellois, værner nænsomt om deres øparadis’ fortrin. Her skal hotellerne hverken være højere end palmerne eller ligge side om side på de bedste strande – man er kort sagt ikke interesseret i den storstilede charterturisme. Derfor er de største arealer fredet og udlagt som naturreservater, hvor de besøgende kan færdes frit i pagt med naturen på dennes egne præmisser.

Der er mulighed for at spise frokost på en lokal café (ikke inkluderet), inden vi midt på eftermiddagen tjekker ind på skibet. Pegasus er en kæmpeyacht af katamarantypen med plads til blot 44 gæster. Vi overnatter i hyggelige, velindrettede kahytter – alle udvendige – med vindue og privat badeværelse, og om bord kan vi nyde livet og udsigten fra skibets restaurant, loungeområde og store soldæk. Vi har naturligvis helpension om bord.

Efter en obligatorisk redningsøvelse på skibet stikker vi hen på eftermiddagen til havs og finder en god ankerplads ved øen St. Anne, der ligger en kort sejlads fra Victoria. St. Anne er hovedøen i Seychellernes mest berømte marinereservat, Sainte Anne Marine National Park, der samlet består af seks øer. Marinereservatet blev oprettet i 1973, og der findes blandt andet mange intakte og oprindelige koraller samt mere end 150 forskellige slags fisk og skaldyr. Livet i havet omkring disse øer giver et billede af den høje forekomst af arter, der udvikles, når revet er uforstyrret, og en snorkletur giver et fantastisk indblik i Seychellernes fascinerende havunivers.

Seychellerne er som én stor grøn nationalpark, hvor det ikke er besværligt at finde de smukke steder, som man ser billeder af i brochurer. I modsætning til de fleste andre steder i verden, ser her nemlig sådan ud overalt. Den indre øgruppe, som vi sejler rundt i, består af smukke granitøer med små grønne bjerge, der danner et helt vidunderligt og unikt landskab bag de blå laguner. Granitbjergene er klumper, som blev efterladt i oceanet, da Indien løsrev sig fra det afrikanske kontinent og bevægede sig hen til sin nuværende position. Derfor er Seychellerne helt anderledes end andre øer i Det Indiske Ocean, der er dannet gennem vulkansk aktivitet og koraller. Ofte vil vi lægge til i en smuk bugt, hvorfra der vil være forskellige muligheder for svømning, snorkling, landgang med badning fra stranden eller vandring på øen. Vi har god tid, så man kan faktisk nå det hele!

Fremme ved St. Anne nyder vi de naturskønne omgivelser med det azurblå vand, der møder øens tropiske grønne vegetation, og om aftenen spiser vi velkomstmiddag om bord.

Dag 3
St. Anne – Curieuse

Tidligt om morgenen sætter vi kursen videre mod den ubeboede ø Curieuse, en sejltur på cirka to en halv time. Oprindeligt hed øen Île Rouge – den røde ø – på grund af dens røde jord, men senere blev den omdøbt til Curieuse, opkaldt efter en gammel fransk fregat.

Curieuse ligger lidt nord for øen Praslin og administreres hundrede procent som et fredet naturreservat. Tidligere har øen været anvendt som isolationskoloni for spedalske, og i dag er det gamle lægehus omdannet til museum og besøgscenter, hvor vi starter dagen.

Curieuse er sammen med den nærliggende Praslin det eneste naturlige levested i verden for den sjældne og besynderlige coco de mer-palme, hvis enorme nød ligner to sammenvoksede kokosnødder, en form der har fået mange folkeslag omkring Det Indiske Ocean til at forbinde nødden med frugtbarhed. Se selv! Øen har mange endemiske planter, otte forskellige mangrovetræer, en yngleplads for kæmpehavskildpadder og også et opdræt af kæmpe landskildpadder.

Dagens Albatrostilbud er en spændende øvandring sammen med en lokal naturguide, der tager os gennem mangroveskoven til ruinerne af den gamle isolationskoloni samt øens gamle lægebolig, ligesom vi naturligvis også regner med at ”møde” nogle af øens mange skildpadder. Herefter står den på barbecuefrokost på stranden og tid til at nyde det søde strandliv.

Vi ligger for anker natten over ved Curieuse.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under Prisinformation).

Dag 4
Curieuse – Cousin med mulighed for øvandring til BirdLife Internationals fuglereservat – Praslin, den verdensberømte strand Anse Lazio

Vi starter morgenen ud med cirka en times sejlads videre til Cousin Island. Denne lille ø på bare 27 hektar har sin egen helt specielle historie, fordi den simpelthen blev opkøbt af en international ornitologisk forening (BirdLife International) med det formål at frede og redde de sidste individer af den sjældne seycheller-sanger.

Øen var plantet helt til med kokosnødder, der sidenhen er fjernet og erstattet med Seychellernes fineste flora. I dag synes den lille gulbrune fugl at være kommet sig, og populationen er nu tre- til firedoblet. Siden øen blev købt i 1968, er naturprojektet blevet løbende udvidet og forbedret. Man har hentet fire andre af Seychellernes endemiske fugle til øen, der sammen med havfugle, krybdyr og planter nu har gjort øen til en af ørigets fineste reservater. Øen holdes fri for alle invasive planter og dyr og er således et af de få steder, hvor der ikke findes katte, rotter og mus. I dag yngler op imod hundrede havskildpadder årligt på øen, og til forskel fra de fleste andre steder i verden kommer havskildpadderne op på stranden og lægger deres æg i fuldt dagslys.

Dagens Albatrostilbud er en øvandring til BirdLife Internationals fuglereservat, hvilket er en enestående mulighed for at opleve øens berømte og sjældne fuglebestand. Herefter begiver vi os tilbage til skibet og sætter kursen videre mod naboøen Praslin, hvor vi tilbringer resten af dagen ved Anse Lazio, Praslins bedste – og i det hele taget en af Seychellernes mest berømte strande. Det kridhvide bløde sand, det smukke blå vand vand og de blødt bølgende palmer – dette er paradisstrand, når det er allerbedst!

Vi ligger for anker natten over ved Anse Lazio.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under Prisinformation).

Dag 5
Praslin – Aride med mulighed for øvandring – St. Pierre – Baie St. Anne, Praslin

Vi letter anker og sætter kursen nordpå mod den lille ubeboede ø Aride – den nordligste af øerne i Seychellerne. Øen på godt halvanden gange en halv kilometer er det nærmeste vi kommer på Seychellernes Galápagos. Her finder man den største havfuglekoloni i denne del af oceanet med 1,25 millioner ynglefugle, den største tæthed af krybdyr (ingen farlige), næsten alle de endemiske arter for Seychellerne og naturligvis havskildpadder. Øen er fredet i klasse A.

Aride har en tæt jungleagtig bevoksning over de lave klipper. En stor del af den lille ø er nærmest ufremkommelig. Mange sjældne fugle synes at søge hertil, ligesom der er en række endemiske træer, vækster og fugle. Vandet er smukt, klart og helt azurblåt i kanten, hvor et rigt fiskeliv boltrer sig i de farvestrålende koraller, der går helt ind under land. Selvom der også her er en vis kontrol af naturen, er øen udviklet nogenlunde uberørt – dyr og planters evolution er parallel og fortæller hinandens historie. Evolutionens principper ses ikke helt så tydeligt på Seychellerne som på Galápagos, men en god guide kan vise de rette sammenhænge. Dagens Albatrostilbud på Aride er således en øvandring med en lokal naturguide, som indvier os i øens unikke natur og dyreliv.

Ved middagstid går kursen videre mod den lille atol St. Pierre, der med sine smukke stejle klippesider, vajende palmer og casuarina-træer danner den perfekte ramme om en dejlig eftermiddag med mulighed for snorkling og badning. Sidst på eftermiddagen begiver vi os atter mod Praslin, Seychellernes næststørste ø, som har en længde på godt 12 kilometer og en bredde på cirka 4,5 kilometer. I de senere år har turismen udviklet sig voldsomt på Praslin, og med tiden vil den måske gøre Mahé rangen stridig som Seychellernes turistcentrum.

Praslins centrale del består af en bjergkæde, der synes vældigere, end den beskedne højde på op til 340 meter antyder. Praslins største attraktion er det UNESCO-fredede naturreservat Vallée de Mai, der ligger mellem de to bjerge Takamaka og Fond Azore. Dette pragtfulde og frodige naturreservat har indtil for få år siden været fuldstændig uberørt gennem millioner af år og tæller en række endemiske planter, træer, fugle og padder. Herimellem den førnævnte berømte kokosnød coco de mer. Praslin er omgivet af et langt koralrev, der lægger en kraftig dæmper på Det Indiske Oceans bølger og giver roligt, klart vand i de talrige små idylliske bugter.

Vi ligger for anker natten over ved Baie St. Anne.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under Prisinformation).

Dag 6
Baie St. Anne, Praslin

Vi tilbringer hele dagen på Praslin, og dagen byder på en mulighed for at komme på en bustur til Vallée de Mai. Undervejs nyder vi den flotte udsigt fra øens højdedrag og langs den smukke kystlinje, hvor vi passerer gennem pittoreske fiskelejer og tætbevoksede skovstrækninger.

Fremme i Vallée de Mai begiver vi os ud på en lille vandretur i den unikke jomfruelige skov, hvor vi blandt andet skal se gigantiske palmer og endnu flere af de særegne coco de mer. Hvis vi er heldige, ser vi også den endemiske sorte papegøje (Coracopsis nigra), som er en af verdens mest sjældne fugle, og som har et karakteristisk skingert skrig. Efter besøget i Vallée de Mai runder vi udflugten af på stranden Cote d’Or, der ligesom Anse Lazio adskillige gange er udnævnt til en af verdens lækreste strande.

Vi er tilbage ved skibet ved frokosttid, og herefter kan du nyde resten af dagen i dit eget tempo – måske skal du ud at snorkle eller dykke? (Dykketur kan tilkøbes på stedet. Forhør dig hos rejselederen).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under Prisinformation).

Dag 7
Baie St. Anne, Praslin – Felicité – La Digue, mulighed for ørundtur i oksekærre inkl. besøg på stranden Anse de Source d’Argent

Om morgenen siger vi farvel til Praslin for at sejle til den ubeboede ø Felicité, der ligger cirka en times sejlads fra Baie St. Anne. Felicités krystalklare vand er perfekt til snorkling, og vi tilbringer nogle timer ved øen.

Ved middagstid sætter vi kursen videre mod La Digue. Skulpturelle klippeformationer reflekterer sollyset i skiftende nuancer, bestemt af solhøjden. Dette er kulisserne, der møder en ved indsejlingen til La Digue. Dette lille frodige paradis rummer en naturlig skønhed, som ingen bør snyde sig for. Alt ånder fred og ro. Oksekærrer trækker kokoshøsten gennem palmelunden til den lille mole, mens de nyankomne kører på lejede cykler mod de fabelagtige strande, omgivet af granitklipper og de smukkeste palmer. Fra søsiden beskyttes strandene af et ydre koralrev og mellem stranden og revet af enorme lyserøde klippeformationer.

Vi har ikke set et smukkere sted på kloden! La Digues 2.000 indbyggere synes nærmest uberørt af den øvrige verdens udvikling, når man ser bort fra de seks køretøjer, der har tilladelse til at køre på øen. Dette er som at være i en anden verden, og de fleste kan få mange dage til at gå med at cykle og gå rundt til ensomme, fredfyldte strande, de små landsbyer, der lever deres egen uforstyrrede tilværelse eller i de grønne jungleagtige bjerge på jagt efter sjældne fugle med videre.

Dagens Albatrosudflugt er en tur i oksekærre rundt på øen til forskellige farme, inden der bliver frit slag til at gå langs den skulpturelle strand Anse de Source d’Argent og tage en dukkert i solnedgangens skær. Det siges, at Anse de Source d’Argent er verdens mest fotograferede strand – i dag kan du ved selvsyn opleve hvorfor!

Hvis du føler trang til at få et godt indblik i, hvad der venter forude, kan du såmænd bare ”google” øens navn, så kommer der masser af billeder frem på skærmen. Det gælder i øvrigt alle øerne.

Vi ligger for anker natten over ved La Digue.

Dag 8
La Digue – Moyenne, barbecuefrokost på stranden – Mahé, Captain’s dinner

Vi letter anker tidligt om morgenen og sætter kursen mod Moyenne, hvor vi ankommer midt på formiddagen. Skibets personale anretter en barbecuefrokost til os på stranden, og ellers er dagen afsat til ren nydelse og forkælelse med lækker strand og mulighed for snorkling.

Sidst på eftermiddagen sejler vi til Mahé, en tur på cirka en time, og sætter trumf på den sidste aften om bord med Captain’s Dinner.

Vi ligger ved kaj natten over ved Inter Island-kajen lidt nord for Victoria. 

Dag 9
Mahé. Ørundtur, tid på egen hånd, middag og hjemrejse

Efter morgenmad om bord på skibet, siger vi farvel til skibets personale og går fra borde. Vi begiver os herefter ud på en halvdags ørundtur, hvor vi får et spændende førstehånds indblik i øens storslåede og varierede landskaber. Undervejs passerer vi imponerende granitklipper og grønklædte klippesider, som løber ned til de gyldne sandstrande, der kantes af det klare tropiske vand.

På ørundturen besøger vi blandt andet en gammel missionsstation, hvor man i 1876 åbnede en skole for frigivne slavebørn. I dag står kun ruinerne tilbage, men til gengæld får vi herfra et fantastisk vue ud over Mahés vestkyst. Vi skal også kigge lidt nærmere på Victoria, hvor vi blandt andet lægger vejen forbi det lokale marked. Herefter begiver vi os til den sydlige del af Mahé, hvor vi besøger en lille kunsthåndværkslandsby på øens sydkyst, og herpå får vi forkælet smagsløgene med en overdådig kreoler-buffet. Vi runder af med lidt tid på egen hånd, inden vi spiser middag og kører til lufthavnen. Vores fly hjemad afgår ved midnatstid. 

Dag 10
Ankomst til København

Vi lander i København først på eftermiddagen.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Halvdagsudflugt på Curieuse, øvandring
 • Halvdagsudflugt på Cousin, øvandring
 • Halvdagsudflugt på Aride, øvandring
 • Halvdagsudflugt på Praslin til naturreservatet Vallée de Mai
 • Halvdagsudflugt på La Digue inkl. stranden Anse de Source d’Argent

Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Pris: kr. 1.698,- pr. person

Pegasus

Pegasus er en kæmpeyacht af katamarantypen med plads til blot 44 gæster. Vi overnatter i hyggelige, velindrettede kahytter – alle udvendige – med vindue og privat badeværelse, og om bord kan vi nyde livet og udsigten fra skibets restaurant, loungeområde og store soldæk.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger her www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/pegasus

Få masser af eksotiske oplevelser med hjem fra din rejse med Pegasus

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
(kun muligt i kat. D): kr. 17.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt
Kahytskat. A (Upperdæk, ca. 12 m²): kr. 1.500,-
Kahytskat. B (Sun-dæk, ca. 11 m²): kr. 1.000,-
Kahytskat. C (Main-dæk, ca. 18 m²):  kr. 500,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Seychellerne t/r
• Udflugt på Mahé og aftensmad på dag 9
• Transport jf. program
• 8 dages krydstogt med M/S Pegasus i delt udvendig dobbeltkahyt
• Helpension på krydstogtskibet
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra udflugter
• Udflugtspakke (kr. 1.498,- pr. person. Skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse).
• Tillæg for enkeltkahyt
• Eventuelle måltider på land
• Drikkevarer
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. EUR 15,- pr. person)
• Drikkepenge på skibet (beregn EUR 10,- pr. dag)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura

• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om at rejse i Seychellerne

Seychellerne har ingen farlige slanger, edderkopper eller andet kryb, som man skal gardere sig imod, og sygdomme som malaria og gul feber findes ikke. Der er ingen obligatoriske vaccinationer, hvis man kommer fra Danmark, og ingen jetlag kan ødelægge fornøjelsen.

Klimaet er behageligt året rundt, da den lette brise fra havet tager toppen af den tropiske hede. Det regner (statistisk set) mest i december og januar, men man må påregne voldsomme tropiske byger året rundt (sjældent langvarige).

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Mange gode oplevelser Mange gode oplevelser med en god rejseleder. Fik megen viden om den særegne natur på øerne. Fantastisk venligt og smilende personale. Utrolig god mad på båden. Men rejsebrochuren forskønner båden lige rigeligt. Den bar præg af at være lidt ældre og lidt slidt.
Date published: 2024-01-29
Rated 5 out of 5 by from Drømmerejse med få undtagelser Skøn rejse med store oplevelser
Date published: 2024-01-16
Rated 5 out of 5 by from Skøn ferie Det var en fantastisk tur både med båden samt deres personale. Vores guide var super
Date published: 2024-01-15
Rated 3 out of 5 by from Seychellerne er paradis Seychellerne er et paradis med smukke strande og fantastisk natur. Det anbefales at man er søstærk, vi havde 7 meget gyngende dage. Man skal også være godt gående og i stand til at gå/klatre på trapper da en del af turene er meget krævende.
Date published: 2024-01-15
Rated 5 out of 5 by from Super oplevelse Dejlig tur med en kompetent rejseleder og super søde og venlige ansatte på båden. Maden var i top og vi har ikke manglet noget.
Date published: 2024-01-15
Rated 5 out of 5 by from 1 uge i Paradis med en i centrum En fantastisk uge i Paradis hvor det opleves at man er i centrum - det gælder både på skibet, i oplevelserne og især hos rejseleder Lasse som eminent styrende ugen igennem. Seychellerne har skønne strande og betagende regnskove, som besøges. Skibets personale sørger for at man kommer sikkert fra skib til land og tilbage igen. Under havets overflade venter en verden af fisk som nok ikke findes andre steder i verdenen. Det må mere end beundres hvorledes skibets køkken kan diske op med goumet i højeste klasse og skibets personale sørger for råhygge til ug. Det er nydelse af bedste karakter.
Date published: 2024-01-15
Rated 5 out of 5 by from En rigtig god oplevelse En meget fin rejse, der indeholdt, hvad vi sætter pris på vandreture med information om flora og fauna, snorkling. Rejselederen var meget velfungerende, imødekommende og velforberedt. Bådens besætning var meget service minded og velfungerende. Vores middel vurdering af flyrejsen hænger sammen med en forsinkelse på ca. 6 timer i forbindelse med mellemlandingen i Istanbul.
Date published: 2023-02-05
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejsemål Rejsen ned gav en uheldig start, flyet fra Istanbul var forsinket næsten 5 timer, så da vi endelig kom til båden, var jeg ualmindelig træt og skulle bare sove, men jeg vågnede til smukke omgivelser og et ualmindeligt venligt og omsorgsfuldt personale. Vores rejseleder gjorde også sit til at tingene fungerede og at vi blev klogere på Seychellerne. Snorklingen var til en vis grad en skuffelse, ville gerne have set flere fisk og koraller.
Date published: 2023-02-04
 • y_2024, m_6, d_13, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_19
 • loc_da_DK, sid_SCCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser