Albatros’ store krydstogt i Japan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En japansk odyssé med hele 7 landgange i Japan, metropolen Tokyo og en afstikker til Sydkorea

Eventyret venter i Japans pulserende storbyer og vidunderlige landskaber, hvor røgelse fra templerne blander sig med eksotiske dufte fra gadeboderne. Vi stævner ud fra Tokyo, hvor en byrundtur og central overnatning er inkluderet. Herefter venter Shimizu, hvor vi håber på et glimt af Fuji-bjerget. Så skal der smages på delikat kød og sake i Kobe, og og du kan benytte muligheden for at tage fra Osaka til den gamle japanske hovedstad Kyoto. Men vores japanske odyssé er dog langt fra slut endnu. Vi tager et dyk ned i historien på Okinawa og i Nagasaki og skal også lige på en afstikker til Sydkoreas smukke vulkanø Jeju.

Du kan forme dagene som du vil, eller tilkøbe den indholdsrige udflugtspakke. Helpension, drikkepenge, wifi og classic drikkepakke er inkluderet på krydstogtskibet Celebrity Solstice, der har 4 store stjerner.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD, JPY

Dagsprogram
Dag 1–2 København – Tokyo. Ankomst, byrundtur, frokost, indtjekning og velkomstmiddag i Tokyo
Dag 3 Tokyo-Yokohama, Japan. Heldagsbyrundtur med bl.a. Asakusa, Chinatown, Sankeien og Yokohama. Ombordstigning
Dag 4 Mt. Fuji (Shimizu), Japan. Tid på egen hånd i Fuji bjergets skygge
Dag 5 Osaka, Japan. Mulighed for udflugt til den gamle kejserby Kyoto med Kinkaku-ji og Nijo-borgen
Dag 6 Kobe, Japan. Frivillig tur til Kobe med monorail-tog
Dag 7 Kochi, Japan. Mulighed for besøg på lensherreborgen i Kochi, Hirome Market og Kap Murotomisaki
Dag 8 Oplevelser til søs
Dag 9 Ishigaki, Japan. En afslappende dag på stranden i selskab med rejselederen
Dag 10 Naha, Okinawa, Japan. Mulighed for udflugt til Shuri Kongepaladset og Peace Memorial
Dag 11 På havet mod Sydkorea. Oplevelser til søs
Dag 12 Vulkanøen Jeju, Sydkorea. Mulighed for besøg i Solopgangsparken Seongsan, frilandsmuseet Seongeup og kvindemuseet Haenye
Dag 13 Nagasaki, Japan. Nagasaki, Japan. Mulighed for udflugt til Atomic Museum and Park og Glover Garden
Dag 14 Oplevelser til søs på havet mod Tokyo
Dag 15 Ankomst til Tokyo og hjemrejse. Ankomst til Danmark

Celebrity Solstice

Celebrity Solstice er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe

Her er plads til næsten 3.000 passagerer. Skibet er fuld af dejlige oplevelser, og her kommer du ikke til at kede dig. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder de smukke blå omgivelser, der glider forbi.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
26.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
København – Tokyo. Ankomst, byrundtur, frokost, indtjekning og velkomstmiddag i Tokyo

Vi flyver fra Danmark og lander i Tokyo den følgende dag.

Efter ankomsten til Tokyos lufthavn bliver vi hentet i bus og kører ind mod byen.  Efter ankomsten til hotellet tager vi ud og udforsker byen på den mest lokale måde, nemlig i japanernes øjenhøjde, ved at bruge byens hurtige og effektive transportmidler, metroen. Nu hvor vi er landet i Japan, skal vi også vise det lokale at vi er dupperne hvad angår elektronik. Vi bliver udstyret hver en person med et ”headset”, som er en høretelefon vi kan høre hvornår rejselederen siger vi skal stå på og stå af toget.

Tokyos kalejdoskopiske lys, de utroligt mange mennesker og det enorme areal kan virke overvældende på førstegangsbesøgende. Hvis man bliver hængende et stykke tid, som vi gør, kan man alligevel støde på den diametrale modsætning: det fredfyldte og traditionelle Japan med yndefulde te-ceremonier og sirligt anlagte haver.

Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.
Vi starter med et besøg ved Japans største shintohelligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdig i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. Efter besøget i templet tager vi til bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske mangategneserier – kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshita Dori.

Midt på eftermiddagen tjekker vi ind på vores hotel, og om aftenen spiser vi middag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Japan. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Dag 3
Tokyo-Yokohama, Japan. Heldagsbyrundtur med bl.a. Asakusa, Chinatown, Sankeien og Yokohama. Ombordstigning Afsejling kl. 19.00

I dag starter vi med at opleve det traditionelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er der stadig mange gamle velbevarede træhuse, der overlevede anden verdenskrigs ødelæggelser, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med sin markante, store røde lanterne i indgangsporten. Vi går på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her!

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkenshoppegaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end ALT til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern til grøn te og meget andet.

Efter besøget i Asakusa er det tid til at sige farvel til Tokyo. Vi kører med bus til Japans næststørste by, Yokohama, hvor vores skib Celebrity Millennium venter på os.

I Edo-perioden (1603-1867) førte Japan en isolationspolitik, hvor man så vidt muligt undgik kontakt med omverdenen. Mod slutningen af denne æra var Yokohamas havn en af de første, som blev åbnet for udenrigshandel, og derfor voksede Yokohama eksplosivt fra at være en lille fiskerby til at blive en kæmpe metropol. I dag er det stadig en populær by at bo i, hvis man er udlænding, og det har skabt såvel vestlige boligområder som en af verdens største Chinatowns, som vi skal besøge i dag. Chinatown ligger i det centrale Yokohama, og i dag findes der et utal af kinesiske butikker og restauranter i de smalle og livlige gader. Ved indgangen til bydelen står fire flotte, farverige porte. Det er interessant at gå på opdagelse i bydelen, og der er også mulighed for at spise en lækker frokost.

Efter besøget i Chinatown tager vi til Sankeien, som er en stor japansk have i det sydlige Yokohama. Her ligger en række historiske bygninger, der er flyttet hertil fra andre egne af Japan. Der er en dam, små floder, blomster og vidunderlige stier, der får dig til at føle dig hensat til et Japan for længe siden.

Herfra kører vi til den meget flotte og specielle krydstogtterminal på Yokohamas havn og checker ind på skibet, der skal være vores hjem på den eventyrlige rejse.

Obs. Under dagen er der indlagt tid til at købe frokost (for egen regning).

Dag 4
Mt. Fuji (Shimizu), Japan. Tid på egen hånd i Fuji bjergets skygge Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 15.00

Vi ankommer til den mindre havneby Shimizu i Shizuoka-amtet, der består af cirka 33.000 indbyggere. Det smukke og majestætiske Fuji-bjerg er Japans mest berømte symbol og et af landets helligste steder og kan, hvis vejret tillader det, ses med det blotte øje fra havnen. Med sine 3.776 meter over havet er Fuji-bjerget Japans højeste.

Albatros’ rejseleder leder en frivillig tur til fods i den hyggelige lille by.

Det kan anbefales at gå til nåleskoven Miho, der er hjemsted for et 650 år gammelt japansk fyrretræ eller til bakketoppen ved Nihondaira, hvor udsigten til Fujibjerget efter sigende er det bedste i området. Der er også mulighed for sejlture i bugten med mindre både samt at besøge Japans første sushimuseum.

Det er også en oplagt chance for at kigge nærmere på japanske souvenirer og småbutikker.

Dag 5
Osaka, Japan. Mulighed for udflugt til den gamle kejserby Kyoto med Kinkaku-ji og Nijo-borgen Ankomst kl. 12.00, afsejling kl. 23.59

Vi er nu ankommet til Osaka. Herfra er dagens Albatros-tilbud en heldagsudflugt til kejserlige Kyoto.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi tager på opdagelse i den smukke tempelby og starter i den vestlige udkant af byen, hvor vi ser Kyotos mest berømte attraktion: Guldpavillonen. Guldpavillonen i byens nordlige udkant er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1955. Guldpavillonens berømmelse forstår man til fulde, når man står ansigt til ansigt med den stemningsfulde guldbeklædte pavillon, der spejler sig i søens vand.
Vi spiser en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til frokost. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter som for eksempel fisk, kød, grøntsager og forskellige salater.

Vi afslutter dagen med et besøg ved shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha, hvor vi går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte. Torii-portene står i hundredvis tæt efter hinanden og former en smuk, kontrastfarvet vej gennem den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre er det for mange besøgende et af de helt store højdepunkter!

Kyoto er berømt for sin ypperlige kvalitet på den berømte japanske grønne te, så prøv også at kigge ind hos en af de mange små specialbutikker med te, og køb en lille smagsprøve på Japan med hjem. Skal oplevelsen være fuldkommen, er der også masser af muligheder for at købe håndlavet keramik, heriblandt tekrus, med hjem.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Kobe, Japan. Frivillig tur til Kobe med monorail-tog Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 20.00
Kobe er en af Japans vigtigste havnebyer

I dag ankommer vi i Kobe, som i århundreder har været en af Japans vigtigste havnebyer. Kobes havn var blandt de første, der blev åbnet for udenrigshandel i det 19. århundrede sammen med havnene i bl.a. Yokohama og Nagasaki. Vi lægger til i krydstogthavnen, hvor vores skib vil overnatte, hvilket giver os 2 dage i området.

Selve havneområdet ”Nadagogo” er et besøg værd, og der er for de tørstige mulighed for at finde et Saké-udskænkningssted eller to, da området har Japans største koncentration af bryggerier. Smeltevandet fra det nærliggende Rokko bjerg er det reneste i landet og kombineret med ris af kvalitetsmærkatet ”Yamadanishiki” gør det området til arnested for de mest berømte saké-mærker.

Efter frokost leder Albatros’ rejseleder alle interesserede til monorail-toget, der går til midtbyen, og er behjælpelig med billetkøb (for egen regning). Vel fremme i Kobe by tages en spadseretur, som rejselederen selv komponerer.

Måske det kan friste at spise aftensmad på egen hånd inde i Kobe. På menuen kan man mange steder finde det berømte kobe-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer. Kødet er så mørt, at det nærmest smelter på tungen. Den lidt billigere variant wagyu-kød er også en mulighed.

Dag 7
Kochi, Japan. Mulighed for besøg på lensherreborgen i Kochi, Hirome Market og Kap Murotomisaki Ankomst kl. 7:00, Afsejling kl. 17:00

Kochi er hjemsted for den krystalklare Shimanto-gawaflod. Byen ligger omgivet af forrevne bjerge mod nord og den buede sydkyst ud til Tosabugten. Mod øst ligger Kap Muroto og mod vest ligger Kap Ashizuri med sine blidt bølgende sandstrande Shimanto-gawafloden er kendt som Japans sidste uberørte flod. Den begynder sit snoede løb i bjergene i Tsuno og løber hele vejen til Stillehavet. Floden er en guldgrube for rejefiskere, der går efter flodrejerne. Rejerne fanges ved hjælp af store fakler, der bruges til at skræmme dem ind i nettet. Selvom denne fangstmetode er hundredevis af år gammel, bliver den fortsat benyttet. Højt over byen ligger slottet Kochi, som stammer fra 1600-tallet. Det er et af Japans få autentiske slotte, der har overlevet både krige og naturkatastrofer. Vores Albatrosudflugt i dag går netop til slottet, som var bolig for lensherren i Edo-perioden. Det er Japans eneste slot, som stadig har sin originale struktur, og som ikke blev beskadiget under anden verdenskrig. Derfor kan vi i dag nyde synet af et lille stykke Japan fra hedengangne tider. Ved siden af borgen finder vi det hyggelig lokal marked Hirome, som er kendt for Kochi-specialiter og køkkenknive. Der vil være lidt tid på egen hånd til at til gå på opdagelse og måske nyde en kop japansk te. Hvis du beslutter dig for at købe en japansk kniv skal du huske at vise den til skibets sikkerhedspersonale ved ombordstigning. Genstanden vil blive opbevaret af skibet og udleveret igen ved ankomsten til Tokyo. Vores tur fortsætter til Kap Murotomisaki, som ligger i den østlige ende af Tosa-bugten og er dækket med subtropiske blomster som fx hibiscus. Symbolet på Kap Murotomisaki er det hvide fyrtårn, som måler 2,6 meter i diameter. Det er Japans

største fyrtårn og kan ses hele 56 km ud for kysten. Lyset fra fyrtårnet har igennem mere end hundrede år ledt tusinder af handels- og passagerskibe sikkert forbi pynten. Undervejs på udflugten får vi frokost, og når vi har besøgt seværdighederne, kører vi tilbage til Kochi, hvor vores skib venter. (Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
Oplevelser til søs

Husk at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der både er motionscykler, trappemaskiner og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 9
Ishigaki, Japan. En afslappende dag på stranden i selskab med rejselederen Ankomst kl. 8.30, afsejling kl. 17.30
På øen Ishigaki i Okinawa-provinsen

Øen Ishigaki er er hovedøen på Yaeyama-øerne og er samtidig regionens transportknudepunkt. Ishigaki City, Japans sydligste by, er Yaeyama-øernes eneste egentlige bybebyggelse, og det åbner for en verden af oplevelser i smukke naturomgivelser. Selve øen er på størrelse med Møn, og ligesom vores egen ø er et besøg værd, så er Ishigaki i høj grad det også.

De mange omkringliggende koralrev indbyder til, at djævlerokker, farverige nøgensnegle og tiarmede blæksprutter skal slå sig ned i de subtropiske vande. Det har betydet, at Ishigaki tiltrækker gæster, som snorkler og dykker i bølgen blå. Det er de samme bølger, du i dag kan vælge at kaste dig i. Tag en tur med rejselederen på en af de skønne omkringliggende strande (eventuel transport ikke inkluderet) eller tilbring dagen på egen hånd med at slentre rundt i den lille afslappede kystby med sine kun ca. 45.000 indbyggere.

Dag 10
Naha, Okinawa, Japan. Mulighed for udflugt til Shuri Kongepaladset og Peace Memorial Ankomst kl. 8:00, afsejling kl. 18.00

Vi ankommer til øgruppen Okinawa på den sydvestlige kant af Japan. Med over 100 øer er Okinawa Japans eksotiske paradis, og man fornemmer da også en markant anderledes natur og temperatur end i hovedlandet. Sproget og kulturen er anderledes end i resten af Japan, og det hele virker lidt mere afslappet her. Vi lægger til på selve hovedøen på Okinawa i dens hovedstad, Naha. Herfra tager vi på udflugt til Shuri Kongepladset, der engang var hovedsædet og magtens centrum for Ryukyu Kongeriget der bestod af det samme antal øer som Okinawa gør i dag. Pladset bærer et hel andet præg og arkitektur end borger og pladser i resten af Japan, og vidner om at Ryukyu øboer havdet et andet kultur arv. Vi skal også stifte bekendtskab med et af øens dystre kapitler, da øen var skueplads for et af 2. verdenskrigs blodigste slag. Mod slutningen af krigen i april 1945 var de amerikanske styrker efterhånden nået helt tæt på

det japanske moderland. Den amerikanske landgang på Okinawa og slaget på øen skulle vise sig at blive et af de blodigste i krigen. USA vandt slaget men det kostede dyrt for amerikanerne. De enorme tab af menneskeliv var en medvirkende årsag til at USA valgte at bombe japanerne ud af krigen med atombomberne i Hiroshima (som vi senere har mulighed for at besøge med Shinkansen lyntoget fra Himeji) og Nagasaki. På vores udflugt besøger vi Peace Memorial Park og museet, som ligger på sydspidsen af øen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
På havet mod Sydkorea. Oplevelser til søs

Efter de seneste dages oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan igen nyde krydstogtets dybere mening uforstyrret i et par døgn. Vi kan nyde gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teateret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscenteret eller powershoppes i den toldfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 12
Vulkanøen Jeju, Sydkorea. Mulighed for besøg i Solopgangsparken Seongsan, frilandsmuseet Seongeup og kvindemuseet Haenye Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 17.00

Skibet lægger i dag til på vulkanøen Jeju, som er på UNESCO’s liste over Verdensarv. Det er den sovende vulkan Hallasan, der har dannet mange af de naturlige seværdigheder på Jeju. Samtidig er vulkanen Sydkoreas højeste bjerg. I dens skygge har her gennem århundreder levet de såkaldte haenyo (de kraftfulde hav-kvinder), som  dykkede efter blæksprutter, havsnegle og muslinger uden brug af iltapparater. Deres præstationer skal vi kigge nærmere på på dagen Albatros-udflugt, som bl.a. går til museet dedikeret til kraftkvinderne. Vi skal også runde udsigtspunktet Solopgangsparken Seongsan, en tur på frilandsmuseum og besøge en stenskulpturpark. Undervejs på udflugten er der inkluderet en koreansk BBQ-frokost.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13
Nagasaki, Japan. Nagasaki, Japan. Mulighed for udflugt til Atomic Museum and Park og Glover Garden Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 19.00

Navnet Nagasaki står mejslet ind i de flestes bevidsthed som stedet, hvor den anden atombombe sprængtes i august 1945. I et splitsekund omkom 75.000 mennesker, og øvrige 75.000 blev sårede, hvoraf mange efterfølgende døde. Men Nagasaki er værd at kende for andet end denne tragedie, da byen også har en meget interessant historie som Japans vindue mod omverdenen. I 1571 fik portugiserne en handelsstation i byen, og samtidig begyndte en kristen mission med udgangspunkt i Nagasaki. Også andre europæiske lande oprettede handelsstationer her. Kun årtier senere begyndte man at opfatte udlændingene som en trussel mod den herskende klasse i Japan. Kristendommen blev derfor forbudt, og de fremmede blev smidt på porten. Fra 1639 var Japan et lukket land. Eneste undtagelse i Nagasaki var hollænderne, der fik lov til at beholde en lille handelsstation i et lukket område af havnen. Da Japan i 1850’erne blev tvunget til igen at åbne sig for omverdenen, blev Nagasaki atter et knudepunkt for handel takket være sin gamle – men ikke glemte – status og naturligvis den glimrende havn. Byen blev fuldstændigt genopbygget efter 2. Verdenskrig, og i dag er indbyggertallet cirka 450.000.

Dagens Albatrosudflugt starter med et besøg i Glover Garden, der ligger på en bakketop med flot udsigt. I dette område er der omkring 12 træhuse og en katolsk kirke, og det hele har en europæisk og kolonial atmosfære. Det var nemlig her, at repræsentanter for de store handelshuse, der lavede forretninger med Østen, levede. En af dem var den ganske unge Thomas Glover, der i 1859 kom til Shanghai, og kort efter blev han sendt til Nagasaki for at handle. Han benyttede fuldt lovlige metoder til at tjene penge med alt fra import af maskiner og varer fra vesten. Det gjorde ham til en yderst holden mand. Men det var Glovers involvering i våbensmugling, der skulle blive nøglen til hans venskaber med samuraierne på hele øen Kyushu. Samuraierne endte med at vælte shogunatet Tokugawa, og det blev begyndelsen på Menji-perioden (1868-1912), hvor Japan fra at være et lukket feudalsamfund gik til at blive et moderne samfund. En af Glovers venner i finansverdenen var Iwasaki Yatarō, der med Glovers hjælp anskaffede sig maskiner til at bygge skibe. Firmaet fik navnet Mitsubishi (de tre vandkastanjer), og det ligger stadig i Nagasaki. Glover Garden er det hus med tilhørende have, hvor Thomas Glover boede med sin japanske hustru og deres to børn, en pige og en dreng. Det menes at Glovers Kone, Tsuru, gav Puccini inspiration til operaen ”Madame butterfly”, da hun bar en sommerfugl på sin kimono og på sin grav. Dog stemmer historien ikke helt overens med operaen, og ved hjælp af slægtsbøger, fandt man ud af, at deres søn ikke var Tsurus søn men søn af en anden kvinde, Maki Kaga, en Geisha der arbejdede i en af byens finere ”tehuse”.

Udflugten fortsætter til Urakami-området, hvor atombomben eksploderede. Vi skal se mindesmærkerne og besøge Atomic Museum, der fortæller historien bag sprængningen. Før vi går om bord igen, bliver der tid på egen hånd i det centrale shopping-område. Og det er altid en oplevelse at shoppe i Japan, uanset om man er til vindues-shopping eller power-shopping! Du vil helt sikkert finde masser af ting, som aldrig når frem til danske butikshylder – og serviceniveauet i alle butikkerne er i absolut verdensklasse.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 14
Oplevelser til søs på havet mod Tokyo

En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den skønne, afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale kabaret og måske slutte af i natklubben.

Dag 15
Ankomst til Tokyo og hjemrejse. Ankomst til Danmark Ankomst kl. 6.30

Efter ankomsten til Tokyo er det tid til at sige farvel til vores dejlige skib og det skønne personale, som har sørget for at gøre vores rejse så behagelig og oplevelsesrig som mulig. Vi bliver hentet i bus og kører til lufthavnen, hvor flyet hjemad venter. Vi lander efter flyrejsen i lufthavnen i København med rejsekufferten fuld af minder fra en dejlig rejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke der ledes af vores danske rejseleder.

Udflugtspakken indeholder:

 • Osaka, Japan. Heldagsudflugt til den gamle kejserby Kyoto med Kinkaku-ji og Nijo-borgen (med frokost)
 • Kochi, Japan. Heldagsudflugt med besøg på lensherreborgen i Kochi, Hirome Market og Kap Murotomisaki (med frokost)
 • Naha, Okinawa, Japan. Heldagsudflugt til Shuri Kongepaladset og Peace Memorial (med frokost)
 • Vulkanøen Jeju, Sydkorea. Heldagsudflugt til solopgangsparken Seongsan, frilandsmuseet Seongeup og kvindemuseet Haenye (med frokost)
 • Nagasaki, Japan. Nagasaki, Japan. Heldagsudflugt til Atomic Museum and Park og Glover Garden (med frokost)

Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Pris: kr. 4.498,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 26.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Enkeltkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse/indvendig enkeltkahyt (kat. 10): kr. 13.198,-
 • Tillæg for enkeltværelse/udvendig enkeltkahyt (kat. 7): kr. 13.998,-
 • Tillæg for eneværelse/balkonkahyt (kat. 2B): kr. 18.498,-
Opgradering af kahyt
 • Tillæg for udvendig kahyt med vindue (kat. 7): kr. 1.798,- pr. person
 • Tillæg for balkonkahyt (kat. 2B): kr. 3.998,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tokyo t/r med mellemlanding
 • 1 nat på centralt beliggende hotel i Tokyo i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Byrundture i Tokyo jf. program
 • Velkomstmiddag i Tokyo
 • Udflugter og transport jf. program
 • 12 nætters krydstogt med Celebrity Solstice (4½*) i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi ca. kr. 1.125,-)
 • Classic drikkepakke om bord (værdi ca. kr. 4.380,-)
 • Wifi om bord
 • Havneskatter (kr. 794,-)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Udflugtspakke (kr. 4.498,- pr. person)
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer på land
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 10,- pr. person. Gæster med udflugtspakker bør beregne ca. USD 30,- pr. person).
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen
Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

22JPCOC05ADK2410