De svingende Sydstater med Texas & Louisiana

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev en magisk rejse gennem Texas og Louisiana, fra JFK's mindesmærke i Dallas til New Orleans' pulserende jazz.

Drikkepenge til lokale chauffører og guider inkluderet! Træd ind i en verden af eventyr og musik på vores uforglemmelige rejse gennem Texas og Louisiana. Mellem de glitrende skyskrabere i Dallas følger vi i JFK’s fodspor og i Austin stifter vi bekendtskab med verdens live-musikscene. Med erindringen om tonerne begiver vi os til San Antonio, hvor historien om The Alamo vækkes til live, før vi udforsker NASA’s rumcenter i Houston.

Kursen sættes herefter mod Louisiana, som emmer af duften af nykogte flodkrebs, enorme deltaer, stærk cajun-mad og jazz. I Lafayette opdager vi kulturarv og smagfulde traditioner, når vi besøger Tabasco-fabrikken og senere ser nærmere på de lokale sumpalligatorer.

Endelig når vi frem til et af de absolutte højdepunkter – New Orleans. Her lader vi os forføre af spåkoner, sandsigersker, gøglere og jazzens rytmer og de farverige gader. Vi skal naturligvis på en byrundtur til fods, og hvis du har lyst, har du mulighed for at deltage i et jazzcruise med middag på den mægtige Mississippi og få en autentisk smag af denne legendariske by.

Det er en rejse med en skøn blanding af historie, kultur og musik, der vil sætte blide aftryk i din sjæl. Så pak kufferten og lad dig sammen med vores danske rejseleder blive ført gennem hjertet af USA’s sydlige charme.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til Dallas, Texas
Dag 2
Dallas – Austin. Byrundtur i Dallas med JFK-mindesmærket og kvægdrivning i ægte Texas-stil (ca. 250 km)
Dag 3
Austin og San Antonio. Byrundtur i verdens live-musikhovedstad og viktorianske hjem i San Antonio (ca. 130 km)
Dag 4
San Antonio – Houston. The Alamo og sejltur ved San Antonio River Walk (ca. 320 km)
Dag 5
Houston – Lafayette. NASA’s Space Center Houston og gennem Louisianas flodkrebseområde (ca. 380 km)
Dag 6
Lafayette – Houma. Katedralen i Lafayette frilandsmuseet Vermillionville, besøg hos Tabasco og alligatorfarm (ca. 190 km)
Dag 7
Houma – New Orleans. Rejehovedstaden Houma, sumptur og oplevelser i New Orleans med rejselederen (ca. 100 km)
Dag 8
New Orleans. Besøg på kirkegården og mulighed for plantagebesøg og jazzcruise med middag på Mississippi (tilkøb)
Dag 9–10
New Orleans og hjemrejse

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til Dallas, Texas

Vi lander i lufthavnen i Dallas, der ligger i den nordlige del af staten Texas. Byen blev grundlagt i 1841, da John Neely Bryan, en advokat fra Tennessee, etablerede en handelspost ved Trinity-flodens bred. I 1846 blev Dallas officielt udnævnt til at være en by, og den blev hurtigt et knudepunkt for handel og handel i regionen.

Gennem det 19. århundrede oplevede Dallas en betydelig vækst og udvikling. Byen blev et vigtigt centrum for bomulds-, olie- og kvægindustrien, og den spillede også en nøglerolle i anlæggelsen af ​​den transkontinentale jernbane.

Det var dog først i november 1963, at Dallas kom på det internationale verdenskort, da præsident John F. Kennedy blev myrdet i byen.

Den triste begivenhed har siden da haft en betydelig indvirkning på byens historie og er blevet husket og studeret af forskere og lægfolk over hele verden.

Efter ankomsten tjekker vi ind på vores hotel i forstaden Grapevine og resten af aftenen er på egen hånd.

Dag 2
Dallas – Austin. Byrundtur i Dallas med JFK-mindesmærket og kvægdrivning i ægte Texas-stil (ca. 250 km)

I dag tager vi for alvor hul på vores byrundtur i Dallas, som naturligvis inkluderer et besøg ved JFK Memorial. Dette mindesmærke er dedikeret til præsident John F. Kennedy, som blev myrdet i byen i november 1963. Mindesmærket ligger på Dealey Plaza, stedet for attentatet, og består af en enkel, rektangulær granitplade påskrevet med ordene "John F. Kennedy" og "1917-1963."

Bagefter skal du prøve at forestille dig, at du træder et skridt tilbage i tiden til dengang ordene Det Vilde Vesten havde en bogstavelig betydning. Vi skal nemlig opleve ”Fort Worth Herd Experience”, som ligger i hjertet af Fort Worth i Dallas vestlige del. To gange om dagen driver en håndfuld dygtige cowhands en flok majestætisk kvæg af racen Texas longhorns gennem gaderne, og klovene giver genlyd fra de de dage, hvor Fort Worth var et travlt kvæghandelscenter. Det er ikke kun storslået – det er også en spillevende historietime.

Vi drager videre til Austin, som går under det flotte kælenavn ”Live Music Capital of the World” – verdens live-musikhovedstad. Det slogan har været officielt siden 1991, hvor det viste sig, at Austin har flere spillesteder med livemusik pr. indbygger end nogen anden by i USA. Her kan man gå igennem gaderne og lytte til nogle af de mere end 1.900 bands og solister, der bor i og omkring Austin. Her er alt fra blues til rock, country til jazz, pop til salsa, og på de små 250 spillesteder kan man næsten dagligt høre live-optrædener.

Om aftenen kan du derfor gå en tur med vores rejseleder gennem musikken. Og hvem ved, måske hører vi den næste Janis Joplin, Stevie Ray Vaughan eller Willie Nelson, der alle fik deres gennembrud lige her i Austin, Texas.

Overnatning i Austin.

Dag 3
Austin og San Antonio. Byrundtur i verdens live-musikhovedstad og viktorianske hjem i San Antonio (ca. 130 km)

Vi står op i Austin og lægger hårdt ud. Vi skal nemlig på en orienterende byrundtur med en vaskeægte musiker og sanger, en singersongwriter, der giver os et indblik i byens rige musikhistorie – og hvis vi er heldige, får vi også et nummer.

Når vi har stiftet bekendtskab med de største seværdigheder, lægger vi kursen sydover til San Antonio. Efter ankomsten ser vi San Antonio Missions Nationalhistoriske Park, hvor man finder fire ud af byens fem spanske grænsemissioner (den sidste gemmer vi til i morgen): Concepción, San José, San Juan og Espada. De blev grundlagt i det 18. århundrede og er i dag på UNESCO-listen over verdensarv. Vi går en lille tur i området og når måske ikke alle fire missioner, men vi lærer bestemt om de historiske kirkebygninger, lære om oprindelig amerikansk historie og kan nyde de naturskønne stier, der afspejler områdets kultur- og naturarv.

Bagefter besøger vi El Mercado, som er den historiske markedsplads, hvor man altid kan gøre et godt køb, når det kommer til lokalt kunsthåndværk, og den viktorianske bydel, hvor vi kan nyde arkitekturen fra en svunden tid.

Om aftenen kan du spadsere en tur ad River Walk langs floden sammen med rejselederen. Her er masser af spisesteder at vælge imellem, så du bestemmer helt selv, om du er til skalddyr, en stor Texas-steak eller noget helt tredje.

Overnatning i San Antonio.

Dag 4
San Antonio – Houston. The Alamo og sejltur ved San Antonio River Walk (ca. 320 km)

Remember the Alamo?  Den gamle missionsstation i San Antonio kendt som The Alamo er i dag et af USA’s mest skattede nationale monumenter. En understregning af den amerikanske selvforståelse og kampen for nationens skabelse. Det er den heroiske historie om 150-160 tapre mænd, der holdt stand i 12 dage mod en overvældende mexicansk styrke, mens de blev bombarderet i dagevis for til sidst at måtte give efter for overmagten, hvis general, Santa Anna, lod de sidste overlevende henrette. Det skulle vise sig at blive en rigtig pyrrhussejr for mexicanerne, der selv blev decimeret, mens deres brutale optræden skabte kampråbet ”Husk Alamo!”, der genlød over hele USA, mens frivillige strømmede til den texanske hær.

Få måneder senere gav det mexicanerne det endelige nederlag ved San Jacinto, hvor Santa Anna blev tilfangetaget og måtte opgive drømmen om at fastholde Texas som en del af Mexico. I mellemtiden havde man glemt, at Texas var en del af Mexico, og at der bestod en fredstraktat mellem Mexico og USA. 10 år senere satte USA Mexico endeligt på plads og etablerede den nuværende meget omtalte grænse, hvorved Mexico blev halveret og USA voksede tilsvarende. Vi skal i dag på besøg ved nationalmonumentet Alamo, hvor vores rejseleder tager os med på rejse gennem historien.

Bagefter tager vi på en afslappende sejltur ad floden inden vores rejse går herefter videre mod USA’s fjerdestørste by, Houston. Houston er opkaldt efter General Sam Houston, der i 1836 vandt slaget ved San Jacinto, som resulterede i Texas’ selvstændighed fra Mexico.

Overnatning i Houston.

Dag 5
Houston – Lafayette. NASA’s Space Center Houston og gennem Louisianas flodkrebseområde (ca. 380 km)

“Houston, we have a problem”. Denne sætning er måske det første, man tænker på, når man hører ordene Houston og rumfart. At de i virkeligheden aldrig blev ytret på den måde og er et produkt af en manuskriptforfatter i Hollywood kan vores rejseleder fortælle mere om, når vi i dag besøger Lyndon B. Johnson Space Center.  Rumcenteret blev grundlagt i 1961 og har siden da haft ansvaret for design, udvikling og drift af bemandede rumflyvninger under NASA.

Den 20. juli 1969 var verdens øjne rettet mod Houston og rumcenteret, da Neil Armstrong rapporterede fra månens overflade: "Houston, the Eagle has landed" (Houston, Ørnen er landet). Blot få timer senere trådte Armstrong ned ad stigen for at sætte sin fod på månen og sige: ”Det er et lille skridt for mennesket, et kæmpeskridt for menneskeheden".

Selvom man måske ikke har det store kendskab til, hvordan rumfart fungerer, kan du godt glæde dig til en kæmpe oplevelse, når vi besøger Space Center Houston og kommer lidt tættere på bl.a. den historiske begivenhed og nutidens rumfart.

Efter det højteknologiske besøg drager vi mod staten Louisiana og kører undervejs gennem det område, hvor flodkrebsene – de helt rigtige – kommer fra. Flodkrebs, der indgår som væsentlig ingrediens i cajun-køkkenet, en madlavningstradition, der stammer fra Louisiana og er kendt for sin dristige smag og stærke krydderier.

Flodkrebsene koges typisk og serveres i en krydret bouillon eller bruges til at lave retter såsom ”Crawfish étouffée” – en gryderet serveret med ris, bisque (en tyk suppe lavet med flodkrebs) og flodkrebs kogt med grøntsager og krydderier serveret med kogte kartofler og majs.

Her i Louisiana er maden ofte krydret med en blanding af krydderier kendt som "kreolsk krydderi", som typisk omfatter paprika, cayennepeber, hvidløgspulver og løgpulver. Det kan du helt sikkert smage på en lokal restaurant, når vi kommer frem til Lafayette, hvor vi også overnatter.

Dag 6
Lafayette – Houma. Katedralen i Lafayette frilandsmuseet Vermillionville, besøg hos Tabasco og alligatorfarm (ca. 190 km)

Vi begynder dagen med at besøge den katolske katedral i Lafayette fra 1920’erne og derefter skal vi en tur på frilandsmuseet Vermillionville, som huser en samling af bygninger fra 1765 til 1890. Her får vi et indblik i livet gennem historien i sydstaterne.

Herefter slår vi et smut mod syd til salthorsten Avery Island, hvor vi endnu engang skal stikke tungen ind i cajunkøkkenet. Her finder vi nemlig den historiske Tabasco-fabrik, som siden 1868 har været leveringsdygtig i stærke saucer, der sælges over hele verden.

Efter en smagsprøve sætter vi kursen mod en af de adskillige alligatorfarme i området, som producerer kød til de lokale supermarkeder. Måske er der endda en smagsprøve.

Vi er nu nået frem til byen Houma, som er opkaldt efter stammen af samme navn. Her overnatter vi inden vi i morgen sætter kursen mod jazzens hovedstad, New Orleans.

Overnatning i Houma.

Dag 7
Houma – New Orleans. Rejehovedstaden Houma, sumptur og oplevelser i New Orleans med rejselederen (ca. 100 km)

Vi vågner op i Houma, der er kendt som intet mindre end verdens rejehovedstad. Byen er således centrum for fiskeri og behandling af rejer, så vi kører først et smut forbi havnen for at se de karakteristiske rejebåde, som de fleste nok kender fra film som ”Forrest Gump”.

Herefter skal vi en tur ud i sumpen og sejle en tur, mens vi kigger efter alligatorer. Hold hænderne tæt på kroppen og øjnene på stilke og oplev Louisianas bayou, som er de brakvande, der er så kendetegnende for sydstaterne.

Herefter sætter vi kursen mod rejsens endemål: New Orleans. Her ved Mississippi-flodens munding og indsejlingen fra verdenshavene har New Orleans spillet en enorm rolle for USA’s sammenhængskraft og udvikling, hvilket præsident Thomas Jefferson meget hurtigt indså.

Selvom Napoleon havde store ambitioner i Amerika, gik det ret skidt i Caribien, og derfor besluttede Jefferson at sende sin ven, James Monroe, til Frankrig for at købe byen i 1803. Men Monroe kom hjem med hele Fransk Louisiana, over en million kvadratkilometer, købt for 15 millioner dollar.

Englænderne mente ikke, at amerikanerne havde krav på mere i denne verden og chikanerede amerikanske skibe og søfolk, indtil det blev for meget for den nye præsident James Madison, der simpelthen erklærede England krig i 1812. Det blev en krig om New Orleans, som amerikanerne mirakuløst vandt takket være en snarrådig taktiker ved navn Andrew Jackson, men den historie gemmer vi i denne omgang.

Vi tager på opdagelse til fods gennem de hyggelige gader, og om aftenen kan du på egen hånd begive dig ud i byens musikliv.

Overnatning i New Orleans.

Dag 8
New Orleans. Besøg på kirkegården og mulighed for plantagebesøg og jazzcruise med middag på Mississippi (tilkøb)

New Orleans blev grundlagt af franske kolonister i 1718 som Nouvelle Orléans, men blandingen af forskellige nationaliteters indflydelse har gjort New Orleans til noget helt for sig selv.

Vi skal på en spadseretur i bydelen French Quarter, som stort set blev skånet af Katrina – gudskelov, for de fine, gamle pastelfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner og slyngplanter er inkarnationen af New Orleans’ charme. Den kreolske blandingskultur og de etniske rødder i Frankrig, Spanien, Italien, Caribien og Afrika blander sig til et særegent kulturelt miks. Et eksempel er praktiseringen af voodoo, der har udviklet sig som en blanding af afrikanske stammereligioner og katolicisme.

Vi begynder dagen med en byrundtur til en lokal kirkegård. Grundet den store mængde fugt i jorden begraves de lokale indbyggere over jorden, og det er en stor oplevelse at gå en tur på kirkegården og se de smukke sarkofager og mausolæer.

Efterfølgende er der mulighed for at tage med på en udflugt til plantagen Destrehan, hvor vi får et indblik i fortidens grufulde udnyttelse af slaver og ser det i dag fredfyldte område og hovedhus. Om aftenen kan du tage med på en sejltur på Mississippi, hvor vi både skal høre jazz og spise en hyggelig middag.

Mississippifloden udspringer helt oppe i Lake Itasca i Minnesota og har således bugtet sig sydpå gennem det meste af USA, inden den løber ud i Den Mexicanske Golf ved New Orleans. En regndråbe, der falder i Lake Itasca, vil være omkring 90 dage om at nå Den Mexicanske Golf. Beliggenheden mellem Mississippifloden og Pontchartrain-søen i sumpområdet ud til Den Mexicanske Golf, gør, at hvor man i andre amerikanske byer taler om downtown og uptown, taler man i New Orleans om lakeside og riverside. New Orleans ligger lavt og har derfor altid været sårbar over for oversvømmelser, selv efter at man har bygget diger rundt om byen.

(Dagens udflugt til plantagen Destrehan og jazzcruiset med middag er ikke inkluderet i rejsens pris men skal tilkøbes hjemmefra. Se mere senere i programmet).

Overnatning i New Orleans.

Dag 9–10
New Orleans og hjemrejse

Tiden er på egen hånd, indtil det er tid til at sætte kursen mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter. Vi lander i Københavns Lufthavn den følgende dag med kufferten fuld af store minder.

Udflugt

Kun for Albatros´ gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke i New Orleans ledet af vores danske rejseleder. Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og inkluderer:

Plantagebesøg på plantagen Destrehan, hvor grundstenen til hovedhuset blev lagt i 1787.

Jazzmiddag og sejltur på Mississippi – aftenarrangement med hyggelig middag på dampskibet Natchez på Mississippi floden akkompagneret af jazzmusik.

Pris: kr. 898,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København-Dallas/Ft. Worth og New Orleans-København med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Drikkepenge til chaufføren (værdi kr. 300,- pr. person)
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på turistklassehoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt. Vær opmærksom på, at morgenmaden på visse dage kan være begrænset
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Gebyr for ESTA eller visum til USA (ESTA, ca. 21 USD) Læs mere her
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt med plantagebesøg og jazzcruise med middag (kr. 898,- pr. person)
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til lokale guider (beregn ca. USD 10,- pr. pers.)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Buskørsel

Turen er arrangeret for at få så mange oplevelser i både naturparker og storbyer som muligt. Det betyder, at der visse dage skal køres længere strækninger – nogle gange op til 670 km. Vi stopper flere gange undervejs og nyder sceneriet, og det er både spændende og anderledes at opleve USA ”on the road”.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Klima og påklædning

Du kan tjekke vejret på rejsemålet hjemmefra – fx på www.dmi.dk. Vær opmærksom på, at der kan være store temperaturudsving mellem de forskellige steder på rejsen. Rent praktisk betyder det, at du kan opleve minusgrader og sne om formiddagen i for eksempel Bryce Canyon Nationalpark, og senere samme dag + 20°C i Las Vegas.

Særligt på afgangene januar-marts kan man opleve koldt vejr, og at det tilrådes at medbringe varmt tøj.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen

Pas

Når du rejser med Albatros Travel skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Dette krav er i tilfælde af, at der skulle komme ændringer eller uforudsete hændelser på rejsen. Hvis du rejser med et pas der har under 6 måneders gyldighed, vil dette være på eget ansvar.  Alle lande har deres egne regler for gyldigheden på passet og disse kan ses på UM’s hjemmeside: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum.

Børn skal være i besiddelse af eget pas uanset alder. 

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Der er krav om ESTA eller Visum til USA. Hvis du skal søge Visum, skal du søge i god tid og hvis du skal søge om ESTA skal du søge senest 72 timer inden afrejse.

Læs mere her: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/visum

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Information om eletronik

Læs mere om elektroniske udstyr under vores fakta-afsnit på  http://www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/fakt

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Information

De busser, man benytter i Canada og USA, har et helt andet design og en helt anden udformning, end vi er vant til fra Europa, hvilket de fleste kan genkende fra film og TV. Man har på en såkaldt turistbus ikke samme typer som i Europa, hvorfor allerede designet får busserne til at fremstå som noget, vi havde for 20 år siden. Alle de busser, vi bruger, er naturligvis funktionelle, godkendte, synede og intakte. Busserne har ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, har vi valgt at inkludere drikkepenge til lokale guider og chauffører i rejsens pris. Det vil dog stadig forventes af rengøringspersonalet på hotellerne, at man lægger 1-2 USD pr. person pr. nat på sengen inden man forlader hotellet.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser