Det ukendte Georgien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev landets tusindårige kristne klostre, bjergtagende natur og den charmerende hovedstad Tbilisi

Georgien er ikke et velkendt rejsemål for danskere, og det er en skam. Landet byder ikke blot på helt fantastiske natur- og kulturoplevelser, men kan også friste med mad- og vintraditioner uden lige. Det er ikke nogen tilfældighed, at Georgien i 1980’erne gik under navnet Sovjetunionens Italien.

På denne specialrejse har vi kombineret landets bedste udflugtsmål med en afstikker til provinsen Imereti, der byder på fantastisk natur i form af imponerende kløfter, gigantiske bjergmassiver og storslåede skovområder. Her langt væk fra masseturismen kommer vi helt tæt på den særegne georgiske gæstfrihed.

Vi starter i landets smukke hovedstad Tbilisi, der summer af energi og foretagsomhed. Vi besøger Stalins fødeby, Gori, og det religiøse hovedsæde i Mtskheta, inden vi begiver os mod bjergene og den overvældende natur i området omkring Kutaisi. Vi skal naturligvis også forbi Georgiens kendte vinregion, Kakheti, hvor vi skal smage på de gode varer og spise privat hos en lokal familie.

Undervejs bor vi på små, gode privatejede hoteller og transporteres rundt i moderne busser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
København – Tbilisi
Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydel, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Freedom Square
Dag 3
Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi. Jvari-klosteret, Svetitskhoveli katedralen og vinsmagning
Dag 4
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe
Dag 5
Kutaisi – Okatse – Kutaisi. Udflugt til bjergene og byrundtur i Kutaisi
Dag 6
Kutaisi – Prometheus – Shrosha – Tbilisi. Hulerne ved Prometeus og besøg ved lokal keramikproducent
Dag 7
Tbilisi – Signaghi – Tsinandali – Tbilisi. Bjergbyen Signaghi, lokal frokost og vingården Tsinandali
Dag 8
Tbilisi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 9
Tbilisi – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Tbilisi

Vi flyver mod Georgiens hovedstad, Tbilisi, hvortil vi ankommer den efterfølgende dag. Mellemlanding i Riga.

Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydel, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Freedom Square
Vi besøger den gamle bydel i Tbilisi

Ved ankomst til Tbilisi kører vi til vores hotel, hvor der er mulighed for at slappe af og sove yderligere et par timer, inden dagens program starter.

Tbilisi er en gammel by med en historie, der rækker helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Byen er dog flere gange gennem historien blevet nærmest jævnet med jorden af angribende invasionsstyrker, senest i 1795, hvor Persiens Aga Mohammed Khan brændte byen ned til grunden.

Første stop er en tur i den gamle bydel, der med sine snoede gader og skæve balkoner har en atmosfære af tidligere tiders Kaukasien. Vi stopper ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet og genopbygget utallige gange siden da. Allerede i det 5. århundrede lå her en kirke, bygget af Kong Vakhtang Gorgasali (ifølge legenden Tbilisis grundlægger). Her finder man et gravsted for den kvindelige martyr Sankt Shushanik, der blev tortureret til døde af sin mand i 544, fordi hun nægtede at opgive sin tro.

Vi går nu op til et af byens gamle badehuse, der er bygget direkte oven på en af de varme kilder, der strømmer op fra undergrunden mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyder da også ’varm’, og vandet holder en temperatur på 38-40 grader. På trods af lugten fra det svovlholdige vand er badehusene stadig populære, og mange tager hertil for at lindre hudlidelser og gigt, få en massage eller bare en hyggestund. Vi tager turen op til toppen af Sololaki-højdedraget, hvor Narikala-fortet troner som taget ud af en ridderroman. Det er byens ældste fort med rødder tilbage til 200-tallet, men som alt andet i Tbilisi er det ødelagt og genopbygget flere gange. Udsigten heroppefra er dog helt intakt, og giver et godt overblik over den gamle bydel.

Turen går nu videre til byens største synagoge samt Sioni-katedralen og byens ældste overlevende kirke, Anchiskhati, der er bygget i 500-tallet. Vi runder turen af med en spadseretur op til Freedom Square, byens hovedtorv. Herfra udgår Rustaveli-strøget, den absolutte hovedgade i Tbilisi, hvor parlamentet og flere store museer har adresse. Vi spiser middag på en lokal restaurant med typiske georgiske retter, inden vi kan få en tiltrængt nattesøvn efter en lang og indholdsrig dag.

Dag 3
Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi. Jvari-klosteret, Svetitskhoveli katedralen og vinsmagning
Jvari-klostret på en bakketop ved Tbilisi

Kristendommen blev statsreligion i Georgien i år 317, 14 år efter Armenien. Kirkerne i området omkring byen Mtskheta hører til de ældste og vigtigste i hele Georgien, og UNESCO har anerkendt kirkernes betydning med en plads på verdensarvlisten. Det gælder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en bakketop med smuk udsigt over byen og floden Mtkvari, der slynger sig nedenfor. Det lille kloster er bygget i det tidlige 600-tal på et helligt sted, hvor enten Sankt Nino (en kvindelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trækors. Bygningen er strengt symmetrisk, udlagt i en korsform med ekstra rum mellem ’armene’, så hele grundplanen bliver oktagonal.

Inde i Mtskheta by finder vi Svetitskhoveli-katedralen, der er den næststørste kirke i hele Georgien, og en af de vigtigste. Ærkebiskoppen af Mtskheta og Tbilisi har sit sæde her, og selveste Jesu kjortel siges at være begravet under kirken. Den oprindelige trækirke fra 300-tallet blev efter omkring 100 år erstattet af en stenkirke, som man endnu kan se resterne af i den nuværende konstruktion, der er fra 1000-tallet. Katedralen har været enorm for sin tid, og den er smykket med udskæringer både ude og inde.

På tilbagevejen til Tbilisi gør vi stop ved en lokal vinproducent, hvor vi spiser frokost og smager på de lokale druer. Vi returnerer til Tbilisi sidst på eftermiddagen, og resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 4
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe
Stalins hus i Gori

Det er blevet tid til at tage afsked med den georgiske hovedstad, og vi begiver os mod Josef Stalins fødeby, Gori. Overdækket af en pavillon i græsk-romersk stil ligger det ydmyge hus, hvor Stalin – dengang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbragte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden af, og da det blev bygget i 1957, var det som en hyldest til den nyligt afdøde leder af USSR. Efter Georgiens selvstændighed er skønmaleriet dog blevet nuanceret en smule, og udstillingen berører nu også udrensningerne og den politiske forfølgelse, Gulag og pagten med Hitler i 1939. Et vigtigt kapitel i verdenshistorien set gennem en nøglepersons livshistorie.  

Fra Stalin og Gori fortsætter vi til den nærtliggende oldtidsby Uplistsikhe, der er hugget direkte ud af klippen. Fra det 6. århundrede f.Kr. til 1. århundrede e.Kr. var byen et førkristent religiøst centrum, hvor solgudinden blev dyrket. Efter den arabiske invasion i området i 645 blev Uplistsikhe residens for de kristne konger, som overtog de hedenske templer og lavede dem om til kirker. Her fik byen sin storhedstid og husede på et tidspunkt hele 20.000 mennesker. Det, vi ser i dag, er dog mindre end halvdelen af den oprindelige by. Den blev nemlig godt og grundigt ødelagt af mongolerne i 1240, og nu er kun resterne af den inderste bykerne tilbage. Vi kan dog stadig beundre det arbejde, der er lagt i udformningen af grotte-rummene for mere end 2.500 år siden. 

Vi fortsætter mod Georgiens 3.største by Kutaisi, hvor vi ankommer sent på eftermiddagen. Vi indlogerer os på vort hyggelige gæstehus, hvor madmor har den varme middagsmad parat.

Dag 5
Kutaisi – Okatse – Kutaisi. Udflugt til bjergene og byrundtur i Kutaisi
Den 700 m lange gangbro langs Okatse kløften

Bjergene nord for Kutaisi rummer nogle af Georgiens smukkeste naturområder, som vi i dag skal besøge. Vi kører til den imponerende kløft ved Okatse. I 2014 færdiggjordes et imponerende projekt her, der betyder at man i dag kan gå på en 700 meter lang gangbro langs den ene side af kløften. Udsigten er uovertruffen, men desværre også meget vejrafhængig. Vi tager derfor til kløften ved Martvili, såfremt vejret driller denne dag. Martvili-kløften ligger ikke så højt og i et mere tilgængeligt område. Vi sejler en lille tur på den nærliggende flod, hvor vi har frit udsyn til den imponerende natur.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant i de smukke omgivelser, inden vi begiver os tilbage til Kutaisi. På vejen kører vi forbi det georgiske parlament, der blev flyttet til byen i 2012 på ordre af daværende præsident Saakashvili i et forsøg på at sprede magten i landet.

Tilbage i Kutaisi kører vi til byens gamle bymidte, hvor vi går en lille tur. Kutaisi var hovedstad i oldtidsbyen Kolchis og tidligere en af landets vigtigste byer. I dag kæmper byen med arbejdsløshed og manglende investeringer, men i den gamle bymidte er der fortsat tegn på fortidens storhed. Vi krydser over Rioni floden på byens eneste gangbro, og hvis byens gamle kabelbane er åben tager vi en tur op til byens vartegn, Bagrati-kirken.

Dag 6
Kutaisi – Prometheus – Shrosha – Tbilisi. Hulerne ved Prometeus og besøg ved lokal keramikproducent
Hulerne ved Prometeus

Det er blevet tid til at forlade Kutaisi, og efter endnu en god og nærende morgenmad begiver vi os mod de imponerende huler ved den lille landsby, Kumistavi. Hulesystemerne blev først opdaget i 1984 og fik navnet Prometeus, efter et georgisk sagn. Hulerne er Georgiens største og mest velbesøgte, og på den 1½ kilometer lange vandretur gennem de smukke huler ser vi stalaktitter, stalagmitter, søer og sale, der kan tage pusten fra selv den mest erfarne huleentusiast.

Efter en velfortjent frokost fortsætter vi østpå mod hovedstaden Tbilisi. Undervejs gør vi holdt ved den lille landsby Shrosha, der har specialiseret sig i keramikproduktion. Vi besøger en lokal familie og bliver introduceret til det fine håndværk.

Vi fortsætter nu mod hovedstaden og ankommer til Tbilisi sidst på eftermiddagen, hvor vi indlogerer os på vores hotel. Aftenen er til fri afbenyttelse.

Dag 7
Tbilisi – Signaghi – Tsinandali – Tbilisi. Bjergbyen Signaghi, lokal frokost og vingården Tsinandali
Tsinandali Wine Estate

I dag begiver vi os mod Kakheti-regionen øst for hovedstaden. Der er blevet lavet vin i Georgien de sidste 7.000 år, og særligt i Kakheti-regionen præger vinmarkerne landskabet. Den traditionelle metode er at lade druesaften gære i lerpotter (qveri), som er nedsænket i jorden, men inden for de senere år har både druesorter og produktionsmetoder fra Europa vundet indpas – uden dog at udkonkurrere de gamle.
Vi kører mod en af områdets kønneste byer: den lille Signaghi, der ligger på en bakketop med udsigt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er smalle, stejle, brolagte gader og pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet med udskårne træbalkoner. Den gamle bymur fra 1700-tallet er stadig intakt, og man kan gå en lille tur oven på den.

Vi besøger en traditionel familie i området, ser deres produktion og hvordan de laver vin, spiser en god frokost og lærer om georgisk brød bagt i underjordiske ovne samt ser, hvordan den søde Churchkhela laves af grapefrugtjuice.

På tilbagevejen mod Tbilisi besøger vi en af de fineste vingårde i Kakheti, Tsinandali Wine Estate. Omgivet af den engelskinspirerede park ligger det smukke hovedhus, opført af prins Alexander Chachavadze i det 19. århundrede. Prins Alexander var født i Skt. Petersburg i 1786 og er en af de mest berømmede personer i nyere georgisk historie. Han bidrog desuden til, at oplysningstidens idéer også nåede til Georgien. Chachavadze-familien selv led en krank skæbne, da oprørere fra Dagestan i 1854 angreb Tsinandali og bortførte husets 23 kvinder og børn. Oprørerne krævede en stor løsesum, og Alexanders søn, David, måtte låne af den russiske tsar for at få frigivet de mange kvinder og børn. Et lån med renter så høje, at familien aldrig kom sig over det.

Vi er tilbage i hovedstaden sidst på eftermiddagen, hvor aftenen er til fri afbenyttelse.

Dag 8
Tbilisi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Tbilisi

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i den georgiske hovedstad, og mulighederne er mange. Har du lyst til et museumsbesøg eller to, er der for eksempel Nationalmuseet, som fik den store restaureringstur for få år siden, og hvis oldtidssamling er meget interessant. Ikke langt derfra ligger Nationalgalleriet, som udstiller det bedste inden for georgisk kunst – blandt andet en del malerier af Niko Pirosmani.

Hvis vejret er til udendørsaktiviteter, kan du besøge byens botaniske have i de tidligere royale haver, eller gå på yderligere opdagelse i den gamle bydel. Fik du mod på at besøge et af byens badehuse, kommer du i godt selskab – store personligheder som Pusjkin og Alexandre Dumas har også gjort det, og Pusjkin omtalte det efter sigende som det bedste bad, han nogensinde havde fået. Man kan også bare gå rundt i byen, som hverken mangler caféer eller spisesteder. Og på et eller andet tidspunkt bør man smage den georgiske nationalret nr. 1, khachapuri – en slags ostetærte, som findes i mange varianter. Ikke kalorielet, men god som hurtig mad på vejen.

Om aftenen samles vi alle igen for at sige farvel til det dejlige land og dets udsøgte køkken, som også denne aften vil give os nogle dejlige oplevelser.

Dag 9
Tbilisi – København

Vi lander i København først på formiddagen.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tbilisi t/r med mellemlanding i Riga
 • Udflugter jf. program, samt 6 nætter på hotel i Tbilisi og 2 nætter på guesthouse i Kutaisi
 • Indkvartering på gode hoteller/guesthouses i delt dobbeltværelse
 • Halvpension. Frokost dag 2-7 og middage på dag 2, 4-5 og 8
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 50 USD)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Vi bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære.  Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Besøg i orthodokse kirker

I ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Mere om Georgien

Her kan du få mere at vide om Georgien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/georgien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Ortodoks påske

Den ortodokse påske er en af de største helligdage i denne del af verden. Festlighederne kan påvirke de enkelte programpunkter, men vi forsøger naturligvis at gennemføre alle programpunkter som planlagt.
Skulle det ikke være muligt vil I blive informeret om evt mindre ændringer i forbindelse med jeres afrejsebrev, som I modtager senest 14 dage før afrejse.

Hånden på hjertet

Flyrejsen

Vi flyver med selskabet Air Baltic, der har natflyvning til Tbilisi ligesom alle andre europæiske flyselskaber. Vi har naturligvis inkluderet hotel på både ankomst og afrejsedag, så generne ved natflyvning bliver så begrænset som muligt.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from fantastisk rejse Spændende land,fantastisk natur,dejlige mennesker,krydret med veltilberedt planlagnig af rejsen med bedste guides, alle deltager.Enestående oplevelser.
Date published: 2024-05-30
Rated 5 out of 5 by from En spændende og fantastisk rejse til Georgien. Fik et fint indblik i landets alvorlige historie og hvad landet går igennem lige nu. Rejselederen var vidende, hyggelig og med et godt humør. Meget lyttende til os.
Date published: 2024-05-21
Rated 5 out of 5 by from Georgiens mange sider. Veltilrettelagt rejse, vel gennemført. Dygtig rejseleder og guiden var meget vidende. Dejligt at se så forskellige sider af landet.
Date published: 2024-05-21
Rated 3 out of 5 by from God rejse men det er længe siden jeg har spist så dårligt. Vi havde den bedste guide jeg nogensinde har mødt på en rejse med Albatros og de plejer at være gode. Vores guide redde hele rejsen for mig og den danske rejseleder fik det hele til at glide.
Date published: 2023-09-24
Rated 5 out of 5 by from Rejse til et spændende land, Georgien Vi har haft en på alle måder god rejse til et vildt interessant land, Georgien. Pga landets komplekse historie, høje vin- og madkultur .. og ikke mindst forrygende Albatros-rejseleder og endnu endnu mere forrygende lokale guide, kommer vi hjem mætte af så mange indtryk og så meget viden. Ikke sidste gang, vi besøger landet. Måske på egen hån næste gang. Til gengæld var det vore første tur med “ rejseselskab”, og det har bestemt ikke afskrækket os ☺️ Vi havde en god gruppe, som fungerede godt sammen
Date published: 2023-09-24
Rated 5 out of 5 by from Landet, der har alt Sjældent har jeg set og oplevet så meget på så kort tid - de skønneste ture i den smukkeste natur - sightseeing i spændende byer med store kontraster. Lokalguiden var en uudtømmelig kilde til viden og vores danske rejseleder oversatte hvert et ord, så vi ikke gik glip af et eneste guldkorn, ligesom han sørgede for, at der var styr på alle de praktiske ting, så alt var trygt og godt. En dejlig rejse i et spændende land, som jeg varmt kan anbefale.
Date published: 2023-09-24
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk lokalguide og en rigtig god dansk guide Georgien er et lille land med store ønsker om også at komme med i EU. Vi fik et aldeles fremragende indblik i landets historie, geografi, mad og vin, konflikter - og besøgte både bjergområder og storbyen Batumi ved Sortehavet.
Date published: 2023-09-23
Rated 5 out of 5 by from Spændende tur. Interessant land og rejse rundt i og dejligt med super rejseleder og kompetent lokal guide.
Date published: 2019-11-28
 • y_2024, m_6, d_14, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_25
 • loc_da_DK, sid_GERTR09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser