Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Jewel – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas fortryllende natur og kolonitidsbyer

Los Angeles – Cabo San Lucas – Puerto Vallarta – Manzanillo – Zihutanejo Ixtapa – Puerto Chiapas – Acajutla – San Juan del Sur – Puerto Caldera (Puntarenas) – Panamakanalen – Cartagena – Grand Cayman – Tampa

NU MED LANDGANG I EL SALVADOR.

Denne rejses omdrejningspunkt er en af menneskehedens største og mest umulige bedrifter, nemlig bygningen af den 80 kilometer lange Panamakanal, der viste sig at være langt mere kompliceret end blot at grave en rende.

Rejsen begynder dog et helt andet sted, nemlig med en overnatning i Los Angeles, hvor vi tager på en orienterende byrundtur i Beverly Hills og Hollywood, inden vi sejler til nogle af den nye verdens spændende destinationer og byer.

I Mexico har vi fem stop langs rivieraen med flotte og festlige havnebyer og strandpromaner, og vi får også lejlighed til at se spændende kulturhistoriske levn fra Mayacivilisationen.

Også i nabolandet El Salvardor er der fascinerende spor af Mayaerne, og vi skal også besøge havnebyen Acajutla, hvor der udskibes kaffe, bomuld, ananas og sukker fra landets mange sukkerrørsmarker.

Et af rejsens absolutte højdepunkter er gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914 for at forbinde Stillehavet og Atlanterhavet – en ingeniørmæssig kraftpræstation.

Undervejs er der også rig lejlighed til at nyde livet ombord på skibet og benytte sig af dets mange forskellige underholdningstilbud og restauranter.

En stor oplevelse på rejsen er de arkitektoniske aftryk som spaniernes tid ved magten i området har sat sig, og der er mange smukke kolonitidsbyer at beundre.

Der arrangeres tre specialudflugter (tilkøb) undervejs til henholdsvis to meget flotte og UNESCO-fredede kolonitidsbyer – Cartagena i Colombia og Granada i Nicaragua.

Udflugtspakken tæller også en tur ud i en af Costa Ricas mange spændende kaffeplantager.

inden vores odyssé slutter i Tampa i Florida, runder vi også paradisøerne Cayman Islands, som Christopher Columbus kaldte “Las Tortugas”, skildpadderne, da det omkringliggende hav var fuldt af dem.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien, Eksotisk krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram 20 dage
Dag 1
Fly København – Los Angeles, Californien. Orienterende byrundtur og check-in på hotel
Dag 2
Los Angeles og afsejling
Dag 3
Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Dag 4
Cabo San Lucas, Mexico. Tid på egen hånd
Dag 5
Puerto Vallarta, Mexico. Oplevelser med rejselederen
Dag 6
Manzanillo, Mexico. Byrundtur til fods med rejselederen
Dag 7
Zihutanejo-Ixtapa, Mexico. På opdagelse i land med rejselederen
Dag 8
Oplevelser til søs på vej mod Puerto Chiapas
Dag 9
Puerto Chiapas, Mexico. Mulighed for udflugt til Izapa-ruinerne
Dag 10
Acajutla, El Salvador. Mulighed for udflugt til Ruta de las Flores og mayaruinerne ved Tazumal
Dag 11
San Juan del Sur, Nicaragua. Mulighed for udflugt til UNESCO-byen Granada
Dag 12
Puerto Caldera (Puntarenas), Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantage
Dag 13
På havet mod Panamakanalen
Dag 14
Gennemsejling af Panamakanalen
Dag 15
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 16
På havet mod Grand Cayman
Dag 17
George Town, Grand Cayman. Oplevelser i land med rejselederen
Dag 18
På havet mod Florida
Dag 19
Tampa, Florida – Orlando og hjemsejse
Dag 20
Ankomst til København

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plas til over 2 400 passagerer

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du over 10 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort pool område. Skibet havde sin første tur i 2005 og blev totalrenoveret i 2017.

Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Jewel

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
31.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
31.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Los Angeles, Californien. Orienterende byrundtur og check-in på hotel
Rodeo Drive i Los Angeles

Efter ankomsten kører vi, hvis tiden tillader det, på en orienterende byrundtur til bl.a. Beverly Hills og Hollywood, inden vi ankommer til vores hotel.

Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller at følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 2
Los Angeles og afsejling Afsejling kl. 17.00

Efter morgenmaden på hotellet forlader vi indre Los Angeles og kører mod havnen. Nåede vi ikke en orienterende byrundtur i går, så gør vi det i dag.

Efter indtjekningsformaliteterne stævner vi ud på Stillehavet, og mens USA glider ud i horisonten, sættes kursen mod Mexicos kyster.
 

Dag 3
Tid til afslapning og fornøjelser på havet

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på. Mens vi bevæger os ned langs Mexicos vestkyst, kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdningstilbud.

Her er masser af spisesteder at vælge imellem, og en lang række barer, cafeer og lounges, hvor du kan nyde et godt glas vin, en kølig cocktail eller en god kop kaffe. Om bord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 4
Cabo San Lucas, Mexico. Tid på egen hånd Ankomst kl. 12.00, afsejling kl. 20.00

På sydspidsen af den lange halvø Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvand her i Den Californiske Golf søgte mange handelsskibe førhen ly for det store ocean. De lokale pirater udnyttede chancen til at plyndre skibenes last og berige sig.

I dag beriges besøgende med enestående naturscenerier, golde klippeskær og krystalklart vand, som mange sportsfiskere valfarter til. I dag har du friheden til selv at planlægge, hvad du vil lave og se.

Som du sikkert hurtigt bemærker, emmer byen af stemning, og du har det meste af dagen til at gå på opdagelse. For eksempel kan du gå en tur i det historiske downtown-område og måske besøge den lille kirke Iglesia de San Lucas, som de spanske missionærer byggede i 1730.

Du kan også lægge vejen forbi det store lokale marked, som frister med alt fra keramik til hængekøjer og smukke vævede og broderede tekstiler. En mulighed er også en visit på byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som ejes af den tidligere forsanger fra rockbandet Van Halen, Sammy Hagar.

Dag 5
Puerto Vallarta, Mexico. Oplevelser med rejselederen Ankomst 13.00, afsejling kl. 20.00

Puerto Vallarta ligger i Banderasbugten, Mexicos største naturlige bugt, som er 55 kilometer lang og 35 kilometer bred. Byen har siden 1950’erne været en populær ferieby, både for mexicanere og amerikanere. Her er hyggeligt med brostensbelagte gader og mange små caféer og restauranter, men samtidig har byen et moderne touch.

Langs Cuale-floden er der to store markeder, hvor man kan købe håndværk og souvenirs, og byen har også et arkæologisk museum med en betydelig samling af præcolumbiansk kunst.

Tag en spadseretur på strandpromenaden Malecón, hvor du samtidig kan nyde skulpturer af samtidskunstnere som Sergio Bustamante, Alejandro Colunga og Ramiz Barquet. Eller sæt dig på en af promenadens caféer og se på folkelivet.

Puerto Vallarta har et utal af strande, og den mest populære er Playa de los Muertos – de dødes strand. Det makabre navn stammer efter sigende fra dengang, piratskibe lagde til ved stranden, når de skulle hvile og planlægge nye togter.

For at stoppe dette fangede den lokale guvernør besætningen fra et skib og hængte samtlige besætningsmedlemmer på stranden for at jage en skræk i livet på andre pirater. Til trods for navnet er stranden i dag et meget livligt sted!

Her er alt, hvad man kan ønske sig af restauranter, parasoller og liggestole, vandsport og underholdning.

Dag 6
Manzanillo, Mexico. Byrundtur til fods med rejselederen Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 17.00

Vi kaster anker ud for byen og bliver sejlet i land i de mindre såkaldte tenderbåde. I dag vil rejselederen tage de interesserede med på en behagelig spadseretur gennem den charmerende kystby Manzanillo (evt. transport fra/til skibet og eventuelle entreer er ikke inkluderet).

Denne livlige havneby byder på maleriske gader, farverige huse med traditionelle tage, små indbydende pladser og en række kirker.

Manzanillos bykerne ligger omkring havnefronten, hvor vi besøger monumenter og bygninger, der fortæller om byens rige fortid. Byen blev grundlagt i 1527 af den spanske erobrer Hernán Cortés som en vigtig base for det spanske imperium i den nye verden. Manzanillo voksede hurtigt som et vigtigt knudepunkt for handel på grund af den gunstige beliggenhed ved Stillehavet.

På trods af en rivende udvikling gennem historien, har Manzanillo altid formået at bevare sin autentiske charme.

Efter vores spadseretur er der mulighed for at fortsætte udforskningen på egen hånd og måske prøve det lokale køkken eller få sig en forfriskende drink i en af de mange barer og restauranter langs vandkanten, mens du nyder udsigten over den rolige bugt.

Dag 7
Zihutanejo-Ixtapa, Mexico. På opdagelse i land med rejselederen Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00

De sammenvoksede byer Zihuatanejo og Ixtapa er et studie i kontraster. Her møder en søvnig fiskerlandsby et luksuriøst ferieparadis, alt indhyllet i Mexicos solbeskinnede pragt. Forestil dig brostensbelagte gader, der omfavner en rolig bugt, med farverige både, der vugger i safirblåt vand—det er hjertet i Zihuatanejos rustikke charme.

Få kilometer væk blændes man af Ixtapas glamourøse hoteller, store golfbaner og fløjlsbløde strande. Det hele ligger på en baggrund af smaragdgrøn jungle og Stillehavets uendelige horisont.

Hvis du har lyst, kan du komme med rejselederen på opdagelse i Zihuatanejos gamle bydel, den historiske kerne. Her går vi ad de snoede gader, der åbner op til hyggelige pladser.

Husenes vejrbidte facader fortæller historier fra en svunden tid og den turkise bugt hvisker om gamle, stolte fiskeritraditioner. Beregn ca. USD 30 til transport og en forfriskning undervejs.

Zihutanejo-Ixtapa er en såkaldt tenderhavn, så vi kaster anker i bugten og sejles i land i de mindre tenderbåde.

Dag 8
Oplevelser til søs på vej mod Puerto Chiapas

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.

Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek.

Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den toldfrie butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 9
Puerto Chiapas, Mexico. Mulighed for udflugt til Izapa-ruinerne Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00

Den lille havneby Puerto Chiapas ligger i den sydligste del af den mexicanske stat Chiapas, tæt på grænsen til Guatemala. Selvom den måske ikke er så kendt som andre mexicanske destinationer, er den en god indgang til regionen.

Puerto Chiapas i sig selv er mestendels bygget op omkring industrihavnen, men den er et oplagt udgangspunkt for udflugter til det nærliggende landskab, der er rigt på naturlige vidundere som mangrover, vådområder og jungle.

Den nærliggende større by Tapachula tilbyder en blanding af kulturelle påvirkninger med sine maya-rødder og multietniske befolkning.

Dagen i dag kan du tilbringe på en af skibets udflugter, fx til mayaruinerne ved Izapa. Udflugten kan bestilles hjemmefra, når du ca. 2 uger inden afrejsen får adgang til rederiets booking- og registreringssystem.

Alternativt kan du bestille og betale udflugten om bord. Her skal du dog være opmærksom på, at visse udflugter kan være udsolgt på dette tidspunkt.

Dag 10
Acajutla, El Salvador. Mulighed for udflugt til Ruta de las Flores og mayaruinerne ved Tazumal Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00

Vi er nu nået frem til Acajutla i mageløse El Salvador. Fra byens havn udskibes der kaffe, bomuld, ananas og sukker fra landets mange sukkerrørsmarker, men også mere utraditionelle varer som jalapenos, tagetes og okra.

Ud over den industrielle betydning har Acajutla en række naturlige seværdigheder som stranden Playa Los Cóbanos, som er et populært sted at snorkle og dykke takket være dens koralrev.

Acajutla er også porten til resten af det lille mellemamerikanske land, som, hvis du er kommet lidt langt væk fra geografitimerne, er ca. tre gange så stort som Sjælland.

Har du hjemmefra tilkøbt Albatros’ udflugtspakke, skal du i dag på en tur, som bl.a. inkluderer et stykke af Ruta de las Flores, som er en naturskøn rute gennem idylliske små byer kendt for deres kunst, kultur og lokale køkken.

Vi skal også besøge den arkæologiske udgravning af præ-columbianske Tazumal, der stolt fremviser Mayacivilisationens arv.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
San Juan del Sur, Nicaragua. Mulighed for udflugt til UNESCO-byen Granada Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 17.00

Nicaragua er det største centralamerikanske land og kan byde på fantastiske landskaber, store kulturskatte og en spændende historie.

Indtil for nylig var Nicaragua desværre kendt for borgerkrigen (Sandinistas og Contras), der rasede fra slutningen af 70'erne gennem meget af 80'erne. I dag er soldater og guerillaer veget for turisme og sightseeing i det smukke land. Det nyder vi godt af på dagens udflugt, der er et besøg i de brostensbelagte gader i koloniale Granada ved Nicaraguasøens bred.

I Granada er gaderne flankeret af enestående koloniarkitektur, og bygning efter bygning byder på farvestrålende pastelnuancer. Palmerne vokser lige op af et hav af røde fliser og det hele står op ad en kulisse bestående af vulkanske bjerge. Overalt ses tydelig inspiration fra både barokken og den mauriske byggestil, der vækker mindelser om Spanien.

På vejen tilbage gør vi et kort stop ved et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se Maderas og Concepcion, de to imponerende tvillingevulkaner. (Frokost ikke inkluderet på dagens udflugt).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Obs: for at komme i land i dag benytter vi os af de såkaldte tenderbåde, som er mindre både, der sejler os fra vores skib ind til havnen.

Dag 12
Puerto Caldera (Puntarenas), Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantage Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00

I dag når vi til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen af samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange, som strækker sig ud i Stillehavet. I det 19. århundrede var byen Costa Ricas vigtigste havn, og herfra blev kaffe, frugt og andre landbrugsprodukter fra provinsen udskibet til destinationer langs de amerikanske kontinenters vestkyst.

Puntarenas har en dejlig afslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området omkring byen er præget af storslået natur med vandfald, floder, regnskov og paradisiske hvide sandstrande.

I dag tager vi en kaffepause, for når man siger Costa Rica, må man også sige kaffe! Kaffe har en hjørnesten i Costa Ricas historie, og vi kommer tættere på historien på dagens udflugtstilbud, som er et besøg på kaffeplantagen Espiritu Santo. Her dykker vi ned i fortællingen om gårdens historie, beliggenhed, højde, topografi og en mængde yderligere information om Costa Ricas gyldne bønne.

Turen inkluderer bl.a. et besøg i et traditionelt hus, som er det perfekte udgangspunkt for at høre om, hvordan kaffen blev brugt og hvorfor de lokale stadig bruger ”chorreador" på trods af, at kaffemaskinen for længst er opfundet.

Vi skal naturligvis også prøvesmage varerne til en kaffesmagning, hvor forskellige aromaer og smagsvarianter vil være tydelige for enhver.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13
På havet mod Panamakanalen

Ruten går nu ned mod Panamakanalen, og vi har en dag på havet til at slappe af og nyde skibets mange tilbud.

Dag 14
Gennemsejling af Panamakanalen

Nu er dagen endelig kommet, hvor vi skal opleve et af rejsens absolutte højdepunkter: gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914. Det ambitiøse projekt med at forbinde de to verdenshave stillede ingeniørerne over for en krævende opgave, og samtidig blev det en økonomisk og politisk udfordring.

Idéen med at anlægge en kanal går tilbage til opdagelsen af Panamas stillehavskyst gjort af den spanske erobrer Balboa i 1513. Med denne opdagelse begyndte købmænd og regeringer at fantasere om en passage, som lod skibe komme fra Atlanterhavet til Stillehavet uden at skulle ud på den 20.000 kilometer lange og farefulde rejse rundt om Sydamerikas spids.

Der var mange fortalere for projektet, deriblandt Benjamin Franklin og filosoffen Goethe. Det franske selskab La Société Internationale du Canal Interocéanique påbegyndte byggeriet i 1880, og de næste to årtier var præget af konstante ingeniørmæssige udfordringer foruden utallige jordskred og epidemier af malaria og gul feber, som nåede at dræbe næsten 22.000 arbejdere.

Franskmændene besluttede derfor at sælge rettighederne til projektet til den amerikanske regering under præsident Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollars. Da amerikanerne overtog byggeprojektet i 1904, stod de over for opførelsen af den største dæmning og de største sluser og jernporte, man overhovedet kunne forestille sig på det tidspunkt.

Endvidere var der store miljøproblemer at slås med. En hær af arbejdere fra flere lande arbejdede på det store byggeprojekt, og mange omkom undervejs. Den 15. august 1914 blev Panamakanalen officielt indviet, og skibet SS Ancon sejlede som det første gennem dette menneskeskabte vidunder.

I dag er kanalen stadig af stor betydning for skibsfarten og verdenshandlen og hører fuldstændig under Panama.

På grund af de moderne handelsskibe og containerfartøjer, der bliver stadigt større, arbejdes der på at udvide Panamakanalen og dens sluser, så større skibe end den vanlige størrelse på 32,3 meter i bredden kan sejle gennem kanalen.

OBS: Skibet vil orientere om det nøjagtige tidspunkt for gennemsejlingen.

Dag 15
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 10.30, afsejling kl. 18.00

I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika, og den gamle befæstede bydel er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blandt andet den imponerende, rødlige militærfæstning San Felipe de Barajas, der blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år.

Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, hvor den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra havsiden.

Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befæstede bydel. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration.

Undervejs ser vi nogle af de mest interessante monumenter som Popa-klosteret, der ligger på byens højeste punkt, en 150 meter høj bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. I løbet af udflugten spiser vi frokost (frokost er ikke inkluderet).

Vi ser også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 16
På havet mod Grand Cayman

Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, stairmasters og løbebånd.

Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 17
George Town, Grand Cayman. Oplevelser i land med rejselederen Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00

Den lille ø Grand Cayman er måske mest kendt for sin bankvirksomhed, men det er faktisk også en ægte luksusferieø. Grand Cayman er en del af øgruppen Cayman Islands, som består af tre paradisøer. Christopher Columbus gav øen navnet Las Tortugas, skildpadderne, da det omkringliggende hav var fuldt af dem.

På senere søkort bærer øgruppen navnet Caimanau, karibindianernes ord for krokodille. Det er ganske misvisende, for her er ingen krokodiller – navnet henviser i stedet til de små leguanene, som lever på øerne.

De største seværdigheder på øerne er havskildpadder, rokker, byen Hell og stranden Seven Mile Beach, som lokalbefolkningen i al beskedenhed kalder for verdens bedste.

Dag 18
På havet mod Florida

En dag på et krydstogtskib kan være en dejlig blanding af afslapning og eventyr. Start din dag med solopgangen i horisonten og morgenmad fra skibets altomfattende buffet, hvor du kan forkæle dig selv og dine smagsløg.

Mæt af morgenbuffetens fristelser kan du tage en forfriskende dukkert eller måske deltage i et af de mange fitnesstilbud. Om eftermiddagen kan du prøve lykken på kasinoet, besøge spaen for en foryngende massage eller endda deltage i et live show eller madlavningskursus, der tilbydes om bord.

Når solen begynder at gå ned, kan du nyde en romantisk middag på en af skibets specialrestauranter, hvor du kan skåle for det gode liv, mens du nyder gourmetretter. Afslut natten med stjernekiggeri fra dækket eller dans natten væk i skibets pulserende natklub.

Dag 19
Tampa, Florida – Orlando og hjemsejse Ankomst kl. 07.00

Om morgenen anløber skibet Tampa på Floridas østkyst. Her bliver vi hentet i bus og kører til Orlando, hvor flyveren hjem mod Danmark venter.

Dag 20
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken
skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Acajutla, El Salvador. Udflugt til Ruta de las Flores og mayaruinerne ved Tazumal (frokost inkluderet)
 • San Juan del Sur, Nicaragua. Udflugt til UNESCO-byen Granada (frokost ikke inkluderet)
 • Puntarenas (Puerto Caldera). Udflugt til en af Costa Ricas mange kaffeplantager (frokost inkluderet).
 • Cartagena, Colombia. Byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel (frokost ikke inkluderet).

Pris: kr. 2.998,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 31.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IB: kr. 13.498,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt kat. OB: kr. 4.498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 13.698,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. OB: kr. 22.198,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 40.898
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Los Angeles og Orlando – København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • Byrundtur i Los Angeles
 • 1 nat på turistklassehotel i Los Angeles i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 17 nætters krydstogt med Norwegian Jewel i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Havneskatter og -afgifter (kr. 3.285,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr.2.998,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer om bord og på land
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. USD 20 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne USD 40 i alt)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn USD 20,- pr. person/nat om bord)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD). Læs mere her
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt

Kahytskategori IB, dæk 8. Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Udvendig kahyt

Kahytskategori OB, dæk 5. Udvendig kahyt med stort vindue og to enkeltsenge.

Balkonkahyt

Kahytskategori BA, dæk 9. Udvendig kahyt med stort gulv-til-loft-vindue, balkon og to enkeltsenge.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder (spørg derfor din rejseleder om wi-fi eller internet, eller når du tjekker ind). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. En helt anden mulighed er ellers at benytte gratis wi-fi hos kæder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er at finde inden for kort afstand.

Wi-fi på busser i USA og under udflugter

Man kan ikke regne med at der er wi-fi på turistbusserne, da det stadig er en relativ sjælden service.

Morgenmad på hotel i Los Angeles

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

 

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse - ESTA til USA. Læs mere her

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen, Sudan og Cuba

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen eller Sudan efter den 1. marts 2011, så skal du søge visum for at komme til USA, også hvis du kun skal i transit. Det samme gælder hvis du har været på Cuba efter d. 12 januar 2021. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen, Sudan og Cuba.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Hånden på hjertet

Information

Vores krydstogt gennem Panamakanalen er en rejse på næsten 4.900 sømil. Det betyder, at der undervejs vil være dage, hvor vi er på søen og bevæger os mod næste spændende anløbshavn. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig om bord.

Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der skal prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig om bord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med mange oplevelser Rejsen var meget spændende og vi havde en fantastisk rejseleder Jesper Holck Nielsen som gav rejsen noget helt ekstra. han har en utrolig viden og forstår at formidle det så det fængsler.
Date published: 2023-05-11
Rated 4 out of 5 by from En intressant resa med en förstklassig reseledare. Vår reseledareJesper ar fantastisk både när det gäller kunskaper och hjälpsamhet.Hans föredrag om resemålen och landet som vi besökte och hans dagboksanteckningar var av högsta klass.v
Date published: 2023-05-10
Rated 5 out of 5 by from Den eventyrlige rejse gennem Panamakanalen På alle måder har oplevet, "at rejse, er at leve". Luxus på det store skib, og den bedste rejseleder i hele verden, samt nogle fantastiske rejsefæller.
Date published: 2023-05-09
Rated 5 out of 5 by from En skøn og dejlig rejse med mange oplevelser og en super god guid En skøn og dejlig rejse med mange oplevelser og en super god guid, Jesper Groth Nielsen, der havde en god fortællerevne var opdateret omkring lande og byer, samt meget nærværende og hjælpsom
Date published: 2023-05-09
Rated 5 out of 5 by from Utrolig spændende rejse Krydstogtet var utrolig spændende med nogle meget interessante stop undervejs sammen med en ekstrem dygtig og passioneret rejseleder (Jesper). Rejsen havde nok ikke været helt den samme uden ham. Skibet var i top på alle måder og maden virkelig god.
Date published: 2023-05-08
Rated 4 out of 5 by from En super oplevelse En rejseleder ud over det sædvanlige med en gejst og arrangement og viden . Aldrig har vi oplevet så fantastisk en rejseleder
Date published: 2023-03-28
Rated 5 out of 5 by from Rigtig god rejseoplevelse. En rigtig god rejseoplevelse med store naturoplevelser og en rigtig god indføring i de latinamerikanske landes historie og kultur. Jesper Groth Nielsen er en enestående rejseleder. Han er opmærksom,, meget social og serviceminded. Han er utrolig velorienteret om de enkelte landes historie og kultur og formidler sin viden og indsigt på en enestående måde.
Date published: 2023-03-17
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse Rejsen var virkelig skøn og det er ikke sidste gang at vi skal afsted Jesper G. Nielsen som rejseleder. En fantastisk tur med mange dejlige oplevelser.
Date published: 2023-03-16
 • y_2024, m_6, d_18, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_177
 • loc_da_DK, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser