Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Golden Gate via Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer til Sunny Florida med Emerald Princess – inkl. helpension og drikkepenge på skibet

San Francisco – Cabo San Lucas – San Juan del Sur – Puntarenas – Fuerte Amador – Panamakanalen – Cartagena – Ft. Lauderdale

Denne rejses omdrejningspunkt er en af menneskehedens største bedrifter, den 80 kilometer lange Panamakanal. Rejsen begynder i San Francisco med rundtur til Golden Gate Bridge og Fisherman’s Wharf, inden vi sejler mod solrige kyster i Mexico, Nicaragua, Costa Rica, Panama og Colombia. Undervejs arrangeres 4 specialudflugter (tilkøb) til henholdsvis to UNESCO-fredede kolonitidsbyer – Cartagena og Granada. Udflugtspakken tæller også en tur ud i Costa Ricas frodige natur med et besøg på en lokal kaffeplantage. Vores odyssé slutter i solskinsstaten Florida, hvor vi nyder Art Deco på South Beach. Skibet, som tager os rundt på denne fantastiske rejse langs Nord- og Mellemamerikas kyster, er det komfortable Emerald Princess. Helpension og drikkepenge om bord er inkluderet i prisen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – San Francisco, Californien. Check-in på hotel
Dag 2 San Francisco og afsejling
Dag 3–4 Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Dag 5 Cabo San Lucas, Mexico. Afslapning på Den Mexikanske Riviera og tid på egen hånd
Dag 6–8 På havet
Dag 9 San Juan del Sur, Nicaragua. Mulighed for udflugt til UNESCO-byen Granada
Dag 10 Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantagen Espiritu Santo
Dag 11 På havet
Dag 12 Fuerte Amador, Panama. Mulighed for udflugt til Panama City og sluserne ved Miraflores
Dag 13 Gennemsejling af Panamakanalen
Dag 14 Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 15–16 På havet mod Florida
Dag 17 Ft. Lauderdale – Miami, Florida, USA. Hjemrejse
Dag 18 Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
23.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
26.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
26.998,–
København
26.598,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – San Francisco, Californien. Check-in på hotel

Efter ankomsten kører vi til vores hotel, hvor vi kan hvile ud efter rejsen. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 2
San Francisco og afsejling Afsejling kl. 16.00

Efter morgenmaden på hotellet tager vi hul på San Francisco, som er en typisk amerikansk storby fuld af kontraster. Prægtige bygninger og forretninger ligger side om side med forfaldne kvarterer, men byen har formået at fastholde en hyggelig atmosfære. Åbne sporvogne slæber sig op ad byens stejle gader med palmer, lave bygninger og forbavsende lidt trafik. Pludselig er man inde i den store Chinatown, der er som en lokal filial af Kinas mægtige havneby Shanghai. Men til forskel fra den moderne kinesiske moderby har man her bevaret den gamle kinesiske atmosfære med et mylder af små specialforretninger og restauranter mellem et hav af kulørte skilte med kinesiske skrifttegn. Vi skal på en orienterende rundtur i byen ved bugten og koncentrerer os om Chinatown og den berømte havnefront Fisherman’s Wharf, der i mange år er blevet kåret som San Franciscos største seværdighed. Her er et vældigt folkemylder, gøglere og gadeshows af enhver art, små butikker med alverdens ragelse og dyre modevarer, mærkværdige små museer, caféer og restauranter – og ofte også en flok gøende søløver. 

Derefter sætter vi kursen mod havnen, hvor vores skib ligger for anker. Efter indtjekningsformaliteterne stævner vi ud på Stillehavet, og mens USA glider ud i horisonten, sættes kursen mod Mexicos kyster.

Dag 3–4
Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Emerald Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv

Et par dage på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på. Mens vi bevæger os mod Mexico, kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdende tilbud. Her er hele ti spisesteder, du kan vælge imellem, og seks barer hvor du kan nyde et godt glas vin eller en kølig cocktail. Ombord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte ombord på skibet). Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 5
Cabo San Lucas, Mexico. Afslapning på Den Mexikanske Riviera og tid på egen hånd Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 17.00
Enestående naturscenerier ved Cabo San Lucas

På sydspidsen af den lange halvø Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvand her i Den Californiske Golf søgte mange handelsskibe førhen ly for det store ocean. De lokale pirater udnyttede chancen til at plyndre skibenes last og berige sig. I dag beriges besøgende med enestående naturscenarier, golde klippeskær og krystalklart vand, som mange sportsfiskere valfarter til. I dag har du friheden til selv at planlægge, hvad du vil lave og se.

Som du sikkert hurtigt bemærker, emmer byen af stemning, og du har det meste af dagen til at gå på opdagelse. For eksempel kan du gå en tur i det historiske downtown-område og måske besøge den lille kirke Iglesia de San Lucas, som de spanske missionærer byggede i 1730. Du kan også lægge vejen forbi det store lokale marked, som frister med alt fra keramik til hængekøjer og smukke vævede og broderede tekstiler. En mulighed er også en visit på byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som ejes af den tidligere forsanger fra rockbandet Van Halen, Sammy Hagar.

Obs: for at komma i land i dag benytter vi os af de såkaldte tenderbåde, som er mindre både, der sejler os fra vores skib ind til havnen.

Dag 6–8
På havet

Ruten går nu mod Nicaragua, og vi har endnu nogle dage på havet til at slappe af og nyde skibets mange tilbud. Vores rejseleder holder sammen på gruppen og sørger for, at du er godt underholdt undervejs.

Dag 9
San Juan del Sur, Nicaragua. Mulighed for udflugt til UNESCO-byen Granada Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18.00
San Juan del Sur, Nicaragua

Nicaragua er det største centralamerikanske land og kan byde på fantastiske landskaber, store kulturskatte og en spændende historie.

Indtil for nylig var Nicaragua desværre kendt for borgerkrigen (Sandinistas og Contras), der rasede fra slutningen af 70'erne gennem meget af 80'erne. I dag er soldater og guerillaer veget for turisme og sightseeing i det smukke land. Det nyder vi godt af på dagens udflugt, der er et besøg i de brostensbelagte gader i koloniale Granada ved Nicaraguasøens bred.

I Granada er gaderne flankeret af enestående koloniarkitektur, og bygning efter bygning byder på farvestrålende pastelnuancer. Palmerne vokser lige op af et hav af røde fliser og det hele står op ad en kulisse bestående af vulkanske bjerge. Overalt ses tydelig inspiration fra både barokken og den mauriske byggestil, der vækker mindelser om Spanien.

På vejen tilbage gør vi et kort stop ved et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se Maderas og Concepcion, de to imponerende tvillingevulkaner. (Frokost ikke inkluderet på dagens udflugt).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Obs: for at komme i land i dag benytter vi os af de såkaldte tenderbåde, som er mindre både, der sejler os fra vores skib ind til havnen.

Dag 10
Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantagen Espiritu Santo Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Araer kan blive op til 75 år i fangenskab

I dag når vi til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen af samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange, som strækker sig ud i Stillehavet. I det 19. århundrede var byen Costa Ricas vigtigste havn, og herfra blev kaffe, frugt og andre landbrugsprodukter fra provinsen udskibet til destinationer langs de amerikanske kontinenters vestkyst. Puntarenas har en dejlig afslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området omkring byen er præget af storslået natur med vandfald, floder, regnskov og paradisiske hvide sandstrande.

I dag tager vi en kaffepause, for når man siger Costa Rica, må man også sige kaffe! Kaffe har en hjørnesten i Costa Ricas historie, og vi kommer tættere på historien på dagens udflugtstilbud, som er et besøg på kaffeplantagen Espiritu Santo. Her dykker vi ned i fortællingen om gårdens historie, beliggenhed, højde, topografi og en mængde yderligere information om Costa Ricas gyldne bønne.
Turen inkluderer bl.a. et besøg i et traditionelt hus, som er det perfekte udgangspunkt for at høre om, hvordan kaffen blev brugt, og hvorfor de lokale stadig bruger ”chorreador" på trods af, at kaffemaskinen for længst er opfundet.

Vi skal naturligvis også prøvesmage varerne til en kaffesmagning, hvor forskellige aromaer og smagsvarianter vil være tydelige for enhver.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
På havet

Der er tid til afslapning ombord, mens vi sejler mod Panama.

Dag 12
Fuerte Amador, Panama. Mulighed for udflugt til Panama City og sluserne ved Miraflores Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18.00
I Panama Citys historiske centrum

I dag lægger vi til i Panama ved kystområdet Fuerte Amador. Havnen ligger lige ud for Panama City i området Balboa. Og det er netop Panama City, som vi skal besøge på dagens Albatrosudflugt. 

Vi begynder med at køre ind i hjertet af hovedstaden til den gamle bydel. Her ser vi de største seværdigheder inden vi fortsætter til den mægtige kanal. Vi ser Panamakanalmuseet og lærer mere om, hvordan kanalen blev bygget. Sidst men ikke mindst ser vi Miraflores-sluserne inden vi vender tilbage til vores skib. (Frokost ikke inkluderet på dagens udflugt).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Obs: for at komme i land i dag benytter vi os af de såkaldte tenderbåde, som er mindre både, der sejler os fra vores skib ind til havnen.

Dag 13
Gennemsejling af Panamakanalen
Panamakanalen forbinder Stillehavet og Atlanterhavet

I dag skal vi opleve et af rejsens absolutte højdepunkter: gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914. Det ambitiøse projekt med at forbinde de to verdenshave stillede ingeniørerne over for en krævende opgave, og samtidig blev det en økonomisk og politisk udfordring. Idéen med at anlægge en kanal går tilbage til opdagelsen af Panamas stillehavskyst gjort af den spanske erobrer Balboa i 1513. Med denne opdagelse begyndte købmænd og regeringer at fantasere om en passage, som lod skibe komme fra Atlanterhavet til Stillehavet uden at skulle ud på den 20.000 kilometer lange og farefulde rejse rundt om Sydamerikas spids. Der var mange fortalere for projektet, deriblandt Benjamin Franklin og filosoffen Goethe. Det franske selskab La Société Internationale du Canal Interocéanique påbegyndte byggeriet i 1880, og de næste to årtier var præget af konstante ingeniørmæssige udfordringer foruden utallige jordskred og epidemier af malaria og gul feber, som nåede at dræbe næsten 22.000 arbejdere. Franskmændene besluttede derfor at sælge rettighederne til projektet til den amerikanske regering under præsident Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollars. Da amerikanerne overtog byggeprojektet i 1904, stod de over for opførelsen af den største dæmning og de største sluser og jernporte, man overhovedet kunne forestille sig på det tidspunkt. Endvidere var der store miljøproblemer at slås med. En hær af arbejdere fra flere lande arbejdede på det store byggeprojekt, og mange omkom undervejs. Den 15. august 1914 blev Panamakanalen officielt indviet, og skibet SS Ancon sejlede som det første gennem dette menneskeskabte vidunder. I dag er kanalen stadig af stor betydning for skibsfarten og verdenshandlen og hører fuldstændigt under Panama. På grund af de moderne handelsskibe og containerfartøjer, der bliver stadigt større, arbejdes der på at udvide Panamakanalen og dens sluser, så større skibe end den vanlige størrelse på 32,3 meter i bredden kan sejle gennem kanalen.

Dag 14
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 17.00
Militærfæstningen San Felipe de Barajas i Cartagena

Cartagena blev grundlagt af spanierne i 1533 og havde en strategisk vigtig rolle, når guld og andre skatte skulle fragtes med flåden til Spanien. Netop på grund af dette var byen meget eftertragtet af pirater og andre lande, og spanierne så sig nødsaget til at forstærke sikkerheden med adskillige fæstninger og en solid bymur. I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika. I 1984 kom fæstningen, bymuren og den historiske bydel på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i bus og til fods i Cartagena. Vi starter vores byrundtur med et stop ved det rødlige militærfort San Felipe de Barajas, en af de bedst bevarede fæstninger i Latinamerika. Fæstningen blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år. Vi går en tur på fæstningen og nyder den flotte udsigt til Cartagenas forskellige bydele. Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, hvor den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra vandsiden.

Herefter kører vi ind til den historiske bydel, hvor vi skal på byrundtur. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration. Der er god tid til at kigge på de mange bygninger fra kolonitiden og indsnuse atmosfæren i gaderne og på de fine pladser. Vi kommer forbi den store katedral, som i 1577 erstattede en ydmyg kirke lavet af halm og strå. Katedralen blev bygget med inspiration fra basilikaer i Andalusien og De Kanariske Øer. Undervejs ser vi også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia. Vi går i et roligt tempo i de tropiske temperaturer og holder pauser på hyggelige caféer, så vi kan køle lidt ned.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 15–16
På havet mod Florida
Krydstogtskibet Emerald Princess

Et par afsluttende dage på havet er den helt rigtige måde at færdiggøre et krydstogt på, og du kan bruge dagene i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er ombord.

Aftenenerne står naturligvis fortsat i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik.

Dag 17
Ft. Lauderdale – Miami, Florida, USA. Hjemrejse Ankomst kl. 07.00

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører mod Miami og storbyens internationale lufthavn. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg! 

Først tager vi dog på byrundtur i Miami, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at gå på caféer og restauranter. Vi nyder atmosfæren i Floridas største by og sætter herefter kursen mod lufthavnen for hjemrejse.

Dag 18
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • San Juan del Sur. Heldagsudflugt til den UNESCO-fredede by Granada (frokost ikke inkluderet)
 • Fuerte Amador, Panama. Heldagsudflugt til Panama City og sluserne ved Miraflores (frokost ikke inkluderet)
 • Puntarenas. Halvdagsudflugt til en af Costa Ricas mange kaffeplantager (frokost inkluderet).
 • Cartagena. Halvdagsudflugt med byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel.

Pris: kr. 2.298,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 25.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. ID-IF: kr 13.498,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Dobbeltkahyt
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OC-OF: kr. 3.798,- pr. person
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BB-BF: kr. 6.198,- pr. person

Enkeltkahyt
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OC-OF: kr. 20.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BB-BF: kr. 25.798,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København–San Francisco og Miami–København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • Byrundtur i San Francisco
 • Byrundtur i Miami
 • 1 nat på turistklassehotel i San Francisco i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 15 nætters krydstogt med Emerald Princess i delt indvendig dobbeltkahyt (ID-IF)
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi over kr. 1.500,- pr. person) 
 • Helpension på skibet 
 • Havneskatter
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 2.298,- pr. person (San Juan del Sur, Puntarenas, Fuerte Amador, Cartagena)
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører i land og på udflugter (beregn ca. USD 10 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne USD 20 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en større suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kahytskategori BD-BF. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Ca. 19 m2 (inklusive ca. 3 m2 balkon).

Udvendig kahyt
Kahytskategori OE-OF. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Ca. 13,5 m2.

Indvendig kahyt
Kahytskategori IE-IF. Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Ca. 13,5 m2.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme. 

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid, man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Udflugter – halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme, så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Morgenmad på hotel i USA

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Wi-Fi og internet på hoteller i USA

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder (spørg derfor din rejseleder om wi-fi eller internet, eller når du tjekker ind). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi -sender.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. En helt anden mulighed er ellers at benytte gratis wi-fi hos kæder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er at finde inden for kort afstand.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes ombord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet. 

ESTA – indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. 

Hånden på hjertet

Hånden på hjertet

Vores krydstogt gennem Panamakanalen er en rejse på over 4.900 sømil. Det betyder, at der undervejs vil være dage, hvor vi er på havet og bevæger os mod næste spændende anløbshavn. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig ombord. Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der kan prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig ombord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Virkelig en drømmerejse En meget spændende og varm rejse. Turens højdepunkter var Panamakanalen, Antiqua og rejselederen. Vi har rejs med mange rejseledere, men de ture der har været bedst, har været de ture med gode rejseledere. Denne rejseleder var fantastisk. Vidende, empatisk, glad for sit jod, altid parat, samlende osv osv. Derudover oplevede vi udover de forskellige spændende lande, definer, havskildpadder, tur i regnskov, god mad, overmåde venlig service på skibet, stor hjælpsomhed (kørestolsbruger). En tur vi vil leve længe på, glæder os til at se billederne vi har taget
Date published: 2016-04-13
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse udover det sædvanlige Det er så svært at beskrive denne rejse, idet der var så ekstreme mange spændende oplevelser. Alt fungerede stort set perfekt, oplevelserne var utrolige, servicen på skibet var i top, det var virkelig en drømmerejse. Rejselederen var uvurderlig, hun gjorde det fantastisk, hun gjorde os trygge, hvilket for mig var vigtigt på sådan et cruise, idet vi aldrig tidligere havde prøvet cruise. KLM er dog ikke det bedste at flyve med, meget lidt plads til en 11 timers flyvetur, lang kø ved check in, idet der kun var 1 - 2 personer til at betjene ret så mange passagerer samt 1 person fra KLM skranken der gik rundt og stressede os og fortalte, at vi jo ikke kunne forvente bedre service, når vi ikke ville betale mere for billetten!!!
Date published: 2016-10-28
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med en fantastisk rejseleder Vi har lige været på krydstogt fra Florida til Los Angeles gennem Panamakanalen. Det har været en fantastisk tur især på grund af rejselederen. Han var helt fantastisk og meget levende. Han fortalte meget levende om de lande vi skulle besøge. En af dagene havde han faktisk fri men arrangerede alligevel en bytur til fods. Han er utrolig dygtig og behagelig at være sammen med. Ham skal I holde fast i. Vi rejser meget og plejer ikke at bruge rejselederen særligt meget. Jeg plejer at solbade, når der er foredrag. Men denne gang vandt rejselederen over solen
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En drømmerejse med store oplevelser for livet. En rejse i mellemamerika med højdepunkt turen gennem Panamakanalen. Vi ople- vede en natur og et dyreliv på nærmeste hold på de veltilrettelagte ture og en ven- lig befolkning trods stor fattigdom. Dagene på havet blev udfyldt med foredrag om mellemamerikas kultur og historie og dagene på land med byrundture i de farverige byer med historiske bygninger og ruiner. Vi mødte lokalbefolkningen i deres farve- rige dragter og besøgte forskellige små værksteder. Rejsen sluttede i Los Angeles med et besøg igennem Hollywood.
Date published: 2016-05-20
Rated 5 out of 5 by from Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen At jeg/vi nu har været på krydstogt for første gang. Det var fordi vi sidste år stod på land og så skibe sejle gennem Panamakanalen. Det ville vi også prøve og det har været en stor oplevelse, at se de murmeldyr trække os igennem sluserne. At have en rejseleder som Jesper som kan så meget var en oplevelse, så kan man få meget ud af en rejse ( ferie).
Date published: 2017-11-12
Rated 4 out of 5 by from Interessant krydstogt til spændende lande Rigtig spændende rejse sammen med en god gruppe og en fantastisk rejseleder. Aldrig før oplevet en så vidende rejseleder om alle lande, kultur m.m. Samtidig ualmindelig venlig og hjælpsom
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En afslappende men alligevel oplevelsesrig rejse. Det var en fantastisk spændende og alligevel afslappende rejse. Det var faktisk, og noget overraskende, rart med 3 sejldage i starten, så man kunne vænne sig til forholdene og få slappet af efter rejsen.Vi havde gerne betalt en smule mere for direkte fly til Los Angeles, men synes bestemt at den ulideligt lange ventetid på 5 timer i Paris må kunne gøres bedre. Det var simpelthen ikke i orden! Skibet var slidt, men fungerede - maden dog ikke i top i forhold til andre rederier. Disse ting ødelægger dog ikke helhedsindtrykket af en meget spændende og interessant rejse, dog ikke mindst pga den sympatiske, livlige og dygtige rejseleder Jesper Nielsen.
Date published: 2020-02-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk spændende oplevelse.Mange indtryk. Super tur fyldt med oplevelser - vor rejseleder Jesper var super god og meget vidende.Nok den bedste rejseleder, vi har haft. Og vi rejser faktisk temmelig meget.
Date published: 2016-04-16
 • y_2020, m_8, d_2, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_149
 • loc_da_DK, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

21USCOC02FDK0702