Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Miami til Latinamerikas kultur og stemningsfulde kolonitidsbyer ombord på Celebrity Millennium - med dansk rejseleder, 18 dage

Miami - Fort Lauderdale - Catargena – Colón – Panamakanalen – Puntarenas – Puerto Quetzal – Puerto Vallarta – Los Angeles

Denne rejses omdrejningspunkt er en af menneskehedens største og mest umulige bedrifter, nemlig bygningen af den 80 kilometer lange Panamakanal, der viste sig at være et langt mere kompliceret projekt end blot at grave en rende.

Rejsen begynder med en overnatning i Miami. Dagen efter påbegynder vi sørejsen i Fort Lauderdale, hvor vi stiger om bord på skibet, der skal føre os hele vejen fra Florida til Californien på vores store eventyr.

Undervejs arrangeres en særlig udflugtspakke kun for Albatros’ gæster (tilkøb) til henholdsvis to UNESCO-fredede kolonitidsbyer – Cartagena og Antigua – samt Colon i Panama, hvor man ser kanalsluserne ved Miraflores og museet for Panamakanalen. Udflugtspakken tæller også en tur ud på en af Costa Ricas mange kaffeplantager.

Der er også indlagt et stop på den smukke mexicanske riviera, hvis blide brise, hvide sandstrande og iskolde margaritas indbyder til afslapning og en dukkert.

Vores odyssé slutter i Los Angeles i Californien, men vi er ikke færdige endnu! Vi kører nemlig først på byrundtur og nyder det pulserende liv i stjernernes storby.
 
Rejsen inkluderer drikkepenge og en Classic drikkepakke om bord samt fri wifi på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram 18 dage
Dag 1
Fly København – Miami, Florida. Orienterende byrundtur og check-in på hotel
Dag 2
Miami, Florida. Gåtur i Miamis Art Deco-kvarter, check-in på skibet, afsejling og velkomstmiddag
Dag 3–4
Lær krydstogtskibet at kende
Dag 5
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 6
Colon, Panama. Mulighed for udflugt til Panama City og sluserne ved Miraflores
Dag 7
Gennemsejling af Panamakanalen kl. 06.00-18.00
Dag 8
Oplevelser til søs
Dag 9
Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantagen Espiritu Santo
Dag 10
På havet mod Guatemala
Dag 11
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Antigua
Dag 12–13
På havet mod Den Mexicanske Riviera
Dag 14
Puerto Vallarta, Mexico
Dag 15–16
Mod Caligorniens kyst
Dag 17
Los Angeles, USA. Byrundtur og hjemrejse
Dag 18
Ankomst til København

Celebrity Millennium

Celebrity Millennium er et af rederiets Celebrity Cruises mellemstore skibe med plads til 2.000 passagerer

Om bord på det elegante skib kan du nyde faciliteter som pool, spa, fitnesscenter, kasino og det helt nye koncept Celebrity iLounge, hvor du har mulighed for at benytte dig af iMac-computere med internetadgang døgnet rundt. Her kan du også deltage i de såkalde iLearn-kurser, hvor du kan blive klogere på det sidste nye inden for fotografi og video.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/celebrity-millennium

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
29.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Miami, Florida. Orienterende byrundtur og check-in på hotel

Efter ankomsten til Miami kører vi til vores hotel. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller at følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 2
Miami, Florida. Gåtur i Miamis Art Deco-kvarter, check-in på skibet, afsejling og velkomstmiddag Afsejling kl. 16.00
Miamis berømte art deco-bygninger

Vi tager på gåtur i South Beach-kvarteret, som mere end noget andet er Miamis vartegn. Området har været en sand tropisk legeplads for arkitekter i art deco-æraen i 20’erne og 30’erne. De pastelfarvede bygninger står side om side med udsigten over Atlanterhavet og de hvide sandstrande. Den mest berømte gade er promenaden Ocean Drive, hvor der altid er et herligt leben. Rejselederen fortæller undervejs om udvalgte bygninger, og vi hører historier om virkelige og opdigtede personer, der knytter sig til området.

Efter gåturen kører vi til skibet i Ft. Lauderdale, hvor vi tjekker ind og kan nyde vores første frokost om bord. Rejselederen fortæller også om de mange muligheder om bord, og vi kan love én ting: Du kommer bestemt ikke til at kede dig! Om aftenen nyder vi vores første middag om bord, mens krydstogtskibet forlader Florida.

Dag 3–4
Lær krydstogtskibet at kende

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.
 
Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 5
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 15.30

I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika, og den gamle befæstede bydel er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blandt andet den imponerende, rødlige militærfæstning San Felipe de Barajas, der blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år. Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, hvor den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra vandsiden.

Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befæstede bydel. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration. Undervejs ser vi nogle af de mest interessante monumenter som Popa-klosteret, der ligger på byens højeste punkt, en 150 meter høj bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. I løbet af udflugten spiser vi frokost (frokost er ikke inkluderet). Vi ser også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Colon, Panama. Mulighed for udflugt til Panama City og sluserne ved Miraflores Ankomst klokken 9.00, afsejling kl. 19.00

I dag lægger vi til i Panama ved kystbyen Colón. Colón er en af Det Caribiske Havs vigtigste havnebyer eftersom den har hele tre moderne havne og ligger i en international frihandelszone. Byen blev grundlagt i midten af 1800-tallet i forbindelse med anlæggelsen af Panama Railroad. Jernbanen krydsede den mellemamerikanske landtunge og forbandt Colón på atlanterhavssiden med Panama City på stillehavssiden. Og det er netop Panama City, vi skal besøge i dag. Vi begynder med at køre ind i hjertet af den gamle bydel. Her ser vi de største seværdigheder inden vi fortsætter til den mægtige kanal. Vi ser vi Panamakanalmuseet og lærer mere om, hvordan Panamakanalen blev bygget og sidst, men ikke mindst, ser vi Miraflores-sluserne inden vi vender tilbage til vores skib.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Gennemsejling af Panamakanalen kl. 06.00-18.00

I dag skal vi opleve et af rejsens absolutte højdepunkter: gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914.Det ambitiøse projekt med at forbinde de to verdenshave stillede ingeniørerne over for en krævende opgave, og samtidig blev det en økonomisk og politisk udfordring. Idéen med at anlægge en kanal går tilbage til opdagelsen af Panamas stillehavskyst gjort af den spanske erobrer Balboa i 1513. Med denne opdagelse begyndte købmænd og regeringer at fantasere om en passage, som lod skibe komme fra Atlanterhavet til Stillehavet uden at skulle ud på den 20.000 kilometer lange og farefulde rejse rundt om Sydamerikas spids. Der var mange fortalere for projektet, deriblandt Benjamin Franklin og filosoffen Goethe. Det franske selskab La Société Internationale du Canal Interocéanique påbegyndte byggeriet i 1880, og de næste to årtier var præget af konstante ingeniørmæssige udfordringer foruden utallige jordskred og epidemier af malaria og gul feber, som nåede at dræbe næsten 22.000 arbejdere. Franskmændene besluttede derfor at sælge rettighederne til projektet til den amerikanske regering under præsident Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollars. Da amerikanerne overtog byggeprojektet i 1904, stod de over for opførelsen af den største dæmning og de største sluser og jernporte, man overhovedet kunne forestille sig på det tidspunkt. Endvidere var der store miljøproblemer at slås med. En hær af arbejdere fra flere lande arbejdede på det store byggeprojekt, og mange omkom undervejs. Den 15. august 1914 blev Panamakanalen officielt indviet, og skibet SS Ancon sejlede som det første gennem dette menneskeskabte vidunder. I dag er kanalen stadig af stor betydning for skibsfarten og verdenshandlen og hører fuldstændig under Panama. På grund af de moderne handelsskibe og containerfartøjer, der bliver stadigt større, arbejdes der på at udvide Panamakanalen og dens sluser, så større skibe end den vanlige størrelse på 32,3 meter i bredden kan sejle gennem kanalen.

Dag 8
Oplevelser til søs

I dag kan du kaste dig over de mange underholdningstilbud, som findes om bord. Du kan starte med at høre klassisk musik til eftermiddagsteen, høre hyggepianisten spille melodier fra klassiske storfilm, mens du nyder en drink før middagen, eller du kan overvære aftenens store forestilling i teatersalen, hvor skibets bigband spiller.

Dag 9
Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for udflugt til kaffeplantagen Espiritu Santo Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.30
På kaffeplantage i Costa Rica

I dag når vi til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen af samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange, som strækker sig ud i Stillehavet. I det 19. århundrede var byen Costa Ricas vigtigste havn, og herfra blev kaffe, frugt og andre landbrugsprodukter fra provinsen udskibet til destinationer langs de amerikanske kontinenters vestkyst. Puntarenas har en dejlig afslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området omkring byen er præget af storslået natur med vandfald, floder, regnskov og paradisiske hvide sandstrande.
 
I dag tager vi en kaffepause, for når man siger Costa Rica, må man også sige kaffe! Kaffe har en hjørnesten i Costa Ricas historie, og vi kommer tættere på historien på dagens udflugtstilbud, som er et besøg på kaffeplantagen Espiritu Santo. Her dykker vi ned i fortællingen om gårdens historie, beliggenhed, højde, topografi og en mængde yderligere information om Costa Ricas gyldne bønne.
 
Turen inkluderer bl.a. et besøg i et traditionelt hus, som er det perfekte udgangspunkt for at høre om, hvordan kaffen blev brugt og hvorfor de lokale stadig bruger ”chorreador"" på trods af, at kaffemaskinen for længst er opfundet.
 
Vi skal naturligvis også prøvesmage varerne til en kaffesmagning, hvor forskellige aromaer og smagsvarianter vil være tydelige for enhver.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
På havet mod Guatemala

En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den skønne, afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale kabaret og måske slutte af i natklubben.

Dag 11
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Antigua Ankomst kl. 06.30, afsejling kl. 19.00

Vi lægger til i Puerto Quetzal på Guatemalas stillehavskyst. På dagens Albatrosudflugt kører vi ind i landet gennem smukke, frodige landskaber, hvor vi besøger den UNESCO-fredede by Antigua, der er endnu et fint eksempel på spansk kolonistilsarkitektur. Byen har sin helt egen magiske charme – og man fornemmer tydeligt historiens store vingesus! Antigua blev grundlagt i 1527 og var indtil 1773 provinsens hovedstad. Byen ligger i højlandet i cirka 1.500 meters højde og er smukt og dramatisk omkranset af tre aktive vulkaner. På vulkanskrænterne bliver der dyrket en af verdens bedste kaffesorter, som kan nydes på byens caféer. Ud over sin gode kaffe er byen også kendt som et rigtig godt sted at lære spansk, da her ligger omkring 60 sprogskoler, der tiltrækker rejsende fra hele verden. Vi går en tur gennem de brostensbelagte gader og ser blandt andet byens centrale plads, det lokale marked samt en jadefabrik, hvor vi ser, hvordan det grønlige mineral laves til dekorative figurer, og vi nyder en dejlig frokost med lokale retter.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12–13
På havet mod Den Mexicanske Riviera

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.

Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag."

Dag 14
Puerto Vallarta, Mexico Ankomst 07.00, afsejling kl. 14.00

Puerto Vallarta ligger i Banderasbugten, Mexicos største naturlige bugt, som er 55 kilometer lang og 35 kilometer bred. Byen har siden 1950’erne været en populær ferieby, både for mexicanere og amerikanere. Her er hyggeligt med brostensbelagte gader og mange små caféer og restauranter, men samtidig har byen et moderne touch. Langs Cuale-floden er der to store markeder, hvor man kan købe håndværk og souvenirs, og byen har også et arkæologisk museum med en betydelig samling af præcolumbiansk kunst.

Tag en spadseretur på strandpromenaden Malecón, hvor du samtidig kan nyde skulpturer af samtidskunstnere som Sergio Bustamante, Alejandro Colunga og Ramiz Barquet. Eller sæt dig på en af promenadens caféer og se på folkelivet.

Puerto Vallarta har et utal af strande, og den mest populære er Playa de los Muertos – de dødes strand. Det makabre navn stammer efter sigende fra dengang, piratskibe lagde til ved stranden, når de skulle hvile og planlægge nye togter. For at stoppe dette fangede den lokale guvernør besætningen fra et skib og hængte samtlige besætningsmedlemmer på stranden for at jage en skræk i livet på andre pirater. Til trods for navnet er stranden i dag et meget livligt sted! Her er alt, hvad man kan ønske sig af restauranter, parasoller og liggestole, vandsport og underholdning."

Dag 15–16
Mod Caligorniens kyst

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.

Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag."

Dag 17
Los Angeles, USA. Byrundtur og hjemrejse Ankomst kl. 06.30
I 1958 blev Walk of Fame bygget på Hollywood Boulevard

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen, hvor vi skal opleve en bid af Los Angeles.

Los Angeles er USA’s næststørste by med 15 millioner indbyggere og et enormt areal, der gør den vanskelig at overskue. L.A., som byen kaldes i daglig tale, er verdens førende underholdningscentrum, specielt når det handler om film, tv og musik, men den kan sandelig også være med, når det drejer sig om forlystelsesparker, kunst og kultur. Los Angeles er byen, hvor den amerikanske drøm leves ud. Nogle få ender i millionvillaerne i Bel Air og Malibu, mens mange andre må forlade byen, uden at drømmen er gået i opfyldelse.

På byrundturen besøger vi blandt andet Beverly Hills med den berømte, fashionable shoppegade Rodeo Drive. Vi skal også opleve en god gang stjernestøv i Hollywood, inden vi vender snuden mod storbyens
internationale lufthavn. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg!"

Dag 18
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Cartagena. Byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel. Lokal middag om aftenen (eftermiddag og aften).
 • Colón. Udflugt til Panama City og sluserne ved Miraflores.
 • Puntarenas. Udflugt til kaffeplantage med dertilhørende kaffesmagning  (halvdagsudflugt).
 • Puerto Quetzal. Byrundtur i den UNESCO-fredede by Antigua i højlandet (heldagsudflugt med frokost).

Pris: kr. 2.798,- pr. person

Cartagena

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
 • Indvendig enkeltkahyt (kat. I2) - kr. 19.698,-
 • Udvendig enkeltkahyt (kat. O1) - kr. 43.598,-
 • Udvendig enkeltkahyt (kat. O2) - kr. 23.298,-
 • Udvendig enkeltkahyt med balkon (kat. V1) - kr. 63.498,-
 • Udvendig enkeltkahyt med balkon (kat. V2) - kr. 38.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt
 • Delt udvendig dobbeltkahyt (kat. O1) - kr. 13.698,-
 • Delt udvendig dobbeltkahyt (kat. O2) - kr. 3.598,-
 • Delt udvendig dobbeltkahyt med balkon (kat. V1) - kr. 23.698,-
 • Delt udvendig dobbeltkahyt med balkon (kat. V2) - kr. 11.398,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Miami og Los Angeles – København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • Byrundtur i Miami
 • Byrundtur i Los Angeles
 • 1 nat på turistklassehotel i Miami i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 15 nætters krydstogt med Celebrity Millennium i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (ca. kr. 1.530,- pr. person)
 • Classic drikkepakke om bord (værdi kr. 5.175,- pr. person)
 • Fri wifi om bord
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Havneskatter og afgifter (kr. 2.313,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 2.798,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt/enkeltværelse, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige drikkevarer
 • Måltider på land
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. USD 20 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne USD 35 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Drikkevarepakke på krydstogtet

Der er inkluderet en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages
Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt
Kahytskategori I2, dæk 2. Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Udvendig kahyt
Kahytskategori O2, dæk 2. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge.

Udvendig kahyt
Kahytskategori O1, dæk 2 midtskibs. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge.

Balkonkahyt
Kahytskategori V2, dæk 6. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Prime Balkonkahyt
Kahytskategori V1, dæk 7. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder (spørg derfor din rejseleder om wi-fi eller internet, eller når du tjekker ind). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. En helt anden mulighed er ellers at benytte gratis wi-fi hos kæder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er at finde inden for kort afstand.

Wi-fi på busser i USA og under udflugter

Man kan ikke regne med at der er wi-fi på turistbusserne, da det stadig er en relativ sjælden service.

Morgenmad på hotel i USA

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hånden på hjertet

Information

Vores krydstogt gennem Panamakanalen er en rejse på næsten 4.900 sømil. Det betyder, at der undervejs vil være dage, hvor vi er på søen og bevæger os mod næste spændende anløbshavn. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig om bord. Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der skal prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig om bord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov
Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En spændende oplevelse med en fremragende rejseleder En spændende rejse med en blanding af naturoplevelser og historie. Vores rejseleder klædte os på med en passende mængde information før hvert besøg i land, hvilket gjorde det endnu mere interessant at se de historiske byer og også selve turen gennem Panamakanalen. Min mand er dårligt gående, så vi gik desværre glip af nogle af de oplevelser, hvor man fik lov til at gå rundt på egen hånd. Det ville have været en god ide om vi havde taget turen et par år før :-)
Date published: 2023-03-16
Rated 5 out of 5 by from En dejlig oplevelse Mange forskellige oplevelser som alle blev krydret af en særdeles engageret rejseleder, Jesper , som berigede os med stor viden om de forskellige lande vi besøgte, både historisk og nutidigt.
Date published: 2023-03-16
Rated 4 out of 5 by from Dejligt krydstogt Et dejligt krydstogt, med en fantastisk rejseleder Jesper, der med indlevelse, viden, passion og godt humør gav rejsen en ekstra dimension. Han gjorde meget ud over det man kan forvente af en rejseleder. Blandt andet foredrag og arrangering af flere ekstra ture. Han er en ener. Der var som oplyst mange dage på havet, men Jesper fyldte dem fint ud.
Date published: 2023-03-14
Rated 4 out of 5 by from god rejse Panamakanalen fantastisk spændende og og rejselederen (jesper) var helt usædvanlig god. han havde meget viden om de lande vi skulle se og meget god til at fortælle og formidle den. Et ca. 2 timers foredrag hver formiddag på skibet var meget inspirende. De tilbudte ekstrature var godt tilrettelagte.
Date published: 2023-02-16
Rated 5 out of 5 by from Årets rejse Jesper er en enestående rejseleder kompetent lattermild, vidende, fantastisk formidler, hjælpsom ,tålmodig, livgivende. Pas godt på ham, han fortjener det allerbedste
Date published: 2023-02-15
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse, hvor især turen gennem Panamakanalen var højdepunktet Kvaliteten af rejsen blev ekstra spændende og levende pga vores fantastiske rejseleder, Jesper Groth Nielsen. Han holdt meget spændende og levende foredrag hver dag vi var på havet. På turene på land fik vi også meget info om landet og området.. Jesper er også meget servicemindet, og ansvarlig.
Date published: 2023-02-14
Rated 4 out of 5 by from en skøn rejse og en super god rejseleder spændende besøg i land, og spændende foredrag af rejselederen på dage på havet
Date published: 2023-02-09
Rated 5 out of 5 by from Panama Rejsen var spændende og vores rejseleder var fantastisk
Date published: 2023-02-09
 • y_2023, m_3, d_18, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_167
 • loc_da_DK, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser