Drømmen om Ecuador og Galápagos

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Drømmerejse med krydstogt på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo – maks. 15 deltagere

Maks. 15 deltagere

Rejsen begynder på Ecuadors fastland i hovedstaden Quito, hvor vi spadserer i den UNESCO-fredede gamle bydel. I Amazonregnskoven overnatter vi i en økolodge, som bliver udgangspunktet for vandreture i regnskoven og besøg i en indianerlandsby.

I Otavalo besøger vi lokale samfund, hvor den oprindelige befolknings efterkommere har specialiseret sig i landbrug og kunsthåndværk og er fremragende til at spille panfløjtemusik, som er typisk for Andesbjergene.

Vi udforsker det enestående Galápagos med et lille komfortabelt krydstogtskib og får set Galápagos fra vandsiden og landsiden, når vi tager på ekspeditionsture og nærstuderer dyrelivet på udvalgte øer. Inkl. en af de mindst besøgte øer, Genovesa, hvor den rødfodede sule lever.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Fly København – Quito. Videre til Otavalo
Dag 2
Otavalo. Lokale indianersamfund og kratersø
Dag 3
Otavalo – Amazonas. Indianermarked og videre til Amazonregnskoven
Dag 4
Amazonas. Vandretur i regnskoven og besøg i indianerlandsby
Dag 5
Amazonas – Papallacta i Andesbjergene. Kolibrier i regnskoven og termiske bade
Dag 6
Papallacta – Quito. Ækvator og byvandring i Quito
Dag 7
Quito – Galápagos. Fly til Galápagos. Santa Cruz – landleguaner
Dag 8
Galápagos. Rabida og Sombrero Chino – søløver og havleguaner
Dag 9
Galápagos. Genovesa – rødfodede suler og fregatfugle
Dag 10
Galápagos. Bartolome og Santiago – imponerende fortidslandskaber
Dag 11
Galápagos – Guayaquil. Santa Cruz – kæmpeskildpadder. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemrejse
Dag 12
Ankomst til København

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Termas de Papallacta

 • 32 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • 5 termiske pools
 • 1 polarpool
 • Gratis wi-fi
 • Spa (mod betaling)

Dette dejlige hotel ligger i Andesbjergene omgivet af det unikke Páramo-landskab. Hotellet er kendt for sine termiske bade, som er en lise for krop og sjæl. Der er fem termiske bade med hydromassage og en kold pool, en såkaldt ”polarpool”, som frit kan benyttes af hotellets gæster (spabehandlinger koster ekstra).

Hotellet er omgivet af flere naturstier, som er nemme at finde rundt på og giver mulighed for yderligere udforskning af området. På hotellet er der restaurant og bar.

Du kan læse mere på http://www.termaspapallacta.com/

Værelserne
Charmerende og rummelige værelser med gulvvarme, telefon, sikkerhedsboks, skrivebord og gratis wi-fi. Eget badeværelse med hårtørrer.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Udendørs bar
 • Swimmingpool

Den charmerende Itamandi Eco Lodge har 19 komfortable værelser og er beliggende ned til floden omgivet af regnskov. Lodgen er bygget, så den harmonerer med omgivelserne og bevarer den sårbare natur. Overdækkede gangbroer forbinder værelserne med fællesarealerne.

Måltiderne nydes i den hyggelige restaurant, og der bruges altid friske, lokale råvarer. Lodgens bar ligger under åben himmel og her sælges friskpresset juice og andre kølige drikkevarer. Baren ligger i forlængelse af pool-området, hvor der er liggestole til rådighed.

Du kan læse mere om lodgen her:
http://itamandi.com/

Værelserne
Værelserne er hyggelige og har en rustik indretning, som passer til omgivelserne. Udsigt til regnskoven eller floden. Alle har privat badeværelse.

M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey er et af de mest komfortable skibe, som sejler i Galápagos
Skibet har god plads til de 16 passagerer, som kan være om bord. Der er 8 kahytter og hyggelige fællesarealer, som indbyder til afslapning og observation af omgivelserne. Skibet byder på restaurant/bar, lounge-område og solterrasse med jacuzzi.
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

På nogle afgange vil overnatningen i Papallacta ligge før besøget i Amazonas. På dag 6 køres der dermed fra Amazonas til Quito, og det betyder, at man ikke kan nå at besøge Guayasamin-museet i Quito. Denne oplevelse erstattes med besøg på rosefarm i Otavalo-området på dag 3.

Dag 1
Fly København – Quito. Videre til Otavalo

Efter ankomst til Quito kører vi til Otavalo, hvor vi skal overnatte.

Otavalo ligger i højlandet i Andesbjergene, og her bor primært indianere, som er efterkommere af Ecuadors oprindelige befolkning. Det giver byen en helt speciel og autentisk atmosfære. Vores hotel ligger i bymidten, så vi kan opleve alt på nærmeste hold.

Dag 2
Otavalo. Lokale indianersamfund og kratersø
Cotacachi-Cayapas Nationalpark

Denne morgen besøger vi nogle af de lokale samfund i Otavalo-området. Indianerne har specialiseret sig i landbrug og i flere forskellige former for håndværk, for eksempel vævning. Hver lille landsby har sit særlige mønster vævet ind i dragterne, og mange bærer særprægende hovedbeklædninger. Vi besøger en lokal musikerfamilie som viser os, hvordan de producerer og stemmer panfløjter, og de giver os også en demonstration af forskellige instrumenter fra Andesregionen.

Efterfølgende skal vi besøge Cotacachi-Cayapas nationalpark, hvor den smukke, smaragdgrønne vulkankratersø, Cuicocha, ligger. Vi tager på en vandretur på krateret, og adskillige steder er der en fantastisk udsigt til søen og de omkringliggende bjerge. Vi gør et stop i landsbyen Cotacachi, som er meget berømt for sin produktion af lædervarer, inden turen går retur til vores hotel.

Overnatning i Otavalo.

Dag 3
Otavalo – Amazonas. Indianermarked og videre til Amazonregnskoven
Vi sejler med kano til vores økolodge

Vi begynder dagen på Otavalos kendte indianske marked. Her sælges alt mellem himmel og jord, og stemningen med de mange indianere fra landsbyer i hele højlandet er fantastisk. Det er muligt at købe vævede souvenirs, keramik, smykker og træskærerarbejder.

Efter markedsbesøget sætter vi kursen mod Amazonas, som ligger i den østlige del af Ecuador og huser halvdelen af landets pattedyr. Dette er den mest tilgængelige del af regnskoven med over 500 fuglearter, sommerfugle og aber. Hen på eftermiddagen ankommer til Tena, hvor kanoer venter på os, så vi kan blive transporteret de sidste 20 minutter til vores økologde. Her bliver vi indkvarteret og nyder en fælles middag.

Dag 4
Amazonas. Vandretur i regnskoven og besøg i indianerlandsby
Måske ser vi dødningehovedaber

Hvis vejret tillader det, tager vi tidligt om morgenen på en kort sejltur i kanoer hen til et specielt sted, hvor papegøjer og parakitter samles for at spise mineralholdigt mudder. Det hjælper dem med at fordøje de frugter og frø, som de har spist, og der er gerne hundredevis af fugle i de omkringliggende trætoppe, som venter på at flyve ned for at spise mudder. Efter sejlturen nyder vi en solid morgenmad, så vi er klar til resten af dagens oplevelser.

Vi skal på 2-3 timers junglevandring i regnskoven, hvor den lokale naturguide vil berette om, hvad de lokale planter kan bruges til. Vi kommer til at observere mange forskellige insekter, forskellige fuglearter og – hvis vi er heldige – sågar krybdyr og aber.

Der bliver tid til afslapning og frokost på lodgen, inden vi skal besøge Kichwa-folket, som vil vise os, hvordan de lever, og hvordan de interagerer med regnskoven. Vi får også lejlighed til at afprøve deres drink, som er lavet af fermeneret Yucca.

Overnatning i Amazonas.

Dag 5
Amazonas – Papallacta i Andesbjergene. Kolibrier i regnskoven og termiske bade
Kom tæt på de små kolibrier

Vi sejler i kanoer til Arajuna-broen, hvor vi fortsætter i bus mod Papallacta i Andesbjergene. På vejen gør vi stop ved Guango Lodge, som ligger i et regnskovsområde, og her kan vi se kolibrier ganske tæt på – nogle gange op til 14 forskellige arter.

Papallacta ligger i det specielle og meget smukke ”Paramó”-landskab i 3.300 meters højde. Her er bevoksningen sparsom, og udsigten er af en anden verden.

Vi indlogerer os på Hotel Termas Papallacta, som har egne termiske bade og et stort område med anlagte naturstier, hvor du sagtens selv kan tage på en mindre vandretur. Vi nyder eftermiddagen på hotellet, hvor du frit kan vælge, om du vil slappe af eller ud at se nærmere på området.

Dag 6
Papallacta – Quito. Ækvator og byvandring i Quito
Basílica-kirken i Quito

Dagens første besøg er ved ækvator-linjen, der løber gennem mange steder i verden, men i Ecuador er det noget helt specielt. Både fordi landet er opkaldt efter ækvator, og fordi linjen løber igennem Cayambe-vulkanen, som er det højeste og eneste sneklædte sted på kloden på ækvator.

Eftermiddagen skal bruges til at udforske Ecuadors hovedstad, Quito, som er opdelt i to bydele – den moderne og den historiske. Vi koncentrerer os om den historiske, der af UNESCO er regnet som verdenskulturarv, og hvor de spanske koloniale paladser, bygninger og imponerende kirker dominerer. Vi starter byvandringen på den centrale plads, Plaza de la Independencia, hvor byens katedral står og knejser med sit hvide klokketårn. Et af højdepunkterne er Jesuitter-kirken La Campaña, og dens udsmykning med de mange tons pladeguld overgår ens fantasi.

Vi slutter byrundturen med besøg på ”El Panecillo”, som er en stor høj midt i byen, med en pragtfuld udsigt dels over den gamle bydel og dels til den næsten 5000 m. høje vulkan ”Pichincha”.

Dag 7
Quito – Galápagos. Fly til Galápagos. Santa Cruz – landleguaner
Landleguanen lever på Santa Cruz

Denne morgen skal vi tidligt op for at flyve ca. 4 timer til Galápagos. Vi lander på øen Baltra, og her bliver vi kørt i bus til havnen, hvor vi en zodiac (gummibåd) bliver sejlet ud til krydstogtskibet M/Y Galápagos Odyssey. Vi finder os til rette på skibet og nyder en frokost, mens vi sejler til øen Santa Cruz.

Vi går i land på Dragon Hill på Santa Cruz, hvor de berømte ”drager” (landleguaner) bor. I 1975 var deres antal foruroligende lavt, da de var truet af vilde hunde. Man besluttede at iværksætte en redningsplan, og de blev flyttet til andre mindre øer, hvor de over et årti fik lov til at leve i fred. De ynglede godt og sikrede således deres overlevelse, hvorefter de kunne blive flyttet tilbage til Santa Cruz, og på trods af at de godt kan være sky, så er der en rimelig god chance for selv at se, at redningsplanen var en succes.

Vi går en tur på øen, som er bevokset med flere forskellige slags kaktus, og er vi meget heldige, kan vi også observere flamingoer.

Middag og overnatning på skibet.

Dag 8
Galápagos. Rabida og Sombrero Chino – søløver og havleguaner
Unge han-søløver på stranden

På den nordlige del af øen Rabida ligger en strand med rødt sand, og det er det eneste sted på øens kyststrækning, som ikke er dækket af klipper. Vi går i land på stranden, som i nogle perioder er beboet af unge han-søløver, og her kan vi spadsere hen til de flotte rødlige klipper, som har fået sin farve, fordi de indeholder oxideret jern.

Nær stranden finder vi en lille lagune, som tiltrækker adskillige slags vadefugle, og her lever også den kønne Bahamas-and med den karakteristiske røde plet på næbet. Rabida er kendt for sin store koloni af brune pelikaner, som yngler på øen, og hvis fjerdragt skifter farve fra brun til hvid i ynglesæsonen. De brune pelikaner har en enestående fisketeknik, og det er ikke nemt for ungerne at lære at fiske som de voksne.

Vi nyder frokosten på skibet, mens vi sejler til øen Sombrero Chino (den kinesiske hat), som er kegleformet, og man er ikke et øjeblik i tvivl om, at store vulkanske kræfter har været på spil her. Øen ser ved første øjekast ret ubeboelig ud, men vi finder hurtigt ud af, at her findes smukke hvide koralsandstrande og områder med lavasand som giver gode livsbetingelser for øens beboere – Galápagos-søløver og havleguaner.

Middag og overnatning på skibet.

Dag 9
Galápagos. Genovesa – rødfodede suler og fregatfugle
Den rødfodede sule

Genovesa er den mest isolerede af alle hovedøerne. Den ligger uden for de gængse Galápagos-ruter og besøges derfor ikke så ofte, selvom den er hjemsted for et hav af attraktioner, som for eksempel de store sværme af stormsvaler. Desuden kan vi opleve nathejrer, Galápagos-duer, havleguaner, pels-søløver og Galápagos-søløver. Det er også det eneste sted, vi finder den rødfodede sule, og vi ser også Fregatfuglehanner som puster deres strubesæk op for at tiltrække hunnerne.

Vi tager en vandretur i Darwin-bugten på øen denne morgen og nyder synet af de store koncentrationer af fugle.

Efter frokosten på skibet skal vi besøge en anden del af øen. Ved ”Prins Philips trin” tager vi først en sejltur i gummibåden, så vi kan få et indtryk af de høje klipper ved kysten og det liv, som udfolder sig der. Herefter går vi i land og skal nu bestige trinene i klipperne for at nå toppen og den fantastiske udsigt. Det er på denne del af øen, at vi finder Galápagos’ største kolonier af rødfodede suler og Nazca-suler.

Middag og overnatning på skibet.

Dag 10
Galápagos. Bartolome og Santiago – imponerende fortidslandskaber
Lavaformation på Sullivan Bay

Bartolome er kendt for at være Galápagos’ ”flagskib”, og det er absolut ikke overdrevet. Den lille ø er synonym med Galápagos’ barske skønhed og de smukke klippeformationer, der stort set alle stammer fra den sammenstyrtede top. Vi skal op på toppen af øen, hvor vi har udsigt til kanten af en undersøisk vulkan. I vandet ses ofte flokke af hvidtippede hajer, og fra januar til marts yngler havskildpadder på øen. Der er gode chancer for at se røde krabber, lavafirben, Galápagos-pingviner og Galápagos-høgen.

Efter frokost på skibet skal vi besøge Sullivan Bay på øen Santiago, og besøget her kan ikke sammenlignes med de andre. Her er den største seværdighed den sorte lavastrøm, der strækker sig fra små koniske søjler ned over øen mod stranden. Lavaen er aflejret for over 100 år siden, men ser stadig ud, som om den kom i går, hvis ikke forskellige hårdføre planter allerede var i gang med at kolonisere lavaen. At sætte fod på lavaen er som at sætte fod på månen, og er du interesseret i geologi og vulkanologi, så er dette et af de mest interessante steder i verden.

Middag og overnatning på skibet.

Dag 11
Galápagos – Guayaquil. Santa Cruz – kæmpeskildpadder. Fly til Guayaquil. Byrundtur og hjemrejse
Kom helt tæt på kæmpeskildpadderne

Den perfekt afslutning på besøget i Galápagos får vi på øen Santa Cruz, hvor de fascinerende kæmpeskildpadder har deres domæne. Iført gummistøvler (som udleveres på skibet) kan vi bevæge os ind i de mudrede områder, hvor skildpadderne lever, og vi har gode muligheder for at komme helt tæt på.

Efterfølgende sejler vi til øen Baltra, hvor vi transporteres til lufthaven og flyver retur til fastlandet. Her lander vi i byen Guayaquil, som er Ecuadors største by med omkring 3.8 millioner indbyggere. Byen blev grundlagt af erobreren Francisco de Orellana i 1538 og har fået sit navn efter beliggenheden ved Guayas-floden ikke langt fra dens udløb i Stillehavet. Vi tager på en kort byrundtur og ser nærmere på den historiske bydel, Las Peñas, som vidner om byens rigdom i kolonitiden. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvor der er hjemrejse.

Dag 12
Ankomst til København

Om Galápagos

Øerne ligger ca. 1.000 km. vest for Sydamerikas kyst i den kolde Humboldtstrøm, der med jævne mellemrum opvarmes og forvandles til naturfænomenet ”El Niño” med ubehagelige følger for klimaet mange steder på jorden. Det næringsrige vand, der kommer helt fra Antarktis, er koldt, hvilket betyder, at det indeholder relativt megen ilt. Den megen ilt og næring er grundlaget for øernes enestående plante- og dyreliv.

Charles Darwin ankom i 1835 til Galápagos på sin lange odyssé som naturforsker på skibet Beagle. Han fandt enhver forskers paradis; et sandt orgie af forunderlige naturfænomener med kæmpekrabber, rovfugle, søløver, kæmpeskildpadder og havleguaner, som kunne studeres på mindre end en meters afstand. Hver art varierede i udseende og adfærd fra ø til ø, til trods for at de øjensynligt stammede fra samme oprindelige art. Darwin brugte mange år til at tænke over sine iagttagelser og ikke mindst konsekvenserne heraf, inden han udsendte sit ultimative værk ”Arternes oprindelse”.

På dette krydstogt kommer vi så tæt på fantastiske havfugle, søløver, pelikaner, havleguaner og skildpadder som Charles Darwin selv. Opholdet på den fascinerende ø-gruppe er sandsynligvis den største naturoplevelse på det sydamerikanske kontinent, for den der sætter pris på de helt særlige naturhistoriske forhold.

Prisinformation

Om enkeltværelsestillæg
20-03-2017: 13.998
02-10-2017: 10.998
13-11-2017: 10.998
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Quito og Guayaqil – København med mellemlanding
 • Fly Quito – Galápagosøerne – Guayaquil
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på fastlandet
 • Indkvartering i delt dobbeltkahyt på skibet M/Y Galápagos Odyssey på Galápagos
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 4 samt dag 7-10
 • Middag dag 3-4 samt dag dag 7-10
 • Transitkortskat på Galápagos (værdi USD 20)
 • Afgift til Galápagos Nationalpark (værdi USD 100)
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 160)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter (Når vi skal i land på Galapagosøerne, kan det blive nødvendigt at gå i land, hvor vandet kan gå op til knæene. Derfor kan det være nyttigt at medbringe en vandtæt rygsæk)
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Snorkleudstyr (der er udstyr på båden, men man kan naturligvis medbringe sit eget)
 • Gode vandresko
 • Sandaler/praktisk fodtøj (for eksempel sportssandaler), som kan tåle at blive våde ved landgang i vand
 • Vindjakke og trøje, da det kan blive køligt om aftenen, når vi kommer op i højderne
 • Regnjakke og insektmiddel til ophold i regnskoven
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Sommertøj (bomuld) til dagene på krydstogtskibet
 • Kikkert
 • Lommelygte

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 10 deltagere (der kan maksimalt være 15 personer på rejsen). Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Sejlrute

Krydstogtskibets sejlrute kan blive ændret pga. vind- og vejrforhold, og derfor kan det blive nødvendigt at justere den nævnte sejlrute. Rejsen vil indeholde de samme højdepunkter, men rækkefølgen kan variere.

Fysisk form og højdesyge

For at deltage på denne rundrejse skal du være normalt gående og i almindelig fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger, bør du ikke deltage.

Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge.

Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød, og har du vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du omgående sørge for at komme ned i lavere højde. Det er vigtig at drikke 3-5 liter vand om dagen, når man befinder sig i højderne. 

Der findes medicin mod højdesyge som også kan tages præventivt. Vi anbefaler, at du taler med din læge om mulighederne, inden du tager af sted på rejsen. 

På rundrejsen besøger vi følgende steder, som ligger over 2.500 meter:
Quito: 2.800 meter
Otavalo: 2.600 meter
Papallacta: 3.300 meter

Billund og Aalborg

Vil du have tilslutningsfly fra Billund eller Aalborg? Ring og hør nærmere om pris og muligheder.

Mere om Ecuador

Her kan du få mere at vide om Ecuador: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/ecuador.

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge, og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Oplevelsesrig samt meget afvekslende rejse Rejselederen skabte stor synergieffekt via både indsigt, konkret viden samt god erfaring med at rejse i Ecuador. Størrelsen af rejsegruppen også meget passende.
Date published: 2022-11-09
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse Fantastisk rejse med god rejseleder de første 11dage forlængelsen levede ikke op til forventningerne, de nye rejseledere viste ikke hvad vi havde oplevet, så det blev en gentagelse af hvad vi havde oplevet/ hørt.
Date published: 2022-11-03
Rated 5 out of 5 by from Det var en stor oplevelse som vi kan se tilbage på med mange billeder Vores rejseleder var super med stor viden om natur og har givet os stor indsigt i alt hvad vi så.
Date published: 2022-10-31
Rated 5 out of 5 by from Vidunderlige Galapagos med fremragende rejseledere Turen rundt i ecuador og Amazonas var fin nok men intet imod de 4 fantastiske døgn på Galapagos. Amazonas regnskoven lidt skuffende ift forventning om dyreliv. Indkvartering var alle steder helt fin ikke mindst hacienda, eco-lodge og skib. Maden og besætning på skib var fremragende. Danske rejseleder og lokal guide på Galapagos var fremragende - engagerede, meget sympatiske og vidende. Oplevelsen af dyre- og fugle-liv på Galapagos er grunden til at du skal prøve denne tur. Lokal guide andre steder absolut på det jævne. Forventninger om drikkepenge niveau nok til den høje side. Kvalitet af bus til rundtur gennem adskillige dage kan sagtens forbedres !
Date published: 2020-03-17
Rated 5 out of 5 by from Dreams fulfilled Rejsen var i Alle måder en succes. Oplevelser, Fisk- og fugleliv dyr og planter. Rare og hyggelige rejsefæller. Rejselederen var fantastisk vidende. Han burde have være med de sidste fem dage på skibet.
Date published: 2020-02-11
Rated 4 out of 5 by from Rigtig god ferie med rigtig mange naturoplevelser Dejlig ferie med god rejseleder
Date published: 2020-01-28
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse. En fantastisk tur med mange meget anderledes oplevelser. Vi havde en fantastisk vidende guide, som gjorde sit til, at alt på turen blev helt i top.
Date published: 2019-12-27
Rated 5 out of 5 by from Drømmen om Eucador og Galapagos blev opfyldt til fulde og mere til. Rejsen var velplanlagt og afviklet uden problemer og skønne oplevelser 'stod i kø'. Med til vore gode oplevelser hører i den grad en fremragende rejseleder, som er en meget vidende, pædagogisk, sød og venlig og spansktalende, som efter vores mening er meget vigtigt. Hvad mere kan man ønske sig på rejsen.
Date published: 2019-12-09
 • y_2023, m_5, d_27, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_41
 • loc_da_DK, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser