Egypten – rundrejse, minikrydstogt og badeferie

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på en spændende rundrejse, hvor vi skal opleve pyramiderne ved Cairo, et minikrydstogt på Nilen og afslutter med badeferie ved Det Røde Hav

På denne kombinerede rundrejse og badeferie følger vi i fodsporene på faraoerne i oldtidens Egypten. Vi indleder rejsen i hovedstaden Cairo, hvor vi naturligvis skal se de berømte og evigt fascinerende pyramider i Giza.

Fra Cairo sætter vi kursen mod Aswan, hvor vi for en stund springer mere end to årtusinder frem i tiden, når vi skuer ud over Nassersøen fra den 111 meter høje Aswan-dæmning. Vi har to dage i Aswan, hvor der desuden er mulighed for at tage turen længere sydpå til det imponerende Abu Simbel-tempel.

Fra Aswan lader vi os mageligt transportere ned ad Egyptens livsnerve ombord på et 4-stjernet Nil-krydstogtskib. I løbet af de næste par dage, som flodkrydstogtet varer, standser vi udvalgte steder undervejs og ser Egyptens mest velbevarede tempel i Edfu og Kom Ombo-templet med de balsamerede krokodiller. 

Fremme i Luxor ser vi ligeledes de meget imponerende kongegrave i Kongernes Dal, verdens største tempelkompleks, Karnak-templet samt Luxor-templet, der også tager sig flot om imposant ud efter solnedgang. 

Vi begiver os dernæst gennem ørkenen til Det Røde Hav, hvor vi indkvarteres på et skønt resort ved Makadi-bugten. 

Her har vi en hel uge til at nyde poolen, de fremragende strande samt de smukke omgivelser. Under opholdet ved Det Røde Hav er all inclusive inkluderet, ligesom udflugter og entréer også er inkluderet i rejsens pris.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Egyptisk pund

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse. Fly København til Cairo
Dag 2
Cairo. Giza-pyramiderne og Det Egyptiske Museum
Dag 3
Cairo. Byrundtur; citadellet og basaren. Fly til Aswan
Dag 4
Aswan. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Abu Simbel
Dag 5
Aswan. Ombordstigning og udflugt til dæmningen, Isis-templet og den botaniske have
Dag 6
Sejltur fra Aswan til Esna med stop ved Kom Ombo-templet og Horus-templet i Edfu
Dag 7
Sejlads fra Esna til Luxor. Karnak-templet og Luxor-templet
Dag 8
Luxor. Kongenes dal og dronning Hatshepsuts tempel. Med bus til Det Røde Hav
Dag 9–14
Makadi-bugten. Afslapning ved Det Røde Hav
Dag 15
Hjemrejse.

Hoteller

The West Bay

West Bay er en del af Fort Arabesque Resort, Spa & Villas som er beliggende ved Det Røde Hav med direkte adgang til den vidunderlige sandstrand i Makadi Bay. Hotellet har et stort antal restauranter og barer; fra hotellets hovedrestaurant, til poolbaren i poolen, strandbaren osv.

Der er i alt 127 værelser. Værelserne er store og har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge samt badeværelse og egen balkon eller terrasse. Alle værelser har tv, telefon, pengeskab, badeværelse med bruser, hårtørrer, aircondition, minibar og te/kaffe faciliteter.

Under opholdet her er der ’all inclusive’ inkluderet, dvs. morgenmad, frokost og middag inklusive drikkevarer.

Læs mere om hotellet her: https://www.fortarabesque.com/en/west-bay/

M/S Nile Plaza

Dette komfortable krydstogtskib blev bygget i 1990 og renoveret i 2019. Det består af fire dæk og rummer i alt 55 udvendige kahytter. Der er tale om et velholdt skib med alle de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger ombord. Restauranten er placeret på Upper Deck hvor der serveres buffet til både morgenmad, frokost og aftensmad. Alle måltider ombord er inkluderet i rejsens pris, men drikkevarer er ikke. Der afregnes typisk for drikkevarer ved turens afslutning, og der kan betales med både USD, VISA- og Mastercard ombord. 

På soldækket øverst finder vi solsengene med en lille tilhørende pool og servering fra dækkets lounge. Der er også 2 små butikker ombord hvor man kan købe smykker og diverse souvinirs.

Kahytterne er fordelt på Nile-, Main og Upper Deck. Alle kahytter har vinduer hvorfra man kan nyde udsigten til Nilen. Der er aircondition, tv, minibar, safety box, redningsveste, telefon, hårtørrer og eget bad/toilet. Der er internet ombord (mod betaling), om end både hastigheden og stabiliteten kan være svingende. 

Endelig er den en lille reception og 24-timers room service.

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
23.998,–
København
24.998,–
København
23.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse. Fly København til Cairo

Vi flyver til Cairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner indbyggere. Vi lander tidligt på aftenen og mødes ved ankomsten af en repræsentant fra vores lokale partner, der bringer os godt igennem paskontrollen og desuden sørger for vores visa.

Derefter kører vi til vores hotel.

Dag 2
Cairo. Giza-pyramiderne og Det Egyptiske Museum
De berømte pyramider i Giza

Efter en god nats søvn skal vi i dag besøge Egyptens ubetinget største vartegn: pyramiderne i Giza. De tre majestætiske pyramider bliver ved med at imponere, både med deres størrelse og det mesterlige ingeniørarbejde, der ligger bag. Pyramiderne har længe været på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og Cheops-pyramiden fra ca. 2550 f.v.t. er det eneste af oldtidens syv underværker, der stadig står intakt. Vi ser selvfølgelig også den store og myteomspundne sfinks, der ligger og vogter over pyramiderne. 

Vi spiser frokost i området, før vi skal besøge Det Egyptiske Museum*, der huser verdens fornemste samling af egyptiske oldsager fra tre tusind års faraonisk historie. Et af højdepunkterne er naturligvis Tutankhamons gravudstyr, som blev fundet i Kongernes Dal i 1922. Vi ser blandt andet den berømte guldmaske, som er lavet af ikke mindre end 10,2 kg guld. Forestiller masken den unge faraos ansigtstræk? Det mente man tidligere, i dag mener nogle dog forskere, at guldmasken er overtaget fra en tidligere farao. Denne skulle være ingen ringere end Nefertiti, der optrådte som farao i slutningen af Akhnatons regeringstid. Teorien er dog meget omdiskuteret.

* Det gamle Egyptiske Museum er under ombygning, og samlingerne skal flyttes til Giza tæt på pyramiderne. Det nye – og efter sigende meget spektakulære – egyptiske museum ved Giza forventes åbnet engang i 2024, men hvornår det permanent flyttes er endnu uklart. Er det nye museum åbnet, er det det, som vi besøger – hvis ikke besøger vi det gamle Egyptiske Museum.
Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Cairo hvor vi har resten af dagen på egen hånd.

Dag 3
Cairo. Byrundtur; citadellet og basaren. Fly til Aswan
Basaren Khan el-Khalili i Kairo

Vi bruger formiddagen på at kigge nærmere på millionbyen Cairo. Vi skal besøge den såkaldte ”Hængende Kirke”, der er bygget op mod et gammelt romersk fæstningstårn. Kirken kan dateres helt tilbage til 300-tallet. Den blev ødelagt i den tidlige middelalder, men blev siden genopbygget. I kirken findes over hundrede ikoner. 

Derefter går vi på opdagelse omkring citadellet samt i basaren Khan el-Khalili, hvor der også er tid til at du kan gå rundt på egen hånd og eventuelt få shoppet lidt. Der bliver rig lejlighed til at kigge nærmere på de små butikker, restauranter og traditionelle kaffehuse, som serverer arabisk kaffe og vandpibe – eller shisha – som er en vigtig institution i mange arabiske lande.

Sidst på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen for at flyve sydpå til Aswan. En flyvetur på halvanden time, og vel fremme i Aswan kører vi til vores hotel og siger godnat.

Dag 4
Aswan. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Abu Simbel

I dag har du mulighed for at tilkøbe en tur til Abu Simbel-templet i syd (ikke inkluderet i rejsens pris).

Vi starter dagen meget tidligt, før solopgang, for at køre sydpå gennem den nubiske ørken. Vores mål er Abu Simbel, to af de mest imponerende templer fra det gamle Egypten. Turen tager ca. 3 timer, og når vi er fremme, venter et fantastisk syn os. Det er Ramses 2’s Abu Simbel-tempel og Hathortemplet fra ca. 1270 f.v.t. 

De to templer, som oprindelig var hugget ud af klipperne, ligger tæt ved Nilen. Særligt imponerende er de fire store statuer af Ramses, som er 20 meter høje. Det store tempel skulle vise faraos vælde og magt over for nubierne og folkene fra syd. To gange om året, 22. februar og 22. oktober, falder solens stråler ved daggry direkte ind i templets allerhelligste, 60 meter inde. Det lille Hathortempel er viet til kærlighedsgudinden Hathor og dronning Nefertari.

Begge templer ville i dag ligge under mange favne vand i Lake Nasser, hvis ikke de også var blevet flyttet langt højere op, og genplaceret i samme afstand til hinanden og i nøjagtig samme position som tidligere.

Vi har en madpakke med fra hotellet, som vi spiser undervejs, og er retur i Aswan midt på eftermiddagen.

Har man ikke lyst til at tage med til Abu Simbel, har man i stedet dagen på egen hånd i Aswan. Du kan dase på hotellet, eller du kan finde et sted hvorfra du kan nyde udsigten over Nilen og se de mange falucca-både sejle forbi. Et godt sted at gøre dette er på det gamle Old Cataract Hotel, hvorfra man har en fantastisk udsigt til Nilen fra hotellets udendørs cafe. Det var i disse smukke omgivelser, at Agathe Christie skrev sin berømte roman “Døden på Nilen”. 

Du kan også aflægge byens gamle basar et besøg.  

Overnatning i Aswan.

Dag 5
Aswan. Ombordstigning og udflugt til dæmningen, Isis-templet og den botaniske have
Aswan-dæmningen er 111 meter høj

Efter morgenmaden på hotellet kører vi til Nilens bred, hvor vores krydstogtsskib venter. Vi går ombord og får anvist vores værelser, der bliver vores hjem de næste tre dage. 

Herefter tager vi hul på dagens udflugter; vi indleder med at besøge den store Aswan-dæmning, der blev bygget i årene 1960-71, og som i dag opdæmmer vandet fra Nilen til den kolossale Nassersø, der er opkaldt efter Egyptens præsident Nasser. Nasser, som i samarbejde med Sovjetunionen startede dette enorme bygningsværk, ville sikre Egypten tilstrækkeligt med vand, så man kunne høste to-tre sæt afgrøder årligt. Tillige fik man elektricitet fra de enorme turbiner i dæmningen til at dække hele Egyptens energibehov. Den store dæmning ligger 6 km syd for den første dæmning, der er opført omkring 1900, da briterne endnu var i Egypten. Den var dog alt for lille, og derfor byggede man altså en ny. 

Denne store dæmning, som er 111 meter høj, har dannet Nassersøen, som strækker sig over 500 km ned i Sudan. Udsigten fra toppen af dæmningen er meget fascinerende.

Når vi har set os mætte ved Aswan-dæmningen, besøger vi det skønne Isis-tempel, der ligger lige midt i Nilen. Oprindelig lå templet på øen Philae, men det blev i 1970’erne overflyttet til den nærliggende ø, hvor det lå bedre beskyttet for Nilens vande. Den store modergudinde Isis blev dyrket i templet, som blev lukket så sent som i 400-tallet e.v.t. Den sidste hieroglyfindskrift fra 394 findes på templets mur.   

Vi spiser frokost ombord på skibet, og tager om eftermiddagen på en lille tur med motorbåd til Aswans botaniske have, hvor sandeltræerne dufter og fuglene synger mellem de mange blomster. Hen mod aften vender vi tilbage til skibet hvor middagen venter.

Dag 6
Sejltur fra Aswan til Esna med stop ved Kom Ombo-templet og Horus-templet i Edfu
Horus-templet i Edfu er det bedst bevarede tempel i Egypten

Tidligt om morgenen påbegynder vi vores sejlads op ad Nilen, når vi stille bevæger os mod dagens første stop Kom Ombo. Vi ankommer til Kom Ombo-templet, som ligger smukt ud til Nilen og er bygget i perioden 180-47 f.v.t., hvor de ptolemæiske konger regerede i Egypten (den første var Alexander den Stores general Ptolemæus). 

Kom Ombo-templet er ganske enestående, idet det er bygget til to guder, krokodilleguden Sobek og falkeguden Haroeris. Reliefferne er i den klassiske egyptiske stil og viser kongen, der ofrer foran guderne. Templets præster var i oldtiden kendte for deres evner til at helbrede sygdomme og tyde drømme. Folk kom langvejs fra for at blive helbredt. Inderst i templet viser et relief datidens lægeinstrumenter. Sobeks hellige dyr var krokodillen, og i templet havde præsterne en krokodillefarm. De døde krokodiller blev balsameret, og det er muligt at se flere af disse mumier.

Efter besøget vender vi tilbage til skibet, hvor frokosten venter. Stille og roligt sejler vi videre nordpå mod Edfu, som vi når i løbet af eftermiddagen. Her i Edfu besøger vi Horus-templet, det bedst bevarede af alle Egyptens templer. Templet, som er grundlagt af Ptolemæus 3. i 237 f.v.t., er bygget til falkeguden Horus. På templets forside er der to kæmpestore symmetriske relieffer, der viser kongen, som nedhugger en mængde fjender foran Horus. Reliefferne og de mange hieroglyfindskrifter i templet er særdeles godt bevaret, og gennem dem har det været muligt at få et enestående indblik i oldegyptisk religion og tempelkult. Den nok mest interessante reliefserie i templet viser, hvordan Horus kæmper mod sin ærkefjende Seth, der har antaget skikkelse af en flodhest. I oldtiden blev denne dramatiske kamp opført uden for templet som et ritual.

Vi sejler herefter videre til Esna hvor vi ligger til kaj. Nogle aftener under turen vil der være aftenunderholdning på skibet.

Dag 7
Sejlads fra Esna til Luxor. Karnak-templet og Luxor-templet
Karnak-templet i Luxor

Vi starter tidligt med at sejle det sidste stykke op ad Nilen, og mens vi spiser morgenmad ombord, nærmer vi os så småt Luxor. 

Luxor er et af de vigtigste arkæologiske områder i verden. Kort og godt kan man sige, at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gør i græsk kultur og Rom i romersk kultur. Luxor, som ligger på Nilens østbred, er i dag en lille provinsby, men engang hed byen Niut og var den religiøse hovedstad i Det Nye Rige under Egyptens glansperiode, 1550-1070 f.v.t.

Ved ankomsten til Luxor skal vi opleve verdens største tempelkompleks; Karnak-templet. Arkæologer har arbejdet her i mere end 150 år, og de har gjort en fantastisk indsats med at genopbygge de mange sammenstyrtede ruiner. Der er dog stadig arbejde til mange år fremover. Templets bygningshistorie strækker sig over 2.000 år, og stedet omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter, der omkranses af en mægtig mur. I oldtiden kom man sejlende til templet; kajanlægget er blevet fremgravet af franske arkæologer. Blandt de mange spændende detaljer i templet kan nævnes den store søjlehal med 20 meter høje søjler, Hatshepsuts kapeller, de to store obelisker i den centrale del af templet, og endelig det såkaldte “botaniske kammer” med relieffer af de dyr og planter, som Tuthmosis 3. hjembragte fra sine mange felttog i Syrien.

Efter at have været på opdagelse omkring Karnak-templet, er det tid til frokost. Vi kører derfor tilbage til vores skib og nyder frokosten der. Efter frokosten er der et par timer til afslapning ombord. Sidst på eftermiddagen kører vi til Luxor-templet, som er opført af Tutankhamons bedstefar, Amenophis 3., cirka 1380 f.v.t. og kun udvidet ganske lidt under Ramses 2. – han tilføjede blot en forgård, så templets oprindelige plan træder tydeligt frem. Templet er meget harmonisk og smukt; det fortælles, at da Napoleons soldater på deres march fik øje på templet, stoppede de som på befaling og klappede! 

Templets mest spændende relieffer er en næsten 100 meter lang frise, der viser Tutankhamon fejre den årlige Opet-festival, hvor Amon-Re fra Karnak besøger Luxor-templet. Templet bruges den dag i dag. I forgården ligger en moské, og herfra udgår stadig en årlig procession rundt om templet, akkurat som i oldtiden.

Vi har valgt at besøge templet efter mørkets frembrud, hvor det meste af templet er oplyst af projektører. Aftenstemningen og lyset fra projektørerne er med til at skabe en helt anderledes og eventyrlig atmosfære. Vi skal også slentre en lille tur op ad den 2,7 km lange Sfinks Allé, der er flankeret af over 600 sfinkser og som engang forbandt Luxor-templet med Karnak-templet.

Sfinks Allé åbnede for offentligheden i slutningen af 2021, og det er et imponerende syn. Efter endt tur i Luxor-templet tager vi retur til vores skib, hvor vi efter en lang og spændende dag kan sætte os til bords og nyde en dejlig middag.

Dag 8
Luxor. Kongenes dal og dronning Hatshepsuts tempel. Med bus til Det Røde Hav

Efter morgenmaden på skibet er tiden inde til at forlade skibet og besætningen her i Luxor. Men inden vi forlader Luxor, kører vi over Nilen til flodens vestbred, hvor Kongernes Dal med 65 grave ligger. Vi kører gennem det opdyrkede område til ørkenranden og når ad en snoet vej ind til Kongernes Dal. I modsætning til de tidligere epokers pyramidegrave er der her tale om klippegrave. Selvom gravene lå skjult, er alle på nær én blevet plyndret. Tutankhamons lille grav er den eneste undtagelse. Scenerne på væggen viser kongens begravelsestog og kongen foran forskellige guder. 

De andre kongers grave strækker sig op mod 100 meter ind i bjerget og er dekoreret med solguden Ras’ færd på underverdenens flod. Vi besøger tre grave i Kongernes Dal. 

Besøg i Tutankhamons grav er ikke inkluderet i rejsens pris, men du kan betale et ekstra tillæg for at besøge den.

Tæt på indgangen til Kongernes Dal ligger Deir al-Bahri-komplekset, hvor dronning Hatshepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatshepsuts vej til magten gik imod alle konventioner i datidens Egypten. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., der døde omkring 1480 f.v.t. Efter kongens død blev hans lille søn Tuthmosis, som kongen havde fået med en haremspige, konge af navn, men hans energiske tante Hatshepsut greb efter nogle års forløb magten. For at retfærdiggøre sin magtovertagelse hævdede hun, at guden Amon-Re ved et orakel havde forkyndt, at hun skulle være konge. Hun klædte sig som en konge og bar endda falsk skæg (symbol på kongeværdighed), og det egyptiske folk lod til at acceptere denne hidtil usete optræden. 

Hatshepsut blev ved magten i 15 år, og under hendes regeringstid (1473-1458 f.v.t.) blomstrede den egyptiske økonomi. Hun udvidede handelsforbindelser, og hun opførte prægtige templer og sørgede for, at mange andre blev restaureret. Langt om længe blev hendes nevø en voksen mand, og han fik sin retmæssige titel som farao. Denne nevø blev den største af alle faraoner, Tuthmosis 3., senere også kaldet “Det gamle Egyptens Napoleon”. Da han kom til magten, fik han Hatshepsuts navn fjernet fra templernes vægge, hvilket peger på, at han ikke var videre begejstret for sin tante. Men det faktum, at hun var i stand til at holde denne listige og karismatiske ynglings ambitioner i skak i så lang tid, giver et fingerpeg om hendes stærke karakter.

Efter besøget på Vestbredden står den på frokost på en lokal restaurant, inden vi forlader Luxor.   

Vi begiver os fra det relativt frugtbare land langs Nilens bred for at køre over ørkenen mod Det Røde Hav. Vores tur gennem ørkenen er en køretur på ca. 4-5 timer inklusiv et stop undervejs. Den første del af turen går gennem Luxors forstæder med små landbrugsarealer. Men hurtigt bliver det dyrkede land og de små landsbyer afløst af den øde vej gennem ørkenen med golde klipper og bjerge som de eneste variationer i landskabet.

Civilisationen dukker først op igen, når vi når Rødehavets kyst syd for den travle badeby Hurghada. Her syd for Hurghada finder vi vores hotel, som vender ud mod Makadi-bugten ved en af områdets smukkeste strande.

Under opholdet her er all inclusive inkluderet, dvs. morgenmad, frokost og middag inklusive drikkevarer. Du kan læse mere om hotellet Fort Arabesque længere nede på siden.

Dag 9–14
Makadi-bugten. Afslapning ved Det Røde Hav

Vi har en hel uge til at nyde de skønne opgivelser og fordøje første del af turens mange indtryk. Du bestemmer helt selv, hvad dagene skal gå med. Stranden eller poolen er et oplagt sted at tilbringe dagene sammen med en god (lyd)bog.

Dag 15
Hjemrejse.

Der er tidlig afgang fra hotellet mod lufthavnen i Hurghada. Hjemrejsen går via Cairo, og vi lander i Københavns Lufthavn hen på eftermiddagen efter to skønne uger.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 23.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

6.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Cairo og Hurghada – København (hjemrejse via Cairo)
 • Indenrigsflyvning Cairo – Aswan
 • 2 nætter på hotel i Cairo
 • 2 nætter på hotel i Aswan
 • 3 nætter på 4-stjernet skib M/S Nile Plaza i delt dobbeltkahyt
 • 7 nætter på Fort Arabesque (West Wing) ved Det Røde Hav.
 • Entré og udflugter jf. program
 • Al transport jf. program
 • Morgenmad dagligt.
 • Frokost dag 2, 5-14
 • Middag dag 5-14
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Øvrige måltider ikke inkluderet i rejsens pris.
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider, chauffører og skibspersonale, beregn ca. 60 USD (ca. 450) pr. person
 • Personlige fornødenheder
 • Visum til Egypten 240,- pr person
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. Faktura
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Albatros Rejseleder / Lokalguider i Egypten.

Vores rejser til Egypten gennemføres altid med en dansk rejseleder. Dog gælder der særlige regler i Egypten som gør at Albatros´ rejseleder ikke må guide indenfor i selve templerne og ved pyramiderne. Ifølge Egyptisk lovgivningen SKAL det være en lokalguide som fortæller på disse steder. Oftest vil Albatros´ rejseleder fortælle om stedet/templerne vi er på vej til at besøge i bussen på vej dertil, men fremme ved templet overtager lokalguiden som vil guide på engelsk. Man er naturligvis velkommen til at stille lokalguiden spørgsmål undervejs, og ellers samler Albatros´ rejseleder op igen når vi at tilbage i bussen og på vej videre.

Mere om Egypten

Her kan du få mere at vide om Egypten: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/egypten 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser