Fra Australiens kyst til New Zealands fjorde

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd et smukt krydstogt med høj komfort og oplevelser i Australien og New Zealand, hvor der er plads til både spændende storbyer og storslået natur.

Rejs om på den anden side af jorden, og oplev en perlerække af store højdepunkter i Australien og New Zealand på denne odyssé, der er en enestående kombination af vidunderlige krydstogtdestinationer og aktiviteter om bord på det eksklusive skib Celebrity Edge.

Vi kommer langt omkring på denne sørejse og nævner i flæng: New Zealands smukke nationalpark Fjordland, byen Christchurch, der kan minde en smule om England – bare på den modsatte side af kloden – den newzealandske hovedstad Wellington samt den fine kystby Tauranga i Bay of Plenty-regionen.

Fra Tauranga kører vi ind i landet mod et af Nordøens vigtigste centre for maorikulturen: byen Rotorua. Her syder og boblerundergrunden  med gejsere, kogende mudder og svovlholdige kilder, og området har altid spillet en stor rolle i maoriernes historie, da det var her, de første maorier slog sig ned.

Vi har også god tid i den australske millionby Sydney, hvor vi bl.a. skal se Jørn Utzons ikoniske operahus.

Undervejs på turen sørger vores danske rejseleder for, at du får det hele med og er i godt selskab hele tiden.

Rejsen er inklusive drikkepenge, helpension, wi-fi og “Classic drikkepakke” om bord på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Australske dollar, New Zealand-dollar

Dagsprogram 16 dage
Dag 1
Afrejse med fly fra København
Dag 2
Ankomst til Sydney, Australien. Indlogering på hotel
Dag 3
Byrundtur med bl.a. Operahuset og dinnercruise i Sydney Harbour
Dag 4
Sydney og ombordstigning. Oplevelser på egen hånd i Sydney.
Dag 5–6
På havet mod New Zealand. Oplevelser i selskab med rejselederen
Dag 7
Fiordland Nationalpark. Sejlads i Dusky, Doubtful og Milford Sound
Dag 8
Dunedin, New Zealand. Mulighed for byrundtur og udflugt til Otago-halvøen med kongealbatrosser
Dag 9
Christchurch (Lyttleton), New Zealand. Mulighed for udflugt til Christchurch inkl. Den Botaniske Have, kunstmuseet og bymuseet
Dag 10
Wellington, New Zealand. Mulighed for byrundtur med rejselederen inkl. Den botaniske have
Dag 11
Napier, New Zealand. Byvandring med rejselederen
Dag 12
Picton, New Zealand. Byvandring med rejselederen
Dag 13
På havet mod Tauranga, New Zealand
Dag 14
Tauranga, New Zealand. Mulighed for udflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere
Dag 15
Ankomst til Auckland og hjemrejse. Byrundtur.
Dag 16
Ankomst til Danmark

Celebrity Edge

Celebrity Edge fra 2018 er et af Celebrity Cruises skibe i Edge-klassen og er elegant indrettet med omtanke for de små detaljer. Skibet er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe med plads til 2.900 passagerer, og er fyldt med gode muligheder for dejlige oplevelser. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder udsigten fra skibets komfortable panoramalounge. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.celebritycruises.com/int/cruise-ships/celebrity-edge

Om bord på dette skib er du sikret en luksuriøs ferie, med alle de faciliteter, du kunne ønske dig. I skibets observationslounge kan du nyde en drink efter middagen, mens de store panoramavinduer sørger for aftenens udsigt. Skibet hører til Edge-klassen, der anses som værende et af de mest miljøvenlige krydstogtskibe af sin slags, da det er 30 % mere energibesparende.

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
49.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse med fly fra København

Vi letter fra København med kursen sat mod Sydney.

Dag 2
Ankomst til Sydney, Australien. Indlogering på hotel

Efter den lange flyrejse er det blevet tid til at hvile ud, så når vi lander om aftenen i Sydney bliver vi hentet i bus og kører direkte til hotellet. Her indlogeres vi på vores værelser, og du kan nu slappe af og få en god nats søvn.

Overnatning på hotel i Sydney.

Dag 3
Byrundtur med bl.a. Operahuset og dinnercruise i Sydney Harbour

Efter gårsdagens hviledag er det i dag blevet tid til at tage fat på Australiens største by. Vi lægger ud med at besøge det hyggelige “The Rocks”, som er den ældste bydel i Sydney og beliggende lige ved foden af Sydney Harbour Bridge.

Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien.

Vi fortsætter til de karakteristiske hvide tagbuer, der får det navnkundige Operahus til at minde om et skib for fulde sejl og dermed på bedste vis symboliserer livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn.

Tæt ved Operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen. Efter en rundvisning i Operahuset, der siden sin indvielse i 1973 har været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder, vil der være tid til et eftermiddagshvil eller til opdagelser på egen hånd, inden vi om aftenen går sammen mod King Street Wharf og om bord på det mindre skib, der skal sejle os på et hyggeligt cruise i Sydneys berømte havn. Mens vi nyder den betagende udsigt til byens aftenlys, spiser vi middag om bord.

Dag 4
Sydney og ombordstigning. Oplevelser på egen hånd i Sydney. Afsejling kl. 18.45

Formiddagen er til fri disposition, men vores rejseleder har naturligvis gode forslag til, hvordan man på bedste vis kan tilbringe de sidste timer, inden vi drager på krydstogt. Rejselederen tager naturligvis gerne de gæster, der måtte have lyst, med ud på opdagelse.

Ved frokosttid er det tid til at køre til havnen, hvor vores dejlige skib ligger til kaj. Efter ombordstigningen kan du gå på opdagelse i de mange flotte fællesarealer eller slappe af i kahytten, inden vi mødes igen for at spise middag.

Inden vi når så langt, må du dog ikke glemme at gå op på dækket og nyde udsejlingen, som altid er en hyggelig oplevelse på et krydstogtskib.

Dag 5–6
På havet mod New Zealand. Oplevelser i selskab med rejselederen

Opholdet på et krydstogtskib er en dejlig blanding af afslapning og eventyr. Start din dag med solopgangen i horisonten og morgenmad fra skibets altomfattende buffet, hvor du kan forkæle dig selv og dine smagsløg.

Mæt af morgenbuffetens fristelser kan du tage en forfriskende dukkert i swimmingpoolen, gå en tur i spabadet eller måske deltage i et af de mange fitnesstilbud. Om eftermiddagen kan du prøve lykken på kasinoet, besøge spaen og få en behandling eller måske deltage i en quiz, høre vidunderlig musik eller noget helt femte. Der er både oplevelser, der er mod betaling, men også mange, der er ganske gratis.

Når solen begynder at gå ned, kan du nyde en romantisk middag på en af skibets specialrestauranter, hvor du kan skåle for det gode liv, mens du nyder gourmetretter. Afslut natten med stjernekiggeri fra dækket eller dans natten væk i skibets pulserende natklub.

Dag 7
Fiordland Nationalpark. Sejlads i Dusky, Doubtful og Milford Sound

Vi skal i dag gæste den verdensberømte Fiordland Nationalpark, hvor vi fra dækket har første parket til den smukke skærgård. Det kan derfor anbefales at tage en vind- og vandafvisende jakke på og gå udenfor på skibet. Fortvivl ikke, hvis det regner eller er overskyet – det hører næsten med til oplevelsen. Fiordland Nationalpark, som er på størrelse med Jylland, byder på noget af landets mest betagende natur med forrevne klipper, dybe fjorde, brede sunde og søer.

Milford Sound er den mest kendte fjord. Granittoppe spejler sig i vandet, og høje, stejle klipper går lodret ned i det rolige vand, som visse steder dog piskes op af vandfald, der tordner ned over klipperne. Men vi skal heller ikke snydes for det betagende syn ud over Dusky og Doubtful Sound.

Vi sejler dagen igennem i det skønne Fiordland-område (skibet og vores rejseleder oplyser om de nøjagtige tidspunkter).

Dag 8
Dunedin, New Zealand. Mulighed for byrundtur og udflugt til Otago-halvøen med kongealbatrosser Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00

Om morgenen lægger vi til kaj i Port Chalmers, Dunedins havn i det sydøstlige hjørne af Sydøen. Bynavnet Dunedin er det gamle keltiske navn for Edinburgh, og Dunedin er da også grundlagt af skotter i midten af 1800-tallet. Da der i 1860’erne blev gjort guldfund i bjergområderne på Sydøen, udløstes en sand guldfeber. Dette blev starten på opgangstider for Dunedin, og i mange år var den New Zealands rigeste by. Landets første universitet blev i øvrigt grundlagt i Dunedin. Senere blev havnen det økonomiske omdrejningspunkt for hvalfangst og transport, og også i dag er byen med de cirka 120.000 indbyggere driftig.

Ud for Dunedin ligger Otago-halvøen, som er et sandt slaraffenland for dyreelskere. Her finder man kolonier af blandt andet albatrosser, pingviner, newzealandske pelssæler og søløver. Har du købt udflugtspakken, kan du i dag komme med på en spændende heldagsudflugt i Dunedin og omegn, inklusive Otago-halvøen. Vi starter ud i Dunedins centrum, hvor vi blandt andet ser byens store ottekantede plads, The Octagon. På pladsen ligger byens domkirke, og foran denne troner en statue af Robert Burns (1759-1796), Skotlands store nationalskjald.

Herefter sætter vi kursen ud af Dunedin og ind i det såkaldte Town Belt, et smukt grønt bælte, der omgiver byen. The Town Belt, der blev planlagt af byens skotske grundlæggere, har et samlet areal på mere end 200 hektar og består af både tæt grøn skov og åbne parkområder. Vi lægger også vejen forbi det velrenommerede University of Otago, New Zealands første universitet, som blev grundlagt i 1869. Og vi skal se en lille lokal kuriositet, Baldwin Street, som har en imponerende hældning på hele 38 grader. Dette har udløst titlen som verdens stejleste gade – og en placering i Guinness Rekordbog. Hvert år i februar bliver der i forbindelse med Dunedin Festival afholdt et væddeløb op og ned ad den stejle gade.

Vi nyder herefter en lille frokostpause (frokost er for egen regning), inden vi sætter kursen videre mod Otago-halvøen. Her skal vi se New Zealands eneste borg, Larnach Castle, som troner på det højeste punkt på halvøen. Borgen stod færdig i 1871, og bygherren var den lokale købmand og politiker William Larnach. Vi går på opdagelse i borgens indre og tager en gåtur i den smukt anlagte have, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt ud over hele halvøen.

Herefter kører vi videre til Taiaroa Head på spidsen af Otago-halvøen, hvor vi skal opleve verdens eneste fastlandskoloni af kongealbatrosser. Der er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyder vi synet af de majestætiske fugle, som kan få et vingefang på over tre meter. Kongealbatrosserne er elegante glideflyvere og kan holde sig i luften i timevis med næsten ubevægelige vinger. Efter vores møde med kongealbatrossen kører vi tilbage til Dunedin og skibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Christchurch (Lyttleton), New Zealand. Mulighed for udflugt til Christchurch inkl. Den Botaniske Have, kunstmuseet og bymuseet Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 20.00

Vi lægger i dag til i Christchurch’ krydstogthavn i den nærliggende lille by Lyttleton. I dag kan du vælge at drage med vores danske rejseleder på opdagelse ind til Christchurch, som ligger ca. 12 km fra krydstogthavnen. Der er ca. 30 minutters kørsel i bus, når vi først er hoppet på den lokale linje, og transport og eventuelle entreer betales på stedet og er ikke inkluderet i rejsens pris. Beregn ca. NZD 50,- til dette.

Med 350.000 indbyggere er Christchurch Sydøens største by. Siden 1950’erne har Christchurch været centrum for Operation Big Freeze, hvor amerikanske fly og skibe benytter Christchurch som mellemstation i forbindelse med ekspeditioner til Antarktis. Men byens tætte bånd til Antarktis går meget længere tilbage end dette; blandt andet benyttede den engelske opdagelsesrejsende Robert Falcon Scott og polarforskeren Ernest Shackleton havnen i netop mindre Lyttelton i forbindelse med deres Antarktis-ekpeditioner.

I februar 2011 blev Christchurch ramt af et voldsomt jordskælv, og restaureringsarbejdet er stadig i gang.Vi besøger blandt andet Det Internationale Antarktiscenter, Botanisk Have og den spændende Cashel Mall – et lille indkøbscenter, hvor butikkerne er indrettet i ombyggede containere.

Du kan selv vælge, om du efter rejselederens introduktion til byen vil blive på egen hånd og spise frokost og/eller gå på museumsbesøg (ikke inkluderet), eller om du på egen hånd ønsker at tage bussen tilbage til Lyttleton og spise frokost om bord.

Dag 10
Wellington, New Zealand. Mulighed for byrundtur med rejselederen inkl. Den botaniske have Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00

Vi er nu fremme ved Wellington på sydspidsen af Nordøen. Wellington har en lang og farverig historie. Maorierne, New Zealands oprindelige befolkning, kom hertil fra Polynesien i 1300-tallet. Langs Wellingtons sydkyst har man fundet nogle af landets ældste maori-bosættelser, der kan dateres cirka 650 år tilbage i tiden. Byens oprindelige navn på maori-sprog var Te Whanga Nui a Tara, men med europæernes ankomst – de europæiske bosættere kom hertil med skibet Aurora den 22. januar 1840 – gik der ikke længe, inden byen fik nyt navn.

Wellington blev i 1865 valgt som New Zealands hovedstad for at danne et midtpunkt mellem Nord- og Sydøen. Beliggenheden ud til James Cook-strædet, der deler øerne, har givet byen øgenavnet Windy Wellington, da der ofte står en strid blæst ind over byen. Det har dog ikke afskrækket folk fra at søge dertil, for byen ligger i grønne omgivelser omgivet af smukke bugter, og op ad bjergsiderne omkring byen ligger flotte villaer med en sjælden god udsigt over byen og James Cook-strædet.

Wellington er hovedsæde for New Zealands voksende filmindustri, og en del af filmtriologien ”Ringenes Herre” er indspillet omkring byen.

Vi bliver hentet i bus og drager på byrundtur hvor vi starter i den botaniske have, hvor vi blandt andet skal se rosenhaven Lady Norwood Rose Garden, der er hjemsted for mere end 1.200 forskellige slags roser. Når vi har nydt haven og udsigten, tager vi kabelbanen ned til byen, hvor vi bl.a. skal se Old St. Pauls kirke, som er et af New Zealands bedste eksempler på gotisk koloniarkitektur. Vores vej går også forbi de storslåede parlamentsbygninger, og vi besøger Te Papa, New Zealands Nationalmuseum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
Napier, New Zealand. Byvandring med rejselederen Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 17.00

Vi ankommer til den rolige og hyggelige by Napier. Napier blev ødelagt af et jordskælv i 1931 med en styrke på 7,9 på Richterskalaen, men blev genopbygget i den specielle Art Deco-stil, som var moderne i 20’erne og 30’erne. Det er de rene geometriske linier og neonfarverne, der er kendetegnende for byen. Samtidig kan man her bryste sig af at have det højeste antal solskinstimer årligt i New Zealand. Noget, som har gjort området til et vigtigt vinområde.

Du er i dag velkommen til at drage på en byvandring med rejselederen gennem byens Art Deco-gader og efter turen, kan du vælge på egen hånd fx at besøge New Zealands nationalakvarium (entre ikke inkluderet).

Dag 12
Picton, New Zealand. Byvandring med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00

I dag lægger vi til i den pittoreske havneby Picton, der er ligger som på baggrunden af et postkort mellem den naturlige havn og de smukke grønklædte klippesider. Picton ligger i Marlboroughregionen, der er et af landets største vinområder.

I selskab med rejselederen går vi på opdagelse i den lille hyggelige by og spadserer både langs havnefronten med udsigt over det turkise vand og de omkringliggende bakker. Vi skal også gå den korte, men stejle tur op til Harbour Viewpoint, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt. Medbring lidt lommepenge til evt. transport og en forfriskning undervejs.

Når turen er slut kan du på egen hånd fx gå en tur på akvariet EcoWorld Aquarium & Wildlife Rehabilitation Centre, som er et godt sted at lære noget om livet i det omkringliggende hav og studere bl.a. søheste. En anden mulighed er et besøg på Picton Museum, hvor du kan dykke ned i regionens rige maritime historie. Museet huser forskellige artefakter og udstillinger, der kaster lys over områdets Maori- og europæiske arv og hvalfangsthistorien. (Entré til museerne er ikke inkluderet).

Dag 13
På havet mod Tauranga, New Zealand

Mens kursen er sat mod skønne Tauranga, er der rig mulighed for at nyde de næste dage i dit helt eget tempo og benytte dig af lejligheden til at gøre brug af de mange dejlige faciliteter ombord på skibet. Måske skal du også nyde en stille stund med en god bog? Shoppe i den tax-free arkade, gå en tur på dækket, spise en god middag eller noget helt andet. Vores rejseleder holder naturligvis samling på gruppen og sørger for, at der er aktiviteter i løbet af dagene.

Dag 14
Tauranga, New Zealand. Mulighed for udflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere Ankomst kl. 08.30, afsejling kl. 20.00

Skibet er nu nået frem til Bay of Plenty-området og Tauranga, som i dag er hjemsted for en af landets vigtigste eksporthavne. Et travlt og energisk omdrejningspunkt, der ligger ved Maunganui-bjerget, et af maoriernes mest hellige steder.

Fra Tauranga kører vi ind i landet mod et af Nordøens vigtigste centre for maorikulturen: byen Rotorua. Undergrunden syder og bobler på disse kanter med gejsere, kogende mudder og svovlholdige kilder. Bay of Plenty-området har altid spillet en stor rolle i maoriernes historie, da det var her, de første maorier slog sig ned.

Stedet var ligeledes skueplads for mange af de krige og slag, der fandt sted mellem maorierne og de europæiske nybyggere. Turen hertil går gennem utroligt smukke landskaber med bjerge og grønne urskove. Lidt nord for Rotorua får vi indblik i New Zealands vigtigste erhverv, nemlig fårehold. På landbrugscenteret Agrodome ser iv bl.a., hvordan et får bliver klippet – en rutineret fåreklipper kan gøre det lynhurtigt.

Herefter skal vi en tur op i højderne, når vi tager svævebanen Skyline Gondola op til restauranten Skyline, hvor der venter os en dejlig frokostbuffet og en eventyrlig udsigt.

Vi fortsætter herfra til det termiske område Te Puia, hvor vi blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, der springer to til tre gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så man har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i Te Puia-området.

Vi skal også lære mere om maoriernes enestående kultur, når vi blandt andet ser en kopi af en traditionel maori-landsby og besøger det lokale institut, hvor unge maorier lærer det traditionelle træudskærings-håndværk. Herefter går turen tilbage til Tauranga, og først på aftenen sætter vi kursen videre mod Auckland.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 15
Ankomst til Auckland og hjemrejse. Byrundtur. Ankomst kl. 6.00

Vi ankommer til Auckland tidligt om morgenen og er nu nået til vejs ende på krydstogtet. Efter tidlig morgenmad på skibet går vi fra borde.

Auckland er New Zealands største by. Med sine cirka 1,3 millioner indbyggere er Auckland hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk. Byen bliver da heller ikke kaldt for ”City of Sails” uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker anden form for vandsport.

Auckland er bygget på 50 udslukte vulkaner, og mens de fleste af dem i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.

Inden vi begiver vi os mod lufthavnen, tager vi på byrundtur i Auckland. Vi besøger blandt andet Auckland Museum, der huser en fremragende udstilling om New Zealand og skal derefter en tur op i Sky Tower og nyde udsigten over byen og Hauraki-golfen.

Dag 16
Ankomst til Danmark

Vi ankommer i dag til København med bagagen fuld af oplevelser.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Wellington, New Zealand. Halvdagsudflugt med byrundtur inkl. Den botaniske have (frokost ikke inkluderet)
 • Dunedin, New Zealand. Heldagsudflugt med byrundtur og udflugt til Otago-halvøen (frokost ikke inkluderet)
 • Tauranga, New Zealand. Heldagsudflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere (inkl. frokost)

Pris: kr. 5.498,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 49.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt/eneværelse
 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt/eneværelse kat. DI: 23.198,- kr.
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. PO: 26.198,- kr.
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. E2: 31.898,- kr.
Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig kahyt m. vindue kat. PO: 1.598,- kr.-
 • Tillæg for udvendig kahyt m. balkon kat. E2: 4.498,- kr.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Sydney og Auckland-København med mellemlanding(er)
 • 2 nætters ophold på turistklassehotel i delt dobbeltværelse i Sydney (inkl. morgenmad)
 • Udflugt i Sydney iht. dagsprogram inkl. besøg i Operahuset
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen på krydstogtskibet
 • 11 nætters krydstogt med Celebrity Edge i delt indvendig dobbelkahyt
 • Morgenmad dagligt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Classic drikkepakke på krydstogtskibet (værdi ca. kr. 6.800,-)*
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (værdi USD 18,- pr. person pr. nat om bord)
 • Havneskatter (kr. 2.213,- pr. person)
 • Fri wifi om bord
 • Øvrige skatter og afgifter

* Der er en Classic drikkevarepakke inkluderet under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. USD 89,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Udflugtspakke med 3 udflugter (kr. 5.598,-) Skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse)
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse/enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Måltider i land
 • Eventuelle ekstra måltider
 • Drikkevarer i land
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. AUD 10,- i alt.)
 • Gæster med udflugtspakke (bør beregne NZD 12,- ekstra)
 • Turistvisum til Australien (læs mere under Praktiske oplysninger)
 • Indrejsetilladelse til New Zealand (læs mere under Praktiske oplysninger)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier: fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon, men fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel for at få oplyst pris og mulighed for bestilling

Indvendig kahyt kategori DI
Indvendig kahyt beliggende på dæk 7. To enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt kategori O2
Udvendig kahyt med stort vindue beliggende på dæk 3. To enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt med balkon kategori E2
Udvendig kahyt med privat balkon beliggende på dæk 6. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Turtaske/rygsæk

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Strenge toldregler

Bemærk, at Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tidsforskel

Sydney er 8 timer foran dansk tid

Wellington er 11 timer foran dansk tid

Jetlag

Ved flyrejse gennem mange tidszoner har kroppen ofte svært ved at omstille sig til den nye døgnrytme. Det kaldes jetlag. Du kan minimere jetlag ved at tvinge kroppen til at tilpasse sig den nye tid hurtigst muligt.

Start evt. i flyet med at stille uret til tidszonen på ankomststedet. Så kan kroppen bedre omstille sig undervejs.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Mellemlanding(er) og indenrigsfly

På denne rejse ”down under” må der forventes mindst én mellemlanding samt en teknisk mellemlanding på både ud og hjemrejse.

Før afrejsen

Pas

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

NZeTA – indrejsetilladelse til New Zealand

På denne rejse kræves indrejsetilladelse til New Zealand. Læs mere om, hvordan du skal søge og pris på https://www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand/visum 

Australien

Der kræves visum for danskere, der indrejser i Australien. Læs mere om ansøgning på https://www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien/visum

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser