Langtidsferie i Malaysia og Borneo

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tilbring 3 uger i Malaysia med en minirundrejse til den malaysiske halvø og øen Penang, afsluttende med 9 dages ophold på et strandresort på Borneo.

En rejse til Malaysia i vores vintermåneder er et goddag til temperaturer på den gode side af 25 grader samt et møde med gamle kulturer og en mangfoldig befolkning. Rejsen starter med en minirundrejse, der fører os til den moderne hovedstad, Kuala Lumpur, hvor prægtige, gamle bygninger i form af muslimske moskeer, kinesiske templer, hinduistiske helligdomme og kristne kirker pryder byen i smuk forening med nutidens store bygningsværker, herunder verdens højeste tvillingetårne, Petronas Towers. Vi fortsætter rejsen nordpå til Cameron Highlands med teplantager i koloniale, nærmest engelske omgivelser, hvor der dyrkes friske jordbær hele året og serveres ”five o’clock tea”. Fra højlandet går turen til øen Penang, hvor vi nyder øen og hovedbyen George Town, også kendt som Malaysias kulinariske hovedstad.

Herfra går turen til Borneo hvor vi tilbringer hele 9 dage på et skønt resort med havet til den ene side og den grønne jungle til den anden. Her skal vi bl.a. på udkig efter orangutanger i Semenggoh orangutangcenter. Ud over de planlagte udflugter arrangerer rejselederne løbende fællesspisning, foredrag, spilleaftener og busture ud i det blå, som er med til at give rejsen en ekstra hyggelig dimension.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Ringgit

Dagsprogram 21 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur. Velkomstmiddag
Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur med Petronas Tower Skybridge.
Dag 4
Kuala Lumpur. Dag til egne eventyr. Mulighed for ‘Middag, Mangrove og Ildfluer’ (Tilkøb).
Dag 5
Kuala Lumpur - Cameron Highland
Dag 6
Cameron Highlands. Besøg på teplantage
Dag 7
Cameron Highlands – George Town på Penang
Dag 8
Penang. Gåtur i George Town
Dag 9–10
George Town, Penang. Tid på egen hånd
Dag 11
Fly Penang – Kuching, Borneo
Dag 12
Damai. Tid til egne eventyr
Dag 13
Damai, udflugt til Kuching
Dag 14
Damai. Tid på egen hånd
Dag 15
Damai, udflugt til Semenggoh orangutangcenter
Dag 16
Damai. Tid på egen hånd
Dag 17
Damai, udflugt til Bako Nationalpark (tilkøb).
Dag 18
Damai. Afslapning eller tid til egne oplevelser
Dag 19
Damai, udflugt Santubong Wildlife Cruise (Tilkøb).
Dag 20
Damai og fly Kuching – Kuala Lumpur og hjemrejse
Dag 21
Ankomst til København

Hoteller

Damai Beach Resort

 • Der er to udendørs pools på Damai Beach Resort
 • På Damai Beach Resort
 • 252 værelser
 • Beliggende 30 km fra Kuching
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Elevator
 • 2 udendørs swimmingpool
 • Liggestole ved pool
 • Kreditkort modtages
 • Gratis Wi-fi på hotellets område
 • Wellness
 • TV på værelset
 • Køleskab på værelset
 • Sikkerhedsboks på værelset
 • Aircondition på værelset
 • El koger på værelset
 • Hårtørrer på værelset
 • Wi-fi på værelset

Et dejligt stort strandhotel beliggende helt ned til Teluk Bandung-stranden og med regnskoven præcis bag ved hotellet.

Hotellet byder på 2 udendørs swimmingpools, den ene ved stranden, den anden ved Hilltop værelserne, hvor vi bor. Begge pool områder har flot udsigt over stranden og området. Der er solstole ved hotellets pool område (ikke på stranden) og håndklæde service til pool og strand.

Vi bor på Hilltop wing, Sea View Deluxe værelser, som alle er med egen balkon og flot udsigt over bugten og hotelområdet. På værelserne findes TV med internationale kanaler, (tomt) køleskab, gratis sikkerhedsboks, kaffe/te faciliteter, el koger, hårtørrer samt strygejern/bræt. Dagligt får man en gratis vand på flaske (0,5 l pr person pr dag). I Hilltop området ligger en mindre spa/massage afdeling. På hotellet findes en restaurant, der tilbyder morgenmadsbuffet, samt buffet og a la carte til frokost og middag. På restauranten er det muligt at sidde indendørs i aircondition eller udenfor på den overdækkede terrasse. Desuden findes der en bar, hvor det er muligt at slappe af til musik med en god drink eller øl. Receptionen har åbent 24 timer i døgnet og der findes gratis wi-fi overalt på hotellet, den er dog bedst ved lobby/restaurant/pool området. I hotellets lille kiosk er det muligt at handle småfornødenheder såsom drikkevarer og snacks. Hotellet tilbyder desuden flere udflugter som sejlads og vandreture i junglen, mod betaling.

I kort afstand fra hotellet ligger et stort og spændende Cultural Village, som bestemt er et besøg værd. Cultural Village viser Borneos traditioner indenfor boform, levevis, dans, påklædning og kultur. Entré ca. DKK 100,- pr person.

2 km fra hotellet ligger Damai golf & Country Club.

Læs mere om hotellet her:
http://damaibeachresort.com/

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
23.998,–
København
23.998,–
København
22.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur. Velkomstmiddag
Petronas Towers, Kuala Lumpur

Vi lander i Kuala Lumpurs internationale lufthavn og kører efter indrejseformaliteterne til vores hotel. Efter at have fået vores værelser spiser vi en velkomstmiddag sammen, inden vi går til køjs og gør klar til for alvor at tage hul på oplevelserne næste dag.

Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur med Petronas Tower Skybridge.
Assyakirin-moskeen i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en by, der skal ses, føles og opleves. Og det gør vi i dag. Vores byrundtur i KL begynder  ved Masjid Jamek, en af byens ældste moskeer, der ikke kan undgå at charmere med sine kridhvide løgkupler, lyserøde mursten og indiskinspirerede buegange. Moskeen er bygget af en engelsk arkitekt, der fik inspiration fra stormogulernes grandiose bygningsværker i Indien. Masjid Jamek står smukt mellem de grønne palmer, dér hvor floderne Klang og Gombak løber sammen, og hvor byen blev grundlagt.
Fra Kuala Lumpurs fødested begiver vi os til fods ud i den gamle del af byen og kan således mærke byens puls helt tæt på. Vi går mod nord, og snart får vi selskab af sarier og Bollywood-musik. Vi er kommet til Little India. Her går vi en tur, før vi fortsætter til Merdeka Square, som er hjertet i kolonitidens Kuala Lumpur og omgivet af smukke kolonitidsbygninger. Her blev landet erklæret uafhængigt i 1957, og briternes cricketbane, der fyldte pladsen, blev skiftet ud med en græsplæne og et kæmpemæssigt malaysisk flag. Den ene side af pladsen domineres af Sultan Abbul Samad-bygningen, der blev opført som sekretariat for kolonitidens administration. Bygningen er tegnet af samme britiske arkitekt, som stod for Masjid Jamek, og igen ser vi tydeligt hans store begejstring for alt indisk.
 
Vi ser Den Nationale Moske (Masjid Negara) med den 73 meter høje minaret og turkisblå kuppel, hvis bedehal har plads til 15.000 mennesker, og den meget specielle gamle hovedbanegård. Den er bygget i indisk-islamisk stil, men efter engelske byggevedtægter, som blandt andet foreskrev, at taget skulle bygges så solidt, at det kunne bære vægten af flere tons sne.

Sidste stop på vores byrundtur er ved Kuala Lumpus ikoniske tvillingetårnene Petronas Towers, som i perioden 1998-2004 var verdens højeste bygninger (451,9 meter inklusive antenne). Der er anlagt en stor park i forlængelse af tårnene, hvor lokale og turister kommer for at tage billeder af de enorme bygninger. Vi tager en tur op i den ’skybridge’, der forbinder de to tårne, hvorfra vi har en herlig udsigt udover byen og parken under os. Efter vores tur i Petronas Towers kører vi tilbage til hotellet og resten af dagen er på egen hånd.

Dag 4
Kuala Lumpur. Dag til egne eventyr. Mulighed for ‘Middag, Mangrove og Ildfluer’ (Tilkøb).
Sri Mahamariamman-tempelet i Kuala Lumpur

Vi har en dag på egen hånd. Byen er oplagt at shoppe i, men du kan også bruge tiden på at besøge et af byens mange museer eller slappe af ved poolen.

Mulighed for eftermiddagsudflugt ’Middag, Mangrove og Ildfluer”.

Hen på eftermiddagen kører vi fra Kuala Lumpur til kysten ved havnebyen Kuala Selangor hvor floden af samme navn har sit udløb i det Indiske Ocean. På toppen af en mindre højderyg, havde de hollandske kolonister et mindre fort, hvorfra de med god udsigt kunne kontrollere sejladsen på floden. Udover et par gamle kanoner er der dog ikke meget tilbage fra den hollandske tid, og de hollandske soldater er i dag afløst af nysgerrige aber; Silver Leaf Monkeys (Sølv Langur). Vi nyder udsigten over Malaccastrædet og floddeltaet i de sene eftermiddagsfarver. Ved flodbredden er der middag på lokal restaurant, og efter mørkets frembrud tager vi på en sejltur i Mangroven i små robåde. Netop i dette områder finder vi store sværme af Ildfluer. Det er et imponerende skue når tusindvis af ildfluer oplyser den mørke mangrove. Efter sejlturen kører vil tilbage til vores hotel hvor vi ankommer sidst på aftenen. (Udflugten varer ca. 6 timer og skal tilkøbes som en del af udflugtspakken).

Dag 5
Kuala Lumpur - Cameron Highland
Batu-grotterne

Efter morgenmaden siger vi farvel til KL og sætter kursen mod nord, hvor Batu-grotterne ligger. Grotterne, der blev opdaget i 1878, er flere hundrede meter lange og fyldt med drypsten. Vi går gennem de særegne grotter og oplever blandt andet flagermus.

Herefter fortsætter vi videre nordpå. En spændende opstigning ad snoede veje fører os til den gamle engelske bjergstation Cameron Highlands i 1.800 meters højde. Stedet er opkaldt efter William Cameron, der i 1885 kortlagde det centrale højland og bjergene i regnskoven. Bjergenes behagelige klima, i modsætning til lavlandets varme og fugtighed, medvirkede til, at stedet hurtigt blev populært blandt de englændere, som var stationeret i Malaysia for at arbejde i kolonimagtens tjeneste. Veje blev anlagt, huse bygget, klassiske haver anlagt og plantager med te og grøntsager blev skabt. Dette er stedet, hvor man midt i troperne finder jordbær, der smager himmelsk. På vej til dette lille paradis stopper vi ved vandfaldet Lata Iskandar, og vi besøger landsbyer og bosættelser beboet af den oprindelige urbefolkning Orang-Asli (manden i skoven). Overnatning i Cameron Highland, inklusive morgenmad.

 

Dag 6
Cameron Highlands. Besøg på teplantage
Teplantage i Cameron Highland

I løbet af dagen rejser vi gennem smukke landskaber og passerer marker med blomster, grøntsager og jordbær, der hver dag plukkes og sendes ned til markederne i KL. Klimaet her i højderne er også ideelt til dyrkning af te. Vi besøger en teplantage, hvor vi indvies i tedyrkningens hemmeligheder. Vi gør holdt i de små landsbyer med flotte blomsterhaver og charmerende huse bygget i engelsk stil. Her skal vi selvfølgelig også indtage ”five o´clock tea” med nybagte scones med flødeskum og syltetøj.

Overnatning i Cameron Highlands. Inklusive morgenmad og frokost.

Dag 7
Cameron Highlands – George Town på Penang
En af de skønne strande på Penang

I dag skal vi sige farvel til højlandet omkring Cameron Highlands og sætte kursen mod øen Penang, stedet for briternes første koloni i Malaysia. På vejen dertil besøger vi byen Kuala Kangsar som ligger ved Perak-floden. Vi gør et kort stop ved byens imponerende moské og ved den tidligere sultans palads. Herefter forsætter vi mod hovedbyen George Town på Penang, der blev grundlagt i 1786 som handelsstation af Britisk Ostindisk Kompagni, men nu bor her flere kinesere end noget andet folkeslag. Øen er stadig et økonomisk kraftcenter for Malaysia, men trods den moderne udvikling har George Town bevaret fortidens engelske og kinesiske arkitektur.

Vi indkvarteres på et skønt hotel midt i George Town få skridt fra byens gamle bydel.

 

Dag 8
Penang. Gåtur i George Town
Den flydende moské på Penang

Vi bruger formiddagen til at se nærmere på hovedstaden George Town til fods. Vi går rundt i den gamle bydel og ser på det hyggelige byliv og de mange historiske bygninger, byen byder på. George Town er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv grundet de mange charmerende gamle kolonistilsbygninger, der ligger side om side med templer, pagoder og moskéer. De små lokale markeder findes stadig og er vældig populære på trods af indtoget af de store shoppingsmalls. George Town kaldes også for Malaysias kulinariske hovedstad grundet byens store og varierede udbud af retter, som både kan nydes i alt fra dyre restauranter til byens mange gadekøkkener.

Dag 9–10
George Town, Penang. Tid på egen hånd
Tid på egen hånd, George Town.

Vi har 2 hele dage til at nyde denne fantastiske ø. Brug tiden ved poolen, eller tag ud og udforsk øen. Ud over hotellet og George Town har Penang masser af attraktioner at byde på. Man kan blandt andet nyde udsigten fra toppen af Penang Hill (821 m.o.h.), hvor vejen til toppen i dag består af caféer og restauranter, som er omdannet fra gamle villaer fra den britiske kolonitid.
Malaysias største buddhistiske tempel ligger på Penang, ligesom templet Wat Chayamangkalaram rummer en 33 meter lang bladguldsbelagt liggende buddha. På øens vestkyst ligger Penang Butterfly Farm med mere end 3.000 sommerfugle.

Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at arrangere udflugter.

Dag 11
Fly Penang – Kuching, Borneo
Velkommen til Kuching

Vi forlader Penang og flyver hen over Det Sydkinesiske Hav til regnskovenes og orangutangernes Borneo. Borneo er verdens tredjestørste ø efter Grønland og Ny Guinea, og øen har et af de mest unikke økosystemer på kloden. Det meste af øen er dækket af regnskov og gemmer på mange sjældne dyre- og plantearter med orangutanger og næseaber som nogle af de mest berømte. Borneo er i dag delt mellem Indonesien og Malaysia. Den indonesiske del kaldes Kalimantan, mens den malaysiske del under ét kaldes Østmalaysia og består af delstaterne Sabah og Sarawak. Vores eventyr udspiller sig i Sarawak, som indtil 1966 var regeret af Brooke-familien og først blev en officiel del af det britiske imperium efter anden verdenskrig. I 1966 blev det selvstændige Malaysia formet, og efter en kort krig mod Indonesien blev Borneos deling en realitet.

Vi lander i Kuching, hovedbyen i Sarawak, efter et par timers flyvning. Fra Kuching kører vi den korte vej til strandområdet Damai på Santubong-halvøen. De næste 10 dage skal vi bo på et resort med strand og bølger til den ene side og frodig regnskov til den anden side (stranden ved Damai kan godt være præget af store bølger, som ikke gør det til en ideel badestrand).

Dag 12
Damai. Tid til egne eventyr

Dag til afslapning eller egne eventyr.

Dag 13
Damai, udflugt til Kuching

I dag tager vi en tur ind til Kuching for at bruge formiddagen på at kigge os lidt omkring i denne historiske by. Kuching betyder ’kat’ på malajisk, og der er netop lidt kat over Kuching. Den er elegant, tilbagelænet og umulig at slå ihjel. I modsætning til andre byer i området blev de fleste af Kuchings historiske bygninger skånet under 2. Verdenskrig. Mange af dem er tilmed blevet nydeligt restaureret, så du kan forvente en smuk kulisse til din slentretur gennem byens overskuelige centrum, der slænger sig langs med Sarawak-floden.

Dag 14
Damai. Tid på egen hånd

Dag til afslapning eller egne eventyr.

 

Dag 15
Damai, udflugt til Semenggoh orangutangcenter
Borneos orangutang er erklæret kritisk truet af IUCN

Efter morgenmaden kører vi til rehabiliteringscentret Semenggoh. Her lever orangutanger, som har været ulovligt tilfangetaget, eller hvis forældre er døde. På Semenggoh lærer de at klare sig selv i junglen igen. Orangutangerne lever i junglen og kommer oftest kun til centret, når det er fodringstid, og vi kan derfor ikke være 100% sikre på at se de sjældne orangerøde aber.

Eftermiddagen er til egne oplevelser i Kuching.

 

Dag 16
Damai. Tid på egen hånd

Dag til afslapning eller egne eventyr.

 

Dag 17
Damai, udflugt til Bako Nationalpark (tilkøb).
Næseaben findes kun i Borneos regnskove og mangrovesumpe

I dag er der mulighed for at besøge en af Malaysias mest spændende nationalparker, Bako, med blandt andet næseaber, varaner, vildsvin, sambarhjorte og adskillige sjældne planter. Vi tilbagelægger strækningen i både bus og båd, og i løbet af den to timer lange tur kommer vi forbi kokosplantager, mangrovesumpe og skove af nypa-palmer, der er en slags blanding mellem palmer og mangrover. Bako Nationalpark er Sarawaks ældste nationalpark og ligger på et stort forbjerg ud mod Det Sydkinesiske Hav. Parken indeholder en pudsig blanding af tæt, grøn jungle samt stejle kystklipper og eroderede klippeøer i de mest utrolige faconer. Stedet er det bedste sted på Sarawak at se de sjældne næseaber, og derudover er her masser af makakaber. Vi begiver vi os ud på nationalparkens godt afmærkede stisystem og udforsker noget af det, Borneo er så kendt for: frodig regnskov spækket med fascinerende planteliv. I nationalparken vokser næsten alle de plantearter, der findes på Borneo. Vi kommer til at se planter, der slet ikke ligner dem, vi kender hjemmefra. Blandt andet findes her flere forskellige arter af den kødædende plante kandebærer, som får en del af sin næring fra insekter og smådyr, der falder ned i de kandeformede blade. Vi vil sandsynligvis se varaner og de frække aber javamakakerne, der ikke lader sig holde tilbage af ret meget, hvis der er udsigt til en hurtig snack (pas godt på din taske). Også de mere medgørlige sølvlangurer, hvor de voksnes pels er sølvgrå, mens ungernes er klart orangefarvede, skal vi kigge efter. Men det dyr, vi vil holde bedst udkig efter, er nok næseaben. I Bako lever der cirka 150 eksemplarer af denne sjældne abe, som kun findes på Borneo. Hvis vi bevæger os lydløst og holder ørerne åbne, vil vi måske høre den sære, gryntende lyd, som aberne laver, mens de bevæger sig gennem trætoppene, inden vi – forhåbentlig – ser dem. Er vi rigtig heldige (og tålmodige), vil vi måske se en hel flok af de grå og rødbrune aber med den hængende næse og en mave, der bedst beskrives som en ordentlig ølvom.

Undervejs spiser vi frokost på park caféen, og sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Damai. Udflugten skal tilkøbes som en del af udflugtspakken.

Dag 18
Damai. Afslapning eller tid til egne oplevelser

Vi har endnu en dag til at slappe af og fordøje rejsens indtil nu mange indtryk. Find en liggestol ved poolen med en god bog, eller gå en tur langs stranden. Vil du på tur i området kommer rejselederen gerne med forslag og hjælper med det praktiske.

Dag 19
Damai, udflugt Santubong Wildlife Cruise (Tilkøb).

Ikke langt fra vores hotel finder vi Santubong Floden og denne eftermiddag er der mulighed for at tage med på en udflugt hvor vi skal opleve dyrelivet omkring floden. I hurtige motorbåde bevæger vi os ud på floden og søger efter de såkaldte Irrawaddy delfiner. Ferskvandsdelfinerne ynder at svømme i floddeltaet tæt ved kysten hvor der er rigeligt med føde. På flodbredden er er der også gode chancer for at se krokodiller og flokke af de karakteristiske næseaber. Her i naturen er der aldrig nogen garantier, men vores chancer for at opleve dyrelivet er rigtig gode, og vi har en høj succesrate på denne tur. Sidste på turen har mørket sænket sig og vi sejler nu på mindre floder og kan igen opleve Ildfluer som oplyser mangroven. Først på aftenen er vi tilbage på vortes hotel. (Udflugten varer 3-4 timer og skal tilkøbes som en del af udflugtspakken).

Dag 20
Damai og fly Kuching – Kuala Lumpur og hjemrejse

Vi spiser morgenmad på hotellet for sidste gang. Alt efter hvornår vi flyver hjem, har vi nogle timer på hotellet, inden vi kører til lufthavnen i Kuching, hvorfra vi flyver til Kuala Lumpur og påbegynder hjemrejsen.

Dag 21
Ankomst til København

Vi lander i København efter en både oplevelsesrig og afslappende ferie.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 22.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
7.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kuala Lumpur t/r med mellemlanding
 • Indenrigsfly Penang – Kuching og Kuching Kuala Lumpur
 • Udflugter og transport  jf. program
 • Morgenmad dagligt på hotellet
 • Frokost dag 3
 • 3 middage; dag 2, 5 og 7
 • 3 nætter på Hotel i Kuala Lumpur
 • 2 nætter på Strawberry Park Resort  i Cameron Highlands
 • 4 nætter på Neo+Hotel George Town på Penang
 • 9 nætter på Damai Beach Resort i et Hilltop Deluxe Sea View Room 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugtspakke* 2.298,- kr pr person
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 300 kr. pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

* Udflugtspakken består af 3 udflugter: ‘Middag, Mangrove og Ildfluer’ på dag 3, Bako Nationalpark på dag 17 samt Santubong Wildlife Cruise på dag 19. Udflugterne skal købes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke og senest 45 dage før afrejse.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og på rejsedage, hvor I oftest ikke ser Jeres bagage igen før om aftenen. Denne rygsæk eller taske kan evt. også bruges som håndbagage i flyene.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Malaysia: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/malaysia

Borneo: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/borneo

Eller læs vores artikel med 7 fakta om Borneo

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser