Nosy Be – et tropisk øparadis

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Madagaskars miks af fantastiske strande, krystalblåt vand med et rigt marint liv og den tropiske regnskov, der er hjemsted for de meget særlige lemurer.

Madagaskar er et naturparadis i absolut topklasse. Her er frodige regnskove med et væld af sjældne orkidé- og fuglearter samt legesyge lemurer. Langs vejene kan man nyde synet af særlige baobabtræer, og langs med kysten ligger indbydende, hvide sandstrande.

Inde i landet åbner landskabet sig med tusindvis af rismarker, som kravler op ad bjergsiderne i flotte terrasser, og små landsbyer med lerklinede, stråtækte hytter omgives af ananas-, kartoffel- og vinmarker.

Oplev alt dette med base på Nosy Be, en smuk vulkansk ø på 321km2, der ligger ud for Madagaskars nordvestkyst.

Øen er omgivet af andre småøer og er et populært turistmål, som drager med sine betagende strande, krystalklare vand og særegne kultur. Nosy Be, som er dækket af frodig vegetation og rig på naturlig skønhed, kaldes også ”Parfumeøen” eller Ylang-ylang-øen på grund af dens duft af ylang ylang, sukker og krydderier.

Nosy Be tilbyder desuden et væld af aktiviteter og forskellige former for seværdigheder. Øen er bl.a. yderst populær blandt dykkere og velyndere af snorkling, og det forstår man godt. Her er nemlig et meget rigt marineliv bestående af farverige koralrev, eksotiske fisk og fascinerende havdyr som skildpadder og delfiner.

Under vores ophold skal vi bl.a. på udflugt til Nosy Komba, ”lemurernes ø” og naboøen Nosy Tanikely, hvis azurblå hav og koralrev er hjemsted for havskildpadder, rokker, søstjerner og en bred vifte af tropiske fisk i vidunderlige farver.

Vi skal desuden på tur til øens højeste punkt Mont Passot, og der bliver også rig lejlighed til at udforske øens frodige regnskov, hvor man kan støde på en mangfoldighed af dyre- og planteliv – herunder altså de berømte lemurer, der er så karakteristiske for Madagaskar. Der er også mulighed for at besøge lokale markeder og opleve den rige kultur og de specielle traditioner rundtom på øen.

Alt i alt er Nosy Be et sandt tropisk paradis, der tilbyder noget for enhver smag – fra eventyrlystne udflugter og spændende snorkeleventyr til afslappende dage på stranden.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Ariary, Amerikansk dollar,

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Fly København – Nosy Be
Dag 2
Ankomst Nosy Be, en tropisk ø ud for Madagaskar
Dag 3
Afslapning og oplevelser i Nosy Be
Dag 4
Udflugt til Nosy Komba og Nosy Tanikely
Dag 5
Afslapning og oplevelser i Nosy Be
Dag 6
Udflugt til Nosy Iranja
Dag 7
Udflugt til Mont Passot
Dag 8
Afslapning og oplevelser i Nosy Be
Dag 9
Hjemrejse
Dag 10
Ankomst til København

Hoteller

Exora Beach hotel

 • Gratis Wi-Fi
 • Restaurant
 • Swimmingpool
 • Bar og lounge
 • Air-condition

Exora Beach Hotel på Nosy Be i Madagaskar skaber de perfekte rammer om et fredeligt og luksuriøst ophold med en malerisk beliggenhed ved havet. Dette 4-stjernede boutiquehotel har 24 velindrettede og rummelige værelser med private balkoner, der tilbyder en fantastisk udsigt over Sakatia-bugten og den altid magiske solnedgang.

Som gæst kan du nyde godt af en lang række faciliteter, herunder to swimmingpools (en specifikt til børn), to massagerum der har udsigt over havet samt en stor udendørs restaurant, der serverer friske lokale produkter smagt til med Madagaskars fineste krydderier. 

Hotellets beliggenhed gør det ideelt som base for udendørs aktiviteter som snorkling, dykning og sportsfiskeri rundtom på øen – et godt valg for både naturelskere og eventyrlystne.

https://exorabeachhotel.com/

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
20.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Nosy Be

Vi flyver fra København sidst på eftermiddagen til Nosy Be med mellemlanding/er undervejs og ankomst næste morgen. Der er forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst Nosy Be, en tropisk ø ud for Madagaskar

Ved ankomsten til Nosy Be tager vi straks til vores hotel, Exora Beach. Med sine fremragende strande og de små øer, der ligger rundt omkring, er Nosy Be det ideelle sted for solbadning og afslapning. Exora Beach Hotel er et charmerende og komfortabelt hotel, hvor alle værelser har en smuk terrasse med en betagende udsigt over Sakatia Bay og solnedgangen.

Med et behageligt klima og en frugtbar jord er Nosy Be det ideelle sted for dyrkning af sukker, peber og vanilje, som er øens vigtigste eksportvarer. Det mest karakteristiske ved Nosy Be er den berusende duft af ylang ylang-blomster, der forklarer øens turistbrochurenavn, “Parfumeøen".

Dag 3
Afslapning og oplevelser i Nosy Be

Vi begynder dagen i et stille, roligt og afslappende tempo – måske ved hotellets pool. Den danske rejseleder fra Albatros er tilgængelig og parat til at give tips til, hvad du kan lave. I løbet af ugen arrangeres der et væld af forskellige udflugter, som du kan læse mere om nedenfor.

Dag 4
Udflugt til Nosy Komba og Nosy Tanikely

Efter morgenmaden er det tid til vores første udflugt sammen. Vi skal besøge Nosy Komba og Nosy Tanikely, som er isolerede og fredelige øer, der kan nås med båd.

Først stopper vi på Nosy Komba, som betyder lemurernes ø. Som navnet antyder, er denne ø kendt for sin store bestand af lemurer, der her kan studeres i deres naturlige habitat. Det er da også lemurerne, der er øens store trækplaster.

Tidligere fandtes koraller også i stor stil på øen, men de er desværre næsten helt forsvundet, så snorkling er ikke længere oplagt.

Det er det til gengæld på naboøen Nosy Tanikely, som vi efterfølgende besøger, Øen er en del af Tanikely Marine Reserve, som blev oprettet for at beskytte det rige marine liv i området. Det, der gør Nosy Tanikely så speciel, er dens utrolige liv under vandet.

Øen er omgivet af klart, azurblåt vand og koralrev. Vi kan se et fantastisk udvalg af marineliv og komme tæt på det enestående havliv i form af bl.a. havskildpadder, rokker, søstjerner samt en bred vifte af tropiske fisk i alle farver og former.

I løbet af dagen nyder vi en god picnic på stranden.

Dag 5
Afslapning og oplevelser i Nosy Be

I dag kan du bruge tiden, som du vil. Det kan være, at du har lyst til at ligge ved poolen eller tage på stranden. Eller måske vil du hellere udforske mere af Nosy Be. Den danske rejseleder fra Albatros er tilgængelig uanset hvad og vil være behjælpelig med tips til, hvordan du får det bedste ud af tiden på øen.

Dag 6
Udflugt til Nosy Iranja

I dag besøger vi Nosy Iranja også kaldet “Skildpaddeøen”. Øen har fået sit navn fra alle de havskildpadder, der kommer på besøg her for at lægge deres æg på øens hvide strande. Nosy Iranja er ikke overraskende en af de mest kendte øer i Nosy Bes øhav og har det med at slå benene væk under besøgende. I hvert fald er det let at falde i svime over de brede strækninger af kridhvidt sand. Det er et enestående skønt sted, som indbyder til mange forskellige former for aktiviteter.

Nosy Iranja består egentlig af to mindre øer: Nosy Iranja Be og Nosy Iranja Kely. Disse øer er imidlertid forbundet af en tynd 2 km lang strækning af sand. Ved lavvande er der al mulig grund til at nyde stedet, men man skal passe godt på det stigende tidevand!

Øerne er også hjemsted for unik fauna og flora og et koralrev fyldt med eksotiske fisk. Et tropisk klima med fred, ro og naturlig skønhed skaber de perfekte rammer for en uforglemmelig udflugt.

I løbet af dagen nyder vi en picnic på stranden.

Dag 7
Udflugt til Mont Passot

I løbet af formiddagen har vi tid til at slappe af ved poolen. Først hen ad eftermiddagen tager vi en rundtur på øen efterfulgt af et besøg til øens højeste punkt, Mont Passot, der ligger 329 meter over havet.

For at nå Mont Passot skal vi ud på en kort vandretur ad stien, der fører til toppen. Stien snor sig gennem frodige skove, og det giver os rig mulighed for at beundre øens unikke flora og fauna undervejs. Når vi når op til toppen, bliver vi belønnet med en spektakulær panoramaudsigt over Nosy Be og de nærliggende øer i Det Indiske Ocean. Herfra kan vi se ud over det azurblå hav, de smukke strande, de grønne bakker og de spredte landsbyer, der pryder landskabet.

Vi vil nyde en cocktail sammen ved solnedgangstid, og derefter er der fælles middag på en lokal restaurant.

Dag 8
Afslapning og oplevelser i Nosy Be

I dag kan du igen bruge tiden, lige som du vil. Måske vil du ligge og slappe af ved poolen, gå en tur på stranden eller måske kunne du tænke dig at udforske mere af Nosy Be. Det er helt op til dig. Den danske rejseleder fra Albatros er dog under alle omstændigheder tilgængelig hver dag og giver dig gerne tips og forslag til, hvor du kan tage hen.

Dag 9
Hjemrejse

I løbet af formiddagen har vi tid til at slappe af og nyde vejr og omgivelser, før vi tager til lufthavnen for at flyve hjem.

Dag 10
Ankomst til København

Vi ankommer til København efter en spændende og oplevelsesmættet rejse til det Indiske Ocean.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 20.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Nosy Be t/r * med mellemlanding/er
 • Transfer til og fra lufthavne i Nosy Be
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på Exora Beach Hotel
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost dag 4 og 6
 • Aftensmad dag 7
 • En cocktail i solnedgangen dag 7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens samlede pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Visum til Madagaskar/ Nosy Be (35 EUR)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører beregn ca. 40 USD pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkevarer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hotelstandard

Hotelstandarden i Madagaskar lever ikke nødvendigvis op til de internationale standarder.  Vi bor på et 4-stjernet hotel med pool, egen restaurant og enkelt indrettede hotelværelser med egen terrasse. Der er desuden Wi-Fi, satellit-tv, minibar og aircondition på værelset.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Husk snorkeludstyr. 

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 12 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato.

I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vejret i Nosy Be

Temperaturerne på Nosy Be er behagelige året rundt, med gennemsnitlige dagtemperaturer, der varierer fra 24°C til 30°C. Havtemperaturen ligger omkring 27°C året rundt, hvilket giver ideelle betingelser for lange svømmeture og dykning.

Den tørre periode er fra maj til oktober. I disse måneder er nedbør sjælden og solen skinner næsten hver dag.

Regnperioden fra november til april er kendetegnet ved korte men intense byger, især i februar og marts. Selvom luftfugtigheden er højere i denne periode, bliver øen mere frodig, og duftene fra ylang-ylang og andre tropiske planter intensiveres. Landskabet bliver mere levende.

Mere om Nosy Be, Madagaskar:

Her kan du få mere at vide om Madagaskar: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/madagaskar

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser