Påskesmil i Vintergrønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Påske i Grønland byder på de bedste uger af vinteren ved polarcirklen, Kangerlussuaq, og isbjergenes hovedstad, Ilulissat

Der er god grund til at finde smilet frem igen, hvis det har ligget i hi vinteren over, for Grønland fremstår næppe smukkere, end når påsken falder, dagene tiltager og humøret stiger. Faktisk er påsken en af de bedste uger af den arktiske vinter. Lyset er for alvor vendt tilbage, og dagene vil være omtrent en time længere end på de hjemlige kanter. På denne rejse besøger vi Kangerlussuaq ved polarcirklen samt Ilulissat med sine hvide vinterlandskaber, beundringsværdige slædehunde og gigantiske isbjerge. Vi oplever fortryllende snelandskaber ved Kangerlussuaq, hjemsted for de største bestande af rensdyr og moskusokser, og ved Ilulissat skal vi besøge isfjorden, Sermermiutsletten samt opleve livet i landets tredjestørste by.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq
Dag 2 Kangerlussuaq. Udflugt til Russellgletsjeren (tilkøb)
Dag 3 Ilulissat. Byvandretur (inkluderet)
Dag 4 Ilulissat. Vandretur til Sermermiut, UNESCO Verdensarv (inkluderet)
Dag 5 Ilulissat. Bådtur til Isfjorden (tilkøbstur), på udkig efter nordlys (inkluderet)
Dag 6 Ilulissat – Foredrag om den grønlandske slædehund (inkluderet)
Dag 7 Ilulissat. Dag på egen hånd
Dag 8 Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København

Hoteller

Polar Lodge

Polar Lodge har nogle af de bedste værelser i Kangerlussuaq og betegnes af nogle som hotel og af andre som et bedre vandrerhjem. Det ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, tæt på indkøbsmuligheder og bespisningsfaciliteter. Bag Polar Lodge rejser det stejle Mt. Hassel sig (også kendt som Køkkenfjeldet). Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Der er trådløst internet til fornuftige priser.

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af glimrende international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandsk-grønlandske køkken skabt af hotellets thailandske chefkok. I hotellets bar er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende – eller måske fastfrosne isfjelde.
Værelserne er lyse og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
15.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq
I Kangerlussuaq lufthavn
Sent om formiddagen i Kastrup Lufthavn stiger vi ombord på Atlantmaskinen og ankommer lige før lokal frokosttid til Kangerlussuaq, som befinder sig ved 67° N, lige nord for polarcirklen. Vi samles i ankomsthallen efter at alle har fået deres kufferter og skal derefter hen til det nærliggende vandrehjem Polar Lodge, hvor vi skal bo.
 
Kangerlussuaq hører til Qeqqata Kommunia, direkte oversat midtkommunen og regnes for at høre til Vestgrønland.
 
Kangerlussuaq Lufthavn er en tidligere base, som blev anlagt af amerikanerne under anden verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under anden verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygninger til daværende Grønlands Hjemmestyre. Længe før europæerne og amerikanerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdssted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen for 4.000 år siden. I dag er et stort område nær Kangerlussuaq, som strækker sig helt ud til kysten, anerkendt som UNESCO Verdensarv under navnet Aasivissuit – Nipisat.

I Kangerlussuaq er der et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant samt et par cafeterier. Som underholdning er der en bowlingbane og en biograf, og går du blot et par hundrede meter fra det beboede område, er du allerede lige midt i den mægtige grønlandske natur, hvor der er garanti for store indtryk og oplevelser. Det store vejnet fra militærtiden gør, at man kan bevæge sig rundt i en stor del af området både til fods eller eventuelt ved hjælp af bybussen.

Efter rejselederens infomøde og en smør-selv-frokost (måltidspakke) begiver vi os ud med en tundratilpasset bus, og vi håber på at se moskusokser eller rensdyr. Om det kan lade sig gøre, og hvorvidt man i så fald kan komme tæt på dyrelivet eller de kun kan ses på afstand er umuligt at forudsige. Men vi opsøger heldet, og chauffør og turguiden kører hen til steder, der kan give pote.

Undervejs observerer vi også det sneklædte landskab, den for årstiden nøgne vegetation og flora, som bærer præg af tæt pilekrat på sydvendte klippeskråninger, skovlignende krat af blågrå pil langs de frosne elve og vandløb.
 
Om aftenen skal gæster med måltidspakken (tilkøb) ud at spise på den aldeles glimrende Restaurant Roklubben. Har man ikke tilkøbt denne pakke, kan rejselederen give tips til et par andre muligheder i Kangerlussuaq.

 
Dag 2
Kangerlussuaq. Udflugt til Russellgletsjeren (tilkøb)
Russellgletsjeren ved Kangerlussuaq

I dag skal vi på en spændende tur til Russellgletsjeren (for gæster, der har købt udflugtspakke), en tur på cirka fire timer. Ruten følger den lange Sandflugtsdal, hvor vi blandt andet passerer Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden det cirka 400 meter høje kegleformede fjeld Sukkertoppen.

De vekslende og fantastisk smukke landskaber byder på søer, fjeldhede og tæt pilekrat, golde sandklitter og rå fjelde, der ikke overstiger 700 meter. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Om sommeren er her en rig flora, der nu venter på at spire frem under snedækket.

Et par kilometer fra indlandsisens yderste bastion ligger Russellgletsjeren. Gletsjerfronten rejser sig op til 60 meter i højden, og den lodrette isvæg er et imponerende skue.

OBS – for folk med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til gletsjeren udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn.

Tilbage på vandrehjemmet vil der være smør-selv-frokost (måltidspakke).

Rejselederen vil under opholdet i Grønland holde flere forskellige foredrag om landets farverige kultur og natur og måske lære os nogle grønlandske gloser, et af dem kunne for eksempel være ’poorskifeeria’ og så kan man måske selv gætte sig til, hvad det betyder. Uheldigvis er det grønlandske sprog ikke så nemt som dette, omend låneordene fra dansk, engelsk og andre fremmedsprog også har gjort deres indtog i kalaallisut, det vil sige grønlandsk. 

Om aftenen er der middag i restaurant Roklubben (måltidspakke).

Hvis man er lidt af en natteravn, er det teoretisk set stadig muligt at få et glimt af nordlyset, såfremt der ellers er skyfrit og heldet er med én. Under perioden for besøget er der ikke kulsort nattemørke som tidligere på vinteren, men en overgang mellem astronomisk til nautisk tusmørke, som er når solens centrum er mellem 6-18 grader under horisonten.Med andre ord er det muligt at se nordlyset, da mørket er en uomtvistelig forudsætning, og geografisk set er chancerne for at se det gådefulde lysfænomen større her i Kangerlussuaq end noget andet sted i Grønland.

Dag 3
Ilulissat. Byvandretur (inkluderet)
Polarforskeren Knud Rasmussen blev født i Ilulissat
Efter morgenmad i Polar Lodge hopper vi på et fly til Ilulissat, en kort tur på lidt under en time stort set stik nord. Efter ankomsten til Ilulissat bliver vi indlogeret på vores hotel i centrum af byen med skøn udsigt til Diskobugten. Albatros’ rejseleder holder i løbet af dagen et introduktionsmøde om Ilulissat og de forskellige udflugter og oplevelser, der venter os i løbet af rejsen.
 
Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for over hundrede år siden. I de mere end 275 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien. Det er en meget levende og hyggelig by med et udbud af kulturelle attraktioner, som for eksempel Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier.
 
Frokost på hotellet for gæster med måltidspakken.
 
Efter frokosttid tager vi sammen ud på en kulturhistorisk byvandring, hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs besøger vi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges. Vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.
 
Om aftenen er der toretters-middag (for gæster med måltidspakke, dog eksklusiv drikkevarer) på hotellet.
Dag 4
Ilulissat. Vandretur til Sermermiut, UNESCO Verdensarv (inkluderet)
Ilulissat med sine hvide vinterlandskaber
Efter morgenmad på hotellet bruger vi formiddagen på en gåtur til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat, en del af UNESCO’s verdensarvsområde. Sermermiut har været beboet helt tilbage fra cirka år 1400 f.Kr. med undtagelse af enkelte perioder frem til år 1737 e.Kr. Bopladsen fremstår i dag som en række græsbevoksede, firkantede “hulninger”, som er fundamenterne til husene, man boede i. Hør om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og stedet, hvor køkkenmøddingen befinder sig.

Fra dalen går vi op på et klippefremspring og betragter den henrivende udsigt over Isfjordens mægtige istinder. Det er et stort øjeblik at skue ud over ismasserne, der er fødestedet for de fleste af Diskobugtens mange isbjerge. For at beskytte den skrøbelige, arktiske natur, er der lavet en gangsti af brædder hele vejen ned til Isfjorden, som dog på grund af årstiden kan være delvist snedækket. Hvis man er den glade indehaver af et par ’snegamacher’, kan de med fordel anvendes som sneværn, så man undgår sne i støvlerne, hvis man bevæger sig ude i terrænet.

Vejr- og stemningsafhængigt kan gæster med måltidspakke beslutte sig for at få madpakke med til turen eller alternativt få den serveret på hotellet efter turen.

Om aftenen er der mulighed for at spise på hotellet (for gæster med måltidspakke) eller et par andre gode steder i byen efter rejselederens anbefaling for de som eventuelt ikke har denne tilkøbt.
 
Dag 5
Ilulissat. Bådtur til Isfjorden (tilkøbstur), på udkig efter nordlys (inkluderet)
I isfjorden ved Ilulissat
Morgenmad på hotel.

Hvis du har købt rejsens ene bådudflugt, skal du formiddag eller eftermiddag til den UNESCO-fredede Isfjord sammen med rejselederen. Udflugten varer cirka 2 ½ time og vil kunne gennemføres såfremt Diskobugten ikke er frosset til. Vi skal opleve det fantastiske isskue på nært hold, som er skabt af Kangia-bræen, der på et år kælver 35 km3 is – forestil dig 35 gigantiske isterninger på 1x1x1 km lagt ned ved siden af hinanden, og de vil stadig fylde en lidt længere distance end hele Storebæltsforbindelsen inklusiv Sprogø samt Øresundsbroen inklusiv tunnelen og Peberholm! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed – en god mulighed for at få nogle flotte billeder med hjem. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. Husk endelig varmt tøj, da det er helt sikkert både vil føles og være koldt, når man er ude på dækket!

Deltager man ikke i bådudflugten, byder dagen i dag på endnu en mulighed for på egen hånd at vandre ud til Sermermiut/Isfjorden og iagttage de isfjelde, som har gjort Ilulissat så berømt og til en del af UNESCO’s verdensarv.

Frokost og to-retters aftensmåltid på hotellet for gæster med måltidspakke.
Dag 6
Ilulissat – Foredrag om den grønlandske slædehund (inkluderet)
Den typiske slædehund er hårdfør og udholdende
I dag skal du opleve en udendørs introduktion til den grønlandske slædehund og hundeslædekørsel generelt. Den grønlandske slædehund kan opleves fra Sisimiut og nordpå. Skillelinjen for (i den vestlige del af landet), hvor man må holde slædehund er polarcirklen, der går fra lige under Sisimiut omkring 66 grader N.

Slædehunden er ikke et kæledyr, men et vigtigt arbejdsdyr for fangere og fritidskuske. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde, udholde sult i længere tid og er intelligent. I modsætning til de lignende artsfæller på det nordamerikanske kontinent, Alaskas malamut- og huskyhunde samt de sibiriske huskies, har de grønlandske slædehunde ikke været opblandet med udefrakommende hunde. Det betyder, at slædehunden i Grønland genetisk set har bevaret alle de kvaliteter og egenskaber, der skal til for at klare sig bedst muligt i den barske grønlandske natur.

Vi hører om den grønlandske hundeslæde og ser, hvad en slædekusk har med på en vintertur, samt hvordan hundene spændes for slæden. Dem, der tør, kan prøve at svinge den lange hundeslædepisk – som ikke bruges til at ramme hundene, men som signal, sammen med udråb fra kusken om ligeud, venstre og højre.

Frokost på hotel og ligeledes aftensmåltid, to-retters, for gæster med måltidspakken.
Dag 7
Ilulissat. Dag på egen hånd
Den gamle trækirke Zionskirken i Ilulissat
Denne dag er til rådighed på egen hånd. Blandt andet er det muligt – med rejselederens assistance – at undersøge om slædekørsel er muligt, hvis sneføret tillader det og ledige kuske kan findes. De senere år er antallet af slædehunde i Ilulissat faldet drastisk, og af den grund har det vist sig hundesvært på forhånd at inkludere slædeture med gennemførelsesgaranti i pakkerejser som denne.

Frokost på hotel og ligeledes aftensmåltid, to-retters, for gæster med måltidspakken.

Såfremt der er lovende nordlysudsigter for denne aften, er det måske tid for natteravnene igen at kigge ud efter dette atmosfæriske fænomen? Vi kan ikke garantere nordlys, hverken denne aften/nat eller de øvrige, da det er lige i slutningen af sæsonen for det, men heldet bør helt sikkert opsøges, når dag bliver til nat.

En kendt legende om nordlyset i Grønland er genfortalt af Ilulissats bysbarn Knud Rasmussen fra beretningen om hans 5. Thuleekspedition, hvor han i Nunavut, Canada, møder shamanen Aua. Han fortæller, at nordlys opstår når sjælene i himlen, Dagens Folk, spiller fodbold med et hvalroskranie. Nordlyset har også en lyd, en fløjtende, hvislende, knitrende lyd. Det er ifølge legenden sjælenes bevægelser over nattehimlen man hører.
Dag 8
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København
Morgenmad, check-ud og morgenfly til Kangerlussuaq. Vores sidste formiddag i Grønland går med at begive os hjemad med indenrigsfly via Kangerlussuaq og retur til Danmark med Atlantmaskinen.

Vi siger farvel til det smukke, vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn en anden god gang. Ankomst til København om aftenen (dansk tid).
 

Udflugtspakke

Du kan tilkøbe et par udflugter i henholdsvis Kangerlussuaq og Ilulissat, som giver et godt indtryk af både Kangerlussuaqs tundra- og islandskaber samt Ilulissat set fra havet og isfjordens enestående isbjerge. Albatros’ rejseleder vil deltage på udflugterne. Tilkøbsudflugtspakken skal bestilles sammen med rejsen.

 • Tur til Russell-gletsjeren ved Indlandsisen (cirka 4 timer)
 • Sejlads til Isfjorden ved Ilulissat (cirka 2,5 timer)

Pris: kr. 1298,- pr. person

Måltidspakke

Vi har arrangeret, at man kan tilkøbe fuld forplejning for hele rejsen i form af enten smør-selv-frokoster/madpakke, som kan medbringes på udflugter eller frokost på hotellet med to retter, dag 3-7. For Kangerlussuaqs vedkommende vil forplejningen (undtaget smør-selv-frokoster) finde sted på Restaurant Roklubben og i Ilulissat finde de sted på Hotel Hvide Falk.
 
Pris: kr. 2498,- pr. person
 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 15.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Foredrag om den grønlandske slædehund
 • Udflugter jf. program, bortset fra tilkøbsudflugter
 • Transport lufthavn – vandrehjem i Kangerlussuaq samt hotel t/r i Ilulissat
 • 2 nætter på Polar Lodge-vandrehjem i Kangerlussuaq med fælles bad og toiletter
 • 5 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
 • Morgenmad hver dag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. tilslutning med indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer og tilkøbspakke for udflugter
 • Frokoster og middage (opnås gennem tilkøb af måltidspakke)
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ’Prisen inkluderer’
 • Tillæg for singlerejsende à kr. 2.998,-
Tillæg for enkeltværelse
2.998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i april måned og således kalendermæssigt flere måneder på den væsentligt lysere side af mørketiden, og hvor solen i dagtimerne befinder sig højt på himlen – man kan bestemt forvente et solbrændt ansigt, hvis der ellers er skyfrit og man opholder sig meget uden for. Temperaturen i april i Kangerlussuaq/Ilulissat ligger i gennemsnit mellem -4 til -13 grader – lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark, men i Grønland føles det ikke nær så koldt, takket være den tørre luft. I disse år svinger mængden af sne og temperaturerne mv. gevaldigt, og vi anbefaler derfor, at man holde øje med DMI’s prognoser før afrejse for at få en fornemmelse for forholdene.

Vi gør endvidere opmærksom på, at vind, vejr, is, temperaturer mv. samt de atmosfæriske forhold kan bevirke, at vi med en vis sandsynlighed må rykke rundt på både inkluderede og tilkøbsudflugter af hensyn til den mest hensigtsmæssige afvikling, hvor der eksempelvis kan være hensyn at tage til sikkerheden eller den samlede set bedst mulige oplevelse for gæsterne – som vurderet af vores rejseleder eller af vores leverandører.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om eftermiddag/aften. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet.

Bagage inkluderet med Air Greenland: 20 kg indvejet bagage, 8 kg håndbagage.

Medbring meget gerne en kikkert. Man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt/vandafvisende tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byen og til brug i flyet hjem. Det kan være en god idé at have et par inderhandsker med, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedise til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

1. Informer hotelreceptionen/rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (min. 5 meter).

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

20GLRTR05ADK0604