Vinter i polarcirklens rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Et autentisk Grønlandseventyr med sne, is, moskusokser og mulighed for nordlys på kanten af polarcirklen

Individuel rejse

”Eventyret venter den, som forstår at gribe det”, sagde polarforskeren Knud Rasmussen. På denne rejse venter dig fem dages fantastisk vintereventyr i Kangerlussuaq. Med sin placering lige nord for polarcirklen og usædvanligt tæt på Indlandsisen er Kangerlussuaq den ultimative base for et vaskeægte Grønlandseventyr. Mens vintersolen sender sine stråler ned over de drømmeagtigt sne- og isprydede fjeldlandskaber, kan du køre med hundeslæde på den tilfrosne Søndre Strømfjord, overnatte i telt på selve Indlandsisen, prøve kræfter med isfiskeri og meget mere.

Vi har tilrettelagt rejsen lidt anderledes end den gængse Albatros-rejse. Vi har inkluderet en byrundtur og et informationsmøde i rejsens pris, men derudover er du selv herre over aktiviteter og tempo på rejsen. Sammen med vores dygtige, lokale Albatros-guider tilbyder vi en række udflugter, som du kan tilvælge efter lyst og temperament, så du kan bruge mere eller mindre tid på egen hånd i de vinterhvide landskaber.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq. Informationsmøde, byrundtur og velkomstmiddag
Dag 2
Egne eventyr eller hundeslædekørsel og nordlystur (tilkøb)
Dag 3
Tid til egne eventyr og mulighed for en tur til Indlandsisens Punkt 660 (tilkøb) eller 2-dages udflugt med overnatning på Indlandsisen (tilkøb)
Dag 4
Tid på egen hånd, mulighed for tundrasafari (tilkøb) og/eller isfiskeri (tilkøb)
Dag 5
Hjemrejse

Hoteller

Old Camp

Old Camp er Kangerlussuaqs hyggelige, traditionelle vandrerhjem. Old Camp ligger 2 km fra lufthavnen med en vidunderlig udsigt ud over Søndre Strømfjord, Grønlands længste fjord.

Naturen og oplevelserne er i centrum på en rejse til Grønland, og derfor har vi valgt at bo lidt mere simpelt, end du ellers er vant til på en Albatrosrejse. Til gengæld er der masser af hygge og afslappet atmosfære på vandrerhjemmet.

Dobbeltværelserne er små og simpelt indrettet med et lille skrivebord, stol og klædeskab. Baderum og toiletter er på gangen. Vandrehjemmet består af 1 langhus med reception samt 3 langhuse med værelser, i hvert hus er der fælles spise- og opholdsrum, hvor vi spiser morgenmad. Qajak har 10 værelser med separate senge, Tuukkaq har 16 værelser med separate senge, Ulo har 13 værelser med køjesenge. Vi kan ikke på forhånd garantere hvilken bygning man bliver indkvarteret i.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq. Informationsmøde, byrundtur og velkomstmiddag
Kangerlussuaq har først fået bygdestatus i 2001

Turen går fra Københavns lufthavn med kursen sat mod den største af Grønlands to internationale lufthavne, Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Det er ikke en by som sådan. Faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Der bor permanent 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen.

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under 2. Verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under 2. Verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygningerne til Grønlands hjemmestyre. Længe før europæerne og amerikanerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdssted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen for 4.000 år siden.

Kangerlussuaq har et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant samt et par cafeterier. Som underholdning er der en bowlingbane og en biograf, og går du blot et par hundrede meter fra det beboede område, står du allerede lige midt i den mægtige grønlandske natur, hvor der er garanti for uforglemmelige oplevelser. Det store vejnet fra militærtiden gør, at man kan bevæge sig rundt i en stor del af området både til fods og i bil. I området lever bl.a. moskusokser, ørne, polarræve, rensdyr og sneharer.

Efter indlogering på et af vores hyggelige vandrehjem holder vores rejseleder et informationsmøde. Herefter skal vi på sightseeing med bus, hvor vi blandt andet ser den ”danske” og den ”amerikanske” baseside og får dannet os et overordnet indtryk af området, så alle er godt rustede til at udforske Kangerlussuaq.

Om aftenen spiser vi middag sammen i Restaurant Roklubben, der ligger smukt med udsigt over Ferguson-søen.

Dag 2
Egne eventyr eller hundeslædekørsel og nordlystur (tilkøb)
Den typiske slædehund er hårdfør og udholdende

Dagen i dag kan du bruge på egen hånd, eller du kan tage med på en af de to hundeslædeture på den frosne fjord.

”Giv mig Vinter og Hunde – saa maa I for mig gerne beholde alt andet for jer selv!” Således ytret af selveste Knud Rasmussen slår vi tonen an for en af de helt store grønlandsoplevelser: hundeslædekørsel. Først ifører vi os ægte grønlandsk sælskinstøj, så vi kan holde varmen på slæden. Derefter tager hundeslædekusken og hans hunde os med ud på fjordens tykke is, og i det vinterdæmpede landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, de halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En uforglemmelig oplevelse!
Undervejs holder vi en pause, hvor vi kan komme ud at strække benene, få noget varmt at drikke og give hundene en pause.

Du kan vælge mellem en 2-timers og en 4-timers tur med hundeslæden.

(Hundeslædetur inkl. varmt sælskindstøj er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne senere i programmet).

På aftener med skyfri himmel er der ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq, der har helt op til 300 klare dage om året. Chancerne for at se det gådefulde lysfænomen er større her end noget andet sted i Grønland. Vi kører af sted ud i naturen, og skal ikke langt, før vi ikke længere bliver generet af kunstigt lys. Det giver de helt optimale forhold til at kigge efter nordlyset, som oftest ses som grønne, strålende bånd eller blafrende gardiner, der bølger over himmelhvælvingen. Indimellem ses også andre farver, fx røde og blålige. Dette skyldes, at hver farve befinder sig i hver sin højde mellem 90 og 300 km over jordoverfladen, når energirige protoner og elektroner fra solvinden kolliderer med atmosfærens molekyler.

(Nordlystur inkl. grønlandsk kaffe er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne senere i programmet).

Dag 3
Tid til egne eventyr og mulighed for en tur til Indlandsisens Punkt 660 (tilkøb) eller 2-dages udflugt med overnatning på Indlandsisen (tilkøb)
Der bor permanent 4-500 mennesker i Kangerlussuaq

Brug dagen på egen hånd, eller tag med på en tur til den storslåede Indlandsis, nærmere bestemt det fænomenale udsigtspunkt, Punkt 660. Det er en stor og særegen oplevelse at bevæge sig på denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster.

Indlandsis findes kun to steder i verden, nemlig i Grønland og Antarktis. Her ved Kangerlussuaq findes Grønlands eneste vej op på isen. Turen til Punkt 660 indledes i vores terrængående køretøj med gode panoramaruder, der gør det nemt at nyde det foranderlige landskab undervejs. Der venter ca. en times isprydet køretur til Punkt 660.

Hvis du vil have endnu mere is-eventyr og kan klare lidt kulde, kan du i stedet vælge vores 2-dages udflugt med overnatning på selve Indlandsisen. At overnatte på Indlandsisen er normalt kun forbeholdt forskere og ekspeditionsdeltagere. Men ved Albatros’ Camp Ice Cap behøver du hverken være glaciolog eller eventyrer for at opleve både en overnatning og to dages udforskning af den mageløse is.

Bemærk, at hvis du vælger 2-dages-udflugten, kan du ikke tage med på udflugterne i morgen. 

(Turen til Indlandsisens Punkt 660 og 2-dages udflugt med overnatning på Camp Ice Cap er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne senere i programmet).

Dag 4
Tid på egen hånd, mulighed for tundrasafari (tilkøb) og/eller isfiskeri (tilkøb)
Moskusokse på tundraen

Igen kan du vælge at bruge dagen på egen hånd i Kangerlussuaq-området, eller du kan tilkøbe den ene af dagens to udflugter eller dem begge. 

Vi tilbyder i dag en tundrasafari i det omgivende, og meget smukke, tundraområde. Stedet er helt unikt i kraft af sit rige, landbaserede dyreliv. Mens vi bevæger os over tundraen, vil vores guide fortælle om moskusoksen og dens historie i området. Moskusokserne kommer egentligt fra Nord- og Nordøstgrønland, men i 1962 og 1965 satte man forsøgsvis en lille gruppe okser ud ved Kangerlussuaq. Livsbetingelserne viste sig at være ideelle, så der nu er over 10.000 dyr i området. De fleste af dem holder sig uvist af hvilken grund syd for fjorden og elven, og det bedste sted at få et indtryk af de flotte dyr er bag det 300 meter høje udsigtspunkt Black Ridge, eller Ravneklippen. Vi kører op på fjeldet, hvorfra der er en prægtig udsigt over dalen ind mod Indlandsisen. Medbring gerne en kikkert, så du bedre kan se de flokke af okser, som typisk leder efter føde i et stort fredet område på den modsatte side af elven.

Dagens Albatros-tilbud nr. 2 er isfiskeri på fjorden. Hver vinter når Kangerlussuaq, som betyder “Den store fjord”, fryser til, er det ikke blot det sikre tegn på, at vinteren for alvor er kommet og har bidt sig fast. Det er også blevet tid til populære vinteraktiviteter blandt både lokalbefolkning og udefrakommende gæster, og en af dem er isfiskeri. Vi kører til havnen ca. 13 km fra Kangerlussuaq og går derfra ud på fjorden for at finde et godt fiskested. Vejret er for det meste roligt, men også køligt, så klæd dig efter vejrforholdene for til fulde at kunne nyde naturen og den kolde og klare polarluft.

(Dagens udflugter, tundrasafari og isfiskeri, er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne senere i programmet).

Dag 5
Hjemrejse

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra Old Camp og kører til lufthavnen, hvor flyet venter på at flyve os hjem til Danmark. Vi siger farvel til det smukke, vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn.

Vi ankommer til København om aftenen (dansk tid). 

HUNDESLÆDETUR, 2 ELLER 4 TIMER

Hundeslædekørsel er indbegrebet af vinter i Grønland! Her i Kangerlussuaq er forholdene til slædekørsel særligt gode, da vi kører ude på den frosne og flade fjord, hvilket gør turen mere jævn og behagelig end i kuperet terræn. Slædehunden er et brugsdyr og har ikke meget tilfælles med kæledyr. Hundens status er ikonisk i Grønland, og takket være landets afsondrede beliggenhed og bevidstheden om hundens unikke egenskaber, er det lykkedes at bibeholde arten som en af de mest særegne og rene hunderacer i verden. Slædeturen begynder med, at vi ifører os overtøj og skotøj, som kan modstå enhver slags kulde, selv på de dage hvor naturen viser tænder. Vi kører derefter ud over fjorden og nyder ikke blot den frossenhvide natur, men kan også glæde os over at se, hvor meget hundene elsker at bevæge sig og trække slæden over den frosne fjord. 

Pris
2-timers slædetur: 1.795,- pr. person
4-timers slædetur: 2.495,- pr. person

En slædehund kan tilbagelægge omkring 60 km om dagen

INDLANDSISEN, PUNKT 660

Få steder i Grønland som ved Indlandsisens Punkt 660 får man en så fænomenal fornemmelse af og udsigt over Indlandsisen, som nok ligner et uforanderligt landskab af årtusinder gammel is, men som hver dag er under forandring. Det er en utrolig oplevelse at bevæge sig på denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster. Ruten ind mod isen følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der bruser af sted med sit grumsede turkis-hvide vand. Et par kilometer fra Indlandsisens yderste bastion, Russell-gletsjeren, drejer vi op i terrænet og fortsætter til Punkt 660. Det kan være godt at medbringe vandrestave og evt. påsætte pigsåle/skridbeskyttelse under sko eller støvler.

Varighed ca. 5 timer

Pris: 695,- pr. person

Ved Indlandsisen

NORDLYSTUR

Grønland er det tyndest befolket land i verden i forhold til sin størrelse, og med både sparsom gadebelysning og et stabilt klima med minimalt skydække, er Kangerlussuaq formentligt landets bedste sted at se nordlys. Læg dertil 300 klare nætter om året og en beliggenhed i ly af Indlandsisen, fjorden og fjeldene. Alt dette giver de helt optimale forhold til at opleve nordlyset, som oftest ses som grønne, strålende bånd eller blafrende gardiner, der bølger hen over himmelhvælvingen. Indimellem ses også røde eller blålige farver. Når vi har set os mætte på det farverige nordlys, fortæller guiden om fænomenet og om de mange grønlandske myter, der knytter sig til nordlyset, over en kop velsmagende ’grønlandsk kaffe’.

Varighed ca. 2 timer

Pris: 495,- pr. person

Nordlys hedder "aurora borealis" på latin

OVERNATNING PÅ INDLANDSISEN, CAMP ICE CAP

Overnatning på Indlandsisen er normalt kun forbeholdt forskere og ekspeditionsdeltagere, men hos os kan du opleve en overnatning og to dages udforskning af den mageløse is. Vi begynder med en naturskøn køretur fra Kangerlussuaq til Indlandsisen Punkt 660. Her spænder vi pigge på skoene, hanker op i det udstyr, vi skal have med, og sætter ud på en gåtur ud mod Camp Ice Cap. Fremme ved lejren kan vi indtage ekspeditionsteltene, og vi snupper lidt varmt at drikke i den totale stilhed, der hersker her nogle kilometer inde på isen. Hvis vejret tillader det, og vi har lyst, vandrer vi en kort tur og nyder vinterlandskaberne omkring os, før vi indtager et simpelt, men varmt, aftensmåltid og kryber ned i de varme soveposer. 

Efter en eventyrlig nat på isen er det tid til at tage på en lidt længere vandretur end dagen før. Ruten går ud over de tilsyneladende evige marker af is. Sprækker i isen i det fjerne vidner imidlertid om, at isen om sommeren er foranderlig og i opbrud, mens det modsatte er tilfældet om vinteren. OBS. På gåturen fra iskanten og ind til campen bærer vi selv vores eget og det fælles udstyr på pulke.

https://documents.albatros-travel.com/dk/camp_ice_cap-information.pdf

Pris: 2.995,- pr. person

TUNDRASAFARI

Med Søndre Strømfjord på den ene side og Indlandsisen på den anden ligger Kangerlussuaq og den omgivende tundra som hjertet i det mest vidtstrakte, isfri terræn i hele Grønland. Stedet er et paradis for både rensdyr og moskusokser, som stortrives her på grund af det milde og tørre klima og en stor fødetilgængelighed. Tundrasafarien foregår i en af vores arktisk tilpassede busser gennem det smukke tundralandskab, mens guiden fortæller om flora og fauna. Undervejs holder vi udkig efter blandt andet moskusokser og rensdyr, mens vi observerer selve landskabet og plantelivet, som bærer præg af tæt pilekrat på sydvendte klippeskråninger og skovlignende krat af blågrå pil langs elve og vandløb.

Pris: 298,- pr. person

Rensdyr skifter deres gevir hvert år

ISFISKERI PÅ FJORDEN

Når Kangerlussuaq, ’den store fjord’, om vinteren fryser til, er det ikke blot et sikkert tegn på, at vinteren for alvor er kommet og har bidt sig fast. Det betyder også, at det er blevet tid til isfiskeri, som er en populær vinteraktivitet blandt både lokalbefolkning og gæster. På denne udflugt kører vi til havnen ca. 13 km fra Kangerlussuaq og går derfra ud på den frosne fjord. Vejret er for det meste roligt, men også køligt, så vælg passende overtøj så du kan nyde naturen og den kolde og klare polarluft. Med et isbor borer vi os igennem den tykke fjord is, og mere skal der ikke til, før vi kan kaste snøren og krogen ud. Og så er det ellers bare at vente og jævnligt trække lidt i snøren. Som regel er her masser af fisk, primært fjordtorsk, og mens vi prøver lykken, byder guiden på lidt varmt at drikke og en fiskehistorie eller to.
 
Pris: 595,- pr. person

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Lokale Albatros Guider
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Informationsmøde 
 • Byrundtur i Kangerlussuaq
 • 4 nætter på Albatros’ vandrehjem Old Camp i delt dobbeltværelse med bad og toilet på gangen
 • Morgenmad dagligt  
 • Velkomstmiddag dag 1
 • Skatter og afgifter

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 6 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i marts, hvor dagene allerede er begyndt at blive længere, og lyset er vendt tilbage. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader. Altså noget lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og den tørre luft. Den bedste temperatur til en slæderejse er -15 grader.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og vandreture. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. På vandrehjemmet har vi vandrestave, som man kan låne til vandreture. Du kan evt. anskaffe dig nogle støvlepigge til rejsen.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandrestøvler er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem. På slæderejser får alle udleveret varmt sælskindstøj og støvler til turen. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så du kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en neck gaiter til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Hvis du selv medbringer vandrestave, skal disse kunne pakkes i din kuffert, da du ellers kan risikere, at de bliver beslaglagt i sikkerhedskontrollen. Støvlepigge kan købes i de fleste friluftsforretninger, og ellers vil anden form for skridsikre såler være en fordel, da der kan være meget glat på denne årstid. Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation. Vi anbefaler derfor, at du medbringe dit pas.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

 1. Informer hotelreceptionen eller rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd. 
 2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor. 
 3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
 4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle på min. 5 meter. 

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Smuk vintertur på Grønland Rejsen var kort og intens, med mange fantastiske views og oplevelser. Iskoldt, men utrolig spændende.
Date published: 2022-07-07
Rated 4 out of 5 by from Smuk natur Hundeslædeturen og turen til indlandsisen var hele turen værd. Fabelagtig smukt. Disse ture fik vi hvad var forventet og mere til. Nordlysturen var lidt af et flop, halvdelen af turen handler om grønlandsk "kaffe" på albatros eget sted. Total uinteressant if. til nordlys og gør også den udflugt unødvendig dyr. Bør deles op eller være tilbud om kun Nordlys. Og når der nu ikke er nordlys pågældende aften, tilbyd noget andet. Vi blev kørt op på er bjerg med al lys fra lufthavn m.v. så man stort ingenting kunne se. Tundraturen også oversolgt, kun 1 1/2 time hvor vi blev kørt til to udsigtspunktet lige udenfor byen og det var så det. Det kan aldrig garanteres at se dyr, men på den tur var det nærmest en garanti at vi næsten ingen så, og i al fald ikke guiden der gjorde opmærksom på dem. Man bor på hostel og skal være forberedt på at der ikke er fred de fem dage turen varer. Al tale kan høres fra opholdsrummet.
Date published: 2022-03-29
Rated 3 out of 5 by from Gode oplevelser Rejsen var anderledes . Ikke så god indkvartering + mad Men hundeslæde turen og overnatningen på indlands isen var super med meget dygtige guider der kunne deres kram
Date published: 2022-03-26
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk rejse Virkelig enestående rejse og oplevelser, fik set utrolig smukke steder. Spændende mad og fik set masser af dyrelivet i Grønland. Blandet oplevelse af rejse guiderne. Nogle viste meget og kunne fortælle mens andre intet kunne svare på eller viste. Turene koster mange penge så mine anbefalinger er. Fantastisk tur på hundeslæde 2 timer er nok, samt turen til point 660 hvor Keld var med som guide, han kunne fortælle og sørgede for en uforglemmelig tur. Vi var også på is fiskeri hvor vi fangede masser af fisk, en sjov og flot tur ude på fjorden, men dyrt for 1 times fiskeri. Nordlys turen var total pengespild. 450.- for en kop kaffe og herefter kort tur til en meget oplyst bakke fra byen hvor man intet kunne se. Guiden Erik ved ikke ret meget og fortæller ikke noget specielt. Den tur er ikke 100.- vær. Derimod er det meget bedre at se nordlys fra Old Camp, så drop den tur. Safari turen var også god med en lokal guide som også var god til at fortælle. Men alt i alt rigtig god ferie med mange oplevelser.
Date published: 2022-03-26
 • y_2023, m_9, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_GLRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser