Beskyttelse af truede næsehorn

I Sydafrika er Albatros involveret i flere projekter for at beskytte områdets truede næsehorn

Næsehornet er et yndet mål for krybskytter i hele Afrika
Både hvide og sorte næsehorn jages af krybskytter overalt i Afrika, da der er stor efterspørgsel efter deres horn. Særligt i Asien er mange ivrige efter at få fat i hornene, da det er en udbredt myte, at hornene har helende evner. Næsehornets horn er dog lavet af keratin, det samme stof vores hår og negle består af, og der er intet, der tyder på, at hornene skulle virke helende. Ikke desto mindre bliver omkring 100 næsehorn skudt af krybskytter hver måned i Sydafrika, hvor over 90 procent af verdens næsehorn lever.

Fokus på næsehorn på Albatros’ camps
Albatros’ Honeyguide camps i Manyeleti er en del af Kruger Nationalpark, hvor dyrene går frit omkring uden hegn. Det er en stor fordel, når man skal på safari og opleve dyrene, men gør det samtidig vanskeligt at beskytte dyrene mod krybskytter. Derfor arbejder vi meget tæt sammen med rangerne i området, og Albatros har sammen med en anden camp en patruljeringsbil, som holder øje med de truede dyr. Derudover får alle camp-medarbejdere træning i, hvordan de holder udkig efter krybskytter, og hvordan de skal reagere, hvis de møder de potentielt farlige krybskytter.

Entabeni Vildtreservat er et indhegnet reservat, som delvist er ejet af Albatros. Her ligger blandt andet vores Ranger Camp. At reservatet er indhegnet betyder, at vi har lettere ved at kontrollere, hvilke dyr og mennesker, der er i området. Alt personale i Entabeni har særligt fokus på at beskytte næsehornene, og derfor findes der også i reservatet en stor og sund bestand af hvide næsehorn.

Opfostring af næsehornunger
Albatros støtter et opdrætsprojekt for hvide næsehorn. I projektet opfostres forældreløse nærehorn af vildtplejere og dyrlæger, som søger for, at dyrene får den rigtige næring og omsorg. Når næsehornene er store og stærke nok, bliver de genudsat i naturreservater. Det er hemmeligt, hvor projektet holder til, på grund af faren for krybskytter, og da de mindste næsehorn er relativt følsomme overfor støj, er det ikke muligt for gæster at besøge projektet.

Projektets hjemmeside er dog altid åben for besøg, og her kan man også donere penge, hvis man har lyst. http://therhinoorphanage.co.za/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større