Rejs til Seychellerne

Seychellerne minder umiskendeligt om den klassiske forestilling om paradis. De grønne bjerge og blødt afrundede granitklipper danner et dekorativt bagtæppe til de hvide sandstrande, hvor palmer står og nikker til hinanden, og det turkisblå vand rytmisk og beroligende bølger ind mod bredden. Kæmpeskildpadderne strækker deres lange hals under det tunge mørkegrå panser, de grønne gekkoer bevæger sig i hurtigere ridt, og papegøjerne skræpper op mellem palmernes blade.

Indbyggere 95.000
Hovedstad Victoria
Sprog Engelsk og fransk
Seychellerne har haft tre flag siden 1976 - dette er det nyeste og fra 1994.
Vidste du...

at Seychellerne først blev beboet, da europæiske kolonister kom til i 1800-tallet? Seychellerne har således ingen oprindelig befolkning.

at atollen Aldabra er hjemsted for verdens største koncentration af kæmpeskildpadder? De store krabater kan veje op til 250 kg og blive over 150 år gamle.

Seychellernes natur og geografi

Øgruppen rejser sig brat op af Det Indiske Ocean 1.800 km ud for Afrikas østkyst og består af lidt mere end 100 koral- og granitøer. Den fik selvstændighed fra Storbritannien i 1976 og er hjemsted for en lang række endemiske fugle- og dyrearter. Springer man i vandet iført snorkel og dykkermaske, vil man kunne hilse på blandt andet klovnefisk, papegøjefisk og verdens største fisk, hvalhajen – en fredsommelig kæmpe der lever af plankton og småfisk men kan blive op til 16 meter lang og veje 13 ton.

Attraktioner og gastronomi i Seychellerne

Driverliv og afslapning ved stranden er blandt de mest populære beskæftigelser på Seychellerne. I en bedømmelse af verdens 20 bedste strande ligger tre af de kårede her på Seychellerne. Når man er færdig med vandreturene på den største ø Mahé, hvor langt de fleste af republikkens 80.000 indbyggere bor, når man har set det hele fra oven i den højt beliggende nationalpark, Morne Seychellois, eller har samlet appetit på det sansepirrende krydderimarked i hovedstaden Victoria, kan man fortsætte rejsen med at sætte tænderne i en carri coco – en mild karryret med kingfish, som simrer i kokos. Ferien på Seychellerne er også en oplevelse for gourmeter. Når man har dykket i koralrevet rundt om den næststørste ø Praslin, ladet indtrykket af de sorte papegøjer, der strejfer rundt mellem palmerne, bundfælde sig eller har ladet sanserne stimulere af orkideer og vild vanilje, der ses overalt, kan man gå i krig med Daube – en sød gryderet serveret med friskfanget blæksprutte. Når man har beundret klippeformationerne og de fine, traditionelle huse på La Digue, kan rejsen fortsætte med oksekærre til nærmeste spisested, hvor den står på salade de palmiste – palmehjertesalat – eller tec-tec, skaldyrs- og græskarsuppe. Og når man har indstillet objektivet og taget feriebilleder af de flere hundrede kilo tunge kæmpeskildpadder på Aldabra, kan man rense svælget og skylle indtrykkene ned med saftrige ananas, mangofrugter og papajaer.

Seychellernes køkken er kreolsk, og det hele er en forfinet blanding af fransk æstetik, asiatisk lynstegning og indiske karryretter. Her er maden krydret og uden mangel på eksotiske råvarer. Den største naturlige kapital er fisk og skaldyr, som findes i overflod rundt om paradisøerne. Der er registreret mere end 1.000 forskellige arter under havoverfladen. Foruden kingfisk og blæksprutter står barracuda, krabber og kæmperejer øverst på menukortene – papegøjefisk og hajbøffer mere sjældne bekendtskaber.

Del denne side