Rejs til Tanzania

Tanzanias prægtige nationalparker og naturområder er blandt de allerbedste i Afrika. Serengetis savanner virker ofte nærmest uendelige med de kæmpemæssige sten og klippefremspring som eneste variation i det flade landskab. De spredte sten er faktisk rester af grundfjeldet, der næsten er eroderet væk. Omkring disse eroderede rester summer det af liv. Løver og leoparder finder behagelig skygge i dagtimerne, lune, solvarmede sten i de kolde nætter og fremragende udsigt over hele deres jagtområde.

Indbyggere 58,5 mio.
Hovedstad Dodoma
Sprog Kiswahili
Den grønne farve repræsenterer fastlandet, mens den blå symboliserer Zanzibar.
Vidste du...

at det prægtige Kilimanjaro har hele tre udmærkelser? Det er både Tanzanias højeste bjerg, Afrikas højeste bjerg samt det højeste enkeltstående bjerg på kloden.

at Serengeti er på UNESCO’s verdenarvsliste? Serengeti huser den største koncentration af storvildt, ikke blot i Tanzania men på hele jorden.

Safari i Tanzania

Neden for Afrikas tag folder Østafrikas største land med sine små 49 millioner indbyggere sig ud: Blundende løvefamilier, der dukker ud af morgentågen på Serengeti-sletterne; hyæner, der venter på at få kløerne i et nemt bytte; en viril zebrahan med et harem af hunner, der æder af det lave græs. På et areal, der er dobbelt så stort som Sjælland, og hvis nordspids bliver til Masai Mara i Kenya, kan man dagligt opleve en million gnuer og flere hundredtusinder af zebraer, som får selskab af et utal af rovdyr længere oppe i fødekæden. Safariferien kan passende forlænges i Ngorongoro-krateret, der ligger i forlængelse af Serengeti. Her kanter landrovere sig ned ad de stejle kratervægge, mens det, der ved første øjekast ligner små sorte prikker, forvandler sig til tusindvis af stribede zebraer og hvidskæggede gnuer. Inden for en diameter på 22 kilometer findes stort set alle savannens dyr, og her er fine muligheder for inden for kort tid at opleve The Big Five: løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder. Heller ikke ved Lake Manyara er der knaphed på vildt. Det smukke sø- og sumpområde, der indrammes af mahognitræer, akacier, marsk og varme kilder, er især berømt for sit fugleliv og sine træklatrende løver. Men her er også flodheste, bøfler og giraffer. Se alle vores safarier her: safarirejser.

Kilimanjaro

Er man til barske fysiske udfordringer, overjordiske udsigter og bedrifter med uendeligt pralepotentiale, er Kilimanjaro den oplagte mulighed. På turen op ad Afrikas højeste bjerg er hvert eneste skridt en kraftanstrengelse. Frosten prikker ind i huden som nåle, gletsjerne funkler, og den eneste lyd, der akkompagnerer skridtene, er spredte klippeskred længere fremme. Fra den isnende kulde på toppen af Kilimanjaro føles Zanzibars krydderibasarer, koralrevene og den solsvedne savanne uendeligt langt væk. Men det er de ikke. Og synet er alle anstrengelserne værd
Basar, Big Five-safari og badeferie

Andre attraktioner i Tanzania

Tanzania huser verdens længste ferskvandssø, Lake Tanganyika, som er 677 km lang og 50 km bred. Ud for Tanzanias kyst ligger den lille eksotiske ø Zanzibar, hvor monsunvinden sørger for at kaste krydderiduftene rundt i alle afkroge. På Darajani-markedet i Zanzibars hovedby, Stone Town, kan man købslå om alt det, der vokser vildt rundt omkring på den gamle slaveø: muskatnødder, kanel, peber, ingefær, kryddernelliker og vanilje, men også zanzibaræbler, grape, kokosnødder, mango, passionsfrugter og meget andet. Øen skaber, ligesom kysten i Kenya, den perfekte ramme om en afslappende og solrig afslutning på en safarirejse. Koralrev, perlemorshvide strande, Guezza-aber i Jozani Forest, delfinture på øens sydlige kyst og dramatiske historier om slavehandleren Tippu Tip, som havde mere end 10.000 slaver under sig, er alt sammen med til at gøre Zanzibar til en utvivlsom drømmedestination.

 

 

Tanzaniarejser

 • Max 12 deltagare!

  Safari på Albatros’ egen Honeyguide Tarangire Camp

  Få storslåede safarioplevelser og fredfyldt afslapning i Albatros’ nybyggede, komfortable camp i Tarangire.

  4,3
  • 30-10-2024
  • 8 dage
  • 29.998,–
  fra København
 • Med luksuriøse Rovos Rail gennem Afrika

  Rejs fra Sydafrika til Tanzania i bedste Karen Blixen-stil. Med luksus, smukke landskaber, safari og Victoria Falls.

  4,8
  • 07-01-2025
  • 21 dage
  • 119.998,–
  fra København
 • Max 12 deltagere!

  Klassisk Tanzaniasafari med et touch Albatros

  Storslåede safarioplevelser og fredfyldt afslapning i Albatros’ nybyggede, komfortable camp i Tarangire. Med dage i Serengeti og Ngorongoro.

  4,7
  • 16-11-2024
  • 11 dage
  • 35.998,–
  fra København
Del denne side