Rejs til Kenya

Nærgående skopudsere på Kenyatta Avenue og stolte masaier i kulørte kangaer. Palmeklædte strande ved Det Indiske Ocean og evig sne på toppen af et af Afrikas højeste bjerge. Flamingolyserøde søer i Great Rift Valley og vidtstrakte græssletter der genlyder af løvebrøl, hyænesang og gnuernes brummen. Karen Blixens Kenya folder sig ud fra hektisk storby til frodig savanne.

Indbyggere 53,5 mio.
Hovedstad Nairobi
Sprog Swahili og engelsk
Stammeskjoldet i midten af flaget symboliserer masaiernes forsvar af landets uafhængighed.
Vidste du...

at Karen Blixen har en bydel opkaldt efter sig? Det mondæne kvarter Karen ligger i udkanten af storbyen Nairobi.

at den majestætiske Great Rift Valley blev dannet da tre kontinentalplader trak sig fra hinanden for cirka 25 mio. år siden? Den strækker sig fra Syrien i nord til Sydafrika i syd.

Kenyas geografi

Kenya er både etnisk og geografisk varieret med ca. 44 millioner indbyggere fordelt på forskellige stammer og 600.000 km2, der rummer fire klimatiske regioner fra øst mod vest: det flade, lavtliggende kystområde mod Det Indiske Ocean med tropisk vegetation, det tyndt befolkede område mod nord og nordøst, den østlige bjergrige del af Great Rift Valley med vulkansk jord velegnet til landbrug og endelig den tørre steppe længst mod vest.

Safari i Kenya

Kenyas store zoologiske kapital gør det til et oplagt mål for safarirejser. Det er herfra, selve safarifænomenet stammer. Foruden det berømte safariområde Masai Mara råder Kenya over flere nationalparker, som det er værd at indstille kikkertsigtet efter. Ved Lake Nakuru og Great Rift Valley, der ligger nogle få timers kørsel fra millionbyen Nairobi mod Uganda, opleves ofte tusindvis af flamingoer, der med fuldt udslået fjerpragt farver søbredden lyserød. Her får de selskab af små girafflokke, ligesom der er en høj koncentration af næsehorn og leoparder. I Aberdare-området er der tætte urskove, og omkring Mount Kenya – Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg efter Kilimanjaro – finder man spændende afro-alpin flora. Nord for Mount Kenya i det ørkenagtige område, der strækker sig helt op til Etiopien, kan man stifte bekendtskab med Samburus og Buffalo Springs meget tørre savanne, hvor man let får øje på løver, elefanter, giraffer og bøfler – men også en række af Kenyas mere sjældne dyrearter som girafgazellen, netgiraffen, oryxantilopen og somalistrudsen. Se alle safarier her: safarirejser.

Masai Mara

Hundredtusindvis af hove genlyder hen over savannen i Kenyas sydvestlige hjørne. Over en million gnuer, 200.000 zebraer og en lille halv million thomsongazeller har begivet sig ud på den årlige vandring efter friskt græs. Verdens største dyrevandring strækker sig fra juli til oktober. Her i Masai Mari, der grænser op til Serengeti, vil man på det åbne græsland kunne se dem forvandle sig til foder for områdets mange rovdyr, mens de æder sig vej gennem de bølgende græsstrå og krydser Marafloden i håb om ikke at blive krokodilleføde. Store flokke af løver og geparder medvirker til, at langt fra alle gnuer vender tilbage fra den mere end 3.000 kilometer lange cirkelvandring. De mange opportunistiske hyæner venter på en billig bid mad, mens masaierne holder sig på behørig afstand og vogter over deres kvæg iført deres kulørte kangaer – et stort stykke rektangulært stof, der snildt kan fungere som klædedragt, hvis man er en fingernem masai.

Typisk har en gnuflok på 150 dyr kun én han

Nairobi

For lidt mere end 100 år siden var Nairobis centrum et vandingshul for masaierne. Masaierne har i dag deres eget stykke gyldne land, og den kenyanske hovedstad og storbyjungle huser i dag knap tre millioner indbyggere og præges af en livlig atmosfære. Gennem aflagte London-taxaers halvåbne vinduer lyder Suzzana Owiyos kælne afropop. Chaufføren trommer takten på rattet, mens Nairobis skyskrabere, second hand-tøjbutikker, interimistiske stadehandler og urmagere passerer forbi.

Andre seværdigheder i Kenya

Efter safarikørslerne, og når man er færdig med at træde i Karen Blixens og Denys Finch Hattons fodspor, kan ferien afsluttes under kokospalmer og mangotræer i Mombasa eller en anden af kystbyerne ved Det Indiske Ocean. Eller man kan besøge baronessens afrikanske farm 20 km vest for hovedstaden. Efter filmatiseringen af Blixens selvbiografiske bog ”Den afrikanske farm” blev farmen lavet om til museum og er i dag en af Nairobis helt store attraktioner. Kenya er spækket med oplevelser, og vil man have maksimalt udbytte, kræver det en fuld mave. Nedlagt vildt er også gastronomi, og er man nysgerrig efter andet end kylling og ugali (majsgrød), så er der ingen grund til at snyde sig selv for grillet gnu, braiseret krokodillehale, antilope eller en god, saftig girafbøf. Det er ikke de truede arter, man får serveret, så man kan spise med god samvittighed. Kenya har også masser af kokosnødder, passionsfrugter, papajaer og mangoer i naturens forrådskammer.

Kenya – Afrikas vilde savanne

Klassisk Big Five-safari og Kenyas varierede natur i nationalparkerne Samburu, Lake Nakuru og verdensberømte Masai Mara. Høj komfort og maks. 18 deltagere

4,8
  • 01-11-2024
  • 10 dage
  • 32.998,–
Flere lufthavne
Del denne side