Fakta om Saint Lucia

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Saint Lucia. Læs bl.a. om valuta, drikkepenge og internetadgang
  • Indbyggere 165.000
  • Hovedstad Castries
  • Sprog Engelsk og franskbaseret kreolsk
  • Religion Romersk­katolicisme og protestantisme
  • Valuta Østcaribisk dollar
  • Areal 616 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Saint Lucia varierer efter vores sommer- og vintertid.

Sommertid: - 5 timer
Vintertid: - 6 timer

Transport på Saint Lucia
Hvis du skal rundt på Saint Lucia på egen hånd, kan du benytte øens taxaer eller minibusser. Minibusserne kører, når de er fyldt op – ikke efter fastsatte køreplaner. Der findes også vandtaxaer, som du kan bruge mellem destinationer på kysten.
Prisniveau på Saint Lucia
Prisniveauet på Saint Lucia er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid mad kan fås for ca. 100 kr. og opefter. Drikkevarer på barer og restauranter er billigere end i Danmark.
Valuta og kreditkort

Valutaen på Saint Lucia er østcaribiske dollars (XCD). Det kan være besværligt af veksle, men amerikanske dollars er også en gangbar valuta.

Der er hæveautomater flere steder, hvor Visa og MasterCard m.v. kan benyttes, og de kan også bruges til betaling på restauranter og i butikker.

Drikkepenge
På langt de fleste restauranter, cafeer og hoteller lægges der 10% i servicegebyr til regningen. Det er ikke nødvendigt at give yderligere drikkepenge.
Elektricitet
På Saint Lucia bruger man 220 volts stik med 3 ben i britisk stil. Medbring derfor gerne en adapter.
Telefon og internet

Den internationale landekode til Saint Lucia er +758. Forhør dig eventuelt med din mobiloperatør angående dækning og priser for samtaler og brug af telefonens internetadgang på Saint Lucia.

Internetcaféer findes der ikke mange af på Saint Lucia, men de fleste hoteller og mange restauranter har trådløs internetadgang, som du kan benytte, evt. mod betaling.

Drikkevand og hygiejne

Restauranter, barer og shoppingcentre har moderne toiletforhold. Derudover er der ikke mange offentlige toiletter, og standarden kan svinge meget. Medbring evt. vådservietter og hånddesinfektions-gel.

Vandet fra hanen er oftest rent nok til at drikke på Saint Lucia. Køb dog gerne vand på flaske for en sikkerheds skyld.

Rygning
På Saint Lucia er det op til de lokale forretningsdrivende at fastsætte rygeregler. Langt de fleste barer, restauranter, hoteller og butikker har rygeforbud indendørs.
Takt og tone
Befolkningen på Saint Lucia er generelt meget åbne og gæstfrie og tager imod turister med et smil. Ved besøg i kirker forventes det, at knæ og skuldre er dækket af tøj.