Fakta Colombia

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Colombia.
  • Sprog Spansk
  • Hovedstad Bogotá
  • Indbyggere 47, 2 mio.
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Peso
  • Areal 1.141.748 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Colombia varierer alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid -7 timer
Vintertid -6 timer

Transport i Colombia

Bus
Busser i Colombia har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi sørger for at få en god standard på de busser, vi benytter.

Fly
På vores rundrejser i Colombia flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Økonomi
Et godt måltid kan fås for ca. 80 kr. og opefter, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for minimum 100 kr. per dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 80-200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt. Et sådant beløb kan dække drikkevarer, postkort, frimærker, is og drikkepenge, men tag ekstra med, hvis du planlægger at købe ting med hjem.
Drikkepenge

I Colombia er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffører, lokalguider, hotelpiccoloer, på restauranter etc. For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have, men med en eller to dollars kommer man langt. I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele rejsen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb. Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Men som nævnt er det almindelig praksis.

Barer, caféer og natklubber samt restauranter på hoteller vil ofte lægge 10-15 % i ”service charge” oven i de givne priser. Dette vil fremgå af regningen. Ud over dette ”service charge” er det almindelig kutyme at lægge yderligere 5 % af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Valuta og kreditkort

Den colombianske møntfod hedder pesos (COP). Det er ikke en fordel at medbringe USD for at veksle til pesos. Det er bedre at medbringe kreditkort (Visa eller Mastercard) og hæve pesos, og der er hæveautomater alle steder, hvor vi kommer. Man kan også betale med kreditkort på de fleste pæne restauranter, i større butikker og lignende.

Elektricitet
Colombia bruger, ligesom USA, 110 volt. Normalt er det flade stik, men til tider kan der være forskellige typer. Det er derfor tilrådeligt at medbringe et adaptersæt med mange valgmuligheder.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Colombia er + 57. Det er dyrt at ringe hjem fra Colombia, tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser for opkald fra Colombia.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller i Colombia har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som i Danmark.

Hygiejne
I Colombia er hygiejnen på et lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. På offentlige toiletter og på landet kan man dog komme ud for mere primitive forhold og manglende toiletpapir. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.
Rygning
Under al flyvning, tog- og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek derfor de seneste rygeregler i Colombia med rejselederen.
Takt og tone

Colombianerne er generelt meget åbne og tager imod turister med et smil. Det ligger ikke til colombianere at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer lokal skik og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, totalfredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

Fra Los Angeles til Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer med Norwegian Bliss

4,5
  • 2 afrejser
  • 17 dage
  • Fra 24.998,–
fra København