Vaccination Brasilien

Farverigt insekt fotograferet ved Iguazú-vandfaldene

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Brasilien.

Vaccinationsanbefalinger opdateret november 2022.

Vaccinationer

Kort rejse under tre uger til turistområder: hepatitis A - difteri/stivkrampe - gul feber
Rejse over tre uger, desuden: tyfus - evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden: hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose - meningitis


Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Brasilien. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til Brasilien, hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Gul feber
I området Minas Geraias lige nord for Rio er der en epidemi med gul feber. Vi anbefaler derfor, at alle rejsende til Brasilien, som ikke allerede er vaccineret mod gul feber, bliver vaccineret.

Hvis man rejser fra Brasilien til Argentina ved Iguazú-vandfaldene, kan man blive bedt om at vise et vaccinationscertifikat, der beviser, at man er vaccineret mod gul feber. En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Nogle ældre personer har tendens til at få svære bivirkninger af vaccinen mod gul feber. Derfor er mange læger  forsigtige med at vaccinere ældre personer. Hvis du af den grund ikke ønsker at blive vaccineret mod gul feber, kan du få din læge eller klinikken, hvor du bliver vaccineret, til at skrive i dit vaccinationskort, at du af medicinske årsager ikke er vaccineret mod gul feber. Dette accepteres af immigrationsmyndighederne.

Malaria
Der er malaria i hele Amazonområdet, og det anbefales, at man på rejser i dette område tager malariaforebyggende medicin. I den øvrige del af Brasilien er risikoen minimal, men man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (brug myggespray med DEET eller AUTAN, anvend imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber i hele Brasilien, også i byerne. Der har de sidste år været store epidemier i Rio og omegn. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal derfor være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme.

Sydamerikas hjerte

En Albatrosrejse for livsnydere! Storslåede oplevelser i Argentina, Paraguay og Brasilien

4,5
  • 05-11-2023
  • 13 dage
  • 24.998,–
fra København