Er drikkepenge inkluderet i rejsens pris?

På de fleste Albatrosrejser er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris.

Det skyldes, at traditionen med at give drikkepenge afhænger af det enkelte rejsemåls kultur og normer, og at det er frivilligt, om man ønsker at give drikkepenge.

I vores rejsers program anbefaler vi et beløb, der burde dække drikkepenge for hele rejsen. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp. Det kan også aftales, at rejselederen samler alle deltagernes bidrag til drikkepenge ind og tager hånd om drikkepengene undervejs. Dette er naturligvis frivilligt.

Historien om drikkepenge
Kutymen med at give drikkepenge stammer fra England. I 1600-tallet begyndte overnattende gæster i private hjem at lægge lidt mønter til værtens personale. Snart begyndte mange også at give drikkepenge i Londons kaffehuse, pubber og restauranter, og traditionen spredte sig til resten af verden. ”Tips”, som er det engelske ord for drikkepenge, er efter sigende en forkortelse af sætningen “To Insure Promptitude” – en måde at fremme ekspeditionens hastighed på.

I USA var man længe modstandere af den europæiske drikkepengekultur. Man mente, at skikken med drikkepenge bidrog til at skabe en servicerende klasse og derfor var uforenelig med demokratiske værdier. Ironisk nok er netop USA i dag det land i verden, der har den mest indgroede drikkepengekultur. Her udgøres mange ansattes løn kun af de drikkepenge, de modtager.

Når vi rejser, møder forskellige mennesker undervejs, der forventer at få drikkepenge. Det kan være buschauffører, hotel- eller skibspersonale og lokalguider. Visse steder er traditionen med at give drikkepenge så indgroet, at det kan føles, som om man betaler hele den ansattes løn. Alle de selskaber, som Albatros samarbejder med, betaler deres ansatte en fair og lokalt tilpasset løn. Drikkepenge er et supplement, som de ansatte selvfølgelig påskønner.