Grænserne åbner

– hvornår kan man rejse igen?

19. juni 2020

Danmark har endelig besluttet at åbne for rejser i en del europæiske lande, hvilket i første omgang omfatter EU og Storbritannien. De enkelte lande har dog fortsat mange forskellige restriktioner, ligesom Danmark forbeholder sig ret til at ændre vejledningerne, såfremt nye smittetilfælde dukker op.

Selvom det altså reelt er muligt at rejse til et bestemt land, kan der være så mange restriktioner forbundet hermed, at vi ikke vil anse det for muligt at gennemføre rejsen som oprindeligt planlagt. Der vil tillige en rum tid fremover være uregelmæssigheder i flytrafikken. Derfor forventer vi ikke at gennemføre mange rejser i juli og august, bortset fra nogle få rejser til Island og Norge samt busrejser i Danmark, der allerede er planlagt. Vi undersøger i øjeblikket mulighederne for at rejse i England, men heller ikke det ser for godt ud.

Vi forventer nu, at de fleste af vores Europa-rejser i efteråret, herunder langtidsferie, højskolerejser og kulturrejser, kan afvikles som planlagt. Vi ser også en mulighed for, at en del oversøiske rejser kan gennemføres fra september. Det gælder eksempelvis rejser til Afrika og andre oversøiske destinationer, der tilsyneladende har godt styr på virus.

Vores krydstogter i de arktiske egne med Albatros’ skib Ocean Atlantic er aflyst for hele sæsonen 2020 af forskellige årsager. Dels er der stadig begrænsninger i antallet af rejsende til Grønland, der tillader maks. 600 besøgende om ugen, og dels skal alle rejsende i 5 dages karantæne efter ankomst til Grønland. Restriktionerne fortsætter ind i august, og der er således ikke meget tilbage af sæsonen derefter.

Vi er i gang med at udvikle et sikkerheds- og tryghedskoncept for vores rejser, hvor vi fastsætter nogle standarder, der er beslægtet med de sikkerhedsregler, som mange lande allerede har implementeret. Vi vil dog gerne sikre os, at vores underleverandører på destinationerne indfører høje standarder for hygiejne og forsætter med det, også på den anden side af coronakrisen.

Vi har desværre måtte aflyse de fleste af vores planlagte maratonløb og -rejser. Til gengæld har vi arrangeret et mindre løbe-event på Bornholm d. 12 september 2020, hvor vi løber fra Rønne til Gudhjem langs den vidunderligt smukke redningssti.

Albatros’ stifter og ejer
Søren Rasmussen