Norge – fra fjorde i syd til Arktis i nord

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Norges vidder og fjorde med tog og verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten gennem midnatssolens rige

Se Norges fantastiske kyststrækning hele vejen fra Bergen til Kirkenes. Vi rejser forbi dybe fjorde, fjeldlandskaber, byer og fiskersamfund på vej mod de arktiske områder og Norges nordligste punkt, Nordkap. Rejsen begynder i Oslo, hvor vi tager med Bergensbanen på den fantastiske togrejse over Hardangervidda. Fra Myrdal kører vi med den berømte Flåmsbane til Flåm. Derfra skal vi ud på en sejltur mellem 1.000 meter høje fjelde i Norges smalleste fjord, den UNESCO-bevarede Nærøyfjorden. Vi overnatter på det historiske Fretheim Hotel, og fortsætter næste dag mod Bergen. Med Hurtigruten får vi nogle uforglemmelige dage langs Norges kyst.

Fra storslåede fjordlandskaber igennem Lofotens idylliske ørige til Finnmarks golde, arktiske kystlinje mod Barentshavet – med stop i nogle af Norges mest spændende byer: Bryggen i Bergen, middelalderhovedstaden Trondheim og Tromsø, porten til Polarhavet. Alle udflugter med Albatros’ erfarne rejseleder er inkluderet i rejsens pris, ligesom der er helpension og kulinariske oplevelser om bord på Hurtigruten. Hvert øjeblik er der en ny, bjergtagende udsigt – få det hele med på denne enestående Norgesrejse!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Togrejse, Krydstogt i Nordeuropa, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norske kroner

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Fly København – Oslo. Norges hovedstad med sightseeing
Dag 2
Togtur over Hardangervidda og videre med Flåmsbanen
Dag 3
Fantastisk cruise i Nærøyfjorden. Besøg på Stalheim Folkemuseum og videre med bus til Bergen
Dag 4
Bergen. Gåtur ved Bryggen og start på verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten
Dag 5
Ålesund. Norges Art Nouveau by og spektakulær sejlads i Geirangerfjorden
Dag 6
Trondheim. Byrundtur med Nidarosdomen og pilgrimshistorie i Norges første hovedstad
Dag 7
Bodø. Kryds polarcirklen og spændende sejlads gennem Lofotens smalle fjorde med cruise i Trollfjorden
Dag 8
Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen og Polarmuseet ved porten til Polarhavet
Dag 9
Honningsvåg. Nordkapplateauet ved 71 grader nord og sejlads på kanten af Barentshavet
Dag 10
Kirkenes. Fly til København

Hurtigruten

På Hurtigruten har vi valgt at sejle med de nyere skibe, der alle har samme standard.

Om bord finder du forskellige restauranter, et bageri og isbar, en sauna og et fitnessrum. Ude på dækket kan du nyde udsigten fra et af vores spabad, og foran skibet kan du nyde en drink i den hyggelige bar. Skibene har også et stort område med reception, en tour guide, et konferencelokale og en butik.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
31.998,–
København
Udsolgt
32.998,–
København
Udsolgt
32.998,–
København
Udsolgt
30.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Oslo. Norges hovedstad med sightseeing
Operahuset i Oslo

Om morgenen flyver vi mod Oslo, Norges hovedstad. Oslo har inden for de seneste år udviklet sig til en moderne metropol, efter at have stået lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder. I centrum er der flere shoppegader, moderne indkøbscentre, nye museer og et bredt udbud af teatre, koncerter og forlystelser, bl.a. operahuset fra 2008, en arkitektonisk perle placeret ved havnen.

Fra lufthavnen kører vi direkte ind til Oslo og kører på en kort sightseeing rundt i byen, inden vi kommer frem til vores hotel, der ligger centralt placeret tæt ved de store gågader i centrum. Midt på eftermiddagen er der byvandring. Vi går ned ad Karl Johans gate, der ender ved Slotsparken med udsigt til den kongelige residens, Slottet, hvorfra vi fortsætter til havnefronten og byens vartegn Rådhuset, der med sine to markante tårne ligger på en åben plads ud til vandet. Vi ser den nye bydel Aker Brygge og fortsætter videre langs havnefronten til det ældste eksisterende kvarter i Oslo, som også er den eneste bydel med rette vinkler. Kvadraturen, som kvarteret kaldes, blev opført af danske Christian den 4. efter, at en alvorlig brand i 1624 havde lagt byen øde. Vi kommer også forbi Akershus Slot og Fæstning, der er et af de mest betydningsfulde bygningsværker fra den norske middelalder, og hvor der er fri adgang til fæstningsvoldene. Ved Bjørvika skal vi nyde synet af det elegante, moderne operahus og en af de nyeste bydele i Oslo. 

Aftenen er på egen hånd, men rejselederen vil naturligvis anbefale gode spisesteder.

Dag 2
Togtur over Hardangervidda og videre med Flåmsbanen
Med Flåmbanen gennem de norske bjerge

Om morgenen går vi fra hotellet til Oslo Sentralstasjon, hvorfra vi starter første del af vores fantastiske togrejse gennem de sydlige norske fjeldområder med Bergensbanen, der bliver kaldt en af verdens smukkeste togrejser. Togturen fra Oslo til Myrdal tager os med gennem storslåede fjeldlandskaber i Hallingdalen, op over Hardangervidden, Europas største højfjeldsplateau og mod Finse station i 1.222 meters højde, der er den højest placerede togstation i Norge. Herfra fortsætter turen langs med den mægtige gletsjer Hardangerjøkul i syd og med udsigt til bjergryggen Hallingskarvet i nord, der med sine godt 2.000 meter over havet udgør Hardangerviddens nordlige grænse. Vi nyder det smukke naturlandskab i ro og mag om bord på toget, og undervejs spiser vi en medbragt ”lunch” boks på toget. Efter frokost når vi den afsidesliggende Myrdal station, hvor vi skifter til Flåmsbanen, der er en af de mest imponerende togstrækninger i Europa. Banestrækningen er kendt for at være et mesterværk i norsk ingeniørkunst: den strækker sig over 20 kilometer og har et fald fra 870 meter til 2 meter over havets overflade. Toget bugter sig langs sneklædte fjeldtinder og brusende elve, fra højfjeldstundra til frodig dalsænkning. På turen stopper toget, så der er mulighed for, at vi kan nyde det fantastiske landskab med fjelde og fjorde samt fotografere det imponerende vandfald Kjosfossen.

Flåmsbanen ender i byen Flåm som blot består af få huse og ligger ved bunden af Aurlandsfjorden, en sidearm til Norges længste fjord, Sognefjorden. Vi overnatter i Flåm og spiser en dejlig middag på hotellet.

Dag 3
Fantastisk cruise i Nærøyfjorden. Besøg på Stalheim Folkemuseum og videre med bus til Bergen
Fårene græsser på fjeldsiderne

Efter morgenmaden venter endnu en stor oplevelse når vi skal på sejltur i en af de smukkeste dele af de berømte norske fjorde. Fra Flåm sejler vi til Gudvangen via Aurlandsfjorden og ad Europas smalleste fjord, Nærøyfjorden, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Den smalle Nærøyfjorden er kun 250 meter på det smalleste sted og 1 kilometer på det bredeste. Fjorden er flankeret af over 1.000 meter høje fjelde med græsklædte skråninger og sne på toppen. 

Ved ankomst til Gudvangen kører vi mod Stalheim, og rejser tilbage i tiden, når vi besøger Hotel Stalheims folkemuseum. Museets samling er indsamlet af Tønnebergfamilien, der har været ejere af hotellet siden 1927 og stolt ført traditionerne videre, siden det første gæstgiveri blev opført på stedet i 1750. Museet består af flere gamle gårdhuse, der giver et billede af, hvordan man før i tiden boede og levede i den norske bygd. Den ældste gård er fra slutningen af 1500-tallet, og der er også en skolestue fra 1879. 

Efter rundvisningen kører vi ad den stejle Stalheimskeiva til Voss, hvor vi spiser frokost på det historiske Fleischers Hotel. Landskabet på denne del af ruten er ikke mindre spektakulært end gårsdagens stejle fjordsider. Vejen til Stalheim er ikke garanteret farbar før 1.maj, så på ture før denne dato besøger vi Voss Folkemuseum i stedet for.

Voss ligger smukt ved bredden af Vangsvatnet, omgivet af et frodigt landbrugsområde. Distriktet er mest kendt for sine vintertilbud, da det er et af de bedste steder i Norge at stå på ski, både når det gælder langrend og alpin. Vi har mulighed for en kort gåtur langs søen, inden vi med bussen skal ud på den sidste del af vores rejse gennem de norske fjelde mod Bergen.

Ved ankomst til Bergen kører vi til vores hotel og tjekker ind efter endnu en oplevelsesrig dag. Der er endnu lidt tid tilbage af eftermiddagen, hvor man kan snuse lidt rundt i Bergens centrum. Rejselederen vil stå til rådighed med at anbefale et godt sted at spise middag.

Dag 4
Bergen. Gåtur ved Bryggen og start på verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten
Idyl i Gamle Bergen

Kystbyen Bergen er Norges næststørste by og ligger smukt placeret ved indgangen til de berømte norske fjorde mellem de syv fjelde. Byen blev grundlagt af Olav Kyrre i 1070 og er blandt Norges ældste. 

Om formiddagen tager vi på en gåtur rundt i byen, hvor vi kommer forbi de farverige træklædte købmandsgårde, der oprindeligt blev bygget i 1300-tallet og i dag kendes som Bryggen. Området er på UNESCOs verdensarvsliste, og de ældste huse, der står i dag, er fra starten af 1700-tallet. Bryggen var i flere århundreder hovedkvarter for de hanseatiske handelsmænd, der dominerede handlen i byen helt frem til midten af 1700-tallet. De snævre gader leder tankerne tilbage til en svunden tid.

Byen har endnu i dag en livlig havnefront og et driftigt handelsliv med masser af forretninger og boder. Vores næste stop er Fisketorget, der ligger inderst i havnebugten og er en oplevelse værd. Det er et farverigt marked med alt, hvad hjertet kan begære af laks, rejer, krabber og andet godt fra havet alt afhængig af årstiden, men markedet byder også på frugt, grønsager og blomster.    

Vi skal med Fløibanen op og nyde den fantastiske udsigt over byen og det omkringliggende område fra fjeldet Fløyen, en af de syv fjelde ved byen.

Eftermiddagen er på egen hånd til at nyde Bergen og dens mange små brolagte gader og fine træhuse, men det kan også anbefales at besøge Edvard Grieg-museet, som kan nås med Bybanen fra Bergens centrum, eller et af byens mange andre museer. 

Først på aftenen kører vi til havnen for at gå om bord på Hurtigrutens skib, der skal tage os med ud på en fantastisk sejltur op langs Norges kyst. Før ombordstigning er der informationsmøde om sikkerhed på skibet. Vi spiser aftensmad på skibet, inden vi stævner ud mod Hjeltefjorden, ad den samme rute som vikingerne engang brugte på deres vej til fjerne egne.

Dag 5
Ålesund. Norges Art Nouveau by og spektakulær sejlads i Geirangerfjorden
Den bjergtagende Geirangerfjord

På vores første morgen om bord på skibet vågner vi til en fantastisk udsigt ind i Nordfjorden, og mens vi nyder en dejlig morgenmad om bord, fortsætter vi videre gennem det smalle Ulvesundet på vej mod Hurtigrutens første stop denne morgen, Måløy. Herefter går turen for første gang udenskærs og ud på det åbne hav, når vi sejler forbi Vestkapps fantastiske klippefremspring, hvor man på klare dage kan nyde en panoramaudsigt i alle retninger og blandt andet se Sunnmørsalperne på vores vej videre mod Ålesund.

Ålesund er Norges største fiskeri- og industriby med ca. 50.000 indbyggere. Byen ligger smukt placeret og synes næsten ”flydende på vandet” fordelt på flere øer med sammenhængende broer. Da fiskeriet ændrede sig i 1950’erne ændrede byen sig også fra fiskeri til forarbejdning og eksport af fiskeprodukter. Men det Ålesund er mest kendt for, er den berømte art nouveau-arkitektur. Ved en stor brand i 1904 brændte de fleste af byens traditionelle træbygninger ned til grunden, og 10.000 mennesker stod uden tag over hovedet. Ved hjælp fra venlige velgørere, så som den tyske kejser Wilhelm II, blev bykernen genopbygget på kort tid. Da det helt store inden for arkitekturen på denne tid var Jugendstilen, blev det den førende tendens i de nye bydele, med inspiration fra norske og nationalromantiske aner. Jugendstilen, også kaldet art nouveau, er blandt andet kendetegnet ved dynamiske linjer og detaljeret udsmykning af husfacaderne.

Vi skal herfra sejle igennem en af Norges helt store attraktioner og mest berømte fjorde, den UNESCO-bevarede Geirangerfjorden. Fjorden står på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af det arketypiske fjordlandskab og den uovertrufne naturskønhed, der møder den besøgende. Fjordens stejle fjeldsider, der er op til 1.400 meter høje, rejser sig over os på den fantastiske sejltur. På vejen gennem Geirangerfjorden er der flere vandfald, hvor De syv søstre nok er det mest kendte. Vi nyder dagen ombord og spiser vores frokost men den enestående udsigt fra restauranten.

Vi sejler fra fjorden først på eftermiddagen og lægger kort til i Ålesund, inden vi først på aftenen begiver os ud på atter en rute med indenskærs sejlads. Sidst på aftenen stopper i Molde, og herefter går Hurtigruten igen udenskærs på sin vej nordpå.

Dag 6
Trondheim. Byrundtur med Nidarosdomen og pilgrimshistorie i Norges første hovedstad
I Trondheim

Om morgenen vågner vi op i den 130 km lange og 25 km brede Trondheimsfjord, der er 577 meter dyb på det dybeste sted. 

I dag skal vi besøg i en af Skandinaviens ældste byer, middelalderbyen Trondheim. En tur gennem byen er som en rejse gennem mere end tusind års norsk historie. Byen har på magisk vis formået at beholde sit historiske særpræg med de smalle gader fra middelalderen i den ældste del af byen og de senere brede boulevarder i renæssancestil fra 1700-tallet, hvorfra nogle af byens specielle træhuse også stammer. Byen blev grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i 997 og var i en lang årrække Norges vigtigste by under navnet Nidaros.

Vi starter med at besøge Nidaros Domkirke, der er Norges største middelalderbygningsværk. Kirken er rejst over helgenkongen Olav Haraldssons grav. Olav den Hellige faldt ved slaget i Stiklestad 1030, og hans grav blev senere et pilgrimsmål i hele Norden. I 1070 startede byggeriet af kirken, som kom til at strække sig over flere århundreder. I dag har man genoptaget pilgrimsvandringen. Vi kører med bus til kirken, hvor en norsktalende guide vil stå for rundvisningen inde i kirken. Efterfølgende er det muligt at spadsere tilbage til skibet.

Vores tids Trondheim er en levende havne- og industriby, der også er Norges næststørste universitetsby med godt 25.000 studerende på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet, Kunstakademiet og Musikkonservatoriet.

Ved middagstid sætter skibet kurs mod nordvest, og vi sejler forbi Kjerungskjær fyr, Norges eneste ottekantede fyr, samt små øer og skær på vores vej nordpå. Sidst på aftenen, efter at have passeret det smalle stræde Stokksundet, lægger Hurtigruten til kaj i den hyggelige lille kystby Rørvik, inden turen går videre nordover.

Dag 7
Bodø. Kryds polarcirklen og spændende sejlads gennem Lofotens smalle fjorde med cruise i Trollfjorden
Det smukke kystlandskab

Meget tidligt om morgenen passerer vi den imponerende fjeldkæde De syv Søstre, der kan ses i den lyse nat. Før ankomst til Ørnes krydser vi Polarcirklen på 66°33' nord, der indikerer grænsen for det arktiske område, der ligger nord for cirklen. Her er der midnatssol om sommeren og mørketid om vinteren. Om bord på Hurtigruten vil kaptajnen sørge for, at det bliver en mindeværdig oplevelse at krydse polarcirklen. De, der krydser polarcirklen for første gang, kan deltage i polardåben på dækket! 

Vi spiser frokost på skibet, før vi ankommer til Bodø. I dag er der mulighed for at gå en tur på egen hånd i byen.

Eftermiddagen kan nydes i skibets panoramasalon, hvor der er en uforglemmelig udsigt til det smukke kystlandskab på vores vej mod Stamsund og Svolvær i Lofoten. I Svolvær har vi mulighed for at gå en kort aftentur i land. Byen er Lofotens ”hovedstad” og handelscentrum med sine godt 4.250 indbyggere.

I løbet af natten passerer vi gennem det smalleste sted på Hurtigrutens vej nordover, Raftsundet, og sejler om muligt ind i den fantastiske og fortryllende Troldfjord. En smal sidefjord, hvor man næsten føler at fjeldvæggen kun er en armslængde væk, når skibet passerer. I bunden af fjorden er udsigten til de snedækkede fjeldtoppe betagende.

Dag 8
Tromsø. Byrundtur med Ishavskatedralen og Polarmuseet ved porten til Polarhavet
Tromsø – "Nordens Paris"

Om morgenen vågner vi på vej gennem den indenskærs rute over Vågsfjorden mod Tromsø. På den nordøstlige del af Hinnøya ligger Harstad, hvor Hurtigruten lægger til. Øen er Norges største og den mest folkerige. Om formiddagen nyder vi sejlturen og udsigten til det smukke landskab.

Vi ankommer til Tromsø efter frokost. Byen ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” ved 70 grader nord, og har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner til Nordpolen. Ekspeditionerne skal vi høre mere om under vores besøg i Tromsø, hvor vi blandt andet skal se Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge er det også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø. 

Der er busrundtur i Tromsøområdet, hvor vi blandt andet skal besøge Ishavskatedralen, der ligger majestætisk placeret ved indsejlingen til byen. Den smukke kirkes arkitektur symboliserer mørketiden og nordlysets flimren over himlen. 

Vi besøger også Polarmuseet med udstillinger, der belyser den barske jagt på og omkring Svalbard, samt polarforskningens spændende historie. Fra museet går vi den korte vej tilbage til skibet. Først på aftenen sejler vi fra Tromsø.

Dag 9
Honningsvåg. Nordkapplateauet ved 71 grader nord og sejlads på kanten af Barentshavet
Nordkap-plateauet, Europas nordligste punkt

Ved 11-tiden ankommer til den lille by Honningsvåg på øen Magerøya. Vi er nået til Finnmark, det nordligste område i Norge. Finnmark er de store vidder, tundralignende områder, hvor rensdyrene græsser i sommermånederne sammen med de mere bløde og afrundede fjelde, der slet ikke kan måle sig i højde og drøjde med fjeldene længere syd. Det er samernes land, et nomadefolk, der kom til de arktiske områder ved begyndelsen af vores tidsregning og fulgte rensdyrene på deres vandring. Samerne lever ikke mere som nomader, men er i dag fastboende, og et par hundrede familier lever fortsat af rensdyrhold.

Byen Honningsvåg er i dag er forbundet til fastlandet og er en af Finnmarks største fiskeribyer med godt 2.900 indbyggere. Antallet af små fiskebrug langs kysten er i årenes løb reduceret, men til gængæld er stordriftsfiskeindustrien vokset og aftager blandt andet store mængder fisk fra russiske trawlere. Fra Honningsvåg kører vi de godt 33 kilometer til Nordkapplateauet, kun 2.000 kilometer fra Nordpolen. Der er en imponerende udsigt ud over Ishavet fra toppen af den 307 meter høje Nordkapklippe, Europas nordligste punkt. På Nordkap besøger vi Nordkaphallen, hvor der vises en spændende film om livet ved Nordkap og det omkringliggende område. Her er der mulighed for at købe postkort, souvenirs, snacks og drikkevarer. Vi er tilbage på Hurtigruten midt på eftermiddagen. Skibet fortsætter om aftenen og natten sin sejlads mod Kirkenes.

Dag 10
Kirkenes. Fly til København

Vi spiser morgenmad om bord og kører til lufthavnen i Kirkenes. Her siger vi farvel – og måske på gensyn – til den norske kyst og den betagende natur.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt på Hurtigruten

Afrejser i 2023:
Indvendig enkeltkahyt: kr. 15.998,-
Udvendig enkeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 17.998,- 
Udvendig enkeltkahyt Artic superior: kr. 24.998,- 

Afrejse 3. juni, 8. juni og 10. august 2024:
Indvendig enkeltkahyt: kr. 17.498,-
Udvendig enkeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 24.998,- 
Udvendig enkeltkahyt med fuldt udsyn: kr. 29.998,- 
Udvendig enkeltkahyt Artic superior: kr. 34.998,- 

Afrejse 24. juni, 11. juli, 22. juli og 28. juli 2024:
Indvendig enkeltkahyt: kr. 17.998,-
Udvendig enkeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 24.998,- 
Udvendig enkeltkahyt med fuldt udsyn: kr. 29.998,- 
Udvendig enkeltkahyt Artic superior: kr. 34.498,- 

Afrejse 24. august 2024:
Indvendig enkeltkahyt: kr. 15.998,-
Udvendig enkeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 22.998,- 
Udvendig enkeltkahyt med fuldt udsyn: kr. 26.998,-
Udvendig enkeltkahyt Artic superior: kr. 29.998,- 

 

Opgradering af dobbeltkahyt på Hurtigruten

Afrejser i 2023:
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 2.998,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt Arctic Superior : kr. 6.998,- pr. person

Afrejse 3. juni, 8. juni og 10. august 2024:
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 3.998,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt med fuldt udsyn: kr. 6.998,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt Artic superior: kr. 8.998,- pr. person

Afrejse 24. juni, 11. juli, 22. juli og 28. juli 2024:
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 4.498,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt med fuldt udsyn: kr. 7.498,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt Artic superior: kr. 9.998,- pr. person

Afrejse 24. august 2024:
Udvendig dobbeltkahyt med begrænset udsyn: kr. 3.698,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt med fuldt udsyn: kr. 6.598,- pr. person
Udvendig dobbeltkahyt Artic superior: kr. 8.498,- pr. person

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Oslo og Kirkenes – København
 • 6 nætter ombord på Hurtigruten i delt indvendig kahyt med bad/toilet
 • 3 nætter på gode turistklassehoteller
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2-3 och 5-8 (frokostboks på dag 2)
 • Middag dag 2 og 4-9
 • Togrejse med VY fra Oslo – Myrdal
 • Togrejse med Flåmsbanen Myrdal – Flåm
 • Bådtur i Sognefjorden fra Flåm til Gudvangen 
 • Udflugter og entréer jf. program
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Måltider udover det nævnte under ”prisen inkluderer”
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer" 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Om kahytterne

Hvordan er kahytterne?

Alle kahytter har eget bad og toilet, en stol og et lille bord. Der bliver fordelt uspecificerede kahytter inden for overordnede kategorier, som der kan læses mere om nedenfor. Det er Hurtigruten, der suverænt bestemmer, hvorledes kahytterne fordeles.

Indvendig kahyt (fra 7-12 m²)

Indrettet med enkeltsenge (køjeseng), hvor den ene er en sovesofa.

Udvendig kahyt med begrænset udsyn (fra 7-12 m²)

Indrettet med enkeltsenge (køjeseng), hvor den ene er en sovesofa. Kahytterne har vindue eller koøje. Da redningsbådene ofte er lige foran vinduet, kan der således påregnes dagslys men ingen udsigt.

Udvendig kahyt med fuldt udsyn (fra 7-12 m²)

Indrettet med enkeltsenge (køjeseng), hvor den ene er en sovesofa. Kahytterne har vindue eller koøje og er placeret så der er frit udsyn fra kahytten.

Udvendig kahyt Arctic Superior (fra 10-14 m²)

Indrettet med dobbeltseng, dog er der i nogle af disse kahytter i stedet indrettet med to enkeltsenge, hvor den ene er en sovesofa. Disse kahytter ligger på både øvre og miderste dæk, og alle kahytter har vindue med udsigt.

Vi kan desværre ikke garantere, at kahytten ligger på en bestemt del af skibet, har en bestemt indretning eller at kahytter ligger ved siden af hinanden.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

Hotellerne på rejsen er generelt meget moderne med en god standard (3- og 4-stjernede) og fin beliggenhed. Trådløst internet er hurtigt og velfungerende og frit tilgængeligt på samtlige hoteller. Den endelige hotelliste fås sammen med øvrige informationer kort før afrejse (ca. 7 dage).

Bagage og pakning

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

En rejse til Nordnorge kræver relativ stor variation i beklædningen. I området kan man på land i sommermånederne, dvs. juni, juli og august forvente temperaturer mellem 5-15 grader. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Vi kan roligt regne med dansk sommervejr i de sydlige egne af Norge, så der behøver vi ikke tænke flere lag.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogle forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal bo og rejse i følge med personer over 18 år.

Vejret

Vi har valgt at rejse på de tidspunkter, hvor Norge står sommerligt og forhåbentligvis mest solrigt frem, med lange lyse nætter og blomstrende natur. Vi kan dog af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at pakke til skiftende vejr. Ligesom hjemme i Danmark er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Midnatssol

Midnatssol er et naturfænomen, der optræder om sommeren syd for den sydlige polarcirkel og nord for den nordlige polarcirkel, herunder i Nordfinland og Nordnorge. Jorden roterer omkring en akse, der hælder i forhold til solen, og i sommermånederne peger Nordpolen mod solen. Det er derfor, solen ikke går ned i flere uger nord for polarcirklen. 

På Svalbard går solen ikke ned mellem den 20. april og den 22. august og er således det sted i Norge, der har midnatssol længst tid. For resten af Norge gælder det, ved Nordkap: 14. maj - 29. juli, i Tromsø: 20. maj - 22. juli og på Lofoten: 28. maj - 14. juli.

Kikkert

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler meget indenskærs og tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Om togrejsen

På togrejsen Oslo-Myrdal er der forhåndsbestilt frokostanretning. Der er pladsreservation på Bergensbanen fra Oslo til Bergen og garanteret siddeplads med Flåmbanen. Et antal af pladserne vil være mod kørselsretningen.

Sygeforsikring

Når du rejser til Norge, er du dækket af Nordisk konvention om social sikring, der gælder for rejser i Grønland, Færøerne og de nordiske lande. Ofte vil der dog skulle lægges ud for en del udgifter, som nogle forsikringsselskaber dækker, tjek evt. hvad der gælder for din egen forsikring inden afrejse.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge. Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Transportmidler

Transportmidlerne på denne rejse er en del af den lokale trafik og en stor del af hverdagen for den befolkning, der bor langs Norges kyst. Togturene og sejlturene er således ikke kun for Albatros’ gæster, men en del af den offentlige trafik, som fragter passagerer og gods fra sted til sted. Det giver en unik mulighed for at møde og opleve de lokale.

Tog og skibe følger en fast ruteplan med faste ankomst- og afgangstider. Det er derfor vigtigt at være klar i god tid før afgang. Albatros-rejselederen vil informere om afrejsetidspunkt og skift fra et tog til et andet. På Hurtigruten vil der være tydelig information om, hvornår skibet sejler.

Det betyder samtidig at du selv skal stå for din bagage på hele rejsen, og at der ikke vil være hjælp til at få den ombord på eller placeret på togturene, eller ombord på færger eller Hurtigruten. Så pak fornuftigt, så du selv kan løfte din bagage samt transportere den mellem bus, tog og skib. 

Skib i rutefart

Hurtigruten er en del af den lokale trafik. Skibet er således ikke et krydstogtsskib i normal forstand, men en del af den offentlige trafik, som fragter passagerer og gods fra havn til havn. Der kan derfor forekomme støj i forbindelse med på- og aflæsning af fragt, når skibet ligger i havn.

Vind og vejr er i den sidste ende afgørende for sejlplanen, og i meget sjældne tilfælde kan skibet sejle forbi en havn pga. dårlig vejr eller andre afgørende forhold.

Ikke egnet for gangbesværede

Vores udflugter og rundture i byerne foregår tit til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå 4-5 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal kørestole og gangstativer/rollator som tages med på skibet være foldbare, da der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse Rejsen var smuk og varieret. Rejselederen var yderst kompetent, yderst venlig og hjælpsom. Vi fik flot information om rejsens detaljer, både skriftligt og mundtligt
Date published: 2024-05-14
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse , hvor Norge viste sig på skønneste vis Veltilrettelagt ferie, tilpas med udflugter og tid på egen hånd. Rejselederen var i en klasse for sig. Meget behagelig og velorienteret i de steder som vi besøgte. Lige tilpas med informationer. 7 stjerner til William Altid parat til et godt råd. Han burde kunne få 7 stjerner.
Date published: 2024-05-13
Rated 5 out of 5 by from En pragtfuld rejse En dejlig rejse fyldt med gode oplevelser og en meget vidende og behagelig rejseleder
Date published: 2024-05-13
Rated 5 out of 5 by from Norge fra Syd til Nord med luksus guide Vi har aldrig oplevet en guide som Jens der på absolut bedste vis gjorde turen uforglemmelig med sin viden om geologien - historien om Norge - sin fortæller kunst - det skal opleves
Date published: 2023-09-02
Rated 5 out of 5 by from Norge fra søsiden mod Nordkap Det var en virkelig skøn tur, både jernbaneturen over vidderne og skibssejladsen nordover. Rejselederen havde styr på os - han havde i hvert fald lært at tælle.
Date published: 2023-09-02
Rated 5 out of 5 by from Tak for en skøn ferie Tak for en dejlig rejse, hvor vi mødte Norges store natur. God disponering af rejsen,- storbys besøg, flotte togrejser og sejlturen med Hurtigruten. Vi blev på alle måder forkælet på Hurtigruten. Venlig og serviceminded personale, gode forhold og super mad. Hyggelig samvær i gruppen, rummelighed til “let gangbesværede” og en hjælpsomhed på tværs. Guiden: Rolig, hjælpsom, interessant fortællende og med et godt overblik.
Date published: 2023-09-02
Rated 5 out of 5 by from fantastisk rejse med naturoplevelser ude over det sædvanlige super rejse meget vidende, kompetent og behagelig rejseleder
Date published: 2023-09-02
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse langs Norges vestkyst En flot tur i godt selskab med en fremragende guide
Date published: 2023-09-01
 • y_2024, m_5, d_27, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_13, tr_199
 • loc_da_DK, sid_NOROC03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser