Hurtigruten

- Hvert skib har sin egen stil
- Panoramaudsigt fra salonerne
- Oplev den fantastiske natur
På Hurtigruten har vi valgt at sejle med de nyere skibe, der alle har samme standard.

Fælles for de skibe vi sejler med, er at du får en hyggelig og uformel stemning som baggrund for din rejse langs Norges enestående kyst.

I skibets restaurant sørger skibskokken for udsøgte madoplevelser morgen, middag og aften. Maden er baseret på lokale friske råvarer fra de kystbyer, skibet besøger,  og gammel norsk madtradition krydret med nyt. I den flotte komfortable panoramalounge på øverste dæk er der god udsigt til alle sider. Derudover er loungen det perfekte sted at sidde og hygge sig om aftenen, når dagens aktiviteter er slut, og den arktiske sol farver fjeld og bølgetoppe rosa.

Hvordan er kahytterne?
Der er forskellige kahytskategorier: fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter, men fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, og enkeltsenge hvor den ene er en sovesofa eller en overkøje. Vi kan ikke garantere at kahytten ligger på en bestemt del af skibet eller kahytter ved siden af hinanden. 

Hvem kan deltage?
For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn samt har lyst til at opleve naturen på naturens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Skib i rutefart
Hurtigruten er en del af den lokale trafik og på den måde en stor del af hverdagen for de mennesker, der bor langs Norgeskysten. Skibet er således ikke et krydstogtsskib i normal forstand, men en del af den offentlige trafik, som fragter passager og gods fra havn til havn. Der kan derfor forekomme støj i forbindelse med på- og aflæsning af fragt, når skibet ligger i havn.

Skibet sejler efter en fast ruteplan med faste ankomst- og afgangstider, og det er derfor vigtig at være tilbage ombord i god tid før afgang. Check skibets afrejsetidspunkt før hver landgang. Der vil være tydelig information om, hvornår skibet sejler.

Vind og vejr er i den sidste ende afgørende for sejlplanen, og i meget sjældne tilfælde kan skibet sejle forbi en havn pga. dårlig vejr eller andre afgørende forhold.

Skal man selv have håndklæde med?
Det er ikke nødvendigt at have eget håndklæde med.

Måltiderne om bord
Menuen skifter dagligt og byder på et udvalg af lokale råvarer fra de kystbyer, skibet besøger og gammel norsk madtradition krydret med nyt. 

Morgenmaden og frokost serveres som buffet; middag er en fast treretters menu.

Spisetiderne kan variere, men er som udgangspunkt følgende:

Morgenmad: kl. 07.30-10.00

Frokost: kl. 12.00-13.00

Middag: kl. 18.30 / 19:00

Der vil være faste, tildelte pladser til middag.

Kaffe, te og drikkevarer om bord

Vandet fra hanen i kahytterne kan drikkes. Kaffe, the og mineralvand, sodavand, øl og vin kan købes ombord.

Er det muligt at bestille specialkost?
Vi anbefaler, at du informerer Albatros Travel om et eventuelt ønske om specialkost senest 45 dage før afrejse, så vi kan give rederiet besked inden ankomst. Rederiet vil herefter gøre hvad de kan for at imødekomme dine behov.

Café
På skibet er der en café, hvor du kan købe varme- og kolde drikkevarer, varme og kolde retter samt snacks.

Åbningstiderne vil blive oplyst ombord.

Lounge, barer og bibliotek
I loungen på øverste dæk er der god plads og bekvemme lænestole, hvor man kan sidde og hygge sig med en bog og nyde udsigten. Der er også en bar og et bibliotek ombord. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer i loungen, baren eller restauranten.

Det er tilladt at medbringe 2 flasker med alkoholiske drikke ombord. Al alkohol, som bliver købt udenfor skibet under rejsen, skal registreres i receptionen.

Butik
På skibet er der en butik, hvor det er muligt at købe tøj, souvenirs, postkort og et begrænset udvalg af toiletartikler.

Betaling om bord
Ombord tilbydes et cruisekort til alle rejsende. Kortet kan benyttes til betaling ombord og bliver knyttet direkte til dit kreditkort. Du kan betale regningen i kontanter eller med American Express, Visa- eller Masterkort. Før du forlader skibet, vil du modtage en oversigt over alle dine køb ombord. Har du spørgsmål angående regningen, beder vi dig kontakte receptionen, før du forlader skibet.

Opbevaring af værdier
Der er ikke en sikkerhedsboks i kahytten, men du kan få opbevaret dine værdier i skibets sikkerhedsboks. Bemærk dog, at rederierne og Albatros Travel ikke er ansvarlige for værdier efterladt i bokse, i kahytten eller andre steder om bord.

Hvilket sprog tales der om bord?
Der informeres på flere sprog ombord. Ved informationer over højtaleranlægget, informationsmøder og underholdning arrangeret af skibet kan vi ikke garantere, at det foregår på dansk. 

Rygning om bord
Skibet er stort set røgfrit, men der er særlige områder på skibets dæk, hvor det er tilladt at ryge. Brug de opstillede askebægre og kast ikke cigaretstumper eller aske i havet. Rygereglerne kan ændres med kort frist, og vi beder derfor vores gæster respektere opslag og skiltning om bord.

Telefon, internet og e-mail
Vi gør opmærksom på at det kan være dyrt at ringe fra egen mobiltelefon og der kan være ekstra omkostninger ved opkald fra udlandet. Kontakt eventuelt dit teleselskab inden afrejse for information om takster med mere.

Norge – fra fjorde i syd til Arktis i nord

Oplev Norges vidder og fjorde med tog og verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten gennem midnatssolens rige

4,7
  • 6 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 27.998,–
fra København