Oplev det ultimative Australien-eventyr: Fra den røde outback til Sydney med besøg i det ikoniske operahus – og alt derimellem.
Drømmen om at opleve Australien lever nok hos de fleste, og mange får kun en chance i deres liv for at opleve landet Down Under.
Vi har derfor lagt os i selen for at sikre os, at du på denne rejse kommer til at opleve det allerbedste, som landet har at byde på.
Vores rundrejse starter i storbyen Melbourne, en kreativ og multikulturel by, som bl.a. er kendt for sin rige musikscene. Her skal vi bl..a på sejltur på Yarra River, og fra 88. etage i bygningen Eureka Tower får vi frit udsyn over byen og forstæderne.
Udenfor Melbourne står naturoplevelserne i kø. Vi oplever koalabjørne og pingviner i deres rette element på Philip Island, og senere kører ad den smukke kyststrækning Great Ocean Road med de berømte klippeformationer.
I Adelaide tager vi på vingårdsbesøg lidt udenfor byen, inden flere store naturoplevelser venter i Australiens røde outback.
Her skal vi på vandreture i Kings Canyon og nyde en middag i det fri, mens solen går ned over Uluru (Ayers Rock). Her kan du opleve en stjernehimmel, som du med garanti aldrig vil glemme!
Vi skifter derefter den røde ørken ud med flere smukke kyststrækninger og naturoplevelser på Australiens østkyst, når vi først udforsker Blue Mountains og derefter tilbringer et par afslappende dage i den skønne kystby Port Stephens.
Vi lægger også vejen forbi vinregionen Hunter Valley, inden vi endelig runder rejsen af i den smukke og interessante storby Sydney, der bl.a. er hjemsted for Jørn Utzons ikoniske Operahus.
-
Type Rundrejse
-
Rejseleder Dansk
-
Visum Ja
-
Vaccination Nej
-
Valuta Australske dollar
- Dag 1
- Afrejse fra København
- Dag 2
- Ankomst til Melbourne
- Dag 3
- Melbourne. Byrundtur med bl.a. sejltur på Yarra River, Eureka Tower og velkomstmiddag
- Dag 4
- Melbourne. Udflugt til St Kilda, Brighton og til Philip Island på udkig efter koalaer og pingviner
- Dag 5
- Great Ocean Road; fra Melbourne til Warrnambool
- Dag 6
- Warrnambool – Mt. Gambier
- Dag 7
- Mt. Gambier – Adelaide
- Dag 8
- Adelaide. Formiddagen på egen hånd. Vingårdsbesøg i McLaren Vale
- Dag 9
- Adelaide fly til Alice Springs. Byrundtur med ANZAC-monumentet, School of the Air og The Flying Doctors
- Dag 10
- Alice Springs. Telegrafstationen og videre til Kings Canyon. Vandretur ad Creek Walk
- Dag 11
- Kings Canyon – Uluru (Ayers Rock). Morgen vandretur Rim Walk. Bus til Uluru
- Dag 12
- Uluru. Vandretur ved Uluru og The Olgas. Middag under åben himmel ved Uluru
- Dag 13
- Uluru – Sydney. Fly til Sydney og videre til Blue Mountains
- Dag 14
- Blue Mountains og videre til kystbyen Port Stephens
- Dag 15
- Port Stephens
- Dag 16
- Port Stephens. Dag på egen hånd
- Dag 17
- Port Stephens – Sydney via Vinområdet Hunter Valley
- Dag 18
- Sydney. Byrundtur med vandretur til Bondi Beach, rundvisning i Sydney Opera House og sejltur til Manly
- Dag 19
- Sydney. Tid på egen hånd.
- Dag 20
- Sydney. Hjemrejse
- Dag 21
- Hjemkomst
Afrejsedatoer
Afrejse | Varighed | Pris | Afrejse fra | Bemærk | |
---|---|---|---|---|---|
61.998,– |
København
|
|
|||
59.998,– |
København
|
|
Dagsprogram
OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.
Vi flyver fra København mod Melbourne.
Vi lander i Melbourne, som er Australiens næststørste by og hovedstad i delstaten Victoria. Byen har vundet flere udmærkelser for at være Australiens bedste by at bo i, og den har helt bestemt også en dejlig atmosfære. Melbourne er på samme tid hip og afslappet, livlig og kreativ - og en stor del af byens fem millioner indbyggere bevæger sig rundt på cykel eller med sporvogn.
Melbourne er også en multikulturel by, og det kommer særligt til udtryk på de mange forskelligartede spisesteder, hvor man kan nyde spændende retter fra forskellige køkkener baseret på friske råvarer fra både land og vand.
Ved ankomsten kører vi til vores hotel. En god nats søvn skal gøre godt, så vi er klar til at udforske byen den efterfølgende morgen.
Overnatning i Melbourne.
Efter et solidt morgenmåltid lægger vi blidt ud med en gåtur, som tager os gennem det centrale Melbourne. Vi kommer blandt andet gennem en af byens spændende arkader og gågaden Bourke Street Mall.
Melbourne er kendt for sin streetart, og vi går ned igennem Hosier Lane og ser eksempler på dette. Lige rundt om hjørnet ligger Saint Paul's Cathedral hvis indgangsparti prydes af en stor smuk glasmosaik og på den anden side af den travle Flinders Street ligger Federation Square, som er byens hjerte.
På denne plads ligger masser af restauranter, caféer og barer, og de store internationale sportsbegivenheder, der ofte finder sted i Melbourne, vises her på pladsens storskærme. Det gælder både det årlige Formel 1-løb og tennisturneringen Australien Open som spilles hvert år i januar.
Federation Square ligger lige ned til Yarra River, floden som har sit udspring 242 kilometer nordøst for Melbourne og på sin vej ud til Port Phillip Bay giver liv og næring til de omkringliggende landbrugsområder samt til et af de mange kendte vindistrikter, Yarra Valley.
Der bliver tid til på egen hånd at finde en frokost i byen, inden vi mødes igen for at tage på en sejltur på Yarra River. Her kan vi læne os tilbage og betragte storbyens grønne oaser, der er klemt inde mellem de høje skyskrabere.
Med fast grund under fødderne er det nu tid til at se det hele lidt oppefra, så vi tager elevatoren op til 88. etage i bygningen Eureka Tower, hvor vi har frit udsyn over byen og forstæderne. Herefter går vi over på en nærliggende restaurant for at spise en velfortjent velkomstmiddag, inden vi returnerer til vores hotel for en god nats søvn.
Overnatning I Melbourne.
I dag skal vi på udflugt uden for Melbourne. Vi stiger ombord på en af de mange sporvogne, der stadig kører rundt i Melbourne. Vores destination er den populære forstad og kystby St. Kilda.
St Kilda ligger ud til Port Phillip-bugten og er et populært område for både lokale og turister, bl.a. på grund af dens mange caféer. Turen med sporvognen tager en halv times tid. Fremme i St. Kilda slentrer vi lidt rundt, får en tidlig frokost (for egen regning) og kigger lidt på de hyggelige butikker langs Acland Street.
Senere samles vi op af en bus og sætter derefter kursen mod den lille badeby Brighton syd for St Kilda. Her går vi en kort tur på stranden og ser de farverige små strandhuse, der alle er malet med forskellige motiver.
Vi begiver os derefter mod Philip Island, der ligger ca. 150 km sydøst for Melbourne. Øen er kendt for sin smukke natur og unikke dyreoplevelser, hvor især koalabjørnene og de små pingviner er øens store trækplastre.
Selve øen, der måler ca. 100 kvadratkilometer, er et beskyttet naturområde. I farvandet langs den smukke kyststrækning boltrer både pingviner, sæler og hvaler sig.
Vi ankommer til Phillip Island først på eftermiddagen, og vores første stop bliver ved Koala Conservation Centre. Man kan ikke have været i Australien uden at se en koalabjørn, som landet er så kendt for.
Ligesom så mange andre dyrearter er koalaen dog i dag en truet dyreart, idet dens naturlige levesteder på fastlandet bliver mindre og mindre. Det er efterhånden få steder, hvor man kan være heldig at se de nuttede dyr i naturen og derfor er centret her en god mulighed for at stifte bekendtskab med dette helt specielle dyr.
Centret er ikke en zoo. Der arbejdes på at bevare koalaen, og fra gangbroer kan vi vandre omkring i deres naturlige omgivelser og ofte komme ret tæt på dyrene. Vi finder dem som regel siddende og halvsove eller spise i eukalyptustræerne, hvor de lever af træets blade. Koalaen tilbringer det meste af sit liv med at sove og spise.
Efter at have hilst på de charmerende dyr, kører vi ud til øens vestligste punkt som hedder The Nobbies. Har du medbragt en kikkert, har du mulighed for at spotte øresæler ude ved Seal Rocks, en sælkoloni ud for øens sydkyst. Hvis tiden tillader det, går vi en tur i de smukke omgivelser.
Senere spiser vi aftensmad på en lokal restaurant, og herefter er det tid til aftenens højdepunkt - den store pingvinparade. Vi kører til besøgscentret, hvorfra vi bevæger os ned til stranden for at se pingvinerne komme i land efter solen er gået ned. Hver aften omkring solnedgang kommer pingvinerne tilbage på land efter en hel dags fiskeri på havet. Det er en sjov oplevelse at se de små pingviner i massevis komme vraltende op gennem sandet til deres reder og huler i klitterne.
Herefter er det blevet tid til at sige farvel til Philip Island. Vi kører retur til Melbourne og er tilbage på hotellet omkring midnatstid.
Overnatning i Melbourne.
I dag forlader vi storbyen Melbourne.
Vi begiver os i stedet ud på en smuk køretur langs kysten. Vi skal dog først ud af byen og efter en god times kørsel slår vi ind på Great Ocean Road, som er kendt for de majestætiske kalkstensklipper, der stiger op fra havet. Det er et af Australiens mest ikoniske vartegn.
Vejen er ikke bare et flot kystlandskab, men også er et krigsmindesmærke for faldne under 1. Verdenskrig. Den blev bygget af hjemvendte soldater i perioden 1919-32.
Vi passerer små hyggelige kystbyer, bl.a. Lorne og Apollo Bay, inden vi når klippeformationerne ’De 12 Apostle’, som trods navnet kun består af otte fritstående klipper ud for kysten. Havets erosion har gravet klippetårnene ud af kystklippen, og så sent som i 2005 åd havet en af apostlene, som der før var ni af. Ikke desto mindre er det et imponerende syn.
Lidt længere henne ad kysten kommer vi forbi endnu et vidnesbyrd om erosion, Loch Ard Gorge. Denne kløftlignende bugt fik sit navn efter skibet Loch Ard, som gik ned her i 1878 med kun to overlevende. Også her har havet ædt sig ind på klipperne, og i 2009 forsvandt den buehvælvede klippe fra ”indgangen” til bugten, så der nu i stedet er to separate klipper – kaldet Tom og Eva efter de to overlevende fra skibbruddet.
Nær Port Campbell støder vi på endnu en naturskabt klippeformation, London Bridge. Oprindeligt havde London Bridge en naturlig bro, der forbandt den til fastlandet. Broen var et imponerende syn, men i 1990 kollapsede en del af den og efterlod kun en ø, der var adskilt fra kysten.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til kystbyen Warrnambool, hvor vi gør et holdt for natten. Vi spiser middag sammen på hotellet og kan efterfølgende nyde en øl eller et glas vin i hotellet bar.
Overnatning i Warrnambool.
I dag fortsætter vi med bussen langs den sydlige kyst. Dagens mål er byen Mount Gambier, som ligger i den sydlige del af nabostaten South Australia.
Inden vi for alvor forlader Warrnambool kører vi dog først til det nærliggende naturreservat Tower Hill, som ligger i en udslukt vulkan. Vi går en lille tur i området, som er blandt de mest fascinerende geologiske formationer i hele Australien, og området er bosat af blandt andet koalaer, emuer, kænguruer og masser af fugle.
Efter en morgengåtur fortsætter vi vestpå til Portland, som er delstaten Victorias første permanente europæiske bosættelse. Byen blev grundlagt i 1834 og rummer stadig en række historisk spændende bygninger.
Dagens slutdestination er byen Mt. Gambier, Sydaustraliens næstmest befolkede by (efter Adelaide). I forbindelse med at vi krydser over statsgrænsen, stiller vi vores ure en halv time tilbage!
Inden vi tjekker ind på vores hotel i Mt Gamber, skal vi først besøge Umpherston Garden, en meget smuk have som er anlagt i et såkaldt 'sinkhole', et jordfaldshul. Man kan beskue haven oppefra, og en trappe fører ned i selve haven.
Ikke langt herfra ligger The Blue Lake. Søen, som nærmest er cirkelformet, er kendt for at skifte farve to gange om året. Fra december til marts er den strålende koboltblå, mens den fra april til november har en mere grå farve. Den præcise årsag til farveskiftet diskuteres stadig, men der er enighed om, at det relaterer til ændringer i vandlagenes temperatur. Søen forsyner derudover Mt. Gambier med frisk vand.
En sti fører hele vejen rundt om søen, men vi går kun et stykke af vejen til et par udkigspunkter, inden vi kører tilbage til vores hotel.
Overnatning i Mt. Gambier.
I dag kører vi sidste strækning mod Adelaide. Som vi forlader Mt Gambier, bliver der længere og længere mellem de små kystbyer. Selvom der venter en længere dag i bussen, er det en fascinerende tur gennem Australiens bushland og her er gode muligheder for at spotte Wallabies (en mindre kænguru-art). Vi kører gennem Coorong National Park, hvor tusindvis af pelikaner holder til.
Efter frokosten begynder byerne igen at dukke op, og kort inden Adelaide gør vi stop i byen Hahndorf, som først blev bosat af lutheranske emigranter fra Preussen. De fleste af dem var om bord på skibet Zebra, som ankom i 1838. Byen er navngivet efter skibets kaptajn Dirk Meinhertz Hahn, som stammede fra Vesterland. Hanhdorf er Australiens ældste overlevende tyske bosættelse, og den tyske arv er i det hele taget meget nærværende i byen, blandt andet i form af bindingsværkshuse og restauranter med tyske retter og tyske øl.
Fra Hahndorf er der ikke langt til Australiens femtestørste by, Adelaide – hvor vi overnatter.
Overnatning i Adelaide.
Efter tre dage på farten, tager vi en formiddag i eget tempo her i Adelaide, som er hovedstaden i delstaten South Australia.
Adelaide er ikke større, end at man selv kan gå på opdagelse i denne skønne minimetropol. Vil man kigge på butikker, så er Rundle Mall byens store gågade. Victoria Square markerer byens centrum og forretningskvarter, og det store indendørs Central Market er en del af byens Chinatown. Oppe på North Terrace finder du bl.a. byens botaniske have, som også er et besøg værd.
Rejselederen arrangerer om formiddagen en kort fælles gåtur for dem, der har lyst.
Hen på eftermiddagen mødes vi igen for at besøge den smukke vinregion McLaren Vale lidt uden for Adelaide. Området er kendt for sin fremragende vinproduktion og har ideelle betingelser for at dyrke druer af høj kvalitet. Det skyldes beliggenheden tæt på kysten og det milde klima.
McLaren Vale ligger i natursmukke omgivelser, og de bløde bakker og frodige vinmarker byder desuden på enestående udsigter. Vingårdene i området producerer en bred vifte af druesorter, herunder Shiraz, Cabernet Sauvignon, Grenache og Chardonnay, hvilket giver en rig og mangfoldig portefølje af vine.
Vi besøger en af de mange vingårde i området, og får da også lov til at smage på nogle af de vine, der produceres her. Derefter kører vi til selve byen McLaren, hvor der bliver tid til at gå rundt på egen hånd og besøge nogle af de vingårde og kunstbutikker, som sætter præg på den lille by.
Vi vender efterfølgende retur til Adelaide, hvor aftenen er på egen hånd.
Overnatning i Adelaide.
Efter morgenmaden har vi (alt efter flytidspunkt) et par timer på egen hånd, hvorefter vi kører til lufthavnen for at flyve nordpå til Alice Springs, som ligger i staten Northern Territory. Alice, som byen kaldes, ligger præcis midt mellem Darwin i nord og Adelaide i syd.
I Alice Springs bor omkring 27.500 mennesker, og byen er knudepunkt for hele det ekstremt tyndt befolkede opland.
Ved ankomsten til Alice Springs kører vi til ANZAC Hill Memorial, et monument rejst i 1934 til ære for de faldne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig.
ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning af australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kæmpede sammen under både 1. verdenskrig og 2. verdenskrig samt senere i Korea og i Vietnam. Fra toppen af bakken er der en fin udsigt ud over byen og det røde landskab.
Næste stop bliver ved School of the Air, som i mange år gav lektioner via radio til fjerntboende børn i et område på over en million kvadratkilometer. Projektet begyndte i 1950 med få timers ugentlig undervisning over radioen. Med tiden blev der tilføjet spørgetid efter lektionen, og antallet af lektioner blev øget. Lærerne benyttede de flyvende lægers radiorum, når der skulle sendes, men i 1978 fik skolen sit eget radiostudie. Efter et par år med e-mail gik man i 2000 helt over til internetbaseret undervisning, og i dag benytter skolen den nyeste teknologi til glæde for børn i de fjerneste egne af landet.
Sidste stop bliver Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet.
Herefter kører vi til vores hotel, hvor vi spiser middag sammen.
Inden vi forlader Alice Springs, besøger vi den gamle telegrafstation, som udgør stedet hvor de første europæere bosatte sig. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på den såkaldte Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn.
Efter besøget her forlader vi Alice og kører mod Kings Canyon, der ligger ca. 320 km vestpå. Køreturen bliver vores første indblik i den barske og monotone men også fascinerende australske outback.
Dagens mål er den knap 300 meter høje kløft Kings Canyon, der er del af Watarrka National Park – et større klippeområde. Vi indkvarteres på et resort tæt ved kløften, og efter at have fået anvist vores værelser mødes vi hen på eftermiddagen for at tage på en vandretur i bunden af kløften. De fleste kan være med på denne ca. 2,5 km lange vandretur. Turen tager typisk en times tid, hvor vi følger det lille vandløb og kan betragte de stejle røde klippesider. Husk de gode vandresko og ikke mindst vand!
Tilbage på resortet spiser vi en middag sammen, inden vi siger godnat.
Vi står tidligt op for igen at tage på vandretur i den smukke kløft. Turen i dag er noget mere strabadserende end turen i går, og derfor starter vi tidligt om morgenen, inden solen og varmen for alvor tager fat!
Turen vi skal på, hedder Rim Walk og er en 6 km lang gåtur langs toppen af kløften, hvorfra vi har en enestående udsigt over dette fantastiske naturområde. Her er masser af udsigtspunkter, og alle ens forestillinger om den barske røde outback indfries til fulde her. Den vanskeligste del af turen er den indledende del, hvor vi skal op ad ca. 500 stejle trappetrin! Men når først vi er oppe, er det kameraet, der kommer på overarbejde.
Efter endt tur får vi en velfortjent morgenmad på hotellet, inden vi gør klar til at forlade resortet. Almindelig god fysik og gode vandresko er et must for at kunne gennemføre dagens vandretur – ligesom masser af vand er nødvendigt. Har man ikke mod eller lyst til at deltage på denne tur, kan man i stedet sove lidt længere og nyde en stille morgen på resortet.
Det er blevet tid til at forlade Kings Canyon. Vi kører de godt 300 km sydvest på mod Uluru (Ayers Rock). Undervejs gør vi holdt ved en afsidesliggende township. Her er der mulighed for at få lidt frokost (for egen regning), mens vi kan nyde udsigten til Mt. Connor – det flade bjerg!
Fremme ved Uluru kører vi til vores hotel og checker ind.
Uluru eller Ayers Rock? Ayers Rock var det tidligere officielle navn, som blev givet af europæiske opdagere og kolonister i det 19. århundrede. I 1985 blev det officielle navn ændret til Uluru som en del af en anerkendelse af den indfødte australske befolknings kulturelle og historiske betydning for stedet.
I dag er Uluru således det officielle navn for klippen, og det er vigtigt at være opmærksom på den kulturelle og respektfulde kontekst, når man taler om dette sted. At bruge det oprindelige navn Uluru er en måde at anerkende og vise respekt for den indfødte australske kulturs forbindelse til stedet.
Af alle Australiens storslåede naturoplevelser stikker én af dem ud som noget helt særligt. Det er naturligvis Uluru. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.
Gennem årene er Uluru, sammen med Sydney Opera House, blevet symbol på selve Australien. Uluru er 348 meter høj, 2,4 kilometer lang og cirka ni kilometer i omkreds. Uluru bliver ofte nævnt som verdens største monolit, hvilket den næsten også er. Kun Mount Augustus i det vestlige Australien overgår Uluru i størrelse. Området er helligt for aboriginere, og der er steder, som ikke må betrædes eller fotograferes.
Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Uluru. Vi fortsætter til foden af den 348 meter høje klippe for at tage den i nærmere øjesyn. Her skal vi blandt andet gå en tur, der fører os forbi hulemalerier og sære stenformationer. Bemærk, at klippens traditionelle ejere, Anangu-stammen på grund af religiøse årsager helst ikke ser klippen besteget. Vi kører tilbage til vores hotel og spiser morgenmad.
Senere, i middagsheden, kan man tage en dukkert i hotellets swimmingpool, inden vi først på eftermiddagen kører den korte vej til nationalparken Kata Tjuta eller The Olgas som den også kaldes. Her begiver vi os ud på en lettere vandretur mellem de imponerende klippeformationer og når til sidst ind mellem de to højeste toppe.
Som afslutning på dagen vender vi igen blikket mod den store sten. Vi skal nemlig opleve solnedgangen under åben himmel her midt ude i den australske ødemark, hvor der dækkes op til en ægte BBQ-middag med bl.a. australske delikatesser.
Efter mørket har sænket sig over Uluru, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel, og det er derfor en smuk finale på dagen, når vi efter middagen i ro og mag kan sidde og nyde ødemarkens funklende stjernehimmel uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet.
Det er blevet tid til at forlade Uluru og den australske outback, og vi kører til den lille lufthavn og sætter kursen mod Sydney. Ved ankomsten til Sydney kører vi direkte mod Blue Mountains, der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem.
Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.
Vi overnatter i byen Katoomba som er områdets hovedby og tager en stille aften i byen og gemmer oplevelserne til morgendagen. Ved at bo i Katoomba har vi den fordel at vi fra morgenstunden kan nyde flere af seværdighederne, inden de mange besøgende ankommer fra Sydney på dagsture.
Vi starter vores udflugt straks efter morgenmaden, hvor vores første stop bliver ved udkigspunktet Echo Point Lookout. Her ser vi de berømte The Three Sisters, et naturfænomen der består af tre klippeformationer, og vi får fortalt den aboriginale myte om deres oprindelse.
Herefter venter ’verdens stejleste togtur’, når vi med Scenic Railway begiver os 415 meter nedad, og via en tunnel ender nede i regnskoven. Her vandrer vi langs nogle anlagte stier gennem det frodige landskab til perronen, hvor Scenic Cableway venter os. Turen byder på nye spektakulære udsigter udover området og regnskoven.
Det næste punkt på dagsordenen er Scenic Skyway, en svævetur på 270 meter hen over kløften, hvorfra vi nyder en betagende udsigt. Der er glasgulv i selve gondolen, hvilket giver os et anderledes view til The Three Sisters og Katoomba-vandfaldene under os.
Efter frokosten (på egen regning) forlader vi Blue Mountains og kører mod den lille kystby Port Stephens, beliggende små 200 km nord for Sydney. Byen er en lille skjult perle på New South Wales' kystlinje, og det smukke område er kendt for sin naturskønhed, dets rolige farvande og et væld af aktiviteter og seværdigheder.
Historisk set var det skibskaptajnen James Cook, der opdagede Port Stephens, da han passerede området i 1770. Han registrerede området, men det var først senere, at kolonisterne begyndte at bosætte sig i området. Området blev opkaldt efter Sir Philip Stephens, der var førstesekretær for det britiske Admiralitet, og området fik officielt navnet Port Stephens i 1824.
I lang tid før det havde Port Stephens-området imidlertid været hjemsted for aboriginals fra Worimi-stammen, som havde en dyb forbindelse til det maritime miljø. De udnyttede de rige ressourcer i området, inklusive fiskeri og jagt på havpattedyr. Området har fortsat en stærk forbindelse til Worimi-stammen, der har kæmpet for at bevare deres kultur og traditioner.
Fremme i Port Stephens finder vi vores hotel, hvor vi skal bo de næste tre dage.
Det omkringliggende område er hjemsted for flere nationalparker, inklusive Tomaree National Park. Vi kører til foden af en bakke ved navn Tomaree Head. Herfra har vi en vandretur på ca. 1,5 kilometer til toppen, hvor vi bliver belønnet med en betagende udsigt.
Der bliver lidt tid til at snuse rundt i byen og langs havnefronten, inden vi om eftermiddagen tager på en delfinsafari. Vandet omkring Port Stephens er kendt for de mange delfiner, der lever her, og derfor er det oplagt at sejle ud for at opleve disse fascinerende dyr i deres naturlige miljø. Er vi heldige, kan det hænde at vi også spotter hvaler.
Resten af eftermiddagen og aftenen har vi på egen hånd. Port Stephens byder på et væld af spisesteder, der serverer frisk fisk og skaldyr. Prøv lokale specialiteter som østers og rejer.
Vi har en dag på egen hånd til at få pusten oven på turens mange oplevelser. Man kan tage på en bådtur, eller hoppe på en færge til omkringliggende øer som Broughton Island og Shoal Bay, hvor du bl.a. kan udforske uberørte strande.
Rejselederen er også klar med råd og vejledning til, hvordan I kan tilbringe dagen i Port Stephens.
Det er blevet tid til at forlade vores lille ferieparadis for at køre mod Sydney.
På vejen dertil lægger vi vejen forbi vinområdet Hunter Valley, som er en af Australiens mest kendte og historiske vinregioner. Kendt for sit maleriske landskab, er det placeret blandt bølgende bakker og frodige dale. Klimaet i Hunter Valley er varmt og fugtigt, hvilket er ideelt for dyrkning af visse druesorter, især Semillon og Shiraz. Området er berømt for sine unikke og smagsrige vine, som har opnået international anerkendelse. Med en vinproduktionshistorie, der strækker sig over 150 år, huser Hunter Valley mange hyggelige vingårde og kældre. Vi skal besøge en af disse og opleve en vinsmagning med nogle af områdets glimrende vine.
Fra Hunter Valley sæter vi kursen mod Sydney, byen som i 1788 blev grundlagt af engelske straffefanger og sidenhen har udviklet sig til Australiens største by. Sydneys ikoniske vartegn, Operahuset, er et af de mest kendte vartegn i verden, og det er blevet et symbol på alt det fantastiske, som Australien repræsenterer.
Der er ingen tvivl om, at de fleste besøgende i landet betragter Sydney som et af højdepunkterne – beliggenheden er enestående, og seværdighederne er mange. Befolkningen stammer fra alle dele af verden, som beriger den med multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter.
Ved ankomsten til Sydney kører vi til vores hotel, og resten af dagen har vi på egen hånd til at kigge lidt på området omkring hotellet.
Australien har mere end 10.000 strande, og mange australiere bosat langs kysten tilbringer en stor del af livets timer på stranden. Australiens nok mest berømte strand er Bondi Beach, som ligger øst for byens centrum. Vi tager bussen ud til nabostranden Tamarama Beach og går de små 2 km langs kysten til Bondi Beach. På gåturen forkæles vi af flotte udkigspunkter, og undervejs ser vi også nogle gamle stengraveringer udført af aboriginerne. Nogle af disse er flere tusind år gamle.
Fremme på Bondi Beach kan vi nyde synet af den ca. 1 km lange sandstrand, hvor sydneyboerne flokkes for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.
Herfra tager vi bussen til The Royal Botanic Gardens og udsigtspunktet ved Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stol, som i virkeligheden har form som en bænk, er skåret ud af sandsten af straffefanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det siges, at hun plejede at sidde på stenen i timevis for at nyde panoramaudsigten og se på skibe, der kom sejlende fra Storbritannien. Udsigten er sidenhen blevet beriget med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House. Herfra går vi de ca. 1,5 km gennem den botaniske have til Operahuset. Undervejs har vi gode chancer for at spotte papegøjer og andre eksotiske fugle.
Fremme ved operahuset er det tid at beundre Sydneys verdensberømte vartegn, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder Operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Siden indvielsen i 1973 har bygningen været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder, hvilket vi hører mere om under rundvisningen inde i bygningen.
Meget klogere på operahuset har vi formentlig oparbejdet en god appetit, så det er oplagt at finde finde lidt frokost ved Circular Quay, som er et pulserende område ved Sydneys havnefront (frokost for egen regning).
Med fyldte maver er vi klar til at opleve Sydney fra søsiden. Vi hopper ombord på en af de talrige både, der forbinder Sydney og de mange forstæder, og sætter kurs mod netop en af disse – den populære Manly Beach. Undervejs kan vi beskue byens skyline og ikoniske bygningsværker, en af dem er den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen.
Manly Beach er et populært sted for både lokale og turister og kendt for den flotte havudsigt, de gyldne sandstrande og den livlige atmosfære. Vi ankommer til Manly Wharf og træder mere eller mindre ind i Manlys hjerte, hvor der ligger adskillige caféer, butikker og restauranter. Vi tager en afslappet tur op ad gågaden, The Corso, der forbinder bryggen med stranden.
Stranden er populær blandt både surfere og svømmere, og der vil være tid til at slappe af og måske tage en afkølende dukkert. Fra strandens sydligste del kan man tage en kort men smuk gåtur langs den maleriske kyststi til Shelly Beach, en beskyttet bugt kendt for sit rolige vand og gode snorkelmuligheder. Turen er på ca. 1 km hver vej og tilbyder en fantastisk udsigt over havet og nærliggende klipper.
Når det er blevet tid til at forlade Manly Beach, finder vi tilbage til kajen og fanger en af bådene retur mod Circular Quay. Herfra tager vi til hotellet med metroen.
Overnatning i Sydney.
I dag har du dagen på egen hånd i Sydney. Du kan evt. gå på opdagelse i hyggelige The Rocks, som ligger lige ved foden af Sydney Harbour Bridge og er den ældste bydel i Sydney. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning - ikke blot for Sydney, men for hele Australien.
Ved havnefronten Darling Harbour findes et utal af moderne og trendy caféer, og her finder man også Sydney Aquarium. Ellers er rejselederen klar med hjælp og gode forslag til, hvordan dagen bedst kan tilbringes.
Overnatning i Sydney.
Det er blevet tid til at forlade Sydney, og alt efter hjemrejsetidspunkt har vi dagen til at få de sidste indtryk med, inden vi samles og kører til lufthavnen.
Vi lander i København efter tre fantastiske uger Down Under.
Prisinformation
- Rejsens pris
-
Fra kr. 59.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer
- Tillæg for enkeltværelse
- 12.998,–
- Prisen inkluderer
-
- Dansk rejseleder
- Fly København – Melbourne og Sydney – København
- To indenrigsflyvninger
- Udflugter jf. program
- Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
- Morgenmad dagligt
- 1 frokost og 5 middage
- Skatter og afgifter
- Prisen inkluderer ikke
-
- Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
- Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
- Turistvisum til Australien (læs mere under Praktiske oplysninger)
- Tillæg for enkeltværelse
- Evt. drikkepenge
- Personlige fornødenheder
- Eventuelle ekstra arrangementer
- Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
- Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Praktiske oplysninger
Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
Oplysninger om rejsen
Bagage
- Mindre rygsæk eller taske til udflugter
- Sommertøj
- Trøje/let vindjakke
- Regnjakke
- Gode vandresko og sportssandaler
- Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
- Lommelygte
- Myggespray
- Solcreme med høj faktor, solhat og solbriller
Strenge toldregler
Bemærk, at Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.
Deltagerantal
Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.
Mere om Australien
Her kan du få mere at vide om Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Tilslutning med indenrigsfly
Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.
Pas og visum
Australien
Generelle forhold
Rejsens krav til fysisk formåen
Rejseforsikring
Gouda Rejseforsikring
Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.
Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.
Albatros Travels rejseledere og guider
På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.
På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.
På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.
Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.
Drikkepenge
Tillæg for enkeltværelse og -kahyt
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.
Pas
Rejser med mindreårige
Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.
USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.
Placering i flyet
Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.
Placering i bussen
På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.
På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.
Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.
Forplejning om bord på flyet
På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.
Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.
Specialkost
På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.
Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.
Forbehold/ændringer
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.
Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.
Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.
Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.