Waltzing Matilda – Albatros´ Australien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Det ultimative Australien-eventyr: Oplev Tasmanien, Australiens røde hjerte med Ayers Rock, storslåede storbyer og Fraser Island, verdens største sandø.

Drømmen om Australien lever nok hos de fleste og mange får kun en chance for at opleve landet Down Under. Derfor har vi lagt os i selen for at sikre os at du kommer til at bruge tiden bedst muligt. Vores rejse starter i Sydney med havnerundfart og et besøg i det ikoniske Operahuset. Herefter flyver vi til Tasmanien hvor vi bl.a. skal gå i Kronprinsesse Marys fodspor i hendes hjemby, Hobart. Tilbage på fastlandet tager vi på vingårdsbesøg udenfor Melbourne inden flere store naturoplevelser venter når vi kigger efter koalabjørne og pingviner på Philip Island.

Herfra går turen til Australiens røde outback, hvor vi skal på vandreture i Kings Canyon og nyde end middag i det fri mens solen går ned over Ayers Rock. Vi skifter den røde ørken ud med flere smukke kyststrækninger og naturoplevelser på Australiens østkyst når vi runder af med at udforske Fraser Island, verdens største sandø.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram 20 dage
Dag 1
Fly København – Sydney
Dag 2
Ankomst Sydney
Dag 3
Sydney. Gåtur langs kysten til Bondi Beach, Sydney Opera House og havnerundfart
Dag 4
Sydney. Udflugt til Blue Mountains
Dag 5
Sydney – Hobart, Tasmanien. Byrundtur i Kronprinsesse Marys fodspor
Dag 6
Hobart. Tasmanske djævle og heldagsudflugt til straffefangernes Port Arthur
Dag 7
Hobart. Heldagsudflugt til Freycinet Nationalpark og Wine Glass Bay
Dag 8
Hobart – Melbourne. Fly til Melbourne og byrundtur
Dag 9
Melbourne. Vingårdsbesøg i Yarra Valley og udflugt til Philip Island på udkig efter koalaer og pingviner
Dag 10
Melbourne – Ayers Rock. Fly til den australske outback og solnedgang ved Ayers Rock
Dag 11
Ayers Rock. Solopgang, The Olgas og middag i ørkenen
Dag 12
Ayers Rock – Kings Canyon. Vandretur ad Creek Walk
Dag 13
Kings Canyon – Alice Springs. Morgen vandretur Rim Walk. Bus til Ayers Rock
Dag 14
Alice Springs. Byrundtur med ANZAC-monumentet, Telegrafstationen, The Flying Doctors og School of the Air
Dag 15
Alice Springs – Brisbane. Fly til Brisbane og orienterende byrundtur
Dag 16
Brisbane via Noosa til Fraser Island
Dag 17
Fraser Island. Regnskov, Seventy-Five Mile Beach, Lake McKenzie
Dag 18
Fraser Island – Brisbane. Med skib og bus tilbage til Brisbane
Dag 19
Hjemrejse fra Brisbane
Dag 20
Ankomst til København

Hoteller

Royal on the Park Brisbane

 • 153 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Lounge (bar)
 • Elevator
 • Lille udendørs swimmingpool
 • Wi-fi (overalt på hotellet – gratis)

Dette er et af Brisbanes ikoniske hoteller, og det ligger ideelt nær den botaniske have og Brisbane-floden. Desuden er der kun kort afstand til “Queen Street” shoppingcenter, restauranter og barer. Hotellets restaurant og bar, “Walnut restaurant and lounge bar” rangerer blandt Brisbanes 10 bedste restauranter. Hotellet har også et mindre poolområde med liggestole til fri afbenyttelse. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse:
Elegante og rummelige værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, espressomaskine, minibar, deponeringsboks, hårtørrer og ubegrænset wi-fi. Der er udsigt mod Brisbane by.

Du kan læse mere om hotellet her:
http://www.royalonthepark.com.au/

Kingfisher Bay Resort

 • 261 værelser
 • Døgnåben reception
 • 3 restauranter
 • 2 Bar
 • 4 Swimmingpools
 • Wi-fi (begrænset dækning og mod betaling

Hotellet har en helt fantastisk beliggenhed ved kysten. Der tilbydes flere forskellige kulinariske oplevelser i hotellets tre restauranter, og har du lyst til at nyde solnedgangen, kan det gøres med en drink i baren på hotellets egen anløbsbro. Hotellet har flere forskellige swimmingpools med liggestole, og der er små vandrestier i de frodige, grønne omgivelser.  

Værelse:
Værelserne er beliggende i mindre bygninger spredt ud i området. Alle værelser har to senge, TV, aircondition, kaffe- og te-faciliteter, køleskab, hårtørrer, strygebræt og strygejern. Værelserne har møbleret balkon eller terrasse. 

Du kan læse mere om hotellet her:
https://www.kingfisherbay.com/

Rydges Sydney Central

 • 309 værelser
 • Beliggende i centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Indendørs swimmingpool og sauna
 • Elevator
 • Wi-fi (gratis)

Elegant og populært hotel beliggende nær China Town og Darling Harbour. Der er ligeledes butikker og gode restauranter i gåafstand. Hotellet har flere restauranter – en hyggelig buffetrestaurant og “Sydney Brewery Surry Hills”-restauranten, hvor der brygges egen øl og cider. Der og også bar og indendørs swimmingpool med sauna. Gratis wi-fi overalt på hotellet.

Bemærk: I Sydney anvender vi dette hotel eller The Sydney Boulevard Hotel. De har samme standard og centrale beliggenhed.

Værelse

Dejlige, store værelser i minimalistisk stil og med charmerende detaljer. Der er en dobbeltseng eller to enkeltsenge, TV, minibar, aircondition, deponeringsboks, kaffe- og te-faciliteter, strygejern og strygebræt.

Du kan læse mere om hotellet her:
https://www.rydges.com/accommodation/sydney-nsw/sydney-central/

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
48.998,–
København
47.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Sydney

Vi flyver fra København med kurs mod Sydney.

Dag 2
Ankomst Sydney

Vi ankommer til Sydney, Australiens største by. Byen blev i 1788 grundlagt af engelske straffefanger og har sidenhen udviklet sig til Australiens største by. Sydneys ikoniske vartegn, Operahuset, er et af de mest kendte vartegn i verden, og det er blevet et symbol på alt det fantastiske, som Australien repræsenterer. Der er ingen tvivl om, at de fleste besøgende i landet betragter Sydney som et af højdepunkterne – beliggenheden er enestående, og seværdighederne er mange. Befolkningen stammer fra alle dele af verden, og dette giver et stort udvalgt af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, hvor der konstant afprøves nye retter baseret på friske lokale råvarer.

Ved ankomsten til Sydney kører til vores hotel, hvorefter vi kan hvile os oven på flyrejsen.

Overnatning i Sydney.

Dag 3
Sydney. Gåtur langs kysten til Bondi Beach, Sydney Opera House og havnerundfart
Sydneys berømte strand, Bondi Beach

Australien har mere end 10.000 strande, og for mange australier bosat langs kysten, tilbringes mange af livets timer på stranden. Australiens nok mest berømte strand er Bondi Beach, som ligger øst for byens centrum. Vi tager bussen ud til  nabostranden Tamarama Beach og går de små 2 km langs kysten til Bondi Beach. På gåturen forkæles vi af flotte udkigspunkter og undervejs ser vi også nogle gamle stengraveringer udført af aboriginerne, nogle flere tusind år gamle.  

Fremme på Bondi Beach kan vi nyde synet af den ca. 1 km lange sandstrand hvor sydneyboerne flokkes for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker. 

Herfra tager vi bussen til The Royal Botanic Gardens og udsigtspunktet ved Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stol, som i virkeligheden har form som en bænk, er skåret ud af sandsten af straffefanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det siges, at hun plejede at sidde på stenen i timevis for at nyde panoramaudsigten og se på skibe, der kom sejlende fra Storbritannien. Udsigten er sidenhen blevet beriget med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House. Herfra går vi de ca. 1,5 km gennem den botaniske have til Operahuset, undervejs har vi gode chancer for at spotte papegøjer og andre eksotiske fugle og plantearter.

Fremme ved operahuset er det nu tid at beundre Sydneys verdensberømte vartegn, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder Operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Siden indvielsen i 1973 har bygningen været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder, hvilket vi hører mere om under rundvisningen inde i bygningen.  

Meget klogere på operahuset har vi nok oparbejdet en god appetit, så der bliver tid til at finde lidt frokost her ved Circular Quay, som er et pulserende område ved Sydneys havnefront (frokost for egen regning).
Med fyldte maver er vi klar til at opleve Sydney fra søsiden. Vi tager på en havnerundfart og ser byens skyline og ikoniske bygningsværker, en af dem er den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen.

Vores byrundtur ender ved Darling Harbour, et andet populært og pulserende område ved Sydneys havnefront. Her vrimler det med restauranter og caféer med køkkener fra alle verdenshjørner. Man kan gå rundt hver for sig eller følge med rejselederen rundt i området. Det er oplagt at spise sin aftensmad her i området inden vi atter mødes hen på aftenen og kører samlet tilbage til hotellet. 

Overnatning i Sydney. 

Dag 4
Sydney. Udflugt til Blue Mountains

Vi forlader storbyen for at se nærmere på den flotte nationalpark Blue Mountains der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv. På vejen dertil besøger vi Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Her finder du verdens største samling af australske dyrearter (mere end 330 arter) som for eksempel kænguru, koala, wombat, emu og forskellige krybdyr og fugle.

Ved den lille by Wentworth Falls tager vi på en lille gåtur gennem bushen med flere imponerende udsigter ud over dalen inden vi når finalen; Wentworth Falls- vandfaldet. Ved Echo Point Lookout ser vi den berømte klipperformation Three Sisters Rock, og hører myten bagom denne klippeformation. Bagefter spiser vi frokost på en smukt beliggende restaurant med udsigt ud over dalen og til Three Sisters Rock.

Inden vi forlader Blue Mountains, skal vi også opleve en tur med verdens stejleste jernbane som tager os 310 meter ned til regnskoven i bunden af dalen. Den originale jernbane blev bygget i slutningen af ​​det 19. århundrede for at betjene kulminen i Katoomba, men er siden 1945 blevet brugt til transporter turister på og ned.

Vi kører retur mod Sydney, og er tilbage sen eftermiddag.

Dag 5
Sydney – Hobart, Tasmanien. Byrundtur i Kronprinsesse Marys fodspor
Kronprinsesse Marys hjemby, Hobart på Tasmanien

I dag forlader vi fastlandet og flyver til øen Tasmanien, blandt andet kendt for djævle og prinsesser. Tasmanien er halvanden gang større end Danmark og her bor godt en halv million indbyggere. Den europæiske kolonisering af øen som dengang hed Van Diemen´s Land fandt sted i 1803 hvor øen blev oprettet som en straffekoloni af det Britiske Imperium. I 1854 ændredes navnet fra Van Diemen´s Land til Tasmanien, efter den hollandske admiral og opdagelsesrejsende Abel Tasman. I 1901 blev Tasmanien en officiel stat i Australien. 

Vi lander i Hobart der er hovedstad og den største by på Tasmanien. Ud over at være øens finansielle og administrative centrum, er Hobart hjemhavn for Australiens og Frankrigs operationer i Antarktis. 

Efter ankomst tager vi på en byrundtur i byen. Første stop bliver udsigtspunktet ved Rosny Park, hvor vi har en flot udsigt over hovedstaden og til øens højeste bjerg Mount Wellington, der med sine 1.271 meter troner over byen. Vi fortsætter forbi Hobarts regeringsbygning til byens havnefront, hvor vi besøger Salamanca Place med gamle pakhuse, som er blevet bygget om til restauranter, gallerier og butikker. Turen fortsætter til de mondæne bydele Sandy Bay og Battery Point. Sidstnævnte er opkaldt efter de kanonbatterier, der blev etableret på stedet i 1818 for at forsvare byen. I den nærliggende forstad Taroona skal vi se den high school, som kronprinsesse Mary gik i, før vi vender tilbage til Hobart og ser den gade, hvor hun en gang boede. 

Overnatning I Hobart.

Dag 6
Hobart. Tasmanske djævle og heldagsudflugt til straffefangernes Port Arthur

Man kan ikke have været på Tasmanien uden at have set en tasmansk djævel, og derfor starter vi dagen med at besøge et reservat for de bjørnelignende dyr, som er på størrelse med en lille hund. Dyrene har fået deres navn på grund af de utrolig stærke kæber. Faktisk er kæberne de stærkeste blandt pattedyr set i forhold til kropsstørrelse. På grund af jagt er den tasmanske djævel blevet en truet dyreart. 

Herefter skal vi dykke lidt ned i en af de, historisk set, mest betydningsfulde steder i Australien. Vi skal besøge Port Arthur, en tidligere fangekoloni beliggende på en halvø 60 kilometer sydøst for Hobart. Busturen derud er utrolig smuk og vi passerer både landbrugsområder, skov og til sidst flotte kyststrækninger med fascinerende klippeformationer. I dag kan vi nyde de flotte scener, men tidligere gjorde den tætte skov, de stejle klipper og det kolde havvand der omgrænser byen det til et perfekt sted at anlægge et fængsel. 

I perioden 1803 til 1853 blev omkring 75.000 straffefanger fra det britiske imperium sendt hertil Port Arthur. Stedet blev et hjem for de mest hårdkogte kriminelle der levede under umenneskelige forhold. I dag fungerer fængselsruinerne og området som et stort frilandsmuseum, og er på UNESCO´s verdensarvsliste. Vi besøger museet og lærer om den barske hverdag for de indsatte, der for langt de fleste vedkommende også blev deres sidste opholdssted.

Fra ruinerne af tidligere fængselsceller, går vi ombord på en båd og tager på en havnerundfart i og omkring Port Arthur. Vi passerer blandt andet gravstedet på ´de dødes ø’. Her blev både straffefanger, militærofficerer og civile begravet. Straffefangerne blev lagt til hvile på øens sydlige del, oftest uden nogen form for markering, mens den nordlige del var forbeholdt civile og militærfolkene med tilhørende gravsten. 

Vi ser også drengefængslet ved Point Puer. En del af de straffefanger der blev sendt til Tasmanien var børn. De yngste af dem og de drenge man mente ikke kunne klare det hårde arbejde i blandt andet minerne, blev placeret et separat sted - her ved Point Puer. Over 3.000 børn og unge blev fængslet her i perioden 1834-49  – de yngste var blot 9 år gamle. 

Klogere på historien om deporteringen af straffefanger til Australien, kan vi med fast grund under fødderne heldigvis bare sætte os til rette i bussen og nyde det smukke landskab på vejen tilbage til vores hotel i Hobart.

Dag 7
Hobart. Heldagsudflugt til Freycinet Nationalpark og Wine Glass Bay
Wine Glass Bay i Freycinet nationalpark på Tasmanien

I dag skal vi opleve en strand, som rangerer blandt verdens flotteste. Det drejer sig om Wine Glass Bay, opkaldt efter den vinglasformede kystlinje. Wine Glass Bay ligger i nationalparken Freycinet ca. 2 timers kørsel nord for Hobart. Undervejs provianterer vi frokost som vi kan spise undervejs.

Fremme ved Freycinet Nationapark bliver vi sat af og skal gå ca. 1,5 km for at komme til udkigspunktet. Stien er stenet og ujævn men velholdt og der er påsat bænke undervejs hvis man får brug for en pause, det går nemlig opad det meste af vejen. Men når vi er fremme er det anstrengelserne værd for der venter en af Tasmaniens mest flotteste og mest berømte udsigtspunkter ned over det fine hvide sand i bunden af Wineglass Bay. 

Hvis tiden tillader det kører vi skal et andet udkigspunkt ved fyrtårnet ved Cape Tourville inden vi udforsker den smukke natur omkring Honeymoon Bay og Sleepy Bay. Hen på eftermiddagen vender retur til Hobart

Dag 8
Hobart – Melbourne. Fly til Melbourne og byrundtur
Melbournes sporvogne præger bybilledet

Det er blevet tid til at forlade Tasmanien. Vi kører til lufthavnen i Hobart og sætter kursen mod Melbourne, Australiens næststørste by. Byen har vundet flere priser for at være Australiens bedste by at bo i, og den har en dejlig atmosfære. Melbourne er hip og afslappet, livlig og kreativ, og en stor del af de 3,7 millioner indbyggere bevæger sig rundt i byen på cykel eller med sporvogn. Melbourne er en multikulturel by, og det kommer særligt til udtryk på restauranterne, hvor man kan nyde spændende retter baseret på friske råvarer fra land og vand. 

Ved ankomsten til Melbourne tager vi straks hul på dagens byrundtur. Vi starter ved Federation Square i hjertet af byen. På denne plads findes masser af restauranter, caféer og barer, og når de store internationale sportsbegivenheder der finder sted i Melbourne afvikles, vises de på pladsens storskærme. Det gælder både det årlige Formel 1 løb og tennisturneringen Australian Open som spilles hvert år i januar. 

Herefter går turen til en af byens sydlige forstæder St Kilda, der ligger ud til Port Phillip-bugten. St Kilda er et populært område for både lokale og turister på grund af den attraktive strandpromenade. Vi tilbringer et par timer her og der er rig mulighed for både at slentre lidt rundt i området og til at finde et sted at spise sin frokost på en af de mange caféer og restauranter. Vi kører retur til centrum hvor vi først slentrer en tur i Royal Botanic Gardens, der betragtes som en af de fineste haver i hele Australien. Haven, som ligger ved bredden af Yarra-floden, dækker 38 hektar med en blanding af oprindelige og indførte planter, i alt mere end 10.000 arter. Herefter kører vi til den livlige gågade Bourke Street og the Royal Arcade, en af de ældste arkader i Australien og kendt for sit elegante interiør, inden vi kører til vores hotel.

Overnatning I Melbourne.

Dag 9
Melbourne. Vingårdsbesøg i Yarra Valley og udflugt til Philip Island på udkig efter koalaer og pingviner

I dag skal vi på udflugt udenfor Melbourne. Vi lægger storbyen bag os og kører først nordpå mod Yarra Valley.  Her besøger vi vingården DeBortoli, en ca. 100 år gammel familieejet vingård. Her får vi en guidet rundtur og bliver klogere på forskellige vine. Vi skal naturligvis også smage på druerne når vi spiser frokost sammen på vingården. 

Efter frokosten begiver vi os mod Philip Island der ligger ca. 150 km sydøst for Melbourne. Øen er kendt for sin smukke natur og unikke dyreoplevelser hvor især koalabjørnene og de små pingviner er øens store trækplastre. 

Philip Island er en mindre ø på ca. 100 kvadratkilometer. Hele øen er et beskyttet naturområde og naturen byder bl.a. på smukke kyststrækninger hvor pingviner, sæler og hvaler boltrer sig i vandet omkring. 
 
Først på eftermiddagen krydser vi den lille bro der forbinder øen med fastlandet, og vores første stop bliver ved Koala Conservation Centre. Man kan ikke have været i Australien uden at se en koalabjørn. Men ligesom så mange andre dyrearter er koalaen i dag en truet dyreart idet dens naturlige levesteder på fastlandet bliver mindre og mindre. Det er efterhånden få steder hvor man kan være heldig at se de nuttede dyr i naturen og derfor er centret her en god mulighed for at se det helt specielle dyr. Centret er ikke en zoo - der arbejdes på at bevare koalaen, og fra gangbroer kan vi vandre omkring i deres naturlige omgivelser og ofte komme ret tæt på dyrene. Vi finder dem som regel siddende og halvsove eller spise i eukalyptustræerne hvor de lever af træets blade. Koalaen tilbringer det meste af sit liv med at sove og spise. 

Efter at have hilst på de charmerende dyr går vi en tur langs kysten. Her er gode chancer for at se havfugle og hvis vi er heldige kan vi se sæler og pingviner. 

Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant (for egen regning). Og derefter venter dagens finale som efterhånden er gået hen og blevet øens største turistattraktion ’Pingvin Paraden’. Hver aften omkring solnedgang kommer pingvinerne tilbage på land efter en hel dags fiskeri på havet. Det er en sjov oplevelse at se de små pingviner i massevis komme vraltende op gennem sandet til deres reder og huler i klitterne.  
Herefter er det blevet tid til at sige farvel til Philip Island. Vi kører retur til Melbourne og er tilbage på hotellet omkring midnatstid. 

Overnatning i Melbourne.  

Dag 10
Melbourne – Ayers Rock. Fly til den australske outback og solnedgang ved Ayers Rock

Vi forlader Melbourne for at flyve nordpå til en af Australiens mest storslåede naturoplevelser, Ayers Rock, eller “Uluru”, som den hedder på aborigin. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Gennem årene er Ayers Rock sammen med Sydney Opera House blevet symbol på selve Australien. Ayers Rock er 348 meter høj, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkreds, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunden. Ayers Rock bliver ofte nævnt som verdens største monolit, hvilket den næsten også er. Kun Mount Augustus i det vestlige Australien overgår Ayers Rock i størrelse.

Eftermiddagens program afhænger af hvornår vi ankommer til Ayers Rock, men det bliver i hvert fald tids nok til at opleve Ayers Rocks storslåede farvespil i solnedgangen. Den enorme klippe bliver nærmest selvlysende rød, netop som solen forsvinder under horisonten. Mens solen går ned, nyder vi et glas bobler og lidt let at spise. 
 
Overnatning ved Ayers Rock.

Dag 11
Ayers Rock. Solopgang, The Olgas og middag i ørkenen
Nationalparken Kata Tjuta kaldes The Olgas

Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Ayers Rock. Vi fortsætter til foden af den 348 meter høje klippe for at tage den i nærmere eftersyn. Her skal vi blandt andet gå en tur, der fører os forbi hulemalerier og sære stenformationer. Bemærk, at klippens traditionelle ejere, Anangu-stammen, på grund af religiøse årsager helst ikke ser, at klippen bestiges. 
 
Herefter kører vi den korte vej til nationalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kaldes. Her begiver vi os ud på en lettere vandretur mellem de imponerende klippeformationer og når til sidst ind mellem de to højeste toppe.  

Midt på dagen tager vi tilbage til vores hotel hvor det er muligt her i middagsheden at tage en dukkert i hotellets swimmingpool, inden vi som afslutning på dagen igen vender blikket mod den store sten.
  
Vi skal nemlig opleve solnedgangen under åben himmel her midt ude i den australske ødemark hvor der dækkes op til en ægte BBQ-middag med bl.a. australske delikatesser. Efter mørket har sænket sig over Ayers Rock, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel, og det er derfor en smuk finale på dagen, når vi efter middagen i ro og mag kan sidde og nyde ødemarkens funklende stjernehimmel uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet. 
 
Overnatning ved Ayers Rock.

Dag 12
Ayers Rock – Kings Canyon. Vandretur ad Creek Walk

Det er blevet tid til at forlade området omkring Ayers Rock, og vi kører de godt 300 km nordøst på mod Kings Canyon. Undervejs laver vi et fotostop ved Mt. Connor – det flade bjerg!

Vores frokost stop bliver ved Kings Creek Station – en kvægfarm hvor der er mulighed for at smage deres berømte kamel burger!

Herefter kører vi det sidste stykke vej til Kings Canyon. Den store kløft er knap 300 meter høj og er en del af Wartarrka National Park – et  større klippeområde. 

Vi indkvarteres på et resort tæt ved kløften, og efter at have fået anvist vores værelser mødes vi hen på eftermiddagen for at tage på en vandretur i bunden af kløften. De fleste kan være med på denne ca. 2,5 km vandretur. Turen tager typisk en times tid hvor vi følger det lille vandløb og kan betragte de stejle røde klippesider. Husk de gode vandresko og ikke mindst vand! 
 
Tilbage på resortet spiser vi en middag sammen på resortet inden vi siger godnat. 

Dag 13
Kings Canyon – Alice Springs. Morgen vandretur Rim Walk. Bus til Ayers Rock

Vi står tidligt op for igen at tage på vandretur i den smukke kløft. Turen i dag er noget mere strabadserende end turen i går, og derfor starter vi tidligt om morgenen inden solen og varmen for alvor tager fat! Turen vi skal på hedder Rim Walk og er en 6 km lang gåtur langs toppen af kløften hvorfra vi har en enestående udsigt over dette fantastiske naturområde. Her er masser af udsigtspunkter og her bliver alle ens forestillinger om den barske røde outback til virkelig. Den vanskeligste del af turen er den indledende del hvor vi skal op ad ca. 500 stejle trappetrin! Men når først vi er oppe er det kameraet der kommer på overarbejde.  
Efter endt tur får vi en velfortjent morgenmad på hotellet, inden vi gør klar til at forlade resortet.
 
Almindelig god fysik og gode vandresko er et must for at kunne gennemføre dagens vandretur – ligesom masser af vand er nødvendigt. Har man ikke mod eller lyst til at deltage på denne tur kan man sove lidt længere og nyde en stille morgen på resortet. 

Vi begiver os nu mod byen Alice Springs der ligger ca. 320 km mod vest og forventer at ankomme til byen i løbet af eftermiddagen. Alice, som byen kaldes, ligger midt mellem Darwin i nord og Adelaide i syd. I Alice Springs bor omkring 27.500 mennesker, og byen er knudepunktet for hele det ekstremt tyndt befolket opland.

Det bliver tid til at slentre en aftentur rundt i byen inden vi den efterfølgende dag skal se nærmere på byens attraktioner.

Overnatning i Alice Springs.

Dag 14
Alice Springs. Byrundtur med ANZAC-monumentet, Telegrafstationen, The Flying Doctors og School of the Air
Telegrafstationen i Alice Springs

Efter morgenmaden kører vi en tur rundt byen. Vi lægger vejen forbi ANZAC Hill Memorial, et monument rejst i 1934 til ære for de faldne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning af australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kæmpede sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam. Fra toppen af bakken er der en fin udsigt ud over byen og det røde landskab. 

Vi besøger den gamle telegrafstation, som udgør stedet, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på den såkaldte Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn. 

Næste stop bliver Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet.  
 
Sidste stop bliver ved School of the Air, som i mange år gav lektioner via radio til fjerntboende børn i et område på over en million kvadratkilometer. Projektet begyndte i 1950 med få timers ugentlig undervisning over radioen. Med tiden blev der tilføjet spørgetid efter lektionen, og antallet af lektioner blev øget. Lærerne benyttede de flyvende lægers radiorum, når der skulle sendes, men i 1978 fik skolen sit eget radiostudie. Efter et par år med e-mail gik man i 2000 helt over til internetbaseret undervisning, og i dag benytter skolen den nyeste teknologi til glæde for børn i de fjerneste egne af landet. 

Overnatning i Alice Springs.

Dag 15
Alice Springs – Brisbane. Fly til Brisbane og orienterende byrundtur

Det er blevet tid til at forlade Alice Springs og den australske outback. Vi kører til den lille lufthavn og sætter kursen mod byen Brisbane på den Australske østkyst.

Brisbane er Australiens tredjestørste by med ca. 2,5 millioner indbyggere. Ved ankomsten tager vi en orienterende byrundtur inden vi kører til vores hotel.

Dag 16
Brisbane via Noosa til Fraser Island

Turen går nordpå mod Harvey Bay hvorfra vi skal sejle til Fraser Island. Men inden vi når så langt gør vi en ophold i den populære ferieby Noosa, omgivet af nationalparker, regnskov og brusende floder. Noosas allerstørste trækplaster er de fantastiske strande og det krystalklare vand. Samt en håndfuld rigtig gode restauranter. I Noosa Heads kan du udforske den fodgængervenlige Hastings Street, som ligger lige ved stranden, og spise frokost på en af de mange hyggelige udendørsserveringer. Efter frokost fortsætter vi til færgeterminalen i Hervey Bay, hvorfra vi sejler ud til verdens største sandø, den UNESCO-fredede Fraser Island (overfarten tager blot en lille times tid). Fremme på øen tjekker vi ind på vores hotel hvor vi overnatter de næste 2 dage.

Dag 17
Fraser Island. Regnskov, Seventy-Five Mile Beach, Lake McKenzie

Vi begiver os ud i en firhjulstrukket bus for at stifte nærmere bekendtskab med øen, hvis vulkanske fundament har samlet sand i over 750.000 år. Til forskel fra andre sandøer er Fraser Island meget frodig. Dette takket være en svamp, som forekommer naturligt i sandet, og som frigiver næring til planterne. Under vores tur rundt på Fraser Island, som har sit navn efter Eliza Fraser, som overlevede et skibbrud og blev tilfangetaget af aboriginere, hører vi om øens natur- og kulturhistorie.

Derudover kan du svømme i det krystalklare vand i den smukke sø Lake McKenzie og beundre regnskovens helt særlige satinay-træer, som kun vokser på Fraser Island. Vi skal endvidere køre langs Seventy-Five Mile Beach, som hedder sådan, fordi den er 75 miles lang (svarende til 121 kilometer). Undervejs stopper vi ved det lille ferskvandsvandløb Eli Creek, hvor du kan få en dukkert. Frokost består af en picnic i det fri.

Dag 18
Fraser Island – Brisbane. Med skib og bus tilbage til Brisbane

Formiddagen kan passende bruges på at slappe af ved hotellets pool, inden vi tjekker ud, sejler tilbage til fastlandet og kører retur til Brisbane. Tilbage i Brisbane har du har resten af dagen til at opleve byen på egen hånd.

Dag 19
Hjemrejse fra Brisbane

Det er blevet tid til at forlade Australien for at vende snuden hjemad. I løbet af dagen kører vi til lufthavnen hvorfra vi sætter kursen mod Danmark.

Dag 20
Ankomst til København

Vi lander i Danmark og et fantastisk eventyr Down Under er slut.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 47.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
10.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Sydney og Brisbane – København med mellemlanding 
 • Fire indenrigsflyvninger
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost på dag 4 og vingård dag 9
 • Middag ved Ayers Rock dag 11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Turistvisum til Australien
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Evt. drikkepenge
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Trøje/let vindjakke 
 • Regnjakke 
 • Gode vandresko og sportssandaler
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Lommelygte
 • Myggespray
 • Solcreme med høj faktor, solhat og solbriller

Strenge toldregler

Bemærk, at Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Australien

Her kan du få mere at vide om Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Før afrejse

Pas og visum Australien

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Australien og have mindst to tomme sider til visering. Der kræves visum til Australien, som Albatros udsteder med en gyldighed på 3 måneder.

Du bedes indsende en kopi af fotosiden i dit pas til Albatros Travel, gerne umiddelbart efter booking af rejsen, men senest 45 dage før afrejse.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser