MS Eden

Cruiseskibet MS Eden er et lille, hyggeligt skib og en afslappende base på rejsen.

Særlige forhold
Rederiet oplyser at deltagelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor pligt til at informere Albatros Travel om eventuel sygdom eller lidelse, funktionsnedsættelser, graviditet eller andre forhold som kan have betydning for dit velbefindende eller din sundhed under cruiset. 

Om skibet
M/S Eden er privatejet. Skibet er bygget i 2008, er 34,5 meter langt og 7,6 meter bredt.

Hvordan er kahytterne?
Det er 19 kahytter om bord. Alle er udvendige, enkle og funktionelt indrettet med skabsplads og eget bad/toilet. Der er hårtørrer i alle kahytter.

Kahytterne er på mellem 9 og 12 m2. De rummer enten to separate senge eller en dobbeltseng med mulighed for en ekstra sengeplads i form af en køje, som hænger på væggen i enkelte af kahytterne (dæk 1 og 2). Der er 220 volts kontakter og klimaanlæg i kahytterne. Normalt er klimaanlægget bare skruet på i nogle timer i højsæsonen.

Kahyt på Lower-dæk / dæk 1, kahytsnummer 13–19
Kahytterne har et mindre koøje. Man kommer ned til kahytterne via en stejl trappe midtskibs.

Kahyt på Main-dæk / dæk 2, kahytsnummer 8–12
Kahytterne har et mindre vindue i døren, som kan åbnes.

Kahyt på Upper-dæk / dæk 3, kahytsnummer 1–6
Kahytterne har et mindre vindue i døren, som kan åbnes.

Rengøring af kahytterne
Kahytterne er rengjort ved rejsens start, men under crusiet kommer der ikke skibspersonale til kahytten og gør rent, reder senge m.m.

Håndklæder
Hver gæst får to håndklæder i alt på cruiset. Har du brug for flere håndklæder, bør du tage dem med hjemmefra. Endvidere er det en god idé at tage badehåndklæder med til brug på stranden (alternativt kan det lejes for ca. 10€/ugen på skibet). Håndklæderne skiftes én gang i løbet af cruiset. 

Fællesarealer
Der er en lille restaurant om bord, hvor måltiderne bliver serveret. Desuden er der et lille afslapningsområde med sofaer i forlængelse af restauranten, en lille separat skyggefuld lounge på dækket og et udendørs soldæk med gode solsenge.

Måltider om bord
Halvpension på skibet er inkluderet i rejsens pris og starter med middag på rejsens første dag og slutter med frokost den sidste dag. Se under enkelte dage i dagsprogrammet om det er middag eller frokost som er inkluderet på den aktuelle dag (oftest frokost). Der er plads til, at alle kan spise i restauranten samtidig. 
Vær opmærksom på at maden ikke er så luksuriøs som på de store krydstogtskibe – der bliver serveret ærlig traditionel kroatisk husmandskost lavet på solide råvarer.

Er der mulighed for særlige menuer?
Det er desværre ikke muligt at bestille særlige menuer pga. begrænset plads og opbevaringsmulighed i køkkenet. Er du vegetar eller har allergier, bedes du venligst gøre os opmærksom på det allerede ved bestilling af rejsen – det vil være muligt at få salat og tilbehør retter i stedet for kød. Særlige hensyn til kost han ikke garanteres, hvis man ikke har gjort opmærksom på dette allerede på tidspunktet for bestilling af rejsen, da der ikke tages forsyninger om bord dagligt.

Wi-Fi om bord
Det er Wi-Fi ombord, men det fungerer bedst, når skibet ligger i havn, da signalet ”hakker” under sejlads. Det skal også nævnes, at det ikke er en særlig hurtig forbindelse.

Drikkevarer om bord
Drikkevarer skal du betale for på skibet. Priserne om bord er angivet i kroatiske euro. Vi skal understrege, at det ikke er tilladt at tage egne drikkevarer med om bord.

Hvad skal du pakke?
Vi anbefaler let bomuldstøj til varme dage, men husk at tage en jakke og lange bukser med til køligere vejr og aftener. Til middagen kan man klæde sig afslappet, for der er ingen ”dress code”. Det er således fuldt ud tilladt at bære fx shorts i restauranten.

Badetøj er ikke tilladt i restauranten. Husk gode vandresko/-sandaler til udflugterne på land, og man bør tage en paraply og/eller regnjakke med i tilfælde af dårligt vejr. Fodtøj til strandbrug og strandhåndklæder kan også anbefales.

Betaling om bord
Man betaler kontant om bord  i euro (skibet tager ikke imod kreditkort). Det er mulig at hæve penge (kuna) i lokale hæveautomater, blandt andet i Split, men vi anbefaler, at du har nogle euro med dig hjemmefra. 1. januar 2023 overgik Kroatien til euroen.

Mistede værdigenstande
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gøres ansvarlig for mistede genstande.

Hvad skal man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer, rengøring af kahyt, eventuelle udflugter på land ud over udflugterne som er nævnt i dagsprogrammet, og ligeledes andet personligt forbrug.

Bør du give drikkepenge?
På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og skikkene i andre lande. Det kan være forhold du ikke lige eller er vant til, for eksempel skikken med at give drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret end vi som skandinaver er vant til, og der er en forventning om at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen får en vis sum i drikkepenge. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, sådan at man allerede hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, siden det er et individuelt anliggende. Drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og man derfor bør følge og respektere kotumen. Albatros Travel giver løn til lokalguider og chauffører, men i mange kulturer er lønnen i servicebranchen afstemt efter, at man modtager drikkepenge. For ordens skyld vil vi understrege, at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige. 

Om bord på MS Eden bliver der automatisk lagt 7 euro pr. person/nat til din skibsregning. Skibsregningen betales den sidste dag om bord. Ønsker du ikke at betale drikkepenge til skibets personale, kan du gøre opmærksom på dette i forbindelse med afregningen på den sidste dag.

Er der nogen aldersgrænse for at deltage på krydstogtet?
Personer under 18 år skal følges med personer over 18 år.

Særskilte regler for mindreårige med andet efternavn end forældrenes

Forældre som rejser med børn under 18 år, som ikke deler efternavn med den/de forældre, de rejser med, skal medbringe en fødselsattest på engelsk (kan bestilles på folkeregisteret), som beviser at man er forældre til barnet.

Børn under 18 år, som rejser uden en forælder (for eksempel sammen med bedsteforældre eller venner), skal medbringe en fuldmagt underskrevet af en af forældrene samt en kopi af fødselsattesten på engelsk. Plejebørn som rejser med plejeforældre/værge skal medbringe gyldig dokumentation for dette på engelsk.

Kan man ryge om bord?
Af sikkerhedsmæssige årsager må man ikke ryge i kahytterne eller i restauranten. Det er tilladt at ryge i det specielt markerede områder om bord. Vi beder vores gæster respektere disse regler.

Pakketips
Pak i små rejsetasker/kufferter, da pladsen i kahytten er meget begrænset. Medbring badehåndklæder til stranden.

Sikkerhed/udstyr ombord
•    Komplet navigeringsudstyr (navigeringsradar, plotter, GPS, radio, etc.) 
•    Bagpropeller
•    Platform til badning, med bruseslange (agterskibs)
•    Storskærms-TV i restauranten
•    Redningsveste i alle kahytter
•    Brandalarm 
•    Nødlys
•    Redningsbåd med plads til 50 personer

Rejselederen
På denne rejse, som på Albatros Travels’ øvrige rundreiser, følger en af vores erfarne rejseledere med. På en skibsrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på en almindelig rundrejse, da gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver nemlig mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tiden på skibet og på land på egen hånd, som man nu ønsker. Rejselederens rolle er at hjælpe til med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversættelse og information om muligheder på skibet og på land. 

Rejselederen står endvidere for de udflugter og byvandringer, som er inkluderet i rejsens pris. Ønsker du et tilbringe tid på land på egen hånd, er rejselederen mere end gerne behjælpelig med at vejlede og svare på eventuelle spørgsmål.

MS Edenrejser

 • Krydstogt i Adriaterhavets ørige

  Eventyrligt krydstogt til Kroatien gennem Adriaterhavets ørige. Inkl. besøg i Zadar og nationalparkerne Kornati og Krka

  4,9
  • 2 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere