MS A-Rosa Donna

A-Rosa Donna er et komfortabelt flodkrydstogtskib med plads til 240 passagerer fordelt på tre dæk og 100 kahytter.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk, i swimming poolen eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og en reception.

Det rummelige fartøj (124,5 meter langt og 14,4 meter bredt) er bygget i 2002 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestol. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som serveres som buffet medens drikkevarerne serveres af den venlige tjenerstab.

Læs mere om skibet på https://www.a-rosa.de/en/river-cruises/danube/vessels-on-the-danube.html

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter på 14 m2 til 16 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng, badeværelse med toilet og bruser, telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv med internationale kanaler.

Kahyt på dæk 1 (Kat. S)

Udvendig kahyt med et vindue/koøje (kan ikke åbnes) bovskibs på Dæk 1. 2 enkeltsenge. 14 m2.

Kahyt med ekstra seng på dæk 1 (Kat. A)

Udvendig kahyt med et vindue (kan ikke åbnes) på Dæk 1. 3 enkeltsenge/1 enkeltseng og 1 dobbeltseng. 15,5 m2.

Kahyt med fransk balkon på dæk 2 (Kat. C)

Udvendig kahyt med fransk altan på dæk 2. 2 enkeltsenge/Dobbeltseng. 16 m2.

Swimming pool

Der er på A-Rosa Donna en mindre pool på øverste dæk af skibet.

A-Rosa Premium all inclusive

Inkluderer:

Drikkevarer ad libitum (sodavand, te, specialkaffe, øl, mousserende vin, anbefalet vin fra menuen serveret i glas, udvalgte cocktails og long drinks, udvalgt spiritus)

Drikkevand i kahytten 

Helpension ombord

Fri wi-fi ombord (læs nærmere om wi-fi under skibets beskrivelse)

15% rabat på skibets Spa afdeling

(Obs. Det er ikke alle ombord som har tilkøbt all inclusive)

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Af hensyn til sikkerheden kræver rederiet desuden, at alle passagerer skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer ikke tages med på skibet, da der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Spisning om bord

Alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant på dæk 1. Morgenmaden serveres som en indbydende buffet med alt fra varme retter som bacon, æg og pandekager til brød, frisk frugt og diverse morgenmadsprodukter.

Frokosten serveres som buffet. Der er altid mulighed for at spise vegetarisk. Efter frokosten serveres kaffe og te ved bordene. Frokosten kan i nogle tilfælde også være en frokostmadpakke, som vi tager med ud på en heldagsudflugt. Hvis frokost ikke indgår, fremgår det tydeligt af dagsprogrammet.

Aftensmaden serveres som buffet. Du kan altid vælge mellem flere retter – fx vegetar, fisk eller kød til hovedret – og typisk mellem flere forskellige forretter og desserter. Kaffe og te serveres til desserten, hvortil der også (mod betaling) er mulighed for at få en avec.

Alle vælger frit, hvor de vil sidde i restauranten.

Udover hovedmåltiderne serveres også morgenkaffe/te, eftermiddagskaffe/te med kage og nogle af dagene en midnatssnack.

Tidspunkterne for måltiderne vil variere fra dag til dag, og vil fremgå af informationen fra rejselederen på rejsen. Men som udgangspunkt er de som følger:

• Morgenmad kl. 07:00-09:00

• Frokost kl. 12:30-14:00

• Middag kl. 19:00-21:00

• Eftermiddagskaffe/te og kage i loungebaren kl. 16:00-16:30

• Midnatssnack kl. 22:00-23:00

Ekstra restaurant ”A-Rosa dining”

Der er nogle aftenener hvor en del af hovedrestauranten lukkes af og der serveres en særlig 4-retters lidt mere eksklusiv menu. Denne bookes separat ombord og der tilkommer en ekstra regning for at benytte denne ekstra restaurant.

Kaffe og te

Der serveres kaffe og te i forbindelse med måltiderne. Der er også en eftermiddagskaffe og kage visse dage.

Er der mulighed for specialkost?

Skibets restaurant har mulighed for at tilberede mad til diabetikere, vegetarer, glutenallergikere og laktoseintolerante. Det er ikke nødvendigt, at du gør opmærksom på et ønske om en eventuel specialkost inden afrejsen, men giv blot besked, når du kommer om bord på skibet.

Drikkevand

Vandet i hanerne kommer fra skibets ferskvandstank og er renset og kan drikkes (og børstes tænder med). Det anbefales dog fra rederiet at drikke vand fra flaske. I forbindelse med all inclusive konceptet stilles der flasker med vand i kahytten dagligt.

Gode tips til pakkelisten

Der er ingen krav til påklædningen om bord på A-Rosa Donna. De fleste gæster klæder sig om aften pænt og uformelt. For herrernes vedkommende kunne det være lange bukser og skjorte/polo T-shirt med krave. For damernes vedkommende for eksempel sommerkjole, nederdel, bukser og skjorte/bluse. Mere festligt tøj kan medbringes til den såkaldte festaften/galla aften.

Rejser du i sommermånederne er let bomuldstøj uundværligt, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med. Komfortable sko anbefales til turene i land.

Skal man selv have håndklæde med?

Det er ikke nødvendigt at have eget håndklæde med.

Rengøring af kahytten

Kahytterne gøres rent hver dag.

Elektricitet

Der findes 220 v. stikkontakter (til 2-benet stik) i kahytterne. Det er ikke tilladt at medbringe egne strygejern eller andre lignende elektriske apparater. Der findes føntørrer i kahytten.

Internet

Der er adgang til wi-fi (lokalt trådløst internet) på skibet. Netværket er normalt stærkest ved skibets reception og delvist i andre fællesområder, dvs. mindre effektivt eller slet ikke tilgængeligt i kahytterne. Vær opmærksom på, at der undervejs på ruten kan være udfald af kortere eller længere varighed. Adgang til netværket bestilles i receptionen, hvor all inclusive kunder modtager en kode der skal virke for hele rejsen.

TV

Skibe der har TV og satellitsignal, virker på det meste af ruterne, dog plejer der at være udfald omkring sluser og på enkelte strækninger af sejlruten.

Mobiltelefon og e-mail

Vær opmærksom på, at det kan være dyrt at ringe fra din egen mobiltelefon, og der kan være ekstra omkostninger ved opkald og dataforbrug fra udlandet. Kontakt eventuelt dit teleselskab inden afrejse vedrørende information om takster med mere.

Opbevaring af værdier

Der er en sikkerhedsboks i kahytten. Bemærk dog, at rederierne og Albatros Travel ikke er ansvarlige for værdier efterladt i disse bokse, i kahytten eller andre steder om bord.

Betaling om bord

Alle priser om bord er i euro. Ved måltiderne opgiver du dit kahytsnummer og skriver under på, hvilke drikkevarer du evt. har fået. Afregning sker den næstsidste dag på rejsen, og du kan både betale kontant (euro) eller med kreditkort (VISA, MasterCard). Det skal i denne forbindelse nævnes, at nogle rederiers bankforbindelser er baseret i Cypern eller udenfor EU, så dit kreditkort skal være åbnet for betalinger hertil. Rejselederen vil informere om de nærmere detaljer mht. afregningen. Vær opmærksom på at der er en 1% service ved betaling af ekstra udflugter ombord.

Hvad skal der betales ekstra for om bord?

Drikkevarer (der ikke indgår i all inclusive koncept) og andet personligt forbrug som fx varer fra butikken med mere.

Drikkepenge

I de lande, vi besøger på krydstogtet, og på skibet er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen og personalet om bord på skibet modtager en vis sum drikkepenge. På denne rejse anbefaler vi at give 5-7 euro per nat per person.

Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende. Albatros Travel giver løn til lokalguider, chauffører og personalet på skibet, men deres løn i servicebranchen er afstemt efter, at de modtager drikkepenge. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige.

Rygning om bord

Skibet er stort set røgfrit, og det er udelukkende tilladt at ryge agter på soldækket ved de borde, hvor der er opstillet askebægre. Alle andre steder indendørs/udendørs er rygning strengt forbudt.

Aldersgrænse

Personer under 18 år skal rejse i følge med forældre eller voksne over 18 år. Man skal være minimum 18 år for at købe alkohol.

Børn om bord

Børn er velkomne om bord på skibet. Børn under 18 år må ikke sove uden en voksen, dvs. to børn må ikke dele kahyt, men skal dele kahyt med en voksen.

Krydstogtrejseleder

På en skibsrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver nemlig mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tid på skibet og i land på egen hånd.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen være med på de udflugter, som er beskrevet i dagsprogrammet. Rejselederen deltager i alle fælles ture og aktiviteter, og derudover er man naturligvis altid mere end velkommen til at henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot få en hyggelig snak.

Hvilket sprog tales der om bord?

Gæsterne om bord på skibet er primært fra Skandinavien og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatros gruppe og oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Ombordstigning på skibet

Der er fælles transport fra lufthavnen/hotellet til skibet, og tidspunkter for ombordstigning vil fremgå af rejselederens information. Der må påregnes lidt ventetid, når alle gæsterne skal tjekke ind og gå om bord på skibet.

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller stille glider forbi det smukke landskab. 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan være lukket i kortere eller længere perioder, pga. at vi passerer lave broer eller sluser. Det gælder specielt på sejlturene mellem Rhinen og Donau, hvor der ikke vil være adgang til soldækket, fra vi sejler ind på Main-floden, til vi ankommer til Donau ved Kelheim eller vice versa.

Støjniveau under sejlads

Generelt er der ikke ret meget støj på moderne skibe, men det er klart at man i agter kahytter vil kunne høre motoren mere end midtskibs. Det samme gælder kahytter mod stævnen, når der skal manøvreres med propellerne foran, dog typisk kun ved sejlads i forbindelse med sluser. Aircondition og ventileringssystemet støjer svagt når i brug.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem A-Rosa Donna.

Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Vandstand

Sejlads på de europæiske floder er afhængig af den aktuelle vandstand. Hvert eneste år forekommer perioder med såvel lavvande som højvande, hvorunder visse passager bliver vanskelige eller umulige at sejle igennem. I sådanne tilfælde vil rederiet så vidt muligt tilrettelægge alternative ruter og udflugter. Ændringer op til to døgn (48 timer) vil ikke umiddelbart føre til kompensation.

Sluser

Sejlads gennem sluser er en oplevelse, som de fleste ser frem til. Det kan man roligt gøre, det er en spændende del af at rejse på floderne i Europa. Sluserne kan dog også nogle gange være til gene for de rejsende, da der kan være kø, eller driften kan være nedsat, hvilket kan betyde ændringer i vores program.

Albatros og rederiet tager forbehold for ændringer i rejseplanen som følge af ændringer i vandstanden på floderne og ændringer af slusernes funktion.