MS Eden

Cruiseskibet MS Eden er et lille, hyggeligt skib og en afslappende base på rejsen.

Særlige forhold

Rederiet oplyser at deltagelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor pligt til at informere Albatros Travel om eventuel sygdom eller lidelse, funktionsnedsættelser, graviditet eller andre forhold som kan have betydning for dit velbefindende eller din sundhed under cruiset. 

Om skibet
M/S Eden er privatejet. Skibet er bygget i 2008, er 34,5 meter langt og 7,6 meter bredt.

Hvordan er kahytterne?
Det er 19 kahytter om bord. Alle er udvendige, enkle og funktionelt indrettet med skabsplads og eget bad/toilet.

Twin kahytter er med 2 enkeltsenge.
Dobbeltkahytter er med dobbeltseng.

Kahyttern er mellem 9 og 12 m2. De rummer enten to seperate senge eller en dobbeltseng med mulighed for en ekstra sengeplads i form af en køje som hænger på væggen i enkelte af kahytterne (dæk 1 og 2). Der er 220 volts kontakter og klimaanlæg i kahytterne. Normalt er klimaanlægget bare skruet på i nogle timer i højsæson

Kahyt på Lower-dæk / dæk 1, kahytsnummer 13–20
Kahytterne har et mindre koøje. Man kommer op til kahytterne via en stejl trappe midtskibs.

Kahyt på Main-dæk / dæk 2, kahytsnummer 8–12
Kahytterne har et mindre vindue i døren, som kan åbnes.

Kahyt på Upper-dæk / dæk 3, kahytsnummer 1–6
Kahytterne har et mindre vindue i døren, som kan åbnes.

Rengøring af kahytterne

Kahytterne er rengjort ved rejsens start, men under crusiet kommer der ikke skibspersonale til kahyttem og gør rent, reder senge m.m. Denne service kan købes mod et tillæg direkte på skibet (ca. 15 euro).

Håndklæder

Hver gæst får to håndklæder i alt på cruiset. Har du brug for flere håndklæder bør du tage dem med hjemmefra. Endvidere er det en god idé at tage badehåndklæder med til brug på stranden (alternativt kan det lejes for 7€/ugen på skibet). Håndklæder skiftes én gang i løbet af cruiset. 

Fællesarealer

Der er en lille restaurant om bord, hvor måltiderne bliver serveret. Desuden er der et lille afslapningsområde med sofaer i forlængelse af restauranten, en lille seperat lounge på dækket og et udendørs soldæk med gode solsenge.

Måltider om bord

Halvpension på skibet er inkluderet i rejsens pris og starter med middag på rejsens første dag og slutter med morgenmad den sidste dag. Se under enkelte dage i dagsprogrammet om det er middag eller frokost som er inkluderet på den aktuelle dag (oftest frokost). Der er plads til at alle kan spise i restauranten samtidig. 
Vær opmærksom på at maden ikke er så luksuriøs som på de store cruiseskibe, der sejler på havet – der bliver serveret traditionel kroatisk husmandskost lavet på solide råvarer.

Er der mulighed for særlige menuer?

Det er desværre ikke muligt at bestille særlige menuer pga. begrænset plads og opbevaringsmulighed i køkkenet. Er du vegetar bedes du venligst gøre os opmærksom på det allerede ved bestilling af rejsen – det vil være muligt at få salat og flere mindre retter istedet for kød. 

Wi-Fi om bord

Det er Wi-Fi ombord, men det fungerer bedst, når skibet ligger i havn, da signalet ”hakker” under sejlads. Det skal også nævnes, at det ikke er en særlig hurtig forbindelse.

Drikkevarer om bord

Drikkevarer skal du betale for på skibet. Priserne om bord er angivet i kroatiske kuna/euro. Vi skal understrege, at det ikke er tilladt at tage egne drikkevarer med om bord.

Hva skal du pakke?

Vi anbefaler let bomuldstøj til varme dage, men husk at tage en jakke og lange bukser med til køligere vejr og aftener. Til middagen kan man klæde sig afslappet, for der er ingen ”dress code”. Til Captain’s Dinner er det vores erfaring at mange gæster gerne vil klæde sig lidt finere.

Shorts og badetøj er ikke tilladt i restauranten eller baren. Husk gode vandrestøvler til udflugterne på land og man bør tage en paraply og/eller regnjakke med i tilfælde af dårligt vejr. Skotøj til strandbrug og strandhåndklæder kan også anbefales.

Betaling om bord

Man betaler kontant om bord – enten i kroatiske kuna eller i euro (skibet tager ikke imod kreditkort). Det er mulig at hæve penge (kuna) i lokale minibanker, blandt andet i Split, men vi anbefaler at du har nogle euro med dig hjemmefra.

Tabte værdigenstande

Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gøres ansvarlig for tabte genstande.

Hvad skal man betale ekstra for om bord?

Drikkevarer, rengøring af kahyt, eventuelle udflugter på land ud over udflugterne som er nævnt i dagsprogrammet, og ligeledes andet personligt forbrug.

Bør du give drikkepenge?

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og skikkene i andre lande. Det kan være forhold du ikke lige eller er vant til, for eksempel skikken med at give drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organsieret end vi som skandinavere er vant til, og det er en forventning om at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen får en vis sum i drikkepenge. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, sådan at man allerede hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, siden det er et individuelt anliggende, og siden drikkepengesystemet er en del af den kultur man vælger at besøge, og som man derfor bør følge og respektere. Albatros Travel giver løn til lokalguider og chaufører, men i mange kulturer er lønnen i servicebranchen afstemt efter at man modtager drikkepenge. For ordens skyld vil vi understrege at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige. 

Om bord på MS Eden bliver der automatisk lagt 7 euro pr. person/nat til din skibsregning. Skibsregningen betales den sidste dag om bord. Ønsker du ikke at betale drikkepenge til skibets personale kan du gøre opmærksom på dette i forbindelse med afregningen på sidste dagen.

Er der nogen aldersgrænse for at deltage på cruiset?

Personer under 18 år skal følges med personer over 18 år.

Særskilte regler for mindreårige med andet efternavn end forældrenes

Forældre som rejser med børn under 18 år, som ikke deler efternavn med den/de forældre de rejser med, skal medbringe en fødselsattest på engelsk (kan bestilles på folkeregisteret) som beviser at man er forældre til barnet.

Børn under 18 år som rejser uden sine forældre (for eksempel sammen med bedste forældre eller venner) skal medbringe en fuldmagt underskrevet af en af forældrene samt en kopi af fødselsattesten på engelsk. Plejebørn som rejser med plejeforældre/værge skal medbringe gyldig dokumentation for dette på engelsk.

Kan man ryge om bord?

Af sikkerhedsmæssige årsager kan man ikke ryge i kahytterne eller i restauranten. Det er tilladt at ryge i det specielt markerede områder om bord. Vi beder vores gæster respektere disse regler.

Pakketips

Pak i små rejsetasker/kufferter, da pladsen i kahytten er meget begrænset. Medbring badehåndklæder til stranden.

Sikkerhed/udstyr ombord

•    Komplet navigeringsutstyr (navigeringsradar, plotter, GPS, radio, etc.) 
•    Bagpropeller
•    Platform til badning, med brusebade (akterskibs)
•    Storskærms-TV i restauranten
•    Redningsveste i alle kahytter
•    Brandalarm 
•    Nødlys
•    Redningsbåd med plads til 50 personer

Rejselederen

På denne rejse, som på Albatros Travels’ øvrige rundreiser, følger en af vores erfarne rejseledere med. På en skibsrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på en almindelig rundrejse, da gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver nemlig mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tiden på skibet og på land på egen hånd, som man nu ønsker. Rejselederens rolle er at hjælpe til med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversættelse og information om muligheder på skibet og på land. 

Rejselederen står endvidere for de udflugter og byvandringer som er inkluderet i rejsens pris. Ønsker du et tilbringe tid på land på egen hånd, er rejselederen mere end gerne behjælpelig med at vejlede og svare på eventuelle spørgsmål.

Krydstogt i Adriaterhavets ørige

Eventyrligt krydstogt til den europæiske civilisations vugge i Kroatien gennem Adriaterhavets ørige. Inkl. besøg i Zadar og nationalparkerne Kornati og Krka

  • 3 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 10.998,–
fra København