Fakta Singapore

Herunder kan du læse en række forskellige oplysninger i forbindelse med rejser til Singapore.
  • Sprog Engelsk, kinesisk, tamil og malajisk
  • Hovedstad Singapore
  • Indbyggere 5, 7 mio.
  • Religion Buddhisme, islam og kristendom
  • Valuta Singaporeanske dollar (SGD)
  • Areal 716,1 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Singapore varierer efter vores sommer- og vintertid.

Sommertid + 6 timer/vintertid + 7 timer

Transport i Singapore
De busser, vi benytter i Singapore, er af god standard og har naturligvis aircondition. Den offentlige transport er veludbygget og effektiv.
Økonomi
Prisniveauet i Singapore er lidt højere end i nabolandene, men til gengæld er udbuddet af varer enormt. Et almindeligt måltid mad koster i gennemsnit omkring 75 kr.
Valuta og kreditkort

Valutaen i Singapore er singaporeanske dollar (SGD)

Du kan bruge kreditkort som Visa og MasterCard i stor udstrækning, og der findes hæveautomater mange steder. Hvis du vil veksle kontanter, er det bedst at medringe USD.

Drikkepenge
Det er ikke normalt at give drikkepenge i Singapore, og det bliver heller ikke forventet. Det er dog almindeligt, at der lægges afgifter på regningen.
Elektricitet
Singapore har 220 - 240 volt. Stikkene er anderledes end i Danmark, så medbring en adapter.
Telefon og internet

Den internationale landekode til Singapore er + 65. Det er dyrt at ringe hjem, så forhør dig eventuelt hos din mobiloperatør om dækning og priser for samtaler fra Singapore.

Der er gratis trådløst internet mange steder, så der findes ikke så mange internetcaféer mere. I byens centrale kvarterer er det dog stadig nemt at finde en.

Drikkevarer og hygiejne

Hoteller og restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Standarden på offentlige toiletter er også god, men der kan mangle toiletpapir, så medbring selv toiletpapir eller vådservietter.

Vandet fra hanen kan drikkes, men køb vand på flaske for at være på den sikre side. Det er en god idé at drikke rigeligt med vand, da det er meget varmt i Singapore.

Rygning
Det er forbudt at ryge på offentlige steder, men der findes særlige områder, hvor rygning er tilladt.
Takt og tone
Singapore er et moderne og internationalt samfund, hvor mange kulturer lever side om side. Der er en del forbud, som kan give høje straffe at overtræde. For eksempel er det forbudt at tygge tyggegummi og smide affald på gaden.