Rejs til Melbourne

De farverige sporvogne gennemskærer de brede boulevarder og parkerne er fulde af kontorfrokostfolk der spiser kantonesisk take away eller sushi. Et stenkast væk slikker folk sol langs floden eller forbereder sig til mødet, der kalder inde bag de himmelstræbende, forkromede skyskrabere. Melbourne er et spændende bekendtskab på ferien i Australien.

Indbyggere 5,2 mio.
Grundlagt 1835
Sprog Engelsk
Vidste du...

at Melbourne er byen med flest cafeer pr. indbygger.

at Melbourne var den første by uden for Europa og Nordamerika, der var vært for de olympiske lege.

Melbournes geografi og befolkning

Melbourne er en sydende, boblende, kreativ og multikulturel metropol. Den er med sine 5,2 millioner indbyggere Australiens næststørste by efter Sydney og hovedstaden i delstaten Victoria. Byen ligger i bunden af Port Phillip Bay og gennemskæres af floden Yarra. Med sin beliggenhed er Melbourne et perfekt udgangspunkt for ture ud i Victoria – mange store seværdigheder venter i umiddelbar nærhed og en række nationalparker er inden for en dagsudflugts rækkevidde.

Melbournes farverige kvarterer

Melbourne er Australiens kraftcenter når det gælder sport og kultur. De senere år har mange progressive rockbands med blandt andre Architecture in Helsinki i spidsen opnået et internationalt gennembrud, og gjort den særlige Melbourne lyd kendt verden over. Den er der mulighed for at opleve på nogle af de mange cafeer og live steder i og omkring Brunswick st., hvor der også ligger en lang række alternative butikker. Det er også interessant at gå på opdagelse i bydelen Carlton, hvor et stort græsk mindretal og en lang række italienske restauranter sætter sit festlige præg og i Melbournes ikke mindre farverige Chinatown der lokker med folkeliv, restauranter og kinesiske delikatesser.

Langs den sydlige bred af floden Yarra ligger kvarteret Southgate med spisesteder, forlystelsessteder og steder hvor der er eminent udsigt til skyskraberne på modsatte bred og vil man have det helt store overblik, er der ikke noget bedre alternativ end panoramadækket i Rialto Towers, der svæver 253 meter oppe. I centrum ligger desuden Melbournes udmærkede akvarium, der huser hajer, rocker og tropefisk og vil man lidt ud af byen kan du rasle med sporvognen til Mekbournes jødiske kvarter St. Kilda eller stige på færgen og indtage aftenmaden på havnefronten i Williamstown.

Melbournes fascinerende bagland

Fra Melbourne er resten af Victoria lige indenfor rækkevidde. Vestpå i Victorian Highlands ligger de gamle 1800-tals miner og stærkt fascinerende guldminebyer, der de senere år er forvandlet til turistattraktioner og alternative frirum for de af indbyggerne fra Melbourne, der trænger til et pust fra metropolens høje tempo. Tag for eksempel med på en firehjulstrækkersafari og oplev guldgraverbyen Sovereign Hill og den nordisk klingende spøgelsesby Walhalla - der fra man først fandt guld her i 1863 og til kilden tørrede ud i 1914 var en af Australiens mest velhavende byer.

Mindre spændende er det ikke i nationalparken The Grampians, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på kænguruer, koalabjørne og et spændende fugleliv eller i Wilsons Promontory National Park – også kaldet The Prom – hvor man kan opleve kilometerlange strande og uberørt bushland.

Syd for Melbourne folder Great Ocean Road sig ud med udsigt til Port Campbell National Park og de berømte naturskabte sandstensskulpturer de 12 apostle, som skyder op af havet og som anses for at være nogle af Australiens mest interessante klippeformationer. På Phillip Island er der dværgpingviner på slap line, levende teddybjørne og en stor koloni af sæler. Alt det og meget mere er muligt på rejsen til Melbourne.