Fakta Bolivia

Herunder kan du læse en række forskellige oplysninger i forbindelse med rejser til Bolivia
  • Sprog Spansk, quechua og aymará
  • Hovedstad Sucre/La Paz
  • Indbyggere 10, 8 mio.
  • Religion Katolicisme og protestantisme
  • Valuta Boliviano (BOB)
  • Areal 1.100.000 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Bolivia varierer efter vores sommer- og vintertid.

Sommertid: - 6 timer
vintertid: - 5 timer

Transport i Bolivia
Busser i Bolivia har ikke samme standard, som vi kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor et er muligt.
Økonomi
Prisniveauet i Bolivia er absolut i den rimelige ende af skalaen. Det er generelt billigt at spise ude, og et måltid mad kan fås for under 100 kr., men man kan selvfølgelig få måltider i alle prisklasser. Der kan spares penge på kunsthåndværk, tøj, sko og smykker.
Valuta og kreditkort

Valutaen i Bolivia er boliviano (BOB).

Mange hoteller, butikker og restauranter i de større byer tager Visa og MasterCard, men det er altid en god idé at have kontanter på sig. Du kan veksle kontanter i næsten alle byer. USD er den mest brugbare valuta til dette. Der er også hæveautomater i alle større byer.

Drikkepenge
I Bolivia er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er passende at give 10 - 15 % på hoteller, i restauranter og til taxachauffører.
Elektricitet
Strømstyrken i Bolivia er overvejende 220 volt, med enkelte undtagelser hvor den er 110 volt. Som regel kan danske stik bruges, men medbring for en sikkerheds skyld en adapter hjemmefra. Alternativt kan en adapter ofte lånes eller købes på hoteller. Det er også muligt at købe en adapter i alle større byer og på markeder.
Telefon og internet

Den internationale landekode til Bolivia er + 591. Det er dyrt at ringe hjem og at gøre brug af datatrafik på smartphones, så forhør dig eventuelt med din mobiloperatør om dækning og priser for samtaler i Bolivia.

Mange hoteller tilbyder internetadgang i lobbyen eller trådløst internet på værelset. I de fleste byer findes der internetcaféer.

Drikkevand og hygiejne

I Bolivia er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for manglende toiletpapir, og standarden på offentlige toiletter kan forekomme primitive. Medbring selv toiletpapir elle en pakke vådservietter, og eventuelt hånddesinfektions-gel. Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Man bør ikke drikke vand fra hanen, men i stedet købe vand på flaske.

Rygning
Under al flyvning, tog- og bustransport er de rygeforbud. Der er også rygeforbud på de fleste hoteller og restauranter samt alle offentlige indendørsområder (der kan dog være specifikke undtagelser).
Takt og tone
Befolkningen i Bolivia er generelt meget åbne og gæstfri. Det er god tone at sige "por favor", når man bestiller noget på restauranter eller andre steder. Vi anbefaler, at du ved besøg i kirker har tøj på, der dækker skuldre og knæ.