Fakta Brasilien

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Brasilien. Læs bl.a. om tidsforskel, prisniveau og takt og tone.
  • Sprog Portugisisk
  • Hovedstad Brasilia
  • Indbyggere 204 mio.
  • Religion Romersk-katolicisme, indianske religioner
  • Valuta Real
  • Areal 8.515.770 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Brasilien varierer, alt efter om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid: - 5 timer
Vintertid: - 4 timer

Der er tre forskellige tidszoner i Brasilien. Ovenstående tidsangivelser gælder for hele den østlige halvdel af Brasilien, hvor Albatros' rejser går til.

Transport i Brasilien

Bus
Busser i Brasilien har generelt en høj standard, meget lig den man kender fra Europa. På Albatros' rejser i Brasilien har vi naturligvis valgt den bedst mulige standard.

Fly
På vores rundrejser i Brasilien flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil den danske rejseleder orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau
Et godt måltid kan fås for ca. 100 kr. og opefter, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for omkring 150 kr. pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 80-200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge

I Brasilien er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffører, lokalguider, hotelpiccoloer, på restauranter etc.

For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have. Men med et par real kommer man langt! I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele turen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb. Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Barer, caféer og natklubber samt restauranter på hoteller vil ofte lægge ca. 10 % i "service charge" oven i de angivne priser. Dette vil fremgå af regningen, men ud over det, er det almindelig kutyme at lægge yderligere 5 % af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Valuta og kreditkort

Den brasilianske møntfod hedder real (BRL) og findes i både mønter og sedler. Vær opmærksom på, at mange af sedlerne og mønterne ligner hinanden. Den bedste valuta at medbringe til Brasilien er amerikanske  dollars, som veksles til brasilianske real i en bank eller på et vekslekontor i Brasilien. På den måde får du en bedre kurs end ved at veksle hjemmefra. Det er en god ide at bede om nogle små sedler til at betale taxachauffører, lokale handlende og måltider.

MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruges som betalingskort på de fleste store hoteller og i visse butikker. MasterCard og Visa kan bruges som hævekort til kontanter i de fleste byer i hæveautomater, som kun udbetaler real.

Elektricitet
Brasilien har flere forskellige elektricitetssystemer. I Rio de Janeiro og Foz do Iguaçu bruges der enten 110 volt eller 220 volt, 50-60Hz. Stikdåserne er beregnet til flade stik med to ben. De fleste hoteller udlåner gerne en adapter, men de har som regel ikke nok til alle værelser. Det er derfor tilrådeligt at medbringe et adaptersæt.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Brasilien er +55. Det er dyrt at ringe hjem fra Brasilien og bruge mobiltelefonens datatrafik. Tjek med dit eget mobilselskab om dækning og priser for opkald og datatrafik i Brasilien.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det på rundrejser kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller i Brasilien har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som i Danmark.

Drikkevand og hygiejne

I Brasilien er hygiejnen på et lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen og på landet kan man komme ud for mere primitive forhold og manglende toiletpapir. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Drikkevandet i Brasilien i ikke rent nok til at drikke. Køb derfor dit drikkevand på flaske, eller kog vandet i et minut, før du drikker det.

Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Du kan altid forhøre dig om de seneste rygeregler i Brasilien med din rejseleder.
Takt og tone

Brasilianerne er generelt meget åbne og tager mod turister med et smil. Det ligger ikke til brasilianerne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig ved ankomsten til landet.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer lokal skik og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, totalfredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Ind i Sydamerikas hjerte

Tag på en Albatrosrejse for nysgerrige livsnydere! Få storslåede oplevelser i Brasilien og Argentina med en skøn afstikker til Colonia i Uruguay.

  • 4 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 29.998,–
fra Billund