Rejs til Brasilien

Siden dristige portugisiske eventyrere kortlagde den brasilianske kystlinje i jagten på Eldorado, er rejsende fra hele verden blevet draget af dette enorme land. De forventningsfulde opdagelsesrejsende blev skuffede, da det mægtige kontinent ikke flød af mælk, guld og honning. Men vi andre kan i dag glæde os over et naturmæssigt slaraffenland med brusende vandfald, endeløse jungler, mægtige floder og prægtige, hvide sandstrande.

Indbyggere 204 mio.
Hovedstad Brasilia
Sprog Portugisisk
Cirklen i midten af flaget afbilder stjernehimlen over Rio de Janeiro
Vidste du...

at hovedstaden Brasilia blev opført på kun 41 måneder? Lucio Costa vandt byplanlægnings­konkurrencen foran 5.500 deltagere.

at Sao Paulo er Sydamerikas største by målt på indbyggere? Der bor cirka 12 mio. mennesker i megabyen.

Brasiliens geografi

Brasilien er verdens femtestørste land og dækker næsten halvdelen af det sydamerikanske kontinent. Det meste af Brasilien er forholdsvis fladt, men derudover er det et land med en utrolig variation. Omkring halvdelen af landet er dækket af skov. Blandt andet er der store skove langs kysterne og i Amazonas enorme regnskovsområder, som dog i en susende fart er i færd med at forsvinde, idet resten af verden efterspørger regnskovens mahogni-, valnødde- og akacietræ. Længst mod nord og i højlandet mod sydøst ligger tropisk savanne, og de sydlige egne er præget af subtropisk græssteppe. I det vestlige Brasilien op mod grænsen til Paraguay og Bolivia ligger verdens største vådområde, Pantanal med utallige småfloder og et enormt udbud af vandplanter.
Karnevalsmaske fra Brasilien

Religion og befolkning i Brasilien

Med sine 204 millioner indbyggere har Brasilien verdens femtestørste befolkning. Langt de fleste brasilianere er romersk-katolske, men nogle dyrker også indianske religioner, levn fra afrikanske kulter og spiritisme. Størstedelen af befolkningen er efterkommere af portugisiske kolonisatorer eller stammer fra andre europæiske lande. Den næststørste befolkningsgruppe har afrikansk oprindelse, og derudover er der blandinger af afrikanere, europæere og indianere på kryds og tværs. Ganske få indianere, omkring 200.000 i alt, lever dybt inde i junglen i det centrale Brasilien.
Strandliv i Rio de Janeiro

Brasiliens historie

I det 15. århundrede, da de første europæere begyndte at ankomme til Sydamerika, levede temmelig få indianere spredt ud over det enorme land. De brasilianske indianere var ikke oppe på niveau med for eksempel mayaer og inkaer og levede af primitivt landbrug, flodfiskeri og jagt. Den portugisiske kolonisering af Brasilien begyndte i 1531, og snart blev talrige slaver fra Afrika indført, da de indfødte indianere ikke kunne dække hele portugisernes behov for slaver i landets diamant- og guldminer og på markerne. Her blev der dyrket bomuld og sukker, som blev fragtet til Portugal og solgt i resten af Europa.
Jesusfiguren på Corcovado-bjerget i Rio de Janeiro
I 1822 udråbte portugiseren Dom Pedro Brasilien til en selvstændig stat med sig selv som kejser. Han måtte dog hurtigt abdicere og overlade tronen til sin mindreårige søn. Da denne blev gammel nok til selv at regere, fik han skabt stabile forhold og økonomisk fremgang blandt andet ved at skrue godt op for landets kaffedyrkning og -eksport. Desuden forbød han alt slaveri. Dom Pedro II blev fordrevet i 1889, da Brasilien blev til en republik. Første halvdel af 1900-tallet var præget af militærkup og en fascistisk regering under Getúlio Vargas. I århundredets sidste halvdel kæmpede skiftende præsidenter indædt med den katastrofale økonomi og vanvittige inflation.
Bygninger fra kolonitiden i Salvador

Seværdig­heder i Brasilien

At rejse i Brasilien er uforligneligt. Her findes alt, hvad den oplevelsesbegærlige besøgende kan ønske sig. Uanset om du vil fylde din ferie i Brasilien med utrolige naturoplevelser, kulturelle seværdigheder, festligt natteliv eller en afslappende strandferie, er du sikker på jackpot. Magien, maden og de tusindvis af tropiske dufte og indtryk gør Brasilien til et af de mest spændende rejsemål i verden. Rio de Janeiro betragtes som en af verdens absolut smukkeste storbyer, hvilket man straks får bevis for på det grønklædte Corcovado-bjerg med den berømte Jesusfigur og den fantastiske udsigt.
Så smuk er Rio de Janeiro
En af Rios andre verdensberømte attraktioner er Copacabana-stranden, hvor der trænes til næste VM i fodbold og vises bikinimode frem. Brasiliens række af spændende byer inkluderer også den charmerende Salvador, hvor slavernes afrikanske kultur har sat sit tydelige præg. 80 % af byens tre millioner indbyggere har afrikansk blod i årerne, og mænd og kvinder går ubesværet rundt mellem gadehandlerne med tunge kurve på hovedet. Salvadors berømte Pelourinho-kvarter med pastelfarvede kolonihuse i smalle, brolagte gader er på UNESCO's verdensarvsliste.
Copacabana – måske verdens mest berømte strand
Alle rejser til Brasilien bør indeholde en dosis natur, og landet er hjemsted for to af verdens største og mest imponerende naturområder, Pantanal og Amazonas. Det kæmpemæssige vådområde Pantanal er svært at overgå i spændende og varieret dyreliv. Store fugleflokke, kaimaner, kæmpegnaveren flodsvinet og mange andre arter befinder sig i dette enestående område. Amazonregnskoven kan for eksempel opleves på et flodkrydstogt op ad den kæmpestore Amazonflod. I floden kan der fiskes piratfisk, mens man nyder omgivelserne, og den vandige transportvej er en oplagt måde at nå rundt til store naturoplevelser og spændende junglelandsbyer. Skal der endnu flere naturoplevelser på programmet, kan Brasilien også byde på et af verdens største vandfald, Foz do Iguaçu, som kan tage pusten fra de fleste. Foz do Iguaçu ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay og er med sin bredde på tre kilometer et imponerende naturfænomen.
Solnedgang over Amazonas

Ind i Sydamerikas hjerte

Tag på en Albatrosrejse for nysgerrige livsnydere! Få storslåede oplevelser i Brasilien og Argentina med en skøn afstikker til Colonia i Uruguay.

  • 4 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 29.998,–
fra Billund
Del denne side