5 kendetegn på en god rejseleder

Den gode rejseleder gør grupperejsen til mere end bare en rejse
Albatros har landets bedste rejseledere – her får du 5 egenskaber, vi altid er på udkig efter hos en rejseleder

Overblik
At rejse er at… klare alle de praktiske situationer undervejs. En god rejseleder er altid på forkant, får gelejdet gruppen smidigt gennem rejsen, er kreativ og kan improvisere, så et opstået problem fixes, gerne uden gæsterne overhovedet opdager det. Ansvarsfuldhed, sans for service og handlekraft hører med til jobbeskrivelsen. Formålet er naturligvis, at gæsterne blot skal koncentrere sig om at nyde turen og opleve.

Viden
En rejseleder må gerne være et omvandrende opslagsværk. Men ikke kun. For det nytter ikke så meget at være en dygtig biolog, egyptolog eller at have en kandidatgrad i japansk, hvis man ikke kan formidle sin viden. Vi leder altid efter en kombination af solid faglig viden og den gode historiefortæller, som formår at fascinere, berøre og sætte viden og detaljer i perspektiv.

Livserfaring
Man kan være berejst på mange måder. For en ting er at have boet rundt om i verden eller rejst med rygsæk på alle kontinenter. Det er naturligvis vigtigt, når man som rejseleder skal rejse ud og vise andre en del af verden. På et andet plan kan man være erfaren og velvandret i oplevelser, situationer og – ja selve livet. De fleste kan tage en uniform på og kalde sig rejseleder. Vi sender et befarent menneske, som godt tør vise gruppen en mere personlig side af verden.

Passion
Indiske gadebørn, hieroglyffer, USA's politiske system, vietnamesisk mad, havpattedyr, heste eller countrymusik. Blot et udpluk af passioner, som findes hos vores rejseledere. Hvad har det med rejser at gøre? tænker du måske. Vores erfaring siger os, at lidenskabelige personer er gode til at brænde igennem med deres formidling. Og så er de ofte interessant selskab.

Empati
Rejselederen er gæsternes rejsekammerat. Og skal have lyst til at være det. Derfor er rejselederens gode humør, entusiasme, sociale overskud og blik for gruppens medlemmer ret afgørende for, om en grupperejse løfter sig fra at være ok til rigtig vellykket.