Rejseledere

På stranden i Dubai
24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året – Albatros har altid en rejseleder ude i felten et eller andet sted på kloden

På det danske marked har Albatros haft rundrejser med rejseledere i længst tid, og vi bryster os af at have de bedste i branchen. Vores nøje udvalgte rejseledere har alle stor erfaring og viden om de rejsemål, som de forskellige rundrejser går til. Nogle af rejselederne er bosat på rejsemålene, mens andre bor i Danmark og følger med hele vejen fra lufthavnen. Uanset bopæl er ufravigelige fællesnævnere for vores rejseledere, at de alle er højtkvalificerede og har en stor kærlighed til og respekt for rejsemålet – hvilket altid skinner igennem i deres formidling. 

Med mere end 800 rejseledere er vi stolte af at kunne lade vores gæster være i trygge og kyndige hænder overalt i hele verden. Nedenfor kan du lære nogle af vores rejseledere lidt bedre at kende.

Da vi har mange rejseledere, som arbejder på de rejsemål, der bliver omtalt nedenfor, og vi ofte først kender navnet på rejselederen få uger før afrejse, er det desværre ikke muligt at ønske en bestemt rejseleder, når du bestiller en rejse. På nogle af vores rejser foregår udflugter og transport i samarbejde med en engelsktalende guide, og der er ikke en dansk rejseleder med undervejs. Du kan altid se i vores materiale, om din rejse er med dansk rejseleder eller engelsktalende guide.

Hvis du er interesseret i at arbejde som rejseleder, kan du læse mere her

5 kendetegn på en god rejseleder

Albatros har landets bedste rejseledere. Vores rejseledere har overblik, viden, livserfaring, passion, empati – og meget mere. Læs med her og få mere at vide om de 5 egenskaber, vi altid er på udkig efter hos en rejseleder:

5 kendetegn på en god rejseleder

Eller lær nogle af vores rejseledere bedre at kende længere nede på siden.

Få mere ud af din rejse med en dansk rejseleder

Kim

"Jeg startede i Albatros Travel i 2005 som ekspeditionsleder i Arktis, hvilket er det sted i verden som tiltaler mig mest, og hvor jeg har min største viden og erfaring. Jeg er tidligere medlem af Slædepatruljen SIRIUS, hvor jeg gjorde tjeneste i årerne 1995-1997. Derudover har jeg været Politibetjent i Nuuk, overvintret på Danmarkshavn, krydset Indlandsisen samt kørt mange slæderejser med turister. Jeg har boet fast i Grønland i 5 år. 

Uanset hvor mange gange jeg besøger Arktis, så er det hver gang en stor oplevelse, og glæden ved at vise dette fantastiske og unikke område frem er altid den samme. Hvad der aldrig er det samme, er naturen og dyrelivet; det veksler hele tiden, og er en ny og spændende oplevelse hver gang.

Jeg sætter en ære i at sørge for, at mine gæster føler sig hjemme. Uanset om vi befinder os i en lille bygd i Vestgrønland eller i verdens største nationalpark i Nordøstgrønland med isbjørne i baghaven."

Kim anbefaler: Rejser til Grønland

Axel

”Fra 2006 har jeg arbejdet som ekspeditions- og rejseleder i Albatros Travel med speciale i krydstogter i Nordatlanten til Grønland, Island, Færøerne og Norge. Jeg er uddannet søofficer, og sluttede i 2004 min tjeneste i Forsvaret som chef for Flådestation Frederikshavn og Kattegats Marinedistrikt. Inden da havde jeg bl.a. været chef for Fregateskadren og chef for Grønlands Kommando.

Det er med stor tilfredshed, at jeg tilbringer sommermånederne om bord på Albatros’ krydstogtskibe med glade og forventningsfulde gæster. Sammen med mine medrejseledere bestræber jeg mig altid på, at gæsterne ved rejsens afslutning har fået en stor personlig rejseoplevelse kombineret med viden om stedernes historie, geografi og biologi. Hvert krydstogt er altid forskelligt med særlige oplevelser, der gør, at netop dét klæber sig fast i erindringen. Eksempelvis besøg i den lille bygd Niaqornat ved Uummannaq og gæstfri kaffemik hos ”Gamle Ane”, i hvis varme og hyggelige lille stue Hendes Majestæt Dronningen også har drukket kaffe, frokost på dækket få hundrede meter fra en kælvende gletcher eller sejlads mellem de kæmpestore isbjerge i Disko Bugt.”

Axel anbefaler: Rejser til Grønland

Anna

Siden 2005 har Anna været rejseleder for Albatros i Afrika, primært Kenya og Sydafrika, og når hun ikke underholder Albatrosgæster, tager hun sig kærligt af galopheste. Hun har nemlig også en uddannelse som hestemassør i bagagen.

”Jeg kom til Kenya første gang i 1974 som galoptræner. Herefter tog det mig ikke længe at beslutte mig for at rykke teltpælene op fra Danmark og i stedet bosætte mig i det Kenya, som i den grad gjorde indtryk på mig. Efter et lille smut hjem til Danmark for at gøre læreruddannelsen færdig har jeg boet i Kenya lige siden – og jeg har det som blommen i et æg her nede under de kenyanske himmelstrøg. De store vidder, det fantastiske dyreliv og det sociale aspekt med et stærkt sammenhold er nogle af de ting, der gør, at jeg føler mig bedre tilpas i Kenya end i Danmark.”

Anna anbefaler: Rejser til Kenya

Peter

Peter er en af Albatros’ meget erfarne rejseledere og er tidligere borgmester i Præstø gennem 12 år, og kendt fra TV2-programmerne ”Når ude er hjemme”. Han har nu i over 10 år introduceret Albatrosgæster til Sydafrika.

”Jeg tabte mit hjerte til Sydafrika i 1999 i en grad, så jeg fra 2002-2006 bosatte mig dér med min familie, og i dag bor jeg stadig delvist i Vinlandet lidt uden for Cape Town. En af mine helt store oplevelser i landet har, udover store safarioplevelser, været at møde Nelson Mandela.

Jeg mener, at Afrika desværre stadig er et lidt forsømt rejsekontinent, og jeg glædes derfor hver gang – på vegne af Sydafrika – når glade Albatrosgæster rejser hjem med gode oplevelser og ændrede holdninger. For Sydafrika er nemlig et godt og sikkert rejseland med en velfungerende infrastruktur, leveomkostninger på det halve af danske priser, og et væld af store kulinariske oplevelser heriblandt den berømte sydafrikanske vin.”

Peter anbefaler: Rejser til Sydafrika

Katja

”Jeg har været rejseleder for Albatros siden 2009 og guider safarier og mere kulturprægede ture i Sydafrika, Namibia og Botswana. Jeg er uddannet marin- og hvalbiolog og har tidligere arbejdet for København Zoo, Danmarks Akvarium og Statens Naturhistoriske Museum. Jeg faldt pladask for Sydafrika og ikke mindst dets havpattedyr, da jeg i 2006 kom sejlende til Cape Town med Galathea 3- ekspeditionen. Jeg vendte efterfølgende tilbage årligt for at arbejde som hvalsafariguide og starte et forskningsprojekt i Gansbaai-området, og i 2010 tog jeg springet og flyttede adressen permanent til Sydafrikas kyst for at lave ph.d. om hvalerne og delfinerne. Selvom min største passion er havpattedyr og naturbevarelse, er jeg også meget begejstret for landdyrene – et af mine yndlingssteder er Entabeni Vildreservat, hvor løverne nogle gange kommer så tæt på landroveren, at man kan se mærker fra pelsen i støvet på bilen bagefter!”

Katja anbefaler: Rejser til Namibia

Ebbe

”Jeg arbejder som rejseleder i USA, primært Sydstaterne, hvor jeg har rejst og arbejdet i ca. 12 år. Som udøvende musiker er jeg naturligt fascineret af Sydstaternes mægtige musikbyer Nashville, Memphis og New Orleans, men hvad der tiltrækker mig allermest, er den enorme åbenhed og store venlighed, som man møder overalt. Den umiddelbare nærhed til en på godt og ondt turbulent historie med eksempelvis borgerkrigens slagmarker, Cherokee-indianernes tidligere land og Martin Luther Kings fødested og grav, gør også Sydstaterne til en stor oplevelse. Alt dette, kombineret med Elvis' Graceland, den mægtige Mississippiflod, French Quarter i New Orleans, god mad og gæstfrihed, gør USA's Sydstater til en unik rejseoplevelse.

Når man virkelig holder af noget, findes der vel næppe nogen større glæde, end at vise det frem og dele oplevelsen og begejstringen med andre. Og netop derfor er jeg rejseleder i Sydstaterne.”

Ebbe anbefaler: Rejser til USA