Rejseledere

På stranden i Dubai
24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året – Albatros har altid en rejseleder ude i felten et eller andet sted på kloden

På det danske marked har Albatros haft rundrejser med rejseledere i længst tid, og vi bryster os af at have de bedste i branchen. Vores nøje udvalgte rejseledere har alle stor erfaring og viden om de rejsemål, som de forskellige rundrejser går til. Nogle af rejselederne er bosat på rejsemålene, mens andre bor i Danmark og følger med hele vejen fra lufthavnen. Uanset bopæl er ufravigelige fællesnævnere for vores rejseledere, at de alle er højtkvalificerede og har en stor kærlighed til og respekt for rejsemålet – hvilket altid skinner igennem i deres formidling. 

Med mere end 800 rejseledere er vi stolte af at kunne lade vores gæster være i trygge og kyndige hænder overalt i hele verden. Nedenfor kan du lære nogle af vores rejseledere lidt bedre at kende.

Da vi har mange rejseledere, som arbejder på de rejsemål, der bliver omtalt nedenfor, og vi ofte først kender navnet på rejselederen få uger før afrejse, er det desværre ikke muligt at ønske en bestemt rejseleder, når du bestiller en rejse. På nogle af vores rejser foregår udflugter og transport i samarbejde med en engelsktalende guide, og der er ikke en dansk rejseleder med undervejs. Du kan altid se i vores materiale, om din rejse er med dansk rejseleder eller engelsktalende guide.

Hvis du er interesseret i at arbejde som rejseleder, kan du læse mere her

5 kendetegn på en god rejseleder

Albatros har landets bedste rejseledere. Vores rejseledere har overblik, viden, livserfaring, passion, empati – og meget mere. Læs med her og få mere at vide om de 5 egenskaber, vi altid er på udkig efter hos en rejseleder:

5 kendetegn på en god rejseleder

Eller lær nogle af vores rejseledere bedre at kende længere nede på siden.

Få mere ud af din rejse med en dansk rejseleder

Sanne

Jeg ankom til Cape Town i 1994 og boede de første år på en vingård ved Stellenbosch, hvor jeg læste naturvidenskab på universitetet. Mit første indblik i Sydafrikas meget blandede samfund fik jeg på en skole i et lokalt township, hvor jeg underviste. Jeg elskede at se ungerne suge til sig og indså, at alt for mange børn og unge i denne del af verden har meget begrænsede muligheder for undervisning og uddannelse. Derfor besluttede jeg mig til at skrive og redigere skolebøger. I dag arbejder jeg for bl.a. Oxford University Press med bøger i naturvidenskab til gymnasieklasser i forskellige afrikanske lande; Sydafrika, Namiba, Zambia, Rwanda, Cameroon og Nigeria.

Jeg har været rejseleder for Albatros i det sydlige Afrika siden 2015. Rollen som forfatter kan være ensom, og derfor nyder jeg at guide Albatros-gæster gennem Sydafrikas smukke omgivelser. Jeg er især begejstret for safarirejser, som altid byder på unikke naturoplevelser. Et af mine yndlingsteder er Manyaleti Vildtreservat ved Kruger Nationalpark. Stjerneklare nætter med løvebrøl og aber, der svinger sig gennem campen, er oplevelser, men aldrig glemmer.

Sanne anbefaler: Rejser til Sydafrika

Løvebrøl i Sydafrika

Helena

Siden 1996 har det gamle Sovjet været mit omdrejningspunkt. Jeg har rejst, boet og arbejdet så forskellige steder som Tasjkent i Usbekistan, Skt. Petersborg, Velikij Novgorod, Uljanovsk og Moskva. Her har jeg oplevet, hvordan landene har rejst sig fra kommunismens sammenbrud og med al deres kraft prøvet at finde nye veje. Rusland er nok det land i verden, der har ændret sig mest de sidste 25 år. Det ser ofte ulogisk og kaotisk ud, og det eneste, man kan være sikker på, er at tingene ikke er, som de plejer.

Jeg havde mine første ture som rejseleder for Albatros i 2018. Jeg nyder meget at give vores gæster en dybere forståelse for det mægtige land og dets historie, og ikke mindst deltage i alle de gode samtaler, der opstår om emnet øst/vest. Når jeg ikke arbejder for Albatros, træner jeg virksomheder i interkulturel forståelse og arbejder med mit hjertebarn, økologi og fødevarekvalitet.

Helena anbefaler: Rejser til Rusland

Axel

”Fra 2006 har jeg arbejdet som ekspeditions- og rejseleder i Albatros Travel med speciale i krydstogter i Nordatlanten til Grønland, Island, Færøerne og Norge. Jeg er uddannet søofficer, og sluttede i 2004 min tjeneste i Forsvaret som chef for Flådestation Frederikshavn og Kattegats Marinedistrikt. Inden da havde jeg bl.a. været chef for Fregateskadren og chef for Grønlands Kommando.

Det er med stor tilfredshed, at jeg tilbringer sommermånederne om bord på Albatros’ krydstogtskibe med glade og forventningsfulde gæster. Sammen med mine medrejseledere bestræber jeg mig altid på, at gæsterne ved rejsens afslutning har fået en stor personlig rejseoplevelse kombineret med viden om stedernes historie, geografi og biologi. Hvert krydstogt er altid forskelligt med særlige oplevelser, der gør, at netop dét klæber sig fast i erindringen. Eksempelvis besøg i den lille bygd Niaqornat ved Uummannaq og gæstfri kaffemik hos ”Gamle Ane”, i hvis varme og hyggelige lille stue Hendes Majestæt Dronningen også har drukket kaffe, frokost på dækket få hundrede meter fra en kælvende gletcher eller sejlads mellem de kæmpestore isbjerge i Disko Bugt.”

Axel anbefaler: Rejser til Grønland

Asger

Jeg er journalist og arbejder samtidig som rejseleder for Albatros. På fire-fem år har jeg haft næsten 30 rejser i Japan og Sydkorea. Inden da arrangerede jeg studieture i Japan. Jeg har boet i Japan i 11 år af mit liv og har fulgt udviklingen i den del af verden i 40 år. Så jeg har en masse iagttagelser, indsigt og inspiration at dele ud af, mens jeg bevæger mig rundt med en gruppe Albatros-gæster på japanske fortove og seværdigheder.

Jeg elsker følelsen af at præsentere deltagerne for steder, som er smukke, spændende og interessante, og så give dem noget ekstra. Ekstra forståelse for kulturen, ekstra indsigt i historien, ekstra underholdende vinkler på gængse turistmål. Det er min opgave at give en forklaring på ting, der kan virke sære og anderledes, men som alle sammen har en god forklaring.

Samtidig er det en tilfredsstillelse at få det praktiske ved en rejse til at virke og give mit bidrag til at at få mennesker med forskellige interesser og aldre til at have det godt og hyggeligt sammen. Man når en masse på alle Albatros’ rejser, men folk er på ferie, så det skal ikke foregå på en stresset måde. Det er jeg opmærksom på at undgå.

Asger anbefaler: Rejser til Japan

Lasse

Jeg kom til Asien for første gang i 1990, da min far var udstationeret i Thailand, og jeg har boet her siden 1996. Jeg blev omgående meget betaget af kulturen, hvilket gav mig lyst til at studere flere af de asiatiske sprog. Jeg taler i dag tre lokale sprog og har været buddistisk munk i en periode. Begge dele har givet mig et stort indblik i den asiatiske kultur.

Jeg har været rejseleder hos Albatros siden 2001 og holder utroligt meget af at dele ud af min viden om den verdensdel, hvor jeg har tilbragt mere tid end i Danmark. Jeg er i dag rejselder i flere asiatiske lande samt Australien og New Zealand.

Lasse anbefaler Rejser til Thailand