Udflugter i Cape Town

Vinmarker i Sydafrika
Der er nok at komme efter i Cape Town, hvis du vil opleve byen på egen hånd. Men vil du have lidt ekstra ud af dit ophold i Afrikas - måske hele verdens - smukkeste storby,kan du købe nogle af disse udflugter.Bemærk venligst, at priserne er med forbehold for ændringer.

Kaphalvøens højdepunkter
Llandudno, Hout Bay, Cape Point, Kap det Gode Håb Naturreservat, Simon’s Town, Boulders Beach, Kirstenbosch Botaniske Have

Fra Cape Town går turen sydpå langs Atlanterhavet gennem Cape Town-forstæderne Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gør et stop ved surferparadiset med de gode udsigtspunkter, Llandudno, før vi fortsætter til Hout Bay – en landsby med storslået udsigt over bjergene og stranden.

Her er der mulighed for en sejltur ud til områdets sælers tilholdssteder (sæl-turene er afhængige af sæson og vejr og ikke inkluderet i udflugtens pris).
Vi fortsætter til Cape Point og Kap det Gode Håb Naturreservat. Her kan vi kigge nærmere på den karakteristiske sydafrikanske fynbos-vegetation, zebraer, antiloper og det enestående fugleliv. På turen tilbage mod Cape Town standser vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach, der er hjemsted for en pingvinkoloni med 3.000 medlemmer. Vi runder dagen på Kaphalvøen af i den berømte Kirstenbosch Botaniske Have, som er en af de ældste af sin slags i Sydafrika.
Varighed: Kl. 8:30 – 17:30
Pris: 1100 rand pr. person

Halvdagsudflugt på Kaphalvøen
Llandudno, Hout Bay, Cape Point, Kap det Gode Håb Naturreservat, Simon’s Town, Boulders Beach

Fra Cape Town går turen sydpå langs Atlanterhavet gennem Cape Town-forstæderne Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gør et stop ved surferparadiset med de gode udsigtspunkter, Llandudno, før vi fortsætter til Hout Bay – en landsby med storslået udsigt over bjergene og stranden.
Her er der mulighed for en sejltur ud til områdets sælers tilholdssteder (sæl-turene er afhængige af sæson og vejr og ikke inkluderet i udflugtens pris).
Vi fortsætter til Cape Point og Kap det Gode Håb Naturreservat. Her kan vi kigge nærmere på den karakteristiske sydafrikanske fynbos-vegetation, zebraer, antiloper og det enestående fugleliv. På turen tilbage mod Cape Town standser vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach, der er hjemsted for en pingvinkoloni med 3.000 medlemmer.

Varighed: Kl. 8:30 – 13:00 eller 13:15 – 17:45
Pris: 800 rand pr. person

Kaphalvøens højdepunkter og vinsmagning i Stellenbosch
Llandudno, Hout Bay, Cape Point, Kap det Gode Håb Naturreservat, Simon’s Town, Boulders Beach, Stellenbosch

Fra Cape Town går turen sydpå langs med Atlanterhavet og gennem Cape Town-forstæderne Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gør et stop ved surfer-paradiset med de gode udsigtspunkter, Llandudno, før vi fortsætter til Hout Bay – en landsby med storslået udsigt over bjergene og stranden.
Her er der mulighed for en sejltur ud at kigge efter sæler (sæl -turene er afhængige af sæson og vejr og ikke inkluderet i udflugtens pris). Vi fortsætter til Cape Point og Kap det Gode Håb Naturreservat. Her kan vi kigge nærmere på den karakteristiske sydafrikanske fynbos-vegetation, zebraer, antiloper og det enestående fugleliv. På vej nordpå igen standser vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach, der er hjemsted for en pingvinkoloni med 3.000 medlemmer. Vores næste stop er Stellenbosch – hjertet af den sydafrikanske vinindustri. Her sender vi smagsløgene på rundtur og får et indblik i fremstillingen af de lækre dråber.
Varighed: Kl. 8:30 - 17:30
Pris: 1350 rand pr. person

Vinsmagningstur, hel dag
Vinsmagninger i Stellenbosch, Franschhoek og Paarl
Denne udflugt går ind i hjertet af Cape Towns vinland og begynder i Sydafrikas vinhovedstad, Stellenbosch. Byen er en af landets ældste, og sammen med Paarl er det stedet at finde de bedste sydafrikanske rødvine. Efter dagens første vinsmagning i Stellenbosch fortsætter vi til byen Franschhoek, som er landets gourmethovedstad. Vi smager på en af de lokale vingårdes produkter og spiser frokost på en af byens mange prisbelønnede restauranter (frokost ikke inkluderet i udflugtens pris). Vi fortsætter videre til Paarl, et af Sydafrikas allerbedste vindistrikter. Her giver vi smagsløgene en sidste omgang forkælelse, inden turen går tilbage til Cape Town.
Varighed: Kl. 8:30 – 17:30
Pris: 1100 rand pr. person

Vinsmagningstur, halv dag
Vinsmagninger i Stellenbosch og Franschhoek
I løbet af en formiddag eller eftermiddag tager vi ud og kigger – og ikke mindst smager – på vinproduktionen på to vingårde. Turen går ind i hjertet af Cape Towns vinland og begynder i Sydafrikas vinhovedstad, Stellenbosch. Byen er en af Sydafrikas ældste, og sammen med Paarl er det stedet at finde de bedste sydafrikanske rødvine. Efter dagens første vinsmagning i Stellenbosch fortsætter vi til byen Franschhoek, som er landets gourmethovedstad. Vi smager på en af de lokale vingårdes produkter og vender derefter tilbage til hotellet i Cape Town.
Varighed: Kl. 8:30 – 13:00 eller 13:15 – 17:45
Pris: 540 rand pr. person

Halvdagsudflugt i Cape Town og Taffelbjerget
Taffelbjerget (evt. Signal Hill), Company’s Gardens, Det Sydafrikanske Museum, Det Gode Håbs Slot, Greenmarket Square, Bo-Kaap

Denne udflugt præsenterer dig for det bedste af Cape Towns natur , historie og kultur. Vi begynder på toppen af Cape Towns vartegn, Taffelbjerget, på 1.086 meter. Vi tager svævebanen op og nyder den smukke udsi gt (billet til svævebanen er ikke inkluderet i udflugtens pris). Hvis det er meget blæsende, eller bjergtoppen er indhyllet i skyer, tager vi i stedet til den 350 meter høje Signal Hill. Næste stop er Company’s Gardens, en dejlig park fyldt med roser, farvestrålende frangipani-blomster og afrikanske flammetræer. Inde i Company’s Gardens besøger vi Det Sydafrikanske Museum med interessante udstillinger om landets natur- og kulturhistorie. Vi fortsætter til Det Gode Håbs Slot, der er kendt som den ældste bygning i Sydafrika.
Efter udforskningen af slottets gamle kunstskatte smutter vi forbi det livlige marked på Greenmarket Square. På udflugtens sids te stop kigger vi nærmere på den maleriske Cape Town-bydel, Bo-Kaap, hvis brolagte gader, med små huse i yderst friske farver, snor sig op ad skråningerne på Signal Hill.
Varighed: Kl. 8:30 – 13:00 eller 13:15 – 17:45
Pris: 650 rand pr. person

Historisk byrundtur
Bo-Kaap, Distrikt Seks, Cape Flats

Denne udflugt giver et fascinerende indblik i Sydafrikas turbulente historie. Vi begynder i det maleriske område Bo-Kaap, hvis historie går tilbage til 1700-tallet. Bo-Kaap gik engang under navnet ”det malaysiske kvarter” på grund af de mange sydøstasiatiske beboere, der kom hertil som slaver.

Stedet er et levende museum og hjemsted for en af de ældste moskeer på den sydlige halvkugle. Turen går videre til Distrikt Seks, som i 1966 blev ændret fra at være et helt almindeligt beboelseskvarter til at være et område kun for hvide mennesker. Apartheidstyret flyttede 60.000 sorte beboere fra Distrikt Seks til townships i bydelen Cape Flats. De tomme huse blev jævnet med jorden, og store dele af området ligger stadig øde hen. Vi går en tur og besøger Distrikt Seks-museet, der fortæller hele historien. Herefter tager vi til Cape Flats, hvortil beboerne fra Distrikt Seks blev tvangsforflyttet.Det meste af bydelen består stadig af slumkvarterer med små, interimistiske skure. Beboerne her har ikke meget at gøre godt med og må ud af de forhåndenværende materialer bygge deres ”boliger”, som ofte kun udgøres at et tag og lidt læ. Et besøg i Cape Flats er alligevel en livsbekræftende oplevelse. Livet skal leves, selv om man bor i det gamle apartheidstyres skraldespand. Det kan ikke anbefales at tage til Cape Flats på egen hånd.
Varighed: Kl. 8:30 – 13:00 eller 13:15 – 17:45
Pris: 650 rand pr. person

Udflugterne arrangeres af Albatros Travels lokale repræsentant og bestilles og betales på stedet.
Bemærk venligst, at priserne er med forbehold for ændringer.