Med luksuriøse Rovos Rail gennem Afrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Rejs fra Sydafrika til Tanzania i bedste Karen Blixen-stil. Med luksus, smukke landskaber, safari og Victoria Falls.

Oplev det halve af Afrika, mens du nyder den ultimative luksus om bord på Rovos Rail, som uden sammenligning er verdens mest eksklusive tog.

Denne unikke rejse, der kommer gennem både Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania på den berømte jernbanestrækning fra Cape Town til Dar es Salaam, er på alle måder ekstravagant.

De luksuriøse suiter er udført i gammel engelsk stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis eget badeværelse. Fra togets suiter, panoramasaloner og den 5-stjernede restaurant kan du undervejs nyde synet af åbne savanner, baobab-landskaber, grønne højdedrag og det afrikanske folkeliv.

Også når vi står af toget, overnatter vi på første klasse i luksuslodges og på fremragende hoteller.

Blandt rejsens højdepunkter er desuden besøg i den altid sprudlende millionby Cape Town og en tur rundt i Sydafrikas store vindistrikt, der ligger blot en time væk herfra – selvfølgelig med lækre smagsprøver.

Vi oplever også minebyen Kimberley, som emmer af dramatisk historie samt den ikke mindre interessante hovedstad Pretoria.

I det tyndt befolkede Botswana glider toget roligt gennem de tørre og til tider bakkede landskaber, i Zimbabwe ruller vi gennem små landsbyer og Hwange nationalparken med de mange elefanter.

Vi fortsætter rejsen gennem de smukke og afvekslende zambiske landskaber med sletter og tætte bush-områder – tæt forbi grænsen til Den Demokratiske Republik Congo.

På Zambezi-floden, der er hjemsted for tusindvis af krokodiller og flodheste, krydrer vi oplevelsen med en solnedgangsdrink, mens lyden af mægtige Victoria Falls tordner i baggrunden.

Endelig venter der eksklusive Big Five-safarioplevelser og mulighed for at komme tæt på gudbenådet smuk natur i nogle af Afrikas vildeste nationalparker, herunder Selous vildtreservatet i Tanzania, som med sine 55.000 km2 er større end Danmark og et af verdens største faunareservater.

Der er et stærkt begrænset antal pladser til denne sjældent prominente safarirejse.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand, zambiske kwancha, tanzanianske shilling, amerikanske dollars

Dagsprogram 21 dage
Dag 1
Fly København – Cape Town, Sydafrika
Dag 2
Ankomst til Cape Town, tid på egen hånd og velkomstmiddag
Dag 3
Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Dag 4
Afrejse med Rovos Rail fra Cape Town, gennem Hex River Pass,
Dag 5
Den historiske by Matjiesfontein
Dag 6
Minebyen Kimberley, videre mod Pretoria
Dag 7
Pretoria. Byrundtur
Dag 8
Indkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat. Eftermiddagssafari
Dag 9
Madikwe vildtreservat. Safari morgen og eftermiddag
Dag 10
Safari, videre med Rovos Rail gennem Botswana
Dag 11
Gennem Zimbabwe mod Victoria Falls
Dag 12
Ankomst til Victoria Falls. Overnatning på Victoria Falls Hotel, sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
Dag 13
Egne eventyr ved Victoria Falls, videre med Rovos Rail
Dag 14
Gennem Kafue og Lusaka, Zambia
Dag 15
Gennem Serenje og Mpika, Zambia
Dag 16
Chisimba Falls, videre mod grænsen til Tanzania
Dag 17
Over Tanzanias savanner og Makambako
Dag 18
Safari i Selous vildtreservat
Dag 19
Ankomst til Dar es Salaam
Dag 20
Tid på egen hånd i Dar es Salaam el. udflugt med rejselederen til den UNESCO-fredede Bagamoyo
Dag 21
Hjemkomst

Hoteller

Victoria Falls Hotel

 • Victoria Falls Hotel fra 1904 emmer af engelsk kolonistil
 • På det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • En middag på Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet fra 1904 emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur, idet den er nabo til det UNESCO-fredede vandfald Victoria Falls. Hotellet har desuden en pool, 3 restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en lille kirke. Der er trådløst internet på hele hotellet, og værelserne er udstyret med aircondition, pengeskab og digitalt satellit-tv. Badeværelserne har både badekar, bruser og hårtørrer, og der tilbydes 24 timers roomservice og tøjvask.

Skal middagen indtages i The Livingstone Room, klæder man om til præsentabel aftenpåklædning. For herrernes vedkommende betyder det pæne bukser, langærmet skjorte og pæne, lukkede sko (ingen cowboybukser, safaritøj, shorts, sandaler eller gummisko). Damerne må lade deres egen gode smag råde!

Læs mere om hotellet på http://www.victoriafallshotel.co/

Tau Game Lodge

En af Sydafrikas mest eksklusive luksuslodges, der med sine 5 stjerner virkelig forkæler på både komfortsiden og natursiden. I det privatejede Big Five-safariområde, Madikwe Vildtreservat, bor vi i stråtækte luksusbungalower med privat terrasse, hvorfra man kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt, når de ankommer i løbet af dagen for at drikke af vandhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med udendørs bruser.
Læs mere på lodgens hjemmeside:
www.taugamelodge.co.za

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
119.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Cape Town, Sydafrika

Vi rejser fra København med kurs mod Afrikas måske smukkeste storby, hvortil vi ankommer om aftenen og kører direkte til vores hotel.

Dag 2
Ankomst til Cape Town, tid på egen hånd og velkomstmiddag
Rådhusbygningen er et storslået arkitektonisk værk

Vi går en tur i Cape Town og bliver lidt klogere på historien og kulturen i Moderbyen, som den kaldes.
Resten af dagen er fri, så du kan begynde denne eksklusive rejse, præcis som du selv har lyst til.

Om aften mødes vi på hotellet til velkomstmiddagen.

Dag 3
Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Stellenbosch vindistrikt ved Cape Town

Dagen er afsat til, at vi kan opleve Sydafrikas berømte vindistrikt, der ligger kun en god times kørsel fra Cape Town. Turen går til Sydafrikas næstældste by, Stellenbosch, som mange formentlig kender fra vinetiketter. Det er en smuk, gammel by med hvide vingårde, grønne marker og små bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel.

Vi skal besøge nogle af byens vingårde og smage på deres lækre produkter samt naturligvis se lidt på byen.
Tilbage i Cape Town kan du slappe af på hotellet eller lade op til morgendagens togrejse på din egen måde.

Dag 4
Afrejse med Rovos Rail fra Cape Town, gennem Hex River Pass,

Vi tjekker ud af hotellet og har formiddagen på egen hånd. Vi samles til fælles frokost. Efter frokost tager vi til Cape Towns centrale togstation, hvor luksustoget over dem alle venter. Vi tjekker ind i vores lækre togsuiter, og snart kan vi se de bakkede landskaber omkring Cape Town glide forbi vinduerne.
I løbet af eftermiddagen kører vi gennem de tre tunneller i Hex River Pass. Den sidste er over 13 kilometer lang og går gennem det højeste bjergområde i provinsen Western Cape. I dalen, der ligger mellem bjergene, ligger de smukke, gamle vingårde og grapefrugtfarme spredt mellem alt det grønne.

Vi nyde vores første gourmetmiddag i togets elegante spisesalon, mens vi fortsætter mod nordøst.

Dag 5
Den historiske by Matjiesfontein

Vores første stop på togrejsen bliver i den helt enestående historiske by Matjiesfontein. Byen blev etableret i sidste halvdel af 1800-tallet, og 100 år senere blev hele byen restaureret som historisk monument over kolonitiden. Her kan man opleve et originalt frilandsmuseum, hvor alle huse og funktioner er intakte og ligger, som de altid har gjort. Toget fortsætter og krydser Karoo, en stor halvørkenregion, der engang var et enormt indre hav. I millioner af år, vulkansk stof er blevet malet ned og aflejret som silt på havbunden for at danne det, geologer kalder Karoo-systemet.

Dag 6
Minebyen Kimberley, videre mod Pretoria

Vi kører i dag gennem en mere tør del af Sydafrika, nemlig det højtliggende plateau Great Karoo (1.200 meter over havet). Områdets navn betyder noget i retning af ”meget tørstigt land”, og når vi ser de tørre sletter med de lavt voksende buske, forstår vi hvorfor.

Her findes mange fårefarme, og ind imellem fåreflokkene står de vindmøller, som farmerne bruger til at hente vand op fra undergrunden.

Om eftermiddagen ankommer vi til Kimberley. Den lille mineby emmer stadig af dramatisk sydafrikansk historie, der rigtig tog fart, da boeren Erasmus Jacobs fandt en underlig sten på sin mark i 1866. Stenen viste sig at være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere fandt man en endnu større sten på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store ”diamantrush” var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjægere og bosatte sig omkring den lille høj, hvor der tilsyneladende fandtes diamanter. Højen blev til et stort hul i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig blev lukket i 1914 efter at have afgivet tre tons diamanter. Der kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt udtømte.

Englænderne var hurtige til at indlemme minen i deres Kapprovins, hvilket naturligvis ikke bekom boerne vel. De mente, at minen naturligt hørte ind under deres Oranje Freestate. Selvom englænderne længe inden havde afskaffet slaveriet, var man ikke sen til at indføre restriktive regler for de sorte minearbejdere, der ikke længere måtte rejse frit. Forlod man posten i utide, vankede der piskeslag, men slaveri var det åbenbart ikke! I Kimberley ser vi den første, oprindelige diamantmine kendt som ”Det store hul” og det tilhørende minemuseum og vi kigger lidt nærmere på den hyggelige by.

Når vi kører ud af Kimberley, er det en god ide at holde øje med vinduerne. Vi kører nemlig forbi en sø, der ofte befolkes af flere tusind lyserøde flamingoer.

Dag 7
Pretoria. Byrundtur
Pretoria er Sydafrikas hovedstad

Vi ankommer til Sydafrikas hovedstad, Pretoria, hvor Rovos Rail har sin egen banegård bygget i smuk kolonistil, Capital Park.

Pretoria er fortsat Sydafrikas formelle hovedstad, selvom både Johannesburg og Cape Town spiller en større forretningsmæssig rolle. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane, hvilket er et fællesnavn for hele metropolen omkring byen, men der er stor diskussion om den sag.

På dagens byrundtur vil vi passere Voortekker-monumentet. Denne gigantiske bygningskonstruktion er mindesmærke for Det Store Trek, hvor boer-befolkningen forlod den engelskdominerede Kapprovins og drog nordpå for at opdyrke landet i protest mod den engelske ligestillingspolitik over for landets afrikanske befolkning. Turen går over Church Square, der domineres af en statue af Paul Kruger, som var præsident for den Sydafrikanske Republik (1883-1900). Vi ser ligeledes den flotte Unionsbygning, hvorfra der er en glimrende udsigt over det meste af byen. Der er planlagt en let frokost undervejs.

Dag 8
Indkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat. Eftermiddagssafari

Det er nu på tide, at vi tager et par fridage fra togrejsen, og vi har valgt en af Sydafrikas mest eksklusive luksuslodges til formålet. I løbet af formiddagen stiger vi af toget i Zeerust og tager til den 5-stjernede Tau Game Lodge i Madikwe Viltreservat (se www.taugamelodge.com). Reservatet er mærkværdigt nok temmelig overset af safarigæster, så vi får den smukke, rød-sandede savanne og det overvældende antal løver for os selv. Her skal vi på safari hver dag og nyde livet på den privatejede lodge, der har udsigt over et vandhul, som tiltrækker et varieret dyreliv.

Vi bor i stråtækte luksus-bungalower med privat terrasse, hvorfra vi kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt, når de ankommer i løbet af dagen for at drikke af vandhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med udendørs bruser.

Efter frokost og lidt afslapning på lodgen tager vi på safari. Undervejs holder vi et sundowner-stop og ser solen gå ned over savannen.

Dag 9
Madikwe vildtreservat. Safari morgen og eftermiddag
En voksen hangiraf måler fra 4,7 til 5,3 meter

Vi starter dagen tidligt og tager ud på en morgensafari, hvor vi oplever freden på savannen efter nattens aktivitet. Madikwe kan prale af at være hjem for alle Big Five-arterne (løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel) og derudover for geparder, zebraer, giraffer, vildhunde, strudse samt en masse forskellige antiloper og fugle.

Når vores to dages safarioplevelser er ovre, vil vi med stor sandsynlighed have set langt de fleste af disse dyr. Vi vender tilbage til lodgen og spiser en velfortjent morgenmad, hvorefter vi kan bruge de varme timer midt på dagen til afslapning på værelserne, i loungen eller i lodgens spacenter.

Sidst på eftermiddagen kører vi igen ud på savannen i åbne jeeps på udkig efter det utrolige dyreliv.

Dag 10
Safari, videre med Rovos Rail gennem Botswana

Efter en tidlig morgensafari er vi klar til at sige farvel til Madikwe vildtreservat og fortsætte togrejsen fra Botswanas hovedstad Gaborone. Hele dagen bevæger vi os gennem det tyndt befolkede Botswana. Landskabet er temmelig tørt i hele landet, ikke mindst mod sydvest, hvor den tørstige Kalahariørken ligger. Vi kører gennem det østligste hjørne af landet, der er mere bakket.

Dag 11
Gennem Zimbabwe mod Victoria Falls

Vi kører gennem Zimbabwes frodige landskaber med baobabtræer, lave, tornede commiphora-træer og små landsbyer. Vi kommer også gennem Hwange Nationalpark med de mange elefanter.

Dag 12
Ankomst til Victoria Falls. Overnatning på Victoria Falls Hotel, sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
Skabelsen af vandfaldet begyndte for 200 millioner år siden

I dag ankommer vi til to af Afrikas største seværdigheder: det naturskabte Victoria-vandfald og det menneskeskabte Victoria Falls Hotel. Hotellet er en af Afrikas perler og et must for enhver afrikaentusiast. Der findes måske finere luksushoteller, men Victoria Falls Hotel har formået at bevare den engelske, victorianske atmosfære, som man simpelthen ikke kan efterligne. Og så ligger det bogstaveligt talt med Afrikas mest berømte vandfald i baghaven.

Fra den store have fører stierne ned til det enorme park- og skovanlæg omkring faldene. Man kan selv administrere sin tur gennem det kilometerlange stianlæg, der fører til det ene storslåede udsigtspunkt efter det andet. I den frodige skov omkring faldene ses aber, store næsehornsfugle og masser af planter. Man skal holde sig lidt fra vandkanten af hensyn til krokodillefaren, og så bør man nok medbringe en paraply, for selvom himlen er skyfri, kommer der meget vand fra faldene.

I dag skal vi også på et såkaldt sundowner-cruise på Zambezi-floden. Vi sejler ud på den mægtige flod, hjemsted for tusinder af krokodiller og flodheste, og hygger os med en drink i solnedgangen, mens vi nyder den storslåede natur og lyden fra vandfaldene, der tordner i baggrunden. Om aftenen indtager vi en dejlig middag på Victoria Falls Hotel.

Dag 13
Egne eventyr ved Victoria Falls, videre med Rovos Rail
Victoria Falls Hotel er et af Afrikas mest berømte hoteller

Vi har det meste af dagen til disposition til at opleve ”røgen, der tordner”, som afrikanerne kalder de storslåede vandfald. Der er mulighed for at købe en række forskellige udflugter som for eksempel en helikoptertur omkring faldene eller elastikspring.

Om eftermiddagen siger vi farvel til det legendariske Victoria Falls Hotel og fortsætter vores eventyrlige togrejse. Vi kører over den 100 år gamle Victoria Falls-bro og kommer ind i Zambia.

Dag 14
Gennem Kafue og Lusaka, Zambia
Rovos Rail er indrettet i victoriansk stil

Vi rejser op gennem Zambia og kommer gennem byerne Kafue og Choma. Landskabet her er grønt og fladt med spredte træer. Efterhånden som vi nærmer os hovedstaden Lusaka, dukker der flere og flere farme op i de flade omgivelser. Markerne afbrydes indimellem af op til seks meter høje termitboer.

Dag 15
Gennem Serenje og Mpika, Zambia

Vi bliver på toget, mens vi fortsætter gennem de smukke zambiske landskaber. Om morgenen kører vi helt tæt forbi grænsen til Den Demokratiske Republik Congo, der var en belgisk koloni indtil 1960.

Naturen veksler nu hyppigt mellem åbne sletter og tætte bush-områder. Især langs floderne står de høje, slanke raffiapalmer, hvis lange blade liver brugt som bast.

Dag 16
Chisimba Falls, videre mod grænsen til Tanzania

Efter morgenmaden på toget går vi en tur ud i naturen omkring Kasama og oplever Chisimba Falls. De smukke vandfald er en serie på flere små fald og omgivet af skov. Bemba-folket anser vandfaldene og grotten under dem som hellige. Senere på dagen passerer vi grænsen mellem Zambia og Tanzania.

Så snart vi er inde i Tanzania, begynder landskabet at falde betragteligt, når vi kører gennem Den Østafrikanske Gravsænkning (Great Rift Valley). Dette fascinerende geologiske fænomen zigzagger 4.500 kilometer fra Jordan til Mozambique og danner naturlige grænser for flere afrikanske stater på sin vej.

Dag 17
Over Tanzanias savanner og Makambako

Vi kører hele dagen gennem de typiske afrikanske landskaber. De fleste steder er der tørt og afsvedet, men indimellem lyser grønne højdedrag og bjergrygge op som oaser i landskabet. Hvor nedbøren er tilstrækkelig, er der små byer, men mange steder er den tørre og ofte vildtrige savanne stadig den fremherskende landskabstype.
Vi ankommer til Makambako og nyder en gåtur gennem byen (hvis tiden tillader det). Toget kører mod de junglede Udzungwa-bjerge og går til de dramatiske sporskifter, viadukter og tunneller i skråningen.

Dag 18
Safari i Selous vildtreservat

I dag forlader vi toget for at tage på safari i et af verdens største faunareservater. På knap 55.000 km2 er det større end Danmark og hjem for utallig dyr. På grund af vildtreservatets beliggenhed modtager det meget få besøgende i forhold til andre reservater i Tanzania.

Efter safari returnerer vi til luksustoget og forsætter vores tur.

Dag 19
Ankomst til Dar es Salaam

Mens vi nyder vores sidste morgenmåltid om bord på Pride of Africa, begynder Dar es Salaams forstæder at dukke op med små, lave bygninger og et myldrende folkeliv.

Snart glider vi ind på Tazara Station, og det er tid til at sige farvel til verdens mest luksuriøse tog. Vi tjekker ind på et hotel i Dar es Salaam. Om aftenen holder vi afskedsmiddag.

Dag 20
Tid på egen hånd i Dar es Salaam el. udflugt med rejselederen til den UNESCO-fredede Bagamoyo

I dag kan du enten vælge at slappe af ved hotellets pool med en kølig drink i hånden, eller udforske Bagamoyo.
Oprindelige var Bagamoyo en af de vigtigste handelsbyer på kysten og hovedstad for Tysk Østafrika. Det var her blandt andet Henry Stanley, John Speke begyndte deres store afrikanske rejser.

Hvis du har tilkøbt rejseforlængelsen, er der afgang fra Dar es Salaam i dag.

En rejse i eksklusivitet, elegance og afrikansk natur og kultur er ved at være slut, og vi begiver os til lufthavnen for at vende hjem mod Danmark igen.

Dag 21
Hjemkomst

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Deluxe- og Royal suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. Suiterne giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 119.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Opgradering af suiter og tillæg for enkeltsuiter

Indkvartering i delt Pullman-dobbeltsuite er inkluderet i rejsens pris.

Opgradering af delt dobbeltsuite

 • Tillæg for delt Deluxe-dobbeltsuite: kr. 24.998,-
 • Tillæg for delt Royal-dobbeltsuite: kr. 34.998,-

Enkeltsuiter

 • På forespørgsel
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Cape Town og Dar es Salaam – København
 • Udflugter og transport jf. program
 • 2 overnatninger på hotel i Cape Town med morgenmad
 • 15 nætters togrejse med Rovos Rails Pride of Africa. Med helpension og alle drikkevarer om bord på toget. 
 • 1 overnatning på Victoria Falls Hotel med helpension
 • 2 overnatninger i Madikwe Game Reserve med helpension.
 • 1 overnatninger på hotel i Dar es Salaam med morgenmad
 • Helpension dag 4-18
 • Drikkevarer om bord på toget
 • Middag i Dar es Salaam dag 19
 • Morgenmad på hotellerne i Cape Town og Dar es Salaam
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Ferierejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
 • Visum (Tanzania 50 USD , Zimbabwe 30 USD)
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chauffør - beregn ca. 200 USD
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Visum

I skal have visum til Tanzania & Zimbabwe. Det koster henholdsvis 50 USD & 30 USD.

Tanzania - Læs mere her

Zimbabwe - Læs mere her

Lidt om bestillingen af denne rejse

Bemærk, da dette er en specialrejse, hvor Albatros har chartret og forudbetalt hele toget fra Rovos Rail, gælder der særlige betalings- og annulleringsvilkår på denne rejse. Ved tilmelding betales således et depositum på kr. 25.000,-, 6 måneder før afrejse betales yderligere kr. 25.000,-, mens restbeløbet indbetales senest 120 dage før afrejse. Ved indbetaling af depositum er aftalen bindende for såvel den rejsende som Albatros Travel, og ved eventuel afbestilling af rejsen mistes alle indbetalte beløb.

Klimaet i Tanzania og Zambia

Mange bliver overraskede over klimaet i Tanzania og Zambia. Landene ligger lige syd for ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige og ændrer sig kun marginalt i løbet af året. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 900-2.400 m.o.h. Som eksempel ligger Serengeti 1600-1800 m.o.h., hvilket betyder, at dagtemperaturerne er yderst behagelige, ca. 25 grader med lav luftfugtighed. Nætterne og morgenerne kan være kølige – især i tørtiden – så det er altid en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne.

Klimaet i Dar es Salaam er fugtigere og varmere med dagtemperaturer mellem 28 og 34 grader, men den konstante havbrise gør, at klimaet også her er meget behageligt. Zambia befinder sig klimamæssigt midt mellem Serengettis tørre, behagelige varme og Dar es Salaams mere fugtige varme. Det bliver dog meget sjældent ubehageligt varmt, bortset fra i middagsheden mellem kl. 13 og 15.

Klimaet i Zimbabwe, Botswana og Sydafrika

Den sydlige afrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, ofte med kolde nætter. Det kan også være tilfældet i maj og september. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, mens nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Botswana
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/botswana

Tanzania
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/tanzania

Sydafrika
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Zimbabwe
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zimbabwe

Zambia
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zambia

Børn under 18 år

Vi skal informere dig om, at de sydafrikanske myndigheder pr. 1. oktober 2014 kræver, at man som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) – for nærmere information bedes du kontakte Borgerservice i din kommune, der kan oplyse dig om det er dem eller Udenrigsministeriet, der forestår oversættelse samt godkendelse af attesten.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi skal opfordre dig til at kontakte Borgerservice snarest muligt.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader man at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest nægtes man indrejse til Sydafrika, ligesom at man vil blive afvist ved check-in.

OBS! Rejser du alene som forælder med børn kræves yderligere dokumentation på dette, ligesom rejsende med børn, som ikke er ens biologiske børn, skal medbringe særlig dokumentation vedr. dette. Også denne dokumentation skal være oversat til engelsk og være påført en Apostille. For nærmere information om disse dokumentationskrav kontaktes ligeledes Borgerservice.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Rejseforlængelse på Zanzibar

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 22.998,–
Luksusbadeferie ved Det Indiske Ocean på Zanzibar

Forlæng din Afrikarejse med 4 nætter på det lækre Zanzibar. Ud over de lange, palmeomkransede sandstrande er her masser af udflugts- og aktivitetsmuligheder. Tag for eksempel en krydderitur, besøg Stone Town eller nyd solnedgangen om bord på en dhow med Det Indiske Ocean som baggrund.

Billeder
Hotel

The Residence Zanzibar
The Residence Zanzibar ligger i en frodig, skovklædt 32 hektar stor ejendom, hvor femstjernet luksus fletter sig ind i naturens uberørte skønhed. Omfattende tropiske haver møder pudderblødt hvidt sand, der er omgivet af det krystalklare vand i Det Indiske Ocean. Gæsterne kan nyde privatlivets fred i deres rummelige villaer, der varetages af deres egen personlige butler. Boligen giver gæsterne mulighed for at nyde ubekymrede dage med afslapning i deres private swimmingpool, på stranden eller udforske haven til fods eller på cykel. Restauranten på stedet tilbyder gæsterne en chance for at nyde smagen af Spice Islands unikke blanding af kulturer og køkkener. Der er også mulighed for at benytte Wellness-spaen, der tilbyder en række afslappende behandlinger.

Læs mere om resortet på https://www.cenizaro.com/theresidence/zanzibar


Pris
DKK 22 998 pr. person i Luxury Garden View delt dobbeltværelse
DKK 7998 ,- Tillæg for enkeltværelse.
Helpension inklusiv lokal vin, øl og soda.Baraza Resort
Baraza Resort & Spa, Zanzibars mest eksklusive boutique-resort, ligger langs stranden, der blev udnævnt til at være en af de 30 bedste østrande i verden af magasinet Conde Nast Traveler. Med kun 30 villaer fremkalder dette fantastiske all-inclusive boutique-resort Zanzibars arv, der går tilbage til sultanernes æra. En fusion af arabisk, swahili og indisk design med swahili-buer, avanceret håndskåret indretning og antikviteter. Hver villa indeholder store badeværelser samt en rummelig terrasse og privat bassin. Besøg den fremragende restaurant med de allerbedste råvarer, som øen har at byde på, eller den imponerende spa, yogacenter, fitnesscenter og tennisbane.

Læs mere om resortet på www.baraza-zanzibar.com

Pris

DKK 32 998 pr. person i delt Ocean front dobbeltværelse
DKK 16 998 ,- Tillæg for enkeltværelse.
Fulpension inklusiv lokal vin, øl og soda.

Prisen inkluderer

• Al nødvendig lokal transport i forbindelse med programmet
• Fly Dar es Salaam til Zanzibar T/R
• 4 nætter på Zanzibar hotel som beskrevet

Rejseforlængelse i Ngorongoro Crater

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 29.998,–
Rejseforlængelse i Ngorongoro Crater

Forlæng din Afrikarejse med 4 nætter i Tanzania og besøg den verdensberømte Ngorongoro nationalpark samt Albatros egen camp i Tarangire nationalparken. Du kan vælge at overnatte i Ngorongoro og nyde udsigten over krateret, eller at overnatte lige uden for parken, tæt på indgangen. Læs mere om de to muligheder nedenfor.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

The Plantation Lodge, Karatu

Plantation Lodges beliggenhed giver optimale betingelser for safari. Lodgen ligger meget tæt på indgangen til Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara Nationalparken, og kun en kort rejse væk fra Tarangire nationalparken. Lodgen byder desuden på individuelt indrettede værelser og suiter, der skaber de bedste rammer for en afslappet og komfortabel ferie.

Læs mere på: http://www.plantation-lodge.com/

Honeyguide Tarangire Camp

Lejren ligger i et roligt og uforstyrret område med flotte udsigter, et ekstremt rigt vildtliv og nem adgang til den nedre Tarangire-dal. På grund af de omkringliggende Akacie-græsarealer skal man ikke langt væk for at se dyrene, og der er rig lejlighed for at runde dagen af med mageløse solnedgange. Den økovenlige lejr er lille og intim med kun 10 perfekt beliggende telte. Her er alt, hvad man har brug for af el, toiletfaciliteter og solopvarmet vand.
Læs mere på: https://www.honeyguidecamp.com/activities/honeyguide-tarangire-camp/

Price

 • 29.998 kr. pr. person
 • Singletillæg ved forespørgsel
 • Helpension på begge hoteller (inklusiv lokal vin, øl og sodavand på Honeyguide Tarangire Camp)

Prisen inkluderer

 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsflyvning
 • 2 nætter på The Plantation Lodge, Karatu i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Honeyguide Tarangire Camp i delt dobbeltværelse
 • Helpension (inklusive lokal vin, øl og sodavand på Honeyguide Tarangire Camp)
 • Alle game drives
 • Parkeringsgebyrer
 • Mto wa Mbu landsbyvandring og lokalt skolebesøg
 • Rundtur i Masailandsby

Ngorongoro Serena Safari lodge

Beliggende højt på Ngorongoro-kraterets takkede kant og smukt indhyllet i tåge, er Ngorongoro Serena Safari Lodge et fantastisk eksempel på økologisk og arkitektonisk harmoni. Lodgens kampestensbygninger er camoufleret med slyngplanter og forbundet af gange, der flankeres af gamle træer. Værelserne, der ligger rundt om kraterkanten, er udsmykket med messinglamper, vildttræsspejle og masai-håndværksarbejde, og fra den private balkon er der gudbenådet udsigt over krateret Efter en dag med safarieventyr kan man tage en aftenpromenade eller blot slappe af med en massage, mens solen går ned bag bjergene. Udforsk menneskehedens vugge på Ngorongoro Serena Safari Lodge og få en af ​​de mest unikke rejseoplevelser i verden.

Læs mere på: https://www.serenahotels.com/ngorongoro

Honeyguide Tarangire Camp

Lejren ligger i et roligt og uforstyrret område med flotte udsigter, et ekstremt rigt vildtliv og nem adgang til den nedre Tarangire-dal. På grund af de omkringliggende Akacie-græsarealer skal man ikke langt væk for at se dyrene, og der er rig lejlighed for at runde dagen af med mageløse solnedgange. Den økovenlige lejr er lille og intim med kun 10 perfekt beliggende telte. Her er alt, hvad man har brug for af el, toiletfaciliteter og solopvarmet vand.
Læs mere på: https://www.honeyguidecamp.com/activities/honeyguide-tarangire-camp/

Pris

 • 32.998 kr. pr. person
 • Singletillæg ved forespørgsel
 • Helpension på begge hoteller (inklusiv lokal vin, øl og sodavand på Honeyguide Tarangire Camp)

Prisen inkluderer

 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsflyvning
 • 2 nætter på Ngorongoro Serena Safari lodge i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Honeyguide Tarangire Camp i delt dobbeltværelse
 • Helpension (inklusive lokal vin, øl og sodavand på Honeyguide Tarangire Camp)
 • Alle game drives
 • Parkeringsgebyrer
 • Rundtur i Masailandsby
Bestilling

Dag 1

Efter ankomst til Arusha lufthavnen sætter vi kurs mod Karatu. På vej dertil besøger vi landsbyen Mto wa Mbu, hvor der er tid til en rundvisning samt et lokalt skolebesøg. Under rundturen i landsbyen er der mulighed for at opleve lokalbefolkningens traditionelle kultur.  (Bemærk: Besøget til Mto wa Mbu og den lokale skole er kun inkluderet, hvis du vælger at bo på The plantation Lodge.)

Senere kører vi til vores lejr, hvor vi skal spise aftensmad. Vælg mellem The Plantation Lodge (beliggende i Karutu tæt på indgangen til Ngorongoro Conservation Area) eller Ngorongoro Serena Safari lodge (beliggende i Ngorongoro-højlandet med udsigt over krateret).

Dag 2

Et af turens højdepunkter venter os denne morgen, når vi tager af sted for at udforske Ngorongoro-krateret, som er kendt for sin naturlige skønhed og overflod af forskelligartet dyreliv, hvilket gør det til en af Afrikas allermest populære safaridestinationer. Omgivet af Tanzanias højland siges dette UNESCO-beskyttede krater at være verdens største intakte vulkanske caldera. Her kan du se frem til at opleve Big Five samt et væld af andre dyrearter, herunder store flokke af zebraer og gnuer. Efter frokost fortsætter vi vores safari, inden vi vender tilbage til kraterets rand og lodgen.

Dag 3

Efter morgenmaden kører vi til Tarangire nationalparken. På vejen dertil besøger vi en masai-landsby, hvilket er en stor oplevelse. Når vi lidt senere ankommer til lejren, spiser vi frokost og senere på dagen nyder vi en game drive i parken.

Tarangire nationalparken ligger i Tanzanias spektakulære Manyara-region og er et ærefrygtindgydende smukt naturområde med dramatiske granitrygge, floddale og et fascinerende dyreliv.

Dag 4
I dag medbringer vi selv frokost, så vi har hele dagen til rådighed i denne ekstremt vildtrige nationalpark, og holder en picnic undervejs. Opkaldt efter floden, der løber igennem den, er Tarangire nationalparken præget af ældgamle og enormt store baobabtræer, der rejser sig imponerende mod den blå himmel. I den tørre årstid er Tarangire-floden en magnet for tørstige dyr. Store flokke af elefanter og vandrende gnuer, zebraer, bøfler, impalaer, gazeller og eland samles her, og ikke overraskende følger rovdyrene efter.

Dag 5

Efter morgenmaden kan vi nå endnu en game drive, hvorefter turen går til Arusha og Kilimanjaro International Airport.
 

Rated 4 out of 5 by from Et eventyr på skinner Et eventyr af en rejse! Sol og varme (men desværre ofte for koldt pga aircondition på toget, hvilket gjorde mange i selskabet syge). Spændende at se de mange forskellige landskaber. Man så ikke mange dyr fra toget, men mange børn og voksne gik langs banen på vej til skole, marked, butik. Safarierne var et af mange højdepunkter. Der var mange dyr, og vi så 4 af the big five. Sejlads på Zambezi-floden i solnedgang var meget stemningsfuldt og smukt. Victoria vandfaldet var imponerende, og vi boede fantastisk med faldet i baghaven. Chisimba vandfaldet var ligeledes en dejlig oplevelse. At besøge en nedlagt diamantmine gjorde også et stort indtryk. Stor service overalt. Utroligt hvad kokken og hans hjælpere fik tryllet frem af lækker mad i det lille køkken på toget. Alt delikat anrettet. Dejlige vine til. Meget hjælpsomt personale, der gjorde deres yderste for at forkæle os.
Date published: 2023-04-01
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse gennem Afrika med Rovos Rail Dog lidt skuffende at vi ikke kunne starte togturen i Cape Town. Men ellers en oplevelsesrig tur. Lækker mad og meget serviceminded togpersonale, og især kokken som kreererede retter i et tog som tit " bumlede" afsted.
Date published: 2023-03-17
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse, men lidt “ søsyge” en gang imellem. En spændende rejse, med mange oplevelser. Og en helt perfekt rejseleder
Date published: 2023-03-17
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse gennem det "rigtige" Afrika Kombinationen af et velholdt gammelt tog med udsøgt service, som kører på tværs af det indre Afrika med storslået natur - forbi naturreservater med alle de kendte vilde dyr, vandfald og små byer, hvor der endnu ses nogle lerklinede hytter med strå - gør turen til en meget stor oplevelse. Man får Afrika og toget ind under huden på den lange rejse. Turen er dyr, men der er fuld valuta for pengene.
Date published: 2023-03-16
Rated 5 out of 5 by from En mycket annorlunda resa med möjlighet att se en stor del av Afrika Resan var verkligen en upplevelse och vår reseledare uppmärksammade oss alla och fick oss att bli en del av sällskapet.
Date published: 2023-03-16
Rated 4 out of 5 by from XXX Connie var en supersød, vidende og kompetent rejseleder med et godt lokalkendskab.
Date published: 2023-03-15
Rated 3 out of 5 by from Mange spændende indtryk og oplevelser, desværre med en del skønhedspletter. Højt profileret rejse, men det samlede indtryk er præget af dels manglende oplysninger før rejsen, under rejsen og en udpræget mangel på skinnekomfort, der gjorde rejsen til en "rystende" oplevelse.
Date published: 2023-03-15
Rated 4 out of 5 by from En episk og oplevelsesrig rejse med Rovos Rail. En "once in a lifetime" oplevelse med 2 gode rejseledere, der hver på sin måde gjorde rejsen mere indholdsrig. Til gengæld oplevede vi for mange fejl og misinformationer fra hovedkontorets side.
Date published: 2023-03-15
 • y_2023, m_9, d_25, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_da_DK, sid_ZARTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser