Vaccination Borneo

Maskeret træfrø i Borneos jungle

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Borneo.

Vaccinationer
Kort rejse, under 3 uger til turistområder: hepatitis A – difteri/stivkrampe 
Rejse over 3 uger, desuden: tyfus – evt. hepatitis B – japansk hjernebetændelse
Længere ophold, desuden: hepatitis B – evt. rabies (hundegalskab) – tuberkulose

Gul feber
Gul feber-vaccinationscertifikat kræves af rejsende, der kommer fra et gul feber-område. En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Malaria 
Den malaysiske del af Borneo er et højrisikoområde for malaria, specielt Sabah-provinsen. Her bør man tage forebyggende medicin. Vær også omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition, så du ikke behøver åbne vinduerne). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber på hele Borneo, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Bestil tid til vaccination og læs mere: Albatros Vaccinationsklinik

Langtidsferie i Malaysia og Borneo

Tilbring 3 uger i Malaysia med en minirundrejse til den malaysiske halvø og øen Penang, afsluttende med 9 dages ophold på et strandresort på Borneo.

  • 3 afrejser
  • 21 dage
  • Fra 19.998,–
fra København