Fakta El Salvador

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til El Salvador
 • Sprog Spansk
 • Hovedstad San Salvador
 • Indbyggere 6, 1 mio.
 • Religion Romersk-katolsk
 • Valuta USD
 • Areal 21.040 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og El Salvador er minus syv timer. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 05.00 i El Salvador.
Transport i El Salvador

Bus
Busser i El Salvador har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi benytter busser med en god standard og aircondition.

Fly
På Albatros' rejser i Centralamerika flyver vi oftest de længere strækninger med indenrigsfly. Den danske rejseleder vil orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Økonomi
Det er relativt billigt at spise på restaurant i El Salvador. Et måltid (både frokost og middag) koster omkring 100 kr. Så inklusive drikkevarer kan du klare dig fint for omkring 300 kr. om dagen. Souvenirs og håndværk findes i alle prisklasser, men meget er relativt billigt.
Drikkepenge

Det er normalt at lægge omkring ti procent til regningen på restauranter og hoteller. Piccoloer, der slæber bagage, forventer også en lille anerkendelse.

Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Valuta og kreditkort

Valutaen i El Salvador er amerikanske dollars (USD). Vær opmærksom på ikke at medbringe større sedler end 20 dollar-sedler. Det er oftest umuligt at betale med 50- og 100-dollar-sedler, da disse ofte er udsat for forfalskning.

Visa-kort kan bruges på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til at hæve kontanter i hæveautomater. MasterCard og American Express kan også bruges, men er ikke så udbredt som Visa.

Elektricitet

I El Salvador benytter man følgende strømkilde: 115 V AC, 60 Hz

Telefon og internet

Den internationale landekode for El Salvador er +503. Det er dyrt at ringe fra El Salvador samt at modtage opkald og bruge telefonens datatrafik. Tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser.

De fleste hoteller i El Salvador har internetservice, men forbindelsen er ikke altid så hurtig som i Danmark.

Drikkevand og hygiejne

Det er ikke klogt at drikke vandet fra hanerne. Det skal koges eller steriliseres inden brug, også selvom det kun er til at børste tænder eller lave isterninger med. Der kan købes vand på flaske de fleste steder.

I El Salvador er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. På offentlige toiletter og i landområder kan standarden være mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Takt og tone

Turister er generelt meget velkomne i El Salvador. Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer de lokale skikke og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, fredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Det er ikke tilladt at fotografere militære installationer. Ellers er tommelfingerreglen om at spørge først også gældende i El Salvador.

Mad og drikke
Der bruges mange ris og bønner i maden i El Salvador. Ofte bruges en tortilla til at skovle maden ind i stedet for kniv og gaffel. Den lange kyststrækning sikrer friske forsyninger af fisk og skaldyr. Der sælges grillede majskolber på gaden mange steder.
Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek gerne de seneste rygeregler med rejselederen.

El Salvadorrejser

 • Luksustogt med Panama kanalen og Latinamerikas kulturarv

  Rejs med luksuriøse Vasco da Gama gennem Panamakanalen fra Mexico til Curacao. Undervejs venter postkortsmuk natur, god mad og byer formet af kolonitiden.

  • 07-03-2024
  • 19 dage
  • 36.998,–
  fra København
 • Albatros' Centralamerika

  Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

  4,5
  • 2 afrejser
  • 19 dage
  • Fra 37.998,–
  fra København
 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Bliss – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas fortryllende natur og kolonitidsbyer

  • 06-11-2024
  • 20 dage
  • 31.998,–
  fra København