Rejs til Vancouver

Regnbuefarvede vandtaxaer sætter kursen mod revitaliserede industrikvarterer, rulleskøjteløbere triller mod downtowns flagskibsforretninger, i Chinatown rettes der an på små vogne med dybtstegte kyllingefødder og dim sum - og rundt om på de omkringliggende bjergsider farer skiløberne af sted med 100 kilometer i timen. Det er ferie i Vancouver - Canadas eviggrønne mini-metropol.

Indbyggere 2,6 mio
Grundlagt 1886
Sprog Engelsk
Vancouvers flag viser det grønne land og det blå hav
Vidste du...

at alle de grå egern i Stanley Park er efterkommere af otte par, som Vancouver modtog som gave fra New York City i 1909.

at selvom navnet måske antyder noget andet, blev California sushi-rullen faktisk opfundet i Vancouver af kokken Hidekazu Tojo.

Vancouvers geografi og befolkning

Klemt inde mellem bjergene og ud til Stillehavet er Vancouver den smukkest beliggende af Canadas storbyer – en grøn metropol der forener storbyens høje puls og smuk, fredfyldt natur på fineste vis. Vancouver, hvis centrum er koncentreret på en halvø mellem Burrard Inlet og False Creek, ligger i provinsen Britisk Columbia og huser 583.296 indbyggere og Vancouvers Chinatown er den næststørste af slagsen i Nordamerika efter den berømte Chinatown i San Francisco. I nærheden af Vancouver er der et hav af spændende udflugtsmål, herunder Grouse Mountain, Mount Seymour, Lynn Valley, Mount Cypress og det storslåede skisportsområde Whistler, som ligger terræn til Vinter OL 2010.

Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis

Grønne Vancouver

Vancouver fremhæves ofte som en af verdens grønneste storbyer og omtrent halvdelen af Downtown dækkes af Stanley Park som er Nordamerikas og en af hele verdens største byparker. Foruden næsten 10 kilometers kystlinje, et par fine badestrande, legepladser, egern og vaskebjørne huser Stanley Park også det enorme og prisbelønnede Vancouver Aquarium, der med 8.000 stillehavsdyr giver en flot introduktion til den maritime verden. Her kan man bl.a. se blæksprutter, havoddere, arktiske hvaler og farvestrålende bløddyr. I udkanten af Stanley Park ligger desuden English Bay og West End med en perlerække af smukke victorianske huse.

Stanley Park er større en New Yorks Central Park

Kinesiske Vancouver

Der er flere victorianske bygninger i Vancouvers hyggelige gamle bydel, Gastown, som ligger nær havnen. Gastown er spækket med brostensbelagte gader, gaslamper, hyggelige spisesteder og et underfundigt ur, som på klokkeslaget lukker damp ud fra fem forskellige små skorstene. Besøg også Nordamerikas næststørste Chinatown – et kulørt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning. De første kinesiske immigranter slog sig ned her under guldfeberen i 1850'erne, i det seneste tiår er et meget stort antal Hong Kong kinesere indvandret til Vancouver og i dag er det mest talte sprog i Canadas grønne storby kinesisk. Chinatown huser i sagens natur en lang række fine og billige asiatiske restauranter, farverige markeder og eksotiske butikker, hvor der er mulighed for at købe alt fra kitschede dragesouvenirs til kinesisk urtemedicin.

Vancouver har Nordamerikas næststørste Chinatown

Moderne Vancouver

Oplev også det gamle revitaliserede tekstildistrikt Yaletown, som er det hippe Vancouvers foretrukne gå-ud-område, og som bl.a. huser et af byens mest interessante udstillingssteder, Contemporary Art Gallery. Der er mulighed for at se mere moderne kunst i Vancouver Art Gallery, som ligger mellem Robson Square og West Georgia Street og på den anden side af havneløbet lokker Granville Islands storslåede torvemarkeder. Granville Island er foruden at være et økologisk madmekka også hjemholdssted for en række teatre, gallerier, restauranter og caféer samt Vancouvers eget lækre mikrobryggeri, Granville Island Brewing. Tag også en smuttur ud til University of British Columbia og det meget fine Museum of Anthropology, der rummer en enestående udstilling af kunst af nordvestkystens oprindelige folkeslag, tårnhøje totempæle og sirlige udskæringer i guld og sølv. Og se endelig Vancouver fra oven i Harbour Centre Tower, hvor man har i 167 meters højde, har byens bedste udsigt. Der er også langt ned fra den 140 meter lange hængebro. Capilano Suspension Bridge – helt præcis er der 70 meter ned. Gør holdt her og få sat gang i adrenalinet på vejen fra Downtown Vancouver og de omkringliggende bjerge. 

Den 140 meter lange Capilano hængebro

Naturoplevelser rundt om Vancouver

For der er ingen grund til kun at nyde bjergene som kulisse for storbyen. Under en halv times kørsel fra Vancouver centrum knejser bjerget Grouse Mountain. Tag en tur med svævebanen op i 1.100 meters højde og se Vancouver i fugleperspektiv, træk i vandrestøvlerne og nyd naturen eller spænd skiene på fødderne og sus ned af Grouse Mountains pister, der som Mount Cypress, Mount Seymour og ikke mindst Whistler bliver storslået scene for Vinter OL i 2010.

Under ferien i Vancouver er der også mulighed for at komme på helt tæt hold af verdens største pattedyr, når der arrangeres hvalsafari fra Vancouver med Vancouver Whale Watch. På turen kan man bl.a. se søløver, sæler og de hvaler, der trækker frem og tilbage langs Nordamerikas Stillehavskyst.

Svævebanen ved Grouse Mountain

Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

Rundrejse og krydstogt i Canada samt i USA’s mest naturskønne stat, Alaska. Inkl. helpension, Classic drikkepakke, drikkepenge og fri wifi på krydstogtskibet

4,7
  • 2 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 36.998,–
fra København