Rejs til Toronto

Små charmerende byhuse i victoriansk stil side om side med himmelstræbende skyskrabere i glas og stål og italienske espressobarer som naboer til kinesiske tehuse. Ferie i sprudlende, multietniske Toronto.

Indbyggere 6,2 mio
Grundlagt 1793
Sprog Engelsk
Flaget viser tvillingetårnene i Toronto Rådhus og former samtidigt et T.
Vidste du...

at Toronto faktisk ligger sydligere end Milano.

at Casa Loma er det eneste rigtige, rigtige slot i Nordamerika.

Torontos geografi og befolkning

Med 6,2 millioner indbyggere er Toronto Nordamerikas femtestørste metropol og med mere end 80 etniske grupper, 170 nationaliteter og over 100 forskellige sprog, er Ontarioprovinsens hovedstad desuden en af de mest multikulturelle byer i verden. Store grupper af kinesere, italienere og grækere sætter præg på hver deres del af byen med tosproget skiltning i eksempelvis Little Italy og Chinatown og Toronto er samtidig et af de vigtigste finans- og handelscentre i denne del af verden.

Kontorbygniner i Toronto

Multietniske Toronto

At Toronto er en etnisk heterogen by ud over det sædvanlige - ja, faktisk en af verdens mest etnisk sammensatte byer - ses og mærkes i gadebilledet. Toronto har som New York sit eget Little Italy, ligesom her et lille Portugal, en Greektown, adskillige Chinatowns samt den indiske Gerrard Bazaar. De mange vidt forskellige befolkningsgrupper gør det nemt at finde noget for enhver smag – også i bogstaveligste forstand i form af et utal af køkkener fra hele verden. I Little Italy, der opstod omkring College Street i begyndelsen af 1900-tallet, er der rig lejlighed til at spise siciliansk is, drikke skoldhed espresso eller stille sulten med italiensk fastfood. I Chinatown et stenkast væk står den på dim sum, dragonfruits og bubble tea milkshakes. Og i Greektown er der mulighed for at få souvlaki, græsk salat og græsk musik for fuld udblæsning. Længere sydpå kan man tage for sig af retterne på det appetitvækkende St. Lawrence Market, der bugner af pølser, oste, delikatesser og fisk der bringes ind fra tidligt om morgenen. I det gamle arbejderkvarter Cabbagetown er der næsten landlig idyl med røde murstenshuse og gamle, bevaringsværdige bygninger og især om sommeren er der liv, fest og farver omkring The Beach og Harbourfront.

St. Lawrence Market er en vigtig markedsbygning i Toronto

Skyskrabernes Toronto

Men Toronto er også finansdistrikter og tårnhøje skyskrabere som First Canadian Place, Scotia Tower, TD Canada Trust Tower, The Toronto-Dominion Centre som består af seks forskellige tårne, hvor der hver dag arbejder mere end 20.000 mennesker samt ikke mindst Torontos gigantiske vartegn, Canadian National Tower. CN Tower, som det også blot kaldes, skyder 553 meter op i himlen og fra udsigtsplatformen der ligger 350 meter over jorden, er der smuk og svimlende udsigt over hele Toronto. Indtrykket kan fordøjes på den roterende Restaurant 360, og kan det ikke blive vildt nok, er der mulighed for at stige yderligere 100 meter op til det øverste udsigtspunkt Skypod, hvor man på dage med klart vejr kan se Niagara-vandfaldene omkring 120 kilometer væk.

Toronto med CN Tower

Naturens vidundere

Og storslåede Niagara Falls, som er blandt verdens største og smukkeste vandfald, er absolut værd at se på ferien i Toronto. Niagara er navnet på en by i USA og én i Canada, og på de tre enorme vandfald, der adskiller de to byer. Niagara-floden markerer også den naturlige grænse mellem den canadiske provins Ontario og den amerikanske stat New York, og vandet fra faldene kommer fra de store søer Superior, Michigan, Huron, Erie og Ontario, som udgør den største samlede masse af ferskvand på jorden. Det er også muligt at opleve Niagara Falls til søs med skibet Maid of the Mist, hvor man kommer helt tæt på de enorme vandmasser. Oplev også den enorme Lake Ontario, sejl en tur over til freden og roen på Toronto Islands og slap helt af I Algonquin-parkens bakkede landskab, hvor Toronto-borgerne holder weekend langs fra Torontos storbymylder.

Med Hornblower båden kommer man helt tæt på Niagara Falls

Kunst og kultur i Toronto

For kunstinteresserede er der også masser at komme efter i Toronto. Besøg for eksempel kunstmuseet Art Gallery of Ontario, som huser verdens største samling af værker af den britiske skulptør Henry Moore eller Royal Ontario Museum hvis iøjnefaldende tilbygning af stjernearkitekten Daniel Liebeskind er interessant i sig selv. I den lidt mere kuriøse afdeling har Bata Shoe Museum på Bloor Street en permanent udstilling om skoenes historie og et passende udvalg af sko, stiletter og andet fodtøj, der har tilhørt berømtheder som Marilyn Monroe og andre. Er man mare interesseret i sport, skulle man i stedet overveje at besøge Hockey Hall, hvor der blandt andet er mulighed for at se en nøjagtig kopi af ishockeyholdet Montreal Canadiens’ omklædningsrum.

Ontario kunstgalleriet i Toronto.

På skinner tværs over Canada

I de europæiske pionerers fodspor fra Toronto til Vancouver

3,4
  • 22-09-2024
  • 14 dage
  • 44.998,–
fra København