Hvor skal man rejse hen i oktober?

Du skal ikke sidde hjemme og fryse i oktober. Du skal rejse med til Tanzania!
Oktober er lig med falmende træer og kølige vinde – i hvert fald i Danmark

I resten af verden kan den smukke efterårsmåned også betyde sommerlige temperaturer og naturscenerier smukkere end nogen anden tid på året. Rejs med Albatros ud i verden i oktober måned og følg i maharajaernes fodspor i Indien, lær det ægte Albanien at kende eller tag med til Danmarks mest natur-spektakulære hjørne og Sort Sol.

Læs med herunder, hvis du tænker ”Hvor rejser man hen i oktober?”, eller gå direkte til vores rejser i oktober

Albanien

Mens dagene bliver mørkere, og luften køligere i Danmark, ligger de albanske temperaturer på den pæne side af 20 grader. Her i det lille land på kanten af Adriaterhavet er naturen smuk og afvekslende, historien spændende, og befolkningen imødekommende og stolte over at vise deres lidt oversete hjemland frem. Vil du have maksimalt udbytte af din rejse til Albanien, kan vi anbefale en højskolerejse. På to ugers efterårshøjskole får du set de bedste albanske seværdigheder, lærer mere om kultur og sprog, kommer på vandreture i de smukke bjergområder og afprøver albansk kogekunst.

Se alle vores rejser til Albanien eller tag et kig på vaccination Albanien

Berat har tilnavnet ”Byen med de tusind vinduer”

Japan

Japan er dejlig nærmest året rundt, og ikke mindst i oktober, hvor de velplejede træer, som flankerer vejsider og parker, får et yndefuldt rød-orange skær. Tag fx med på Albatros’ klassiske Japanrejse ”Japan – Solens Rige”, hvor du får alt det bedste af Tokyo, Kyoto og Hiroshima. Du kan også vælge vores lidt større rundrejse ”Albatros’ Japan”, hvor vi kører med det berømte, og yderst punktlige, lyntog Shinkansen fra futuristiske Tokyo til traditionsrige Kyoto og videre til Kagoshima på kanten af den aktive vulkan Sakurajima. Eller hvorfor ikke forkæle din oktober-rejselyst med den helt store Japanrundrejse ”Den store Japan-odyssé”, der giver dig alle de klassiske seværdigheder, men også tager dig et smut til de mere afsidesliggende hjørner af Japan som fx landlige Morioka og den japanske øl-hovedstad Sapporo.

Klik her og se alle vores rejser til Japan eller vælg din næste rundrejse i Japan

Det hellige Fujibjerg er Japans højeste bjerg

Indien

Hvor rejser man hen i oktober…? Tja, en rundrejse i Indien er et godt bud. Efterår i Nordindien er lig med sommervarme temperaturer og de samme smukke templer og farverige stemning som resten af året. Og en 10-dages rundrejse er den perfekte måde at udforske Indiens mest spændende hjørne på. På Albatros’ Indiensrundrejse ”Imperiets Juvel” begynder vi i myldrende Delhi, fortsætter til den lyserøde by Jaipur og ender i Agra med Indiens nok mest kendte seværdighed – Taj Mahal. Undervejs har vi også været på udkig efter tigre i Ranthambore Tigerreservat og set nærmere på den forladte stormogul-hovedstad, Fatehpur Sikri.

Se alle vores rejser til Indien eller forbered din rejse og læs om visum til Indien

Lav sol over Taj Mahal

Frankrig

Oktober i Frankrig er både lun, smuk og præget af en herlig, tilbagelænet stemning, nu hvor sommerturisterne er rejst igen. Du kunne jo tage med til de nordfranske regioner Normandiet og Bretagne og fylde din oktoberrejse med god mad, smuk natur og masser af historiske seværdigheder. Glæd dig til at beundre det imponerende 70 meter lange Bayeux-tapet, der gør dig klogere på slaget ved Hastings i middelalder-tegneserie-stil. Sæt tænderne i fløjlsblød normannisk ost og skyl efter med calvados – solmodne æbler tryllet om til vidunderlig, ravgylden brændevin. Glem heller ikke at tage turen langs Côte de Granit Rose, den bretonske kyst hvor mødet mellem lyserøde granitklipper og dybblåt hav sætter dit kamera på overarbejde.

Se vores udvalg af rejser til Frankrig eller forbered dit besøg med et kig på klima og vejr i Frankrig

Middelalderborgen Gaillard ved Les Andelys i Normandiet

Vietnam

Vietnam er et af de dejligste rejselande i Asien. Her er både energiske storbyer, gudesmuk natur, lækre strande og en spændende kolonihistorie. Du skal rejse til Vietnam i oktober, hvis du er på udkig efter et lille fald i de tropiske temperaturer samt storbymylder, frodige rismarker og bugnende markeder både på landjorden og på den mægtige Mekongflod. Du kan lade dig betage af de tusindvis af kalkstensklipper i Halongbugten, der fremviser en overdådighed af grønne og turkisblå nuancer. Du kan også tage et smut tilbage til kejsertiden og se de overdådige kejsermausolæer i Hué, som i sin tid udgjorde landets hovedstad. Afslapning ved havet er der også mulighed for, bl.a. på tropeøen Phu Quoc.

Se vores udvalg af rejser til Vietnam eller find din næste rundrejse i Vietnam

Høst i rismarkerne ved Ha Giang

Tanzania

Vejret i Tanzania ændrer sig ikke meget i løbet af året. Landet ligger lige syd for ækvator, men alligevel bliver det ikke for varmt, især ikke i safariområderne, der ligger i en god højde over havoverfladen. I oktober i Tanzania kan du forvente 25-30 graders varme, og regntiden er endnu ikke begyndt, så det bliver næsten ikke bedre. Oktober er derfor en dejlig måned at besøge Tanzania og opleve vildtlivet i de verdensberømte naturparker Serengeti, Ngorongoro og Tarangire. Med Albatros på safarirejse i Tanzania skal vi naturligvis bo på vores helt egen camp, Honeyguide Tarangire Camp, mellem baobabtræer og elefanter. Vi skal også på safari nede på bunden af selve Ngorongoro-krateret, hvor den store kratersø tiltrækker både byttedyr og rovdyr, og vi skal opleve de tusindvis af gnuer og zebraer, der udgør et tag-selv-bord for Serengetis løver og leoparder.

Klik her og find din safari i Tanzania eller se alle vores rejser til Tanzania

Zebraer for foden af Kilimanjaro

Vadehavet

En rejsedestination i kortere afstand, men ikke mindre særpræget end de øvrige på denne side, er Vadehavet. I oktober forvandler himlen over Vadehavet sig til en forestilling af de helt spektakulære, når tusindvis af stære danser i de utroligste formationer og danner den såkaldte Sort Sol. Med Albatros på oktober-rejse til Vadehavet får du også et grundigt indblik i stedets betydning for trækfuglene på det prisbelønnede Vadehavscenter. Derudover skal vi på ørundtur på Rømø og spadsere mellem middelalder- og renæssance-bygninger i fine, gamle Ribe.

Læs mere om vores tur til Sort Sol i Vadehavet

Se flere anbefalinger til din næste rejse her:
Hvor skal jeg rejse hen til sommer?
Hvor skal jeg rejse hen i 2021?

Smukt ser det ud - sort sol