Ocean Albatros døbes

Står dåbsfest på Nordre Toldbod: Navngivning af revolutionerende ekspeditionsskib

På en flot og solrig forårsdag og under stor festivitas blev Albatros Expeditions nye skib, ”Ocean Albatros”, navngivet på Nordre Toldbod i Københavns Havn.

Fra stævnen kunne ejer Søren Rasmussen og adm. direktør Berit Willumsgaard kaste en symbolsk isklump ud over rælingen, mens de mange fremmødte gæster kunne skåle i bobler nedenfor på kajen.

Og de heldige, der på dagen fik en rundvisning, kunne ved selvsyn se, at der er en del at fejre.

Det revolutionerende ekspeditionsskib, som er specialdesignet til sejlads i Arktis og Antarktis, er særligt velegnet til passagerer, der kan have problemer med søsyge.

Skibet overholder desuden den såkaldte ”polar code”, hvilket betyder, at det opfylder de højeste standarder for sikkerhed og miljøbeskyttelse, der kræves for at sejle i netop disse områder.

Brændstofforbruget er reduceret med mere end 50 pct. i forhold til et almindeligt ekspeditionsskib. Det sejler på let bunkerolie, motorerne er gjort klar til at kunne sejle på grønt brændstof, og så kan det oplades via landstrøm.

Ombord er der hverken store underholdningsshows eller menneskemængder – der er kun plads til 189 passagerer – til gengæld er der flot restaurant, foredragssal, pool, sauna, jacuzzi og wellnesstilbud. Overalt med panoramaudsigt. Det gælder også fra kahytterne, hvoraf de fleste er med egen balkon.

“Ocean Albatros” sejler bl.a. til det vilde Vestgrønland og til Sydshetlandsøerne og Ushuaia i Argentina.